"תכנית לימודים"

avidiamond

New member
מזל ש

אין לו באוטו קלאטצ'twin plate קרמי או גיר dogבלי סינכרונים ולפעמים חייבים לזרוק קלאטצ' במיוחד אם אין במחשב של הרכבlounch control או שיש לך טורבו גדול שנכנס מאוחר מידי ואתה בסל''ד נמוך ובא לך איזה ערס ב ב.מ.וו ובא לך להעלם לו קצת הומור מוטורי תמיד טוב

DiamonDbikeR

New member
למה אבל אתה מקדם את עצמך בניסיון להסביר מה

זה מורה טוב? לפי כל התלמידים שלך שנמצאים פה בפורום, אתה כנראה באמת מורה טוב. אבל לדעתי מורה טוב לא צריך להיות מומחה בהופעות, מה יש לדעת בזה? אפשר לזרוק טיפ פה, טיפ שם בקשר לביטחון עצמי וכאלה אבל נסיון בהופעות זה לא מה שיעזור לך להפוך את התלמיד שלך למתופף טוב. לגבי התואר, שאלתי על זה בפורום לפני כמה זמן, ובטכלס זה לא עוזר בכלום, חוץ מנגיד סיטואציות בהם צריך לבחור (להקלטות לדוגמה) בין מתופף בלי תואר לבין אחד שיש לו (כשאי אפשר לבדוק מי מבינם יותר טוב ברגע נתון), במצב כזה יקחו את זה עם התואר. אבל בטכלס זה לא אומר שהוא יותר טוב ממנו. בקיצור, אני מחפש מורה שיודע ללמד טוב. אחד שהופיע בכל העולם והיה שותף לאלבומים שונים- לא אומר עליו כלום בתור מורה, רק בתור מתופף. אבל זה באמת לא יפה שאתה מנסה לקדם את עצמך פה בפורום.. זה כמו ארתור הזה מארט סטודיו ששם הודעות ביד2.. ואני מסכים איתך ב100% שיש מלא מורים חאפרים בארץ, כזה המורה הנוכחי שלי עכשיו.. אני מבין שאתה מתמצא במורים בארץ, אולי תוכל לעזור לי? יש 2 אופציות: את ג'אררד בוכניש שמלמד בעיר שלי (הוא לימד את אשר פדי לפי מה שהבנתי) ואת אהוד חמו שקיבלתי עליו כמה המלצות. אם אתה מכיר אותם, תוכל לייעץ לי? עומר

GhostDrummer

New member
זה לא עניין של מומחיות בהופעות

על מנת להיות מורה טוב. מורה טוב צריך שיהיה לו נסיון רחב בכל הקשר שהוא לתופים. הופעות זה הנסיון הכי גדול למתופף שיכול להיות. אולי זה לא נראה ככה, אבל בשביל לתופף בהופעות עם הגברה מקצועית צריך טכניקה מאוד יציבה ומאוד שווה בשביל שהסאונד לא יצא חרא. צריך שיהיו מכות ברורות, אקסנטים ברורים בשביל שלא כל מה שישמעו מהרמקולים יהיה מחורבש וישמע מרוח. אני מכיר את זה על בשרי. הטכניקה השווה הזאת של הנגינה היציבה השווה והברורה נדרשת אצל המורה בשביל להעביר הלאה אל התלמיד. ואם המורה לא מסוגל לעמוד בהופעות או אף פעם לא הופיע, יכול מאוד להיות שאין לו את הטכניקה השווה הזאת. בגלל דברים כאלו למורה צריך להיות איזשהו סף של הופעות שהופיע בהם, כי הופעות מאוד מאוד מעצבות את המתופף שאתה אומר להיות- מתופף שווה ויציב. זה לגבי ההופעות. תואר אומר שיש לך מספיק ידע תאורטי בשביל לדעת להעביר אותו הלאה אל התלמיד שלך בצורה הכי מקצועית שיש. ותאוריה זה מאוד חשוב אצל כל נגן אשר מתיימר להיות מתישהו גם מוזיקאי ולא רק נגן.

DiamonDbikeR

New member
אתה באמת חושב..

..שמה שיגרום למתופף להיות יציב זה ההופעות? אני בטוח שלא.. המתופף נהיה יציב בהופעות כי הוא עבד בבית.. במקום הופעות ענקיות הוא היה יכול לשים פלייבק בבית. לא ההופעות יתנו למתופף את היציבות הזאת. ולגבי התואר יש בזה משהו.. בתור מורה מתחיל עדיף באמת שיהיה לך איזה משהו מושך (כמו תואר) אחרת תלמידים לא יבואו. אבל לגבי ההופעות, זה קישקוש.

GhostDrummer

New member
ואי אחי...

זה כלכך משהו שמבינים אחרי שעלית לתופף עם הגברה מקצועית לגמרי. פתאום שאתה שם לב שכל מכה שאתה נותן שומעים בבירור. פתאום להבין שאי אפשר לעשות פאשלות כי כולם שומעים אותם. אני מתכוון לזה שאם אתה מתופף בבית, אתה לא בהכרח שומע איפה אתה מנגן שווה ואיפה לא. יש לך ירידות או עליות בקצב, פתאום אחת המכות בבאס יותר חלשות, פתאום התנוחה של המקל על הסנר השתנתה וזה משנה את הסאונד ואת הווליום לגמרי. אלה לא דברים ששמים לב אליהם בבית. זה מעיד הרבה מאוד על טכניקה. וגם כמו שאבי אמר, אפילו לא דיברתי על הקלטות, שזה הרבה יותר מאתגר, אבל פחות מבייש. חחח אם אתה לא נותן את המכה כמו שצריך או הורס את הטייק, אז סבבה רק הלהקה והסאונדמן נותנים לך בראש, אבל בהופעה...

avidiamond

New member
צודק אבל

הקלטות דרושות ממך שלמות אחרת הרסת את הטייק ולדעתי זה יותר מאתגר.הופעות יותר מאתגרות טכנית והקלטות יותר מנטלית.זה גם די תלוי בסגנון. לגבי הלמידה בקולג'-זה ממש לא רק תאורתי-אתה לומד שם כל סגנון אפשרי ונבחן עליו מעשית כל שבוע. היתרון הכי גדול שיש בללמוד בחו'ל זה שאתה נפתח לסגנונת אחרים ומנגן עם המון אנשים מכל העולם בקשר לכל השאר אתה צודק ואני שמח שכל הדיון הזה נפתח כי דיברנו על המון דברים חשובים היום שראוי שידעו כולם

offry13

New member
נצל"ש

המורים שלכם לימדו אותכם מקצב בשם כד קטן או שרק המורה שלי קורא לו ככה ואומר שכל המתופפים קוראים לו ככה? סתם לידע כללי P-:

GhostDrummer

New member
חחח כד קטן? פעם ראשונה ששמעתי על זה.

אבל המורה שלי גם לא משתמש בכינוים למקצבים אז לא יודע.

kfirshap

New member
אממ אולי

אם תצלם לנו את התווים או משו? או לפחות תסביר במילים שננסה להבין?

loltok

New member
חחח אני מכיר את זה

זה יענו 4/4 רבעים רגגיל כזה שהסנר נופל ב2 וב4 והבייס דראם נופל על ה1 על האנד של של ה2 וב3 זה לא קשור לשיר כד קטן אבל זה נשמע ככה..

kfirshap

New member
אני לא הצלחתי למצוא קשר בין המקצב לשיר

אבל מקצב נחמד=]

offry13

New member
המקצב הכי הכי בסיסי שיש

יש כד קטן ויש כד קטן שמבטאים אחרת, נו אני לא טוב בשטויות של שמות הגיה וכאלה חחח בכל מקרה אני שמח שהמורה שלי לא מוזר (סתם נזכרתי במקצב עכשיו)

drums123

New member
זה מאוד פשוט תשירו את השיר 'כד קטן'

עכשיו על כל הברה תתנו באס דהיינו: 1. כד 2. ק- 3. טן יוצא... * * * * * * * * 0 0 @ @ @ זה המקסימום שאני מוכן להשקיע כדי להסביר את המונח הזה שגם באסיסטים משתמשים בו.

singlestroke

New member
בנאדם. תשיר לך ת'שיר כד קטן.

ותאלתר עליו מקצב ראשון. המקצב הראשון שחשבתי עליו יצא בדיוק מה שאסי כתב ומה שloltok (למה אני לא מצליח לזכור את השם !?) תיאר.

TAMIR182

New member
רק אני לא מכיר את השיר כד קטן?

אתם מדברים על : כד קטן. כד קטן. שמונה ימים ....... חחחחחחח אל תצחקו עלי

kfirshap

New member
לא אחי זה שיר של דרים ת'יאטר

פורטנוי מנגן של על סנצ'ורי חחחחחחחח בטח שהשיר מחנוכה=]

למעלה