"תכנית לימודים"

Delirious

New member
"תכנית לימודים"

אהלן, התחלתי ללמוד לא מזמן, ותחושתי שהמורה שלי לא ממש הולך לפי הספר (אני התלמיד הראשון שלו). אני לא יודע אם זה טוב או רע אבל מכל מקום מעוניין לדעת מה השיטה המקובלת. תוכלו לתת לי סקירה קצרה על "תכנית הלימודים" של מתופף מתחיל (שלבים כלליים, נושאים, מספר שיעורים משוער לנושא וכ'ו) ? תודה.

kfirshap

New member
שמנעת על הביטוי "אין אמת אחת"?

יש מליוני ספרים ללמד מהם, יש הרבה שיטות ללמד בהן. אין שיטה אחת. הרעיון באופן כללי שלומדים דרכו הוא למידת הבסיס - קריאת תווים, שמירה על קצב, גישה נכונה למערכת [החזקת המקלות תזוזה על המערכת] ולמידה של עבודה נכונה עם הסאונד שאתה מפיק [מה שנקרא גרוב] אני יכול להעיד על עצמי שאני לומד שנה וחצי ואני בעמוד 7 של המינימונסטר [למרות שלמדתי גם מהחוברת של דייויד גאריבלדי ומחוברת אחרת סטרוק רולים ועוד חוברת שלמדתי ממנה הוא נתן לי כמה שיעורים בנושא דאבל כשקניתי אותו] אבל אני מנגן את ה-7 עמודים האלה עם גרוב מעולה, אני יודע לשנות את הדגשים, עושה אותם בשמיניות שלישונים אוף דה ביט [2 ו-4] ובקרוב גם בשאפל, אני יודע לנגן בוסה נובה כנ"ל בשמיניות שלישונים אוף דה ביט אחי אין דרך אחת ללמוד דרכה וחוברת אחת לעבוד רק איתה עמוד אחרי עמוד. אם הבסיס שהוא נותן לך מקדם אותך ומשפר אותך, ואתה לומד להפיק צלילים יותר טובים מהתופים החוברת היא רק כלי שנותן לך עוד תרגיל או עוד נושא ללמוד... אפשר לעבור שיעורים שלמים, אפשר אפילו ללמוד בכלל בכלל בלי, חוברת.

Delirious

New member
הבהרה

"לא הולך לפי הספר" - אין הכוונה מילולית. אנחנו לא לומדים עם ספר בכלל.

cheshire catz

New member
well תחשוב על זה ככה

כל הבעיטות הרציניות לא הלכו לפי הספר

kfirshap

New member
אין בעיה.

ספר לנו בדיוק איך עוברים השיעורים שלך וניתן לך הצמלצות לתת למורה [אל תפחד אתה יכול להפוך אותו ממורה גרוע למורה ענק רק בגלל שלא חשב על משהו וזה קורה להרבה מורים מתחילים] ספר לנו איך עובר שיעור שלך... וזה לא רע לא ללמוד עם ספר... אבל צריך לתרגל קריאת תווים וספר הוא משהו מומלץ בשביל זה..

Delirious

New member
הרחבה

לא לומדים תווים בכלל. שיעור ראשון - הסבר כללי על המערכת, אחיזה ותנוחה, לימוד יסודות, מקצב רוק בסיסי. שיעור שני - חזרה על יסודות ותוספות, סינקופה סנייר וטאמטאם. שיעור שלישי - לא זוכר יותר מדי, אבל זה כלל וריאציה נוספת של מקצב רוק. שיעור רביעי - לימוד פירוק שיר וחיקוי.

kfirshap

New member
תבקש ממנו

להתחיל ללמוד תווים אולי הוא כן מלמד אבל לא מהשיעור הזה דבר איתו על תווים

WinterZ

New member
סחטיין

אבל מה טעם ההודעה הזאת אלא אם להשוויץ אחי ?
היית יכול לסכם את כל זה בהודעה בלי להיראות פלצן, ככה לפחות מרגיש לי מההודעה שלך אחי.

kfirshap

New member
אתה מדבר על ההודעה שלי?

היא שחצנות 100 אחוז=] אתה אומר שזה רע לשמוח שיש לי מורה טוב?

kfirshap

New member
אוקי וכל עוד זה לא פוגע באפ'חד

אז אני חושב שאפשר ליישב את העניין ולקבל את ההשתחצנות שלי P: אם היא פוגע במישהו כל דבר שאני אומר [כה לכולנו קורה לפעמים שאנחנו לא שותקים כשצריך] שיגיד לי, אני מבטיח לבקש סליחה אם זה באמת טעות ולא לחזור על זה...

צוללת13

New member
הדרך ה"נכונה".....

לדעתי הדרך ה"נכונה" (ובאמת אין נכון/לא נכון....זו רק דעתי) ללכת בה היא טכניקה (בעיקר דרך יסודות שאח"כ יאפשרו לך גם להתבטא על המערכת), ללמוד לקרוא זה מאוד מאוד חשוב...אח"כ להתחיל לפתח סגנונות (גם זה מאוד חשוב, כי זה מאפשר לך להיות פתוח ויצירתי בכל סגנון שתבחר לנגן), מהירות, יצירתיות, להוציא קטעי תיפוף משירים, זמנים משתנים וכו'.... עדיף ללכת בצעדים קטנים, לא לזוז עד שתשב טוב על הבסיס. להתחיל יסודות (כשמם כן הם!)...לחרוש ולחרוש עד שהטכניקה, הטיים קיפינג והמהירות יהיו טובים, ורק אחרי כמה זמן להתחיל עם מקצבים בסיסיים וכן הלאה...חשוב גם לשמור על ראש פתוח (לא לומר, נגיד - אני רק מטאל, אלא לנסות גם לאטין, ג'אז, פאנק וכו'...). העיקר זה שיהיה לך בסיס טוב - לא לרוץ. גם אם ייקח חצי שנה עד שתוכל לנגן שיר כמו שצריך,אם תעשה את זה בסוף בטיים, בפיל, ובאופן שמשרת את המוסיקה,תראה שהיה שווה לחכות..... וזה לא נורא, כי אם יהיה לך בסיס טוב, תשקיע ותרצה, אז אחרי שנה כבר תוכל לנגן דרים בלי בעיות.... בהצלחה!

avidiamond

New member
הלו?

מה אתה הולך למורה שלא לימד בחיים? שיעשה טעויות על הידיים שלך ויפציץ אותם בדלקות?

offry13

New member
צודק ולא צודק

כדאי ללכת למורה מומחה (כמוך [לא מתחנף בכלל חחח {עוד סוגריים כי זה מגניב}]) אבל מתי המורה המתחיל ילמד?

avidiamond

New member
שמע

אם היית יודע כמה אני צודק היית נחרד ברמות קשות. באים אלי כל הזמן אנשים כאלה ורק שהם פה הם מבינים את הנזק שעשו להם. יש תעשיית מורים חאפרים מזעזעת בארץ שבסופו של דבר דופקת אך ורק את התלמיד. תחשבו טוב טוב אצל מי אתם לומדים,אם המורה בעל תואר,אם הוא לימד באיזה קולג' בחול ואם הוא לא מלמד רק בין חלטורה לחלטורה בתור השלמת הכנסה,אם הוא בן אדם ישר ומצפוני שלוקח את הנגינה שלך אישית ולא רק בשביל הכסף,איפה וכמה הוא הופיע וכו. למורה צריכה להיות תורה,שיטה ודרך עבודה עקבית,הוא צריך להיות נאמן לאנטרסים של התלמיד ושל התלמיד בלבד ולא לעגל פינות כדי להרוויח עוד כסף מורה לתופים-מורה לחיים זה האני מאמין שלי

The alon

New member
../images/Emo45.gifצודק לגמריייייייייייייייייייייייייייי../images/Emo45.gif

אני חוויתי את זה בעצמי: אני מכיר מורה לגיטרה שלוקח איזה 3 מתופפים [פעם הייתי אחד מהם] ו"מלמד" אותם לתופף רק בשביל שיוכל להקים להקה במתנ"ס שהוא עובד בו. ווכה הוא הורס להם את התיפוף.. הייתי אצל מורה אחריו שזהיתי שהוא באמת מורה תותחח!!! אבל היה לי קשה אצלו בגלל הקודם.

kfirshap

New member
על זה הומצא הביטוי

amen brother! "מורה לתופים - מורה לחיים" <-> פה כבר הזלתי דמעה=]

למעלה