"תכנית לימודים"

GhostDrummer

New member
טישו? ווזלין?

drums123

New member
בדוגרי זה נכון מאוד ואין לוותר על מורה טוב

אבל איך מורה אמור להתחיל אם לא על תלמיד? (אני לא חושב שמור חאפר צריך בכלל להתחיל, אבל אני מדבר על מורה שיש לו פוטנציאל להיות מורה מעולה)

avidiamond

New member
קודם כל

שיהיה לו תואר במוזיקה ועדיף כמובן ממקום על רמה ולא איזה חור,אחכ שיהיה בעל נסיון אולפן ובמה עשיר אחכ שיהיה מתופף מדהים מקורי ורסטילי ומוזיקלי אחכ שיבנה שיטת לימוד מוכחת,יסודית,יעילה ומקורית כי ללמד מיני מונסטר כל אחד יכול ורק בסוף שיהיה נהג מרוצי רחוב,בעל חגורה שחורה בקארטה ומאהב לטיני לוהט סתם

Tuluz Debit

New member
../images/Emo45.gif

אתה צודק עקרונית, אבל בשורה התחתונה זה פשוט לא להיות 'חאפר'. להיות מורה זה עניין של אופי, זאת דרך חיים. תמיד יהיו אלה שיחפשו להשלים הכנסה ויש מי שמגיע לנקודה הזאת ממקום של אחריות ונתינה, ואת זה אי-אפשר לזייף. הבעיה היא שמי שהולך ללמוד תופים עלול לקחת את מה שניתן לו כמובן מאליו. גם אני פתחתי כמה מחברות וקיבלתי חושך בעיניים. לכן הפורום הזה כל-כך חשוב. תפתחו יוטיוב, תחפשו כתבות בגוגל, תכירו עוד מתופפים ותדברו כל היום על פרדידלים, אחיזה גרמנית, סטיב גאד ואחותו. אמנם יש הרבה אסכולות, אבל תראו שאנשים אחרים יכולים לאשר שמאכילים אתכם בידע טוב ולא ב-"תנגן טיקי-טיקי על ההי-האט" (לא משפט פיקטיבי).

drums123

New member
אני רוצה לראות אותך נוגע בי ../images/Emo6.gif

וואלה הפחדת אותי עם החגורה השחורה.

צוללת13

New member
עם כל הכבוד וההערכה

לא צריך תואר, וכל מורה צריך להתחיל איפשהוא. צריך מישהו שיודע מה היא טכניקה נכונה, שמכיר מגוון של סגנונות, שיודע להתאים את התוכנית לתלמיד ולרמתו. לא חייב להיות מתופף מדהים אבל צריך לדעת להעביר את המידע בצורה ברורה. אחד שלא יוותר לתלמיד אם הוא מתעצל או מצד שני רוצה "לרוץ" מהר מידי. עדיף מישהו עם נסיון בלהקות ובהופעות (באמת לא משנה אם בארץ או בחו"ל) וכן, אם למד בבית ספר למתופים - ייתרון גדול אבל זה לא הדבר הקובע, זו בסופו של דבר רק תעודה שאומרת שסיים את הבית ספר אבל שום דבר עליו כבן אדם או כמתופף או כמישהו שיודע להעביר מידע . מישהו שמכיר את התעשייה ויוכל להדריך את התלמיד, לא רק באיך לנגן אלא גם איך לפתח מחשבה מוסיקלית, איך לעבוד עם נגנים אחרים, להיות עם ראש פתוח וכו....מישהו שיהיה שם בשביל התלמיד ברגעי משבר....ויש עוד, אבל זה, לדעתי, העיקר.... אה...וגם אחד שידע לפרגן לאחרים ולא ללכלך רק לקדם את עצמו.....

avidiamond

New member
שמע

צריך תואר.חייב להיות מדהים.בארץ או בחול קובע מאוד-למה יש הבדל בין להופיע בברבי לביןwacken,progpower,reading,summer brize,evolution festivalsלצאת לטורים בכל העולם ולצבור נסיון אדיר.זה כל ההבדל שבעולם-אין חכם כבעל נסיון אמרו חכמנו. ולפי מה שאתה אומר בן אדם צריך להתפשר במקום ללכת למקום ששמה נמצאת התמורה הכי גדולה לכסף שלו ושמה הוא מקבל יותר מורה.נשמע לך הגיוני?למה לו לעשות את זה? אף אחד לא משתחצן וכל מה שאני אומר זה עובדות ברזל ואם זה מציק לך אז חבל ויש מורה אחד בלבד בארץ שאני יכול לפרגן לו(דורון גיאת) באו אלי תלמידים מהמורים עם השמות הכי גדולים בארץ שלמדו שנתיים אצלהם ולא יודעים יסודות פרופר אפילו אני לא יצרתי את המצב הזה זה נתון קיים.

Tuluz Debit

New member
הגעתי לפורום אבי דאימונד?

גם צ'ארלי וואטס (רולינג סטונס) וטראוויס בארקר (בלינק-182) ראו כמה קהלי ענק מול העיניים, אבל זה לא אומר שהייתי לוקח מהם שיעור תופים. לא צריך לבלבל בין להיות מתופף בלהקה פופלרית לבין להיות מורה טוב (למרות שיכולה להיות חפיפה בין השניים). חוץ מזה, קרה יותר מפעם אחת שהסברתי לבעלי תואר מדופלמים מה ההבדל בין טריוליות לשש-עשריות בקבוצות של 3. אף אחד לא צריך להתפשר. שאנשים יצביעו ברגליים, וילכו לכמה מורים, יחשפו לאסכולות שונות. יפה שאתה מפרגן לדורון (ובצדק, האיש מורה מעולה ואסכולה שלמה בזכות עצמו) אבל בוא לא נסחף עם גל הביטולים הזה. תקדם את עצמך, יופי. אבל לא על חשבון אחרים.

avidiamond

New member
מממ

אני מקווה שאתה לא משווה אותי למתופפים שהזכרת כי זה יהיה די דבילי מצדך לי אתה לא צריך להסביר מה ההבדל בין שמיניות לששעשריות טריפלטס אבל תודה בכל מקרה אנשים לא מתפשרים ותודה לאל כן מצביעים ברגליים לדורון מגיע קרדיט ובצדק אולי אתה מורה טוב וכל הכבוד אבל אתה חייב להסכים שיש תופעת חאפריות קשה ביותר שמזיינת מאות מתופפים וביננו לא חבל?

kfirshap

New member
וחשוב להדגיש

שיש נגנים מדהימים אמנם, באמת תותחי-על ברמה לא יאומנה, וירטואוזים בעלי ידע תיאורטי עצום ויכולת פיזית נפשית, פשוט ענקי תופים שהם פשוט לא מורים כי הם לא יודעים לקחת תלמיד, להשריש לו בסיס לזהות בעיות אצלו - ולהשמיד אותן מהר ולגרום לבנאדם שיושב מולך להרגיש נוח איתך, ועם התופים אז קודם כל אבי אתה עונה על כל הדרישות [והרגליים מדברות בשם עצמן] ודבר שני רציתי להדגיש את זה שמורה צריך נסיון וידע [על כמה נסיון וכמה ידע אפשר להתווכח בכיף] אבל לא פחות חשוב היכולת שלו ללמד.

avidiamond

New member
מסכים

איתך לגמרי ואתה גם צודק במה שאתה אומר במיליארד אחוז-מורה טוב מזהה ומעלים בעיות והרגליים שלי זה דוגמא נוראית לא התאמנתי עליהם כבר10 שנים אבל תודה בכל מקרה.

Tuluz Debit

New member
מה שנכון, נכון.

החאפריות חוגגת, ולא רק בתופים. לכן אנשים צריכים להיות סקרנים וכל הזמן לאתגר את עצמם בעוד ועוד ידע. הנה הקבלה מעניינת: יש לי חבר שהגיע בזמנו לטסט ראשון על גיר ידני אחרי מי יודע כמה שיעורים. דיברנו קצת וגיליתי שהוא לא יודע מה זה נקודת החיכוך בקלאצ'. נתנו לו לנחש. בטח למד אצל ההוא מהטלנובלה הערבית של 'ארץ נהדרת' ("שיעור הבא נתאמן על פתיחת בגאז'..") לכן, אדם שקורא לעצמו מורה צריך לקבל על עצמו את האחריות והמסירות לתת כלים נכונים. זה פשוט להיות אדם הגון ולא לבזבז לצד השני את הזמן והכסף, שניהם משאבים יקרים. Delirious, לשאלתך – לפניך דרך ארוכה בעולם המוזיקה והתופים. כדאי שתצטייד מראש בכלים טובים שיאפשרו לך להנות ממנה ולא להצטרך לקחת את אותם שבילים פעמיים או ללכת לאיבוד. מנסיוני, חשוב שתלמד עם תוים עכשיו ולא אח"כ. חשוב שתדע: מכל שאר הנגנים בלהקה אתה זה שצריך לדעת הכי טוב מה קורה מבחינה ריתמית. זאת ההתמחות שלך. אתה צריך לעשות שם סדר (עד שתגיע לנגן בלהקות משובחות, זה לוקח זמן והתמדה). גם בשביל ההתפתחות האישית שלך בתחום – חבל שיום אחד תחליט שאתה נגנב מפיוז'ן או בא לך על מעברים של הורסיו הרננדז ואתה צריך ללמוד לספור חלוקות.. המשך תיפוף נעים (ואל תזרוק קלאצ')

למעלה