תיקון טוויטר

• פותח הנושא xofer
  • פורסם בתאריך

י.לוי

New member
אה זה פשוט מאוד. יש אצל אבי ז"ל

בבית ,שני רמקולים של טאנוי מדגם אוקספורד(ישנים). בשניהם הכיפה של הוופר לחוצה פנימה ואין כל השפעה על איכות הסאונד. נדמה לי שהכיפה הזו היא חלק מהעודפים שנוצרים בזמן ייצור האלמנט. יואב

YanivZX6R

New member
עכשיו זה ברור

זה קצת מוזר כי זה אמור להשפיע על הפיזור של התדרים. אבל מעולם לא בדקתי.

י.לוי

New member
ללא ספק הגיע הזמן לבדוק.

תן לחיצה על הכיפה שבסונס
ותראה שאין כל הבדל.
יואב

Aurum

New member
נו בטח שהוא לא ישים לב להבדל כי

הכיפה משפיעה יותר ויותר כשאתה עולה לתדר גבוה. הסונות נחתך ב 2500 הרץ, כמעט ולא ירגיש בהבדל אלא אם הוא יעקור את הכיפה או שיש לו כיפה מסוג קונוס או SD. כשיש לך כיפה רגילה בוופר, זה ברור שההבדל יהיה קטן מאוד עד לא שמיע.... אבל אם תשים לב, אני התיחסתי לכיפות שונות אבל אתה לא טרחת לקרוא עד הסוף כנראה... בהודעה שלך אתה מכליל את כול הכיפות (ועל זו באה תגובתי), דבר שאתה לא יכול לעשות על הסתמכות ובדיקה של הרמקולים של אבא שלך... דבר שני, נסית ביכלל לבדוק את הזוג עם הכיפות המעוכות לזוג זהה "תקין" זה לצד זה? זה שאתה מקפץ בכל הודעה ועושה צחוק מכל דבר ומזלזל באנשים לא תורם כלום...

Aurum

New member
אין השפעה? טובבבבבב......

ולידיעתך, זה גם מדיד...

Aurum

New member
אז למה סתם לומר שאין הבדל?

אתה לא יודע עד כמה הכיפה משפיעה... בעיקר כיפות מסוג SD כמו שיש בדרייברים של סקאנינג ודאנאאודיו.

י.לוי

New member
אני לא אומר סתם. אין שום הבדל שמיע.

אתה רוצה למדוד תמדוד. הבחור בעצמו טען שהוא לא הרגיש שום הבדל. יואב

רונן ס

New member
יואב זה תלוי בטוויטר

בטוויטר טיטניום כמו שיש בסדרת ה-600 של B&W תשמע גם תשמע הבדלים.

MartinHSabag

New member
אני חושב שהתבלבת קצת עם החומרים...

בסידרת ה-600 אין טיטניום. אולי אלומיניום (באתר שלהם הם קוראים לזה "מתכת").

Croc

New member
גם אתה הפכת לזיכית?..............

פעם אחד אתה מודד ופעם שניה אתה רק מאמין לאוזניים - נהית איל פור?

רונן ס

New member
אתה רוצה את ה- "אני מאמין שלי"?

אני חיה מוזרה כזו- רציונלית מצד אחד ופתוחה לרעיונות חדשים מצד שני. יש דברים שאני אפילו לא אטרח למדוד (למרות הפתיחות) מהסיבה שזה מופרך מידי להיגיון האישי שלי (למשל- החלפת כבל חשמל לקומפקט דיסק שמשדרגת את הבס, סטנדים שמשדרגים סאונד ECT) אבל אמשיך לטעון להבדלים בין רכיבים שונים כמו מגברים. אני חושב שהוויכוח העיקרי הוא על גודל ההבדלים ולא על קיומם. גם רני יגיד לך שיש הבדלים בין מגברים רק שהם 3% לדעתו. אני אטען שהם 30% אך לא אפחד לבדוק זאת ולהבין שהם קטנים בהרבה בקומבינציות מסויימות. אני לפחות שומע מוסיקה מה שקשה להגיד עליך

Croc

New member
דיברתי על יואב............

לך מותר הכל. כי אתה אודיאופיל.

י.לוי

New member
אני אף פעם לא מודד. אני תמיד מאמין

לאוזניים. אבל הוא רוצה למדוד אז שימדוד. יואב

Aurum

New member
חבל סתם להכנס למשהו שאתה לא מבין

בו... אמרתי הבדל שמיע בעיקר ב SD... ההודעה שלי באה לתגובה שלך ולא של הבחור שלא שומע הבדלים... אתה טוען שאין הבדל שמיע בין כיפות מעוכות ללא מעוכות..... נסה להוריד את הקונוס בדרייברים של Seas Excel ולשנות את הצורה של הכיפות SD בדרייברים של DYNAUDIO ושל SKAANING, אתה תקבל הבדלים של 5-10 דציבל הבדל בתדרים מסויימים... (בעיקר ב"גבוהים"). זה לא רק נמדד, זה גם נשמע...

למעלה