תיקון אופק מלאכותי

רמי בר1

New member
זה נכון.ההרקולס והמרצדס בסה'כ גרמו

למגדל הפיקוח ולטרמינל להראות כמו שהם נראים בצילום .

na102

New member
טיסה למואה עם מפקד ח"א האוגנדי

טסנו למואה עם חיים רווה איתן אילון דוד יצחק ואנוכי וכל אחד לקח "מפקד" אוגנדי אחר היה מפקד ח"א מפקד זרוע המודיעין ועוד איזה סופר גנרל.
מי שאירגן את כל זה היה דוד יצחק

רמי בר1

New member
המטוס שלך נמכר לקבוצה האוגנדית

בגלל שלא היה מטוס חדש זמין אצל היצרן. לאיציק לא היה מי שירכיב אותו שם והוא פנה אלי וביקש ממני שאטוס לאנטבה ארכיב את המטוס אבצע עליו טיסת ניסוי ואמסור אותו.הוא הרגיע אותי שאין לסיפור שום נגיעה לרתא.הגעתי לאנטבה,הרכבתי את המטוס,המדפים לא עבדו.פירקתי את הכסאות ואת תא המטען,ולקח לי שעה להבין את בלאגן החוטים האדומים שהיו בערימה על ריצפת התא.בסוף התברר שהמנוע נתקע בגלל מגביל תחתון שלא כוון כהלכה.
טיסת הניסוי הייתה חוויה.המראה מאנטבה בגובה כ4000רגל,טיסה לאורך חופי אגם ויקטוריה,וכשהגעתי לתחילתו של הנילוס הלבן נכנסתי עליו ,ונתתי כחצי שעה ב ורד הנחל.מיד נראה לעין למה קוראים לו הנילוס הלבן.הטיסה הייתה בגובה של לפני התליה,והיום שאני יותר מאופס הייתי טס שם חוקי חוקי לגמרי,ומקפיד לש ור גובה של 4000 רגל.שאף אחד לא תלונן

רמי בר1

New member
בשיחה טלפונית איציק ביקש ממני לפרק

חלקים מהמטוסים.אני זוכר שפירקתי מקיר האש את הריגיולטור ואת המשאבות דלק החשמליות,וזוכר שפירקתי משהו גם מתוך התא.לא זוכר מה בדיוק.כשחזרתי כדי לחסוך את הנסיעה לאומני,עצרתי ברתא ונתתי את החלקים לאיש שבזמנו עשה כשר אוירי.נדמה לי ששמו היה יוני או בוריס ,לא זוכר אם פירקתי גם את האופק.

למעלה