תיקון אופק מלאכותי

na102

New member
תיקון אופק מלאכותי

האופק המלאכותי התקלקל. (הוא כבר זקן משנת 2004 מישהו נחמד קנה לי אותו ביד 2 משומש וכבר אז לא היה תקין אבל עבד
פחות או יותר ,יצרתי קשר עם החברה לפני כ חודשיים אמרו שלח נראה מה קרה ואז נוכל להגיד לך כמה עולה התיקון
שלחתי
להלן התשובה:
Nati,

Good day. We have taken a look at your gyro and concluded that it needs repair. The repair cost for this unit is $950 + shipping. Please let us know how you would like to proceed
אתם מבינים חדש עולה 1400$

http://www.aircraftspruce.com/catalog/inpages/gh02e-3a.php

משומש בין 500-600$
לאחר דין ודברים עשה לי הנחה אנחה 100$ שלמים ואוווו
קיצר בקשתי לשלוח חזרה אלי את האופק.
מוסר השכל צריך לדעת עם מי מתחתנים
לפני שמתחתנים.
נתיי אשכנזי

jsurie

New member
נתי, יש לי אחד שמיש, אחפש אותו ואתקשר אתך,

המחיר בשבילך יהיה 900 ש"ח.

רמי בר1

New member
מאחר והוא העלה קישור לחשמלי,אני

מניח שאין לו את האופרציה לואקום.
באותה נשימה אני מניח שהמכשיר שאתה מציע הוא דווקא ואקום.למה?כי אני מניח מהיכן הגיע.
אבל זה רק ההיגון שלי.

jsurie

New member
אתה צודק רמי. שלי זקוק לואקום.

אבל אם מטוסו שייך לת"כ אין בעיה לחבר.

רמי בר1

New member
מה זאת אומרת אין בעיה לחבר?

גם באוטראליט יש אפשרות להרכיב משאבת ואקום על המנוע,או את הוניורי מחוץ למטוס.
ואני מניח שגם בת'כ לא לוקחים ואקום מסעפת היניקה של המנוע.

jsurie

New member
בכל מטוס של ת"כ יש משאבת ואקום.

ברוטקס אין (לפי הידוע לי) ואם אתה מתקין אתה זקוק לקבל אישור, כמובן גם טופס 337 ואגרה לרת"א.

רמי בר1

New member
לא ידעתי.ברוטאקס אפשר להזמין מנועים עם משאבה

או להתקין אחר'כ.
במטוסים הישנים יותר כמו שלי,הוא הגיע עם אופק ומצפן גיירו שמופעלים בואקום.כמעט כל מי שהתקין אחר'כ אופק באז'מ,התקין חשמלי.עולה יותר,אבל אצל רוב אנשי האז'מ הכסף לא מהווה בעיה.

mike300L

New member
תבדוק לפני שאתה קובע, יש מטוסים בתעופה

כללית ללא משאבת וואקום. אקסטרא זה מטוס תעופה כללית שבא ללא משאבת ואקום, גם כשהוא מגיע עם אופק מלאכותי זה חשמלי.

jsurie

New member
לעניות דעתי האקסטרא מטוס יעודי ללולינות,

האם הוא מורשה ל- IFR ? בכל מנועי התעופה הכללית, לייקומינג וקונטיננטל יש פתח עם ציר הנעה המיועד למשאבת ואקום. כנראה סגרו אותו אצלך עם פחית ופקונג. במנועי רוטאקס הרגילים אין כזה התקן. רמי חידש לי באומרו שניתן להזמין מנוע עם התקן. כל מנוע תעופה כללית שמגיע לארץ, חדש או מחודש, מגיע ללא משאבת ואקום והפתח סגור עם אותה פחית, את המשאבה אתה לוקח מהמנוע הישן או מתקין חדשה.

mike300L

New member
כתבת בתגובה לרמי כל מטוס תעופה כללית. ולזה

התייחסתי, כל השאר לא חשוב.

jsurie

New member
המתפללים בבתי הכנסת בשעריים ובמרמורק (תימנים)

לא שמים לב בכלל לתפילה, הם רק מחפשים לשמוע את החזן שוגה. אז ליתר דיוק: לא בכל מטוסי ת"כ יש משאבת ואקום, אלא במרביתם. כפי שאמרתי, כל המנועים מצוידים בהתקן למשאבה. אגב די-אייסינג עובד על משאבת הואקום. הצירוס והדיימונד בנויים מחומרים מורכבים וכנראה שלא ניתן להדביק על שפת ההתקפה את "פנימית" הגומי שמשמשת לסילוק הקרח. ולמדקדקים: בצירוס יש מתזים בשפת ההתקפה שמשמשים להמסת קרח-אם מצטבר. כל המטוסים אותם הטסתי עד היום בת"כ היו מצוידים במשאבת ואקום.

רמי בר1

New member
גם אני הבנתי מדבריך שכל מנוע חדש מגיע עם משאב

עכשו זה ברור.ברוטאקס הפלאנ'ג עם ארבעת החורים להתקנת משאבה קיים,וסגור בפקק.אתה יכול להזמין את המנוע עם אפשרות "פעילה"למשאבה,ואז מכניסים עוד גלגל שיניים וציר במקום הפקק.אפשר גם להוסיף את זה אחר כך.

jsurie

New member
לעומת מנוע תעופתי שמגיע מוכן. רק תרכיב משאבה.

לא תרצה תרכיב חשמלית. באז"מ אינך זקוק בכלל לאופק מלאכותי, בת"כ חייב.

רמי בר1

New member
הבוקר נזכרתי בך בזמן בדיקות המנוע לפני "עונג"

שבת שלנו.
והרי התוצאה.

ZeevRozenek

New member
זה מובן מאליו

ב-KATANA של דיאמונד , מטוס ת"כ לכל דבר, יש מנוע רוטאקס .

רמי בר1

New member
המיקום במנועי רוטאקס קיים.המרחק בין ארבעת

הברגים זהה למרחק במשאבה מרושיינת.הפתח מגיע סגור ,וניתן להרכיב שם אביזר אחד.או משאבת ואקום,או משהו אחר אם צריך.
מצאתי לך צילום לא ברור,אבל אפשר לראות את המשאבה בצידו האחורי של הגיר בוקס.

Naftali Segev

New member
אמנם התמונה לא מהצד הנכון בכדי להשוות אבל

לפי התאור שלך אני מניח שהמשאבה יושבת על אותו מתאם בשניי סוגי המנועים
הבעיה היא שחוץ מהמשאבה יש צורך במערכת שלמה הכוללת ווסת ואקום (עקב שינויי הסל"ד) מד יניקה וצנרת מתאימה
לפי דעתי אם ניתן להתקין חשמלי אז עדיף במיוחד שמכשיר האופק אינו חובה במטוסי אז"מ

נתי ניב

New member
המשהו האחר

המשהו האחר שניתן להתקין שם זה אלטרנטור 650 וואט למקרה שצריכת החשמל של מערכות המטוס עולה על 250, של האלטרנטור הפנימי של המנוע

למעלה