תיקון אופק מלאכותי

mike300L

New member
שוב פעם כותב בלי לקרוא...אם היית קורא עד הסוף

היית רואה שיש שם גם פלאגים ב $15, ב $8.90 וגם ב $5 תלוי בסוג המנוע.
וזה שהסבתי לאקספירמנטלי לא אומר שזה לא עובד, מנוע לייקומינג שעובד יופי עם הנעה אלקטרונית. זה יהפוך למרושיין עוד בדורנו...בינתיים זה מוכיח את עצמו ונלמדים לקחים ונצבר נסיון.
.
דרך אגב לפני שנתיים טסתי מופע שלם ללא אלטרנטור(נשרף בדרך למופע)...כולל שימוש בחשמל למשאבת העשן...15 דקות בכוח מלא, מד המתח לא ירד מ 12.7 וולט וההצתה האלקטרונית ללא מגנטוס עבדה יופי...לפי היצרן היא תעבוד עד שהמצבר ירד ל 5v.

ולגבי הפנטזיות שלך על התרסקות שלי...קח כרטיס ותעמוד בתור.

jsurie

New member
וואלאק, אתה מסובב לגמרי, מביא קישור שם כתוב

כי מחיר פלג 39 דולר, אח"כ מספר כי קנית ב-15 דולר. מספר על מערכת מופלאה רק שוכח לספר כי הפכת את מטוסך לאקספרימנטל, בו אתה יכול להתקין גם נרות במקום פלגים, ולבסוף מוחך המעוות מבין כי אני מאחל לך להתרסק, בעוד אני מזהיר אותך מפני תקלות כמו שקרה לוולטר מיקה, שברגע הקריטי איבד מנוע וניצל בנס אחרי התרסקות למים. תהיה בריא.

mike300L

New member
תמשיך לסלף עובדות כתובות, או שאתה שתיין

או על סמים. או שלא קורא באנגלית...תבקש נתרגם לך.

רמי בר1

New member
שלא תתחרפן, אנחנו מחליפים פלגים כל 200 שעות

ולא נוגעים במערכת ההצתה לאורך כל שנות המנוע. המנועים החל מ2008 כבר יעבדו 19 שנה.
בנדיקס לא גוזר עלינו קופון.

mike300L

New member
הנה המערכת, הקופסה יושבת בתא הטייס לא בתא

המנוע. כבלים יוצאים מהקופסה לקוילים שמחוברים על המנוע, משם לפלגים.
http://www.lightspeedengineering.com/Products/IgnitionIII.htm

השמרנים בבעלי המטוסים, מתקינים רק צד אחד, ובצד השני משאירים מגנטו.
אבל במערכת כפולה יש יותר יתרונות ביעילות.

הנה הפלאגים שמומלצים למערכת
http://www.lightspeedengineering.com/Products/Sparkplugs.htm

jsurie

New member
אלה פלגים של מכוניות ? הגזמת הפעם. אלקטרודות

עשויות מאירידיום ופלטינה, דרוש מתאם להרכבת הפלג בגלל שוני ההברגה ומחירו כפול מפלג של צ'מפיון. 39 דולר לעומת מחיר של פלג מכונית 3 דולר (בארץ), או פלג תעופתי צמפיון 23 דולר. מעניין גם מה מחיר ההצתה האלקטרונית לכל מנוע ועלות השינוי הטכני, שחייב להתבצע ע"י חשמלאי. בישראל תשלם "רק" 2000 ש"ח לרת"א עבור טופס 337-שינוי טכני + 400 ש"ח לחשמלאי על מילוי 5 עמודים של אותו טופס. יש לך נתונים אמינים ואובייקטיבים על החסכון בדלק לעומת השיטה הישנה, או רק פירסומת של היצרן שטוען לחסכון.

רמי בר1

New member
המנוע השולט בתעופה הספורטיבית הוא בעל הצתה

אלקטרונית כפולה,אבל את המתח מקבל ממגנטו פשוט שמשמש גם כגלגל תנופה במנוע.יש סליל נפרד לכל אחת ממערכות ההצתה. פוטר לגמרי את הצורך במצבר,או במערכת חשמל במטוס לצורך עבודת המנוע.
הפלגים כמובן "ארציים" לגמרי ,וגם הדלק.

לא מדוייק לומר שמנועים לא השתנו.

מנועים מטוסים וגם רכב בהחלט משתנים כל הזמן. אומנם הדיוט לא יראה את ההבדלים, כי הרי מדברים במנועי בוכנה.
מטוס שתוכנן ויוצר לפני 80 שנה, הרי בבירור, ימשיך לטוס באמצאות אותו סוג מנוע, אלא אם קיבל STC למנוע אחר (וגם באותו המנוע יש שינויים).
כאשר מדברים על שינויים במנועי בוכנה, עדיין חובה שיהיו לו בוכנות, כי אחרת הוא לא יהיה מנוע בוכנה.
במנועי בוכנה יש הרבה שינויים, שכפי שאמרתי בתחילה, להדיוט יהיה קשה, או בכלל לא יהיה אפשר שיבחין בהם בעין.

גם שיטות ההנעה השתנו, ובהחלט כן יש מנועי דיזל בתעופה (על מטוסים חדשים) מנועים חשמליים מתחילים להיכנס שלא לדבר על מנועי סילון שכל דגם מטוס חדש של בואינג או אירבוס, מורכב בו מנוע חדיש יותר עם תצרוכת דלק קטנה יותר.

חומרי ייצור המנועים משתפרים כל הזמן, מבנה המנועים משתנה והולך כל הזמן, גם גל הארכובה הולך ומשתפר.
יחס הדחיסה השתנה ויש מנועים עם Angle Valve שבאמצעות אותו משקל יש יותר כח.
גם במערכות מסביב למנוע יש שינויים, למשל ירידה דרסטית במשקל הסטרטר.
מנועים מבוקרי מחשב והפעלה בידית אחת ולא 2
רק בחברת לייקומינג בכמה השנים האחרונות יצאה עם יותר ממנוע אחד חדש ובדרך יש לה מנוע דיזל שייצא לשוק במהרה.

בן אדם יכול לצאת לחלל לכמה שנים, או לשבת כמה שנים באי בודד, ואז כמובן שהוא יהיה מנותק ולא יוכל להדביק ידע שאינו בתחום הידע המקצועי שלו.
אז לאמור שאין שינויים, אפשר לומר, אבל זה לא נכון.

מטוסי התעופה הכללית מרושיינים לפי FAR23

שדורש לצורך הצגת ATTITUDE, מקור כח שאינו תלוי במקור החשמל הראשי של המטוס. זה למה משתמשים בוואקום. אם רוצים להתקין מכשיר אופק מלאכותי חשמלי צריך לדאוג שתהיה לו סוללת גיבוי או לחבר למצבר נפרד.

משאבת וואקום, אחד האביזרים הפחות אמינים

שיש סביב המנוע.
טיפת שמן בגלל מחזיר שמן דפוק חלקית, ואין לנו וואקום ואז, 2-3 מכשירים אלמנטריים הלכו. וגם המשקל שהיא מוסיפה עם מערכותיה לא קטן.
מכשירי האופק האלקטרומכניים אמינים מאוד, בעיקר שבמטוס יש אלטרנטור, וגם מצבר (לעיתים יותר ממצבר אחד).
ובכלל, כל המערכות האלקטרומכניות, בדרך להתעופף מעולמנו. שמים מערכות מבוססות מסכי מחשב (הבעיה שלחלק מהאנשים, זקנים מגילי ומעלה, יש בעיה מנטלית עם להבין תצוגה כזו לעומת התצוגות שהיו מקום התעופה).
לצרכי הפשרת קרח, כיום משתמשים במערכות מבוססות TKS שלשמש אין השפעה הרסנית על המנגנון כפי שיש על התקני הגומי. ולא ירחק היום, שהפשרת קרח תבוצע חשמלית ותשתלט על כל התעופה באמצעות הזרמת זרם חשמלי בחלק משכבות סבי הפחמן בשפת ההתקפה במטוסים עשויי חומרים מרוכבים.

jsurie

New member
בוא מראה מתי יגיע. בינתיים עושים ילדים באותה

דרך, כבר אלפי שנים ולא ראיתי שמשנים את השיטה. כנ"ל גם המנועים התעופתים, שכבר עשרות שנים לא השתנו בהרבה.

לגבי עניין הילדים, נסה לפנות

לכאן , הם יגלו לך לפחות שיטה אחת נוסף על מה שידעת פעם.
לגבי השיטות של TKS, זה עובד עשרות שנים.
לגבי השיטה החשמלית, ידוע לי, שזה נמצא בהליך פיתוח מתקדם להתקנה במזל"ט ואולי כבר עובד בסוג מזל"ט בחו"ל.

na102

New member
אופק

האופק הוא חשמלי . ובכלל הסיפור שלו מאוד מעניין (ויסלחו כל היודעים אם יהיו אי דיוקים קלים)
הסיפור שהיה כך היה:
חבר מאוד טוב שלי איציק אפלבוים עליו השלום חבר לבחור בשם נתי נווה (אני חושב שככה) קראו לו שביקש לקנות P92 מזווד עם מצלמות טרמיות עם קרון בקרה וכל הפירוטכניקה עבור הצבא האוגנדי .
אשר סבל מהתקפות מורדים בגבול הצפוני, המצלמות אמורות היו לגלות היכן המורדים מעלים איזה מי8 לאוויר עשים בום בום והכל בסדר לשם כך רכשו P92 אשר הגיע לארץ והקימו באומני חפ"ק קטן עם כל הזיווד הנדרש
עשו טיסות ניסוי הכל דפק כמו שעון דוקסה.
רק היה חסר אופק מלאכותי מה איציק עשה פרק את RC ALLEN שהיה מותקן אצלי ב P92 התקין שם והנה יש הכל.(כמובן רשותי היה תמיד נתונה לאיציק)
העבירו את המטוס לאוגנדה ועשו לטייסים האוגנדים הסבה יאללה לאוויר .
האוגנדים עשו חייל איתו גילו הפציצו שמח בום בום בום.
לא ספרנו 99 וטייס אוגנדי נאלץ לנחות שלא בש"ת וכמובן שמטוס הלך פייפן . ראו בתמונה
עד פה הכל רגיל. אחרי חודש המורדים הרימו ראש ובקשו עוד מטוס כזה אבל מייד מה איציק עושה? מצלצל בבוקר אלי ומודיע לי נתי מכרתי לך את המטוס.
הזמנו P92 חדש ובקשתי מאציק אופק חדש. בלי היסוס איציק פנה לרן בג וזה האחרון ידוע מנדיבותו הגדולה קנה אופק משומש יד עשירית שמתפקד לפעמים ..
ה P92 שלי HGX הטיסו שם אולי חצי שנה עד אשר טסו איתו מעל אגם ויקטוריה
נגמר הדלק וטייס הצליח להנחיתו קרוב לחוף.
אלה כמו שבאוגדה לקחו 2 סירות וחבל קשרו לכנף נתנו משיכה ותראו בתמונה מה קרה .
אני יודע שעוד P92 כזה נמכר להם שלישי במספר לא ידוע לי מה קרה לו.
עד כמה שאני יודע גם רמי בר היה מעורב בצורה כל שהיא בהטסתו שם.
סוף הסיפור בקצרה.
נתי אשכנזי

רמי בר1

New member
המטוס שלך שנמכר להם היה השלישי.

הראשון היה איגלט,אפור כמו מטוס מודיעין.הוא נפל בגלל בעיה טכנת.
השומר ששמר על ההנגר גנב דלק מהמיכל הנגרר,ומילא מים כדי שהגנבה לא תתגלה.המטוס טס עד שהטייס האוגנדי החליף מיכל..
נרכש מטוס נוסף מהיצרן.הוא טס .תקופה מסויימת ומילא משימותיו,שהיו בעיקר הכנת בנק מטרות.ליד ההנגר חנו שני מסוקי קרב רוסיים מגושמים שהופעלו עי צוות רוסי אחד.הטייס הרוסי ,בלודיני נמוך ומתולתל היה מידי פעם לוקח את המטוס לסיבוב.אחרהצ אחד הוא יצא לסיבוב קצר,כאשר מחוגי הדלד כמעט על אפס בשני המיכלים,הוא התכון לטיסה קצרה,המריא ומיד אחרי ההמרכה טס מעל אגם ויקטוריה שבסוף המסלול. מזא היה פנטסטי והטיסה התארכה מעבר למצופה.הדלק לא שיתף פעולה ואזל.המנוע כבה,והטייס ניסה לגלוש חזרה למסלול.לא הגיע,נחת על המים הנחיתה הייתה לא רעה אבל הוא כמעט מת.הוא הצליח לצאת מהמטוס אבל לא ידע לשחות והתחיל לטבוע.הוא ניצל עי דייגים אוגנדיים

למעלה