;'( תיייעצו לי ווקשעעע

Monsieur D

New member
ואם החוק תקף ונאכף

מדוע פורטלים גדולים כוואלה, נענע ותפוז נותנים במה לדבר שכזה? האם הם לא חשבו להסתבך? מה עם הורוסקופים בעיתון? "כישוף - לרבות הגדת עתידות"

אני לא רואה

עזרה ל"קטין" דרך הרשת כפעולה לא מוסרית. פרט לכך,כשיבואו לאסור אותי(במידה וימצאו אותו,ואני בספק אם כן) מחכה להם הפתעה לא קטנה
בנתיים,אני לא מתכוון לשבות ולהפגין..יום יבוא,אך לא בקרוב. חביב הקסם

כשאני חושבת על זה

היחידים שיכולים לעזור לקטינים ברשת הם קטינים בעצמם. שזה בעייתי מסיבות אחרות.

האפור

New member
לא בדיוק...

1- זה שבכישוף יש אלמנטיים דתיים לא אוטמטית הופך אותו לדת, אומנם רוב המכשפים והמכשפות באשר הם אוהב לשייך את הכישוף והמאגיה לזרועתיה של הדת אך אסור להם לשכוח שהרבה מכשפים לא רואים במאגיה ודת או באלמנטיים דתיים אותו דבר ואני לא מדבר על המכשפים האתאיסטים שבכלל לא מאמינים בקיומה של אלוהות, ככה שנושא הדת לא נוגע לעניןן הנ"ל. 2-"המתחזה לעשות מעשה כישוף בכוונה לקבל דבר, דינו - מאסר שנתיים; לענין סעיף זה, "כישוף" - לרבות מעשה קוסם והגדת עתידות." כשהחוק מתייחס פה לכישוף הוא יוצא מתוך נקודת הנחה שזאת "עבודה בעיניים". כשהוא אומר על מנת לקבל דבר, הדבר הוא כסף. ככה שגם ע"פ הסעיף הזה אנחנו לא עושים שום דבר כנגד החוק, אסור לשכוח גם את חופש הפולחן שהוא אחד מהחוקים במדינה הזאת... 3- אף אחד לא מלמד, אף אחד לא טען ככה, אנחנו מתדיינים וחוקרים ומכוונים אחד את השני, לפני כמה זמן הייתה פה מודעה לגבי קורס למאגיה טבעית ובמפורש היה כתוב שאנשים מתחת לגיל 18 חייבים אישור הורים. אותו דבר גם לגבי קורסים של טארוט. אם הוא רוצה להמשיך האחריות עליו, כמו שהיא עלי. הוא יעשה טעות הוא ישא בתוצאות וילמד. אנחנו לא אשמים ברמה החוקית כמובן, מוסרית זה כבר עניין שונה.

יש מקום

להביע דעות נחרצות פה בפורום,אך יש לעשות זאת בטוב טעם. "אין עניין לדבר על כדורי אנרגיה. יש לי עניין לדבר על טכניקות שעובדות, על דרך חיים, על השקעה, על אתיקה" אנחנו צמאים לדיונים רציניים בנושא,את מוזמנת להשאיר הודעות פה בפורום. (מצטער שאני משאיר הודעה אחת אחרי השנייה,אתן פשוט לא מפסיקות לכתוב,לא שזה רע) חביב הקסם

...

את מדברת על הילד כאילו הוא זר בביתו. אם הוריו נגד מאגיה,הוא צריך לכבד את אמונתם,נכון.זה באמת לא יהיה לעניין ,אם הוא יכניס ספרי מאגיה לבית,ואם הוא יבצע טקסים בסלון ביתם. אך הוא עדיין יכול לקרוא מידע באינטרנט,לקרוא בספריות,ולבצע טקסים מחוץ לביתו. "ואם ההורים של איזה ילד מאמינים בטבעונות, אז אני אעזור לו לאכול בשר בסתר אם הוא רוצה" האמת היא,שכן.אם לא,בגיל 18 הוא עלול לפתוח מסעדת בשרים ענקית ליד ביתם,מפני שהוא יכול.את חושבת שההורים יאהבו את הרעיון?הילד יודע מה הוא רוצה,אני לא רואה טעם למנוע את זה ממנו(אלא אם הדבר פוגע בו או בסביבתו). אנחנו לא באים להרוס את החינוך,או לחנך אדם,אך אם מישהו מבקש תמיכה/עזרה וכ'ו בנושא מאגיה,אני לא רואה סיבה שלא נעזור לו. קשה לי להתמקד במקרה הספציפי שלנו,מפני שאינני יודע את גיל הברנש. "הברנש הוא לא אדם שעמד על דעתו. הברנש הוא קטין שנמצא בהשגחת הורים, שדואגים לו ואחראים על החינוך שלו ועל מה הוא לומד" אם נמשיך בגישה הזאתי,לאותו ברנש לא יהיה אופי יחודי משלו.בסופו של דבר,ההורים עושים כרצונם,הילד גדל עם הרגשה תמידית של "לו היה לי אומץ"/"לו היו מרשים לי"/"לו הייתי יכול",ואז מגיע הרגע שהוא מחליט לעשות כרצונו,שהוא נותן לרגשותיו ביטוי(שלא תמיד יהיה חיובי),וסופו יכול להיות לא טוב..ואני בטוח שההורים הדואגים שלו לא רוצים את זה. בנוגע לחוק-אני לא בטוח במה שאת אומרת,וזה גם לא באמת משנה.אם הברנש ירצה,הברנש ישיג.אני לא מתכוון להכנס איתך לדיון על החוקים במדינת ישראל...יש בשביל זה את הפרטי,ואת מוזמנת להתדיין עימי שם. חביב הקסם

אני אשמח לעזור לכל מי שמבקש

תמיכה ועזרה בנושא מאגיה, אבל אני לא אשמח לעשות את זה אם הוא קטין. אני במיוחד לא אשמח לעשות את זה אם אני יודעת שההורים שלו מתנגדים לעניין. יש דברים בחיים, כמו אמונות דתיות, כמו טבעונות, כמו מאגיה, שקשורות לתפיסת עולם, לפילוסופיה, לערכים, למוסר. בדברים כאלו אני חושבת שזה לא בסדר שאנשים זרים יתערבו להורים בחינוך שלהם. זה לא שהוא בא לפה לבקש עזרה לשכנע את ההורים שלו לעשות עגיל באוזן, או פירסינג בטבור, או לנסוע לאיזה פסטיבל. הוא מבקש עזרה במשהו שמנוגד לגמרי לדרך שבה הם רוצים לחנך אותו, לאבני היסוד של השקפת עולמם. זה שהוא יכול להשיג לבד, זה בכלל לא קשור. ברור שהוא יכול. ואם הוא רציני מספיק, הוא גם ימצא. וזה כבר עסק שלו, ובעיה של ההורים שלו. אבל לאנשים חיצוניים, כמונו, עדיין אין זכות, לדעתי, לעזור לו למצוא.

גם אנחנו

"יש דברים בחיים, כמו אמונות דתיות, כמו טבעונות, כמו מאגיה, שקשורות לתפיסת עולם, לפילוסופיה, לערכים, למוסר. בדברים כאלו אני חושבת שזה לא בסדר שאנשים זרים יתערבו..."- הייתי אומר כל איש,לא רק זר.אדם מתחיל לגבש דעות ואמונות לפני גיל 18,בין אם החוק וההורים אוהבים את זה ,ובין אם לא. אדם שנותן להורים,לחוק,או לכל אדם אחר לקבוע לו את הערכים שלו,הוא אדם מסכן. "הוא מבקש עזרה במשהו שמנוגד לגמרי לדרך שבה הם רוצים לחנך אותו, לאבני היסוד של השקפת עולמם" בדיוק.תביני את הלבטים הפנימיים של אותו נער.תביני כמה קשה היה לו לפנות אלינו,לבקש עזרה,כשהוא יודע שהוריו מתנגדים לפעולתו.אך הוא כל כך מיואש,עד שהוא היה חייב להגיע ולשאול/ולשתף אותנו פה בפורום.את מצפה שלא נעזור לו? שוב,אני לא מתייחס למקרה הספציפי שלנו. חביב הקסם

עד כדי כך מיואש

שהוא הגיע לפורום המאגיה הכי מפורסם בישראל, בלחיצת שני קליקים שלמים. הו איזו פעולת ייאוש מפרכת. אני חושבת שאתה קצת מגזים לגבי הלבטים. וגם אם נניח שאני טועה, ואתה לא מגזים, ובאמת מגיע לפה איזה קטין עם לבטים וכמיהה אדירה למאגיה - כמו שהוא הגיע לפה הוא גם יכול להגיע לגוגל, והוא יכול להגיע למיליוני אתרי מאגיה ברחבי הרשת. ולקרוא בעצמו. נכון שהרבה יותר פשוט לשאול אנשים בפורום, אבל אם הוא עד כדי כך מעוניין, שיעשה את המאמץ ויקרא לבד, ויגיע למסקנה שהוא לא צריך ספרים ולא צריך קלפים אם יש לו אינטרנט. והוא יכול לספק את הכמיהה שלו בלי לסבך אנשים אחרים בצרות משפטיות או להעמיד אותם בדילמות אתיות.

איש לא מסבך אותי..

אם אני מסתבך(ואני לא מאמין שאני מסתבך),זה רק מבחירתי. כמו שאמרת,בסופו של דבר הבנרש ימצא את שחיפש,אז מה זה משנה? נ.ב חברי הפורום לא דוגלים ב"האכלה בכפית",ולא על זה אני מדבר. חביב הקסם

זה משנה לי. מבחינה מוסרית.

כאמור, אני חושבת שזה לא מוסרי לחתור תחת סמכותם של זוג הורים, שעד כמה שידוע לי, הם הורים אוהבים ומסורים ומחנכים את הילד שלהם לפי הבנתם. זה משנה לי כי כמכשפה אני מאמינה באחריות עצמית, ובהגינות, וביושר. זה משנה לי כי יש כאן דילמה אתית. זה משנה לי כי מאגיה, בין השאר, מלמדת אותנו איך להתמודד עם דילמות אתיות, ואיך לפתור אותן.

בסדר גמור.

אני מקבל את האמונות שלך,עם חלקן אני מסכים,עם חלקן לא. סתם שאלה-אם יגיע אדם לפורום,וישאל שאלה בנושא המאגיה,את תשאלי את גילו לפני שתעני לו? חביב הקסם

אני בד"כ בודקת גיל בכרטיס אישי

(וגם הודעות אחרונות של האדם) לא רק מסיבות חוקיות, אלא ממגוון סיבות.

ToryMaster

New member
הממ

אני חושבת, שאישית, הייתי רוצה שיעזרו לי, משם אני פועלת. להורים שלי אולי יש זכות חוקית לחנך אותי כאוות נפשם ולאסור עלי הכל כמעט (בין אם זה לאכול בשר, או אבוקדו, או לקרוא ספרים, או ללמוד מאגיה), אבח הפואנטה היא שאני לא רואה אדם גדל להיות בעל אופי אישי ואינדיבידואלי. אולי אני תמימה, אבל אני זוכרת דוגמה קיצונית מאוד של ילד שהכריחו אותו להיות דתי, והגיע לאישפוז פסיכיאטרי לכל החיים. אול יאני הולכת רחוק מדי, אבל הדוגמה הזו תקועה לי בראש כבר כמה ימים.

TheBlueOne

New member
../images/Emo45.gif

הממ פעם היה בטגליין מכתב "לאמא מודאגת" או משו בסגנון, לא? (אולי הותיקים יזכרו... ג'סטין חיבר אותו אם זכרוני אנני מטעני), אני חושב שאולי הוא יהיה במקום...

Marsha Figg

New member
בקשר לדוגמה של הטבעונות

ההורים יכולים להיות כמה טבעונים שהם רוצים, אם הילד רוצה לאכול בשר הוא יכול לעשות את זה כמה שהוא רוצה. להורים אין שום זכות להכריח ילד לאכול דברים מסוימים ולא לאכול אחרים, וכך גם אין להם זכות להכתיב לילד אמונה מסוימת- זכותו לבחור. ואני כותבת את הדברים האלה, אגב, כצמחונית מושבעת. אני לא אכנס פה יותר מדי לויכוח כי אני רואה שאנשים פה מסתדרים טוב (
), אני רק אומר שהורים הם מוסד מחנך, שתפקידם לגדל ילד, לדאוג שהוא לא יגיע לדרכים רעות של פשע, אלימות וכו', לא לומר לו מה לחשוב. והחוק גם אוסר על צריבת דיסקים, אבל אני לא רואה חצי מדינה בכלא.
רחלי

Bartal j

New member
אני חושבת ש

זה לא קשור בכלל להורים עם כל הכבוד להורים שלי ואני מאוד אוהבת ומכבדת אותם ,והם חינכו אותי הצורה יפה וטובה אבל גם יש לנו זכויות וגם ההורים שלי מתנגדים לזה אבל מצידי שימשיכו להתנגד עד מחר ,הסברתי להם יפה שזה לא הולך להשתנות ויש להם 2 אופציות: 1. לקבל את זה בהבנה. 2. לא לקבל את זה ,אבל גם לא להטיף לי מוסר פשוט להעלים עין כי גם אם הם ירצו או גם לא אני אעשה את זה ,אז זה מיותר (וזה עכשיו מה שהם עושים) הורה יכול לטעות לפעמים כי הוא בנאדם אף אחד לא נולד עם תעודות מוסמכות להיות הורה ,ונכון שתפקידם לחנך את הילדים שלהם כראות עינהם.. אבל זה לא אומר שיש להם זכויות בלעדיות על הילד וכמו הדוגמא של ויקי הורים עלולים לפעמים לעשות צלקות נפשיות קשות לילדים שלהם בגלל טעויות שלהם והשקפות עולם. ואם הילד מתעניין בנושא מסויים ומבקש עזרה למה שלא נעזור לו? הרי בשביל זה הפורום קיים לא? ואני מתערבת שבטח יש פה מלא שהם עוד לא בני 18 וגם הם נחשבים "קטינים" כמוני. מבחינתי זה לא נוגד שום חוק, ואם כבר מדברים על חוקים ,אז יש מלא חוקים ואני לא רואה אף אחד מבצע את זה באמת. אני מסכימה לגמרי עם MARSHA FIGG לגבי הכל .. הורים מחכנים את הילד אבל אין להם זכות להכתיב לילד אמונה מסויימת וזכותו לבחור.. ואני אתן דוגמא אישית מחיי: אני נולדתי למשפחה דתית מסורתית שעד היותי בגיל 12 נטתה פחות או יותר לכיוון דתי חרדי במעט , ולמדתי בכיתה א ובכיתה ב בבית ספר חרדי שאימלל אותי עם כל החצאיות וכל ההקפדה והכל ,ושההורים שלי ראו את זה , עד כמה אני סובלת הם העבירו אותי לבית ספר חילוני עם חברות שלי מהשכונה ,למרות שהם לא ממש מסכימים עם כל מה שלמדתי , ולמזלי עכשיו אנחנו פחות דתיים חוץ מאבא שלי חחח ואני אומנם חילונית אבל יש לי כמה ערכים דתיים מסורתיים מושרשים ,וזאת המתנה הגדולה שקיבלתי מההורים שלי : שאני יודעת לכבד אותם ,ושאומנם אני לא שומרת שבת אבל מכבדת אותה ויש לי אמונה באל שלי. והם עשו בחירה נבונה שהעבירו אותי לחילוני ונתנו לי זכות בחירה בין שתי העולמות, ואני יכולה לשלב בין שתי היסודות וליצור את מה שהכי מתאים לי . אבל אם נגיד הם היו מתנגדים ומשאירים אותי שמה בטח הייתי יוצאת להם ילדה מורדת שעסוקה כל הזמן באיך לעצבן את ההורים שלה כל היום ולנהל נגדם מלחמות כוח. קיצר ההורים מעצבים את אישיות ילדם זה נכון אבל יש גיל מסויים שבו כבר צריך להניח כי זהו אין עוד תועלת הילד גדול כבר ולא ניתן לאותה השפעה כמו שהוא בילדות ,כי הוא בוגר ויודע להחליט בעצמו בלי אבא ואימא ולדעתי ההורים צריכים להתגאות בבגרות של הילד שלהם. אני בת 17 וההורים שלי יודעים שאי אפשר לחנך אותי ולהעניש אותי לחדר שאני חוזרת מאוחר בלילה כי זה דפוק, מה אני ילדה קטנה בת 10? זה רק יגרום לזה שהייתי בורחת מהחדר וסתם מדאיגה אותם. ואם הם יתעקשו להתערב בכח מקסימום הם ישיגו שהילד במקום לכבד את הוריו ולהעניק את האנשים שנתנו לו חיים והגנה , ישנא אותם כל חייו ,ויתנכר אליהם ויתחרט שהוא לא יתום (כמה שזה נשמע אכזרי אני מכירה ילד שחושב ככה ויש לו סיבות לחשוב ככה ,למרותש לדעתי אסור לאחל מוות לאף הורה לא משנה עד כמה ההורה חרא). שלך: בר

למעלה