...
את מדברת על הילד כאילו הוא זר בביתו. אם הוריו נגד מאגיה,הוא צריך לכבד את אמונתם,נכון.זה באמת לא יהיה לעניין ,אם הוא יכניס ספרי מאגיה לבית,ואם הוא יבצע טקסים בסלון ביתם. אך הוא עדיין יכול לקרוא מידע באינטרנט,לקרוא בספריות,ולבצע טקסים מחוץ לביתו. "ואם ההורים של איזה ילד מאמינים בטבעונות, אז אני אעזור לו לאכול בשר בסתר אם הוא רוצה" האמת היא,שכן.אם לא,בגיל 18 הוא עלול לפתוח מסעדת בשרים ענקית ליד ביתם,מפני שהוא יכול.את חושבת שההורים יאהבו את הרעיון?הילד יודע מה הוא רוצה,אני לא רואה טעם למנוע את זה ממנו(אלא אם הדבר פוגע בו או בסביבתו). אנחנו לא באים להרוס את החינוך,או לחנך אדם,אך אם מישהו מבקש תמיכה/עזרה וכ'ו בנושא מאגיה,אני לא רואה סיבה שלא נעזור לו. קשה לי להתמקד במקרה הספציפי שלנו,מפני שאינני יודע את גיל הברנש. "הברנש הוא לא אדם שעמד על דעתו. הברנש הוא קטין שנמצא בהשגחת הורים, שדואגים לו ואחראים על החינוך שלו ועל מה הוא לומד" אם נמשיך בגישה הזאתי,לאותו ברנש לא יהיה אופי יחודי משלו.בסופו של דבר,ההורים עושים כרצונם,הילד גדל עם הרגשה תמידית של "לו היה לי אומץ"/"לו היו מרשים לי"/"לו הייתי יכול",ואז מגיע הרגע שהוא מחליט לעשות כרצונו,שהוא נותן לרגשותיו ביטוי(שלא תמיד יהיה חיובי),וסופו יכול להיות לא טוב..ואני בטוח שההורים הדואגים שלו לא רוצים את זה. בנוגע לחוק-אני לא בטוח במה שאת אומרת,וזה גם לא באמת משנה.אם הברנש ירצה,הברנש ישיג.אני לא מתכוון להכנס איתך לדיון על החוקים במדינת ישראל...יש בשביל זה את הפרטי,ואת מוזמנת להתדיין עימי שם. חביב הקסם