;'( תיייעצו לי ווקשעעע

;'( תיייעצו לי ווקשעעע

למדתי לקורא בטארוט ואני מאמין בזה והכל אבל ההורים שלי ד-ת-י-ם והם אומרים שאסור להתקרב לנושא של כישופים בכלל וזה נושא שממש מסקרן אותי ואני מת לקנות טארוט אבל הם לא רוצים לקנות לי וקניתי ספר בכסף שהיה לי(על כישופים) "כישוף וקסם" אז לא נישאר לי כסף מה אני אמור לעשות?! ולשכנע אותם זה לא יעזור!

אמ..

לפני שאתה עושה צעדים דרסטיים,תקרא יותר על הנושא באינטרנט. יש אתרים מומלצים בפורום(רובם,אם לא כולם,באנגלית). בראש השנה יעלה האתר "מג'יק"-אתר שעוסק במאגיה ומיסטיקה,והכל בעברית. www.magick.co.il אגב,אני לא מסכים עם ההערה :"זכות ההורים לחנך אותך כרצונם". חביב הקסם

ToryMaster

New member
המממ

באיזשהו מקום הציטוט נכון. תראה, ההורים לא יכולים לאסור עלייך לעשות משהו שכל כך נכון ומתאים לך,הם יכולים לנסות, אבל סביר להניח שלא יצליחו. טכנית, מותר להם, אתה באחריותם עד גיל 18. הדת היא מכשול בדרך שלך, בעיקר כשההורים מאמינים בזה כל כך. המממ, אני לא הייתי מכניסה את הספר והקלפים (בהנחה ותצליח לאסוף את הכסף לקנות אותם) לבית של ההורים, מתוך כבוד בסיסי לאלו שהביאו אותי לעולם. כנאמר, הייתי מציעה לחכות עם הקלפים והספרים.

אתה לא יכול להסכים עד מחר

אבל זה החוק במדינה, וזה לא רק זכותם של ההורים, אלא גם חובתם. מחובתו של הורה לחנך את הילד לערכים שהוא מאמין בהם, ולהורות לו את הדרך הנכונה לדעתו. מחובתם להעביר להם את מה שהוא מאמין בזה. ולא רק זאת, אלא שאם אתה מסייע לקטין ללמוד מאגיה בניגוד לדעת הוריו, אתה יכול להיות מואשם בפלילים. הילד יכול לחשוב מה שהוא רוצה, ולהאמין במה שהוא רוצה, אבל ההורים ועוד יכולים, ואף רצוי, שימנעו ממנו לעשות דברים שנראה להם שאינם לטובתו. זו המשמעות של הורות. כשהוא יהיה בן 18 הוא יכול גם להצטרף לכת של הארי קרישנה. כל עוד הוא קטין, הוריו קובעים.

לפי המצב כעת

גם מחרתיים אני לא אסכים... אני מסכים שעל ההורים לחנך את ילדיהם עפ"י הערכים שהם מאמינים בהם(כל עוד הערכים לא סוטרים סעיפים בחוק,כמובן),אך אני לא חושב שעל נער(נער,לא ילד) לתת להוריו לקבוע לו במה להאמין. אם אני מאמין במשהו,ההורים לא בדיוק יכולים לעשות משהו בנידון,ועל החוק אני בכלל לא מדבר. בסופו של דבר,המצב תלוי בברנש... חביב הקסם

יש הבדל בין לחשוב ולהאמין

לבין לעשות משהו בפועל לגבי האמונה הזאת. ברור שהוא יכול להאמין במאגיה. הוא גם יכול להאמין בחייזרים ירוקים. אבל גם לפי החוק, ולדעתי גם מבחינה מוסרית, הוא לא צריך לפעול בנושאים מאגיים בניגוד לדעת הוריו. הוא לא צריך לקנות ספרים (לקרוא בספריה אולי כן, אבל לא לקנות ולהביא הביתה) ולא לעשות להם טקסים בבית, ולא ללכת למפגשים מתחת לאפם. איזו מין צורה זו להסית ילדים נגד החינוך של ההורים שלהם? ואם ההורים של איזה ילד מאמינים בטבעונות, אז אני אעזור לו לאכול בשר בסתר אם הוא רוצה? וזה שאתה לא מדבר על החוק, זה כבר אומר משהו. כי על פי החוק, אם מבוגר יעזור לילד הזה (למשל ילמד אותו, או יעזור לו להשיג ספרים) - אפשר לעצור את המבוגר הזה ולשלוח אותו ישר לבית הסוהר. וגם אם אף אחד לעולם לא יגלה, אני חושבת שכל מי שעוזר לקטינים ללמוד מאגיה בלי ידיעת הוריהם ורשותם המפורשת והמלאה - הוא מכשף בלתי מוסרי, שלא ראוי ללמוד ממנו כלום. המצב לא תלוי בברנש. הברנש הוא לא אדם שעמד על דעתו. הברנש הוא קטין שנמצא בהשגחת הורים, שדואגים לו ואחראים על החינוך שלו ועל מה הוא לומד. אני יודעת שכל הפורום הזה מלא בקטינים, וזה אולי קצת מעצבן לקרוא את מה שאני כותבת, ושזה הכי מעצבן לשמוע "כשתגדל תבין". אבל אלה החיים. תתמודדו.

תברר. ואחרי שתגמור לברר, בבקשה

תחזור לכאן ותספר לכולם שאני לא טועה. ואני רואה שעם עניין המוסריות בכלל לא התמודדת.

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אני אשמח אם תרככי את הגישה שלך מעט. אני לא חייבת לך כלום, ועצם זה שמישהו לא מסכים מה שאת אומרת ועם דעתך (גם אם טכנית את צודקת) לא נותן לך שום הצדקה להפוך אותו למטומטם שלא מביןם מהחיים שלו.

אף אחד לא חייב לאף אחד כלום

ההצהרה "את טועה" בלי אסמכתאות היא גם כן לא הכי מרוככת בעולם, הייתי אומרת. זה אומר שאת הופכת אותי למטומטמת שלא מבינה מהחיים שלי? לא. כמו שאני לא הופכת אף אחד למטומטם שלא מבין מהחיים שלו. וחוץ מזה שכבר ראיתי את השגיאה שלי וביקשתי סליחה. אני הראשונה להודות בטעויותיי. אני מביעה את דעתי בפורום של דיונים, ומדברת על הנושאים החשובים באמת. אין לי שום בעיה עם אנשים שלא מסכימים לדעתי. יש לי בעיה עם *הטעיה* בעובדות. יש לי בעיה עם חוסר מוסריות. יש לי בעיה עם זה שמצד אחד בכותרת האדומה של הפורום אומרים שלא מחלקים כאן כישופים, ושמאגיה זה דבר רציני, ומצד שני אין מקום להביע דעה נחרצת עם עומק ומשמעות? אין מקום לדבר על מוסריות? לי כמכשפה מזה עשרות שנים, אין עניין לדבר על כדורי אנרגיה. יש לי עניין לדבר על טכניקות שעובדות, על דרך חיים, על השקעה, על אתיקה. יש לי סטנדרטים גבוהים ואני גאה בהם. אם מישהו חושב שאני טועה, אולי זה נכון. שיביע את דעתו. שיתווכח. שיביא טענות נגד.

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אף אחד לא אמר שאת מטומטמת. אבל את כן שופטת מישהו ישירות, בלי להכיר אותו, רק על פי הודעה שלו. אין פה שום שורה אדומה שאומרת שאסור לחלק כישופים. הראי לי איפה אני או אור הטעינו בעובדות. אמרנו את דעתנו, לא הצבנו עובדה. יש מקום להביע דעה נחרצת עם עומק ומשמעות, ויש מקום לדבר על מוסריות. אין פה מקום להעליב אנשים ולהקטין אותם.

אני מאוד מקווה

שאני לא שופטת אנשים. אני הרי לא מכירה כאן אף אחד. אני רק מכירה את ההודעות שאנשים כותבים. אני שופטת דעות. טקסטים. הודעות. ואני גם מצפה שישפטו את הדעות שלי. אחרת איך אלמד משגיאותיי? בכל מקרה, לא ראיתי בשום מקום שהעלבתי מישהו. אלא אם כן את מדברת על זה שאמרתי שלעזור לקטינים הופך את האדם למכשף בלתי מוסרי. זו היתה קביעה כללית, ואני עומדת מאחוריה. אני באמת מאמינה בזה. לא חושבת שזו העלבה, זו דעה פרטית לגבי מי נחשב מוסרי ומי לא. (שגם מגובה בחוק, וגם יש לה תקדימים ברוב עולם המאגיה והכישוף. אף קבוצה שמכבדת את עצמה, למשל, לא תקבל קטינים בלי רשות מההורים).

ToryMaster

New member
המממ

אני מניחה שיש לנו דעות שונות, איך שלא יהיה, רצוי להיות מעט פחות תוקפניים להבא

וכדי לחסוך לך את העורך דין...

הנה מגוון חוקים: על פי החוק הזה, ובגלל שרוב המאגיה קשורה בדת זו או אחרת, כל סוג מאגיה שיש בה אלמנטים נוצריים או פגניים יכולה לסבך אדם בצרות (וזה כולל, כמובן הטלת מעגל, LBRP, Middle Pillar, קריאה לאלמנטלים, ועוד ועוד כהנה וכהנה טקסים ופרקטיקות): חוק העונשין 368. המרת דתו של קטין (תשכ"ה) א. העורך טקס המרת דתו של קטין *או עושה פעולה אחרת* המביאה לידי המרת דתו של קטין, בניגוד להוראות סעיף 13א לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב - 1962, דינו - מאסר ששה חדשים. ב.המשדל קטין, בפניה ישירה אליו, להמיר דתו, דינו - מאסר ששה חדשים. ויש גם את החוק הזה: חוק העונשין 498. מתן אמצעים לביצוע פשע (תשל"ג) א. הנותן לאדם כלים, חמרים, כסף, מידע או כל אמצעי אחר כשהוא יודע שהדבר עלול לשמש, במישרין או בעקיפין, לביצוע פשע או להקלת ביצועו, דינו - מאסר שלוש שנים. ב. לענין סעיף זה אין נפקא מינה אם הדבר ניתן לצמיתות או לשעה, בתמורה או שלא בתמורה, ואם בוצע פשע ואם לאו. ג. אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מהוראות יתר סעיפי פרק זה ומהוראות פרקים ד' ו-ה' וסעיפים 260 עד 262, אלא להוסיף עליהן. ואיך ספרים וקלפים יכולים להיחשב אמצעים לביצוע פשע. בבקשה: חוק העונשין 417. כישוף המתחזה לעשות מעשה כישוף בכוונה לקבל דבר, דינו - מאסר שנתיים; לענין סעיף זה, "כישוף" - לרבות מעשה קוסם והגדת עתידות. ויש עוד חוקים שמדברים על כך שאסור ללמד ילדים "באופן רשמי" בלי רשות ההורים שלהם שום דבר (אפילו לא סריגה ומקרמה) - אבל אין לי כרגע אותם זמינים כדי להקליד פה.

ToryMaster

New member
יפה

אנחנו לא עוזרים לו להמרי את דתו, ולא עוזרים לו ללמוד שום דבר "באופן רשמי".

החוק מפרש את זה אחרת...

כל פעולה דתית *כלשהי* אצל קטינים היא בעייתית מאוד. ועצם זה שיש אלמנטים דתיים במאגיה הופך אותה למסוכנת מאוד מבחינה חוקית. ואני אישית מכירה מישהי שנעצרה כי נתנה לבחורה בת 16 כל מיני עצות על "תקשור". ואם על תקשור זה מה שעשו, תארי לעצמך איך יתנהגו השוטרים כשישמעו "כישוף" ו"טקסים". מעבר לדיון האינטלקטואלי בינינו, יש לעניין גם השלכות מעשיות. וצריך להיזהר. ולהישמר. ולחשוב פעמיים.

נתת דוגמא מצויינת

לבורותו של החוק בנושא. ובשל כך,איננו צריכים להתייחס לחוק. חביב הקסם

אתה לא תתייחס לחוק

אבל החוק יתייחס אליך. אתה באמת מוכן להסתכן בכליאה, בקנסות, ברישום פלילי, באובדן הכנסה, בפגיעה נפשית וגופנית - בשביל קטין שפגשת באינטרנט? אם החוק בור בעיניך, תפעל לשנות את החוק. תקים קבוצת אינטרס. תעשה לובי בכנסת. להתעלם נראה לי קצת התאבדותי ולא חכם.

למעלה