תחרות באנגליה

• פותח הנושא asw
  • פורסם בתאריך

asw

New member
תחרות באנגליה

עכשיו כללה את 100 הספרים הטובים ביותר. מישהו נוסף שם לב שאין ספרות לטינית ורוסית(למעט מלחמה ושלום)? האם ההבדלים התרבותיים כל כך תהומיים ??!!

Mנטה

New member
שאלה: מה זה משנה ?

אני לא מתכוונת האנגלוצנטריות, סבבא, זה מה שהם מכירים. ידוע שדוברי אנגלית פחות חשופים לשפות לא שלהם מדוברי שפות אחרות. גם יכול להיות שקשה מאוד לתרגם שפה מסוימת לשפה אחרת ואולי זה נכון לגבי רוסית לאנגלית או משהו. אבל מה זה משנה לנו כל התחרויות האלו ? מי זכה במקום ראשון בתחרות בלה בלה בצ'ואאו... וכל זה... בשבוע האחרון התפרסמו "בחירות הגולשים" מאה התקליטים הטובים ביותר של המאה או משהו דומה. מקום ראשון זכה the dark side of the moon שהוא אמנם לא התקליט הכי חלש של פינק פלויד וכבודו במקומו מונח אבל לבטח הוא לא הטוב ביותר שלהם ולבטח יש טובים ממנו גם מחוץ לפינק פלויד. אז הוא נבחר, אז מה ? עכשיו תשאלו למה קראתי את זה ? זאת בדיוק גם השאלה שלי !...

Ungareska

New member
זה לא משנה, אבל...

זה די מענין לדעתי מבחינה סוציולוגית\אנתרופולוגית לראות איזה ספרים חביבים על העם במדינות שונות בעולם. נשאלת השאלה האם הרשימה הנ"ל נקבעה ע"י הקהל הרחב, לא ממש שמתי לב. אני חושב שזה קצת מתבקש שאנגלו-אמריקה, בהיותה התרבות הדומיננטית בעולם כרגע (אם יורשה לי להוסיף, לצערי), תהיה פחות חשופה להשפעות של תרבויות אחרות במיוחד האמריקאים שכידוע לא ממש מתעניינים במה שקורה מחוץ לגבולות מדינתם. ולדעתי הבחירה בדארק סייד היא די מוצדקת. אם נאלצים להצטמצם למוזיקת פופ\רוק המונית. זה לא שזו יצירת פאר, זה בסך הכל אלבום מוזיקה, אבל קשה לי לחשוב על אלבום יותר טוב

Mנטה

New member
i wish you were here למשל.......

לא ניכנס כמובן לדיון הזה כאן
... אני לא יודעת אם זה ענין של תרבות כמו של שפה. בארה"ב למשל יש המון ענין סביב התרבות הספרדית בעקבות השכנים מלמטה. באנגליה יש יותר רתיעה מתרבויות לטיניות אולי (אולי !) אבל יש המון ענין במזרח הרחוק ובעיקר בהודו כמובן. בקיצור, מעניין וגם עוזר ליטול קורה מבין עינינו. נדמה לי שיש איזה תרבות אחת שאנחנו נוטים במיוחד להתעלם ממנה, משו סביב ארון ספרים ושטייטל
.

Mנטה

New member
נדמה לי שגם מדים אחידים לבית הספר

זה לא התלבושת שלך ובכל זאת ראית, הבנת והערכת את the wall. הטענה לי שהיא לא שזה התרבות שלך או לא התרבות שלך, הטענה שלי היא שאתה לא מנסה להכיר אותה. בדיוק כמו שאותו אנגלי דמיוני לא מנסה להכיר תרבות לטינית למשל.

Ungareska

New member
אבל לא ענית לי

מה זה שטייטל? את חושבת שצחקתי? ואני מאוד מנסה להכיר את התרבות שלי. בתרבות שלי אין מילים ביידיש, מה לעשות.

Mנטה

New member
שטייטל - העיירה היהודית במז' אירופה

בדיוק אלו מהסיפורים של שלום עלייכם שנכחדו לחלוטין במלה"ע השניה.

ל א

New member
הצלחת להעלות לי את הדם לראש

מה סה סה? "בסך הכל אלבום מוזיקה"? יש בערך כמה מאות אלבומים יותר טובים. לא סיפור...

Ungareska

New member
טוב זה כבר ענין של טעם

זכותך לא לאהוב את דארק סייד, אבל אני לא אוהב את הקטע שמתיחסים לדיסק פופ\רוק כאל פסגת יצירות האמנות. כלומר, אם אנשים ישמעו אותו בעוד מאה שנה ההתיחסות הזו תהיה במקום, ובינתיים יש דיסקים\אלבומים שעומדים יפה במבחן הזמן, אבל צריך עוד כמה עשרות שנים בשביל שיוכלו להתייחס אליהם כאל יצירת אמנות "קלאסית".לזה התכוונתי באומרי "בסך הכל".

Mנטה

New member
אתה חושב שזה נכון גם על ספרות ?

כלומר, שצריך כמה עשרות שנים כדי להגיד על יצירה שהיא איכותית במיוחד ? או ננסח את זה אחרת, אתה חושב שרק יצירות שעומדות במבחן הזמן הן איכותיות במיוחד ?

Ungareska

New member
בהחלט כן

זה לא אומר שאין יצירות בנות זמננו שהן טובות ואני אוהב לקרוא אותן, אבל יכול להיות שספר כזה לא יאמר לי כלום בעוד 10 שנים למשל או שיצלול לתהום הנשיה עבור האנושות כולה. רק היצירות שעומדות במבחן הזמן הן האיכותיתות ביותר. תאורית הברירה הטבעית עובדת גם בספרות לדעתי...

Ungareska

New member
פשוט מאוד

ספר שמתייחס לתקופת זמן מסוימת, יכול לענין את בני אותה התקופה, ואלו יכולים לראות בו ספר איכותי; אלא שאם ספר זה הוא בעל איכויות מופתיות, כלומר איכויות שהן מעבר למרחב זמן, לא יכולים אלה לראות זאת בשלב זה, גם אם יש כאלו שינסו לחזות זאת. אתן דוגמא: כשכתב טולסטוי את אנה קארנינה, יכולים היו רבים בני תקופתו לראות יצירה זו כיצירה עכשווית, העוסקת בחיי החברה הגבוהה של המאה התשע עשרה, ובמספר סוגיות חקלאיות ותו לא; אני משוכנע שרבים מהם העריכו, כי תוך פרק זמן של מספר שנים כבר לא יקראו אותה, שכן העולם משתנה בקצב מסחרר. עם זאת לא נס ליחה של היצירה, בשל אותן איכויות, איכויות אנושיות הייתי מגדיר אותן, של עיצוב הדמויות, הבנת נפש האדם ותהליכים העוברים עליה, איכויות שמנציחות את היצירה בתור "יצירת מופת", גם אם התנאים הסביבתיים משתנים, גם אם גבולות שורטטו ושורטטו מחדש פעם אחר פעם וטכנולוגיה שולטת בעולם שאינו דומה בכלום לעולם של לפני 150 שנים. לכן גם אם ספר עכשווי אהוד מאוד על הציבור בשל התיחסותו לנושא כזה או אחר,אפילו אם בצורה מעוררת מחשבה, במידה ולא יצלח את מבחן הזמן, הרי שחסרות בו איכויות מסוימות.

Rivendell

New member
אני נוטה להסכים

אני חושבת שכדי להכיר ביצירה כ"קלאסיקה", מבחן הזמן הוא בהחלט פונקציה. כמו שאמרו - זה לא מעיד רק על איכות היצירה (כלומר, יש ספרים שהם נהדרים אבל לא קלאסיים). אבל כנראה שיש בכל זאת איכות נוספת לספרים שעומדים כ"כ יפה במבחן הזמן שהופך אותם לקלאסיים.

ל א

New member
אני דווקא כן אוהב את

דה דארק סייד (אבל יש הרבה מאוד דיסקים שאני אוהב יותר) ואני כן חושב שדיסק פופ/רוק יכול להיות פסגת יצירת האמנות. אני חושב שאפשר להתייחס לאלבום שיצא לפני 30 שנה ואנשים עדיין מוכנים לשמוע כאל קלאסיקה. אבל נראה לי שכל עניין הקלאסיות הוא קצת חסר ערך בעידן "השעתוק הטכני". היום הכל שורד, לא רק הקלאסיקות...

Ungareska

New member
את ממש מוזרה

זה ידוע שכל מי שאוהב את פינק פלויד שונא את הביטלס ולהיפך. לא יודע למה, אבל ככה זה ועוד לא מצאתי דוגמא נגדית... האם את הראשונה?

למעלה