תחי מדינת ישראל!!!!

ק ד ו ש

New member
אתה רק ממשיך בטעותך

מן הסתם שהיו לכוחות היבשה הרבה יותר הרוגים. למה?? כי חיזבאללה לא נלחם במטוסים שלנו, הוא נלחם בחיילי החי"ר והשריונרים שנכנסו אליו לערים. ואם אתה כבר מזכיר את זה... אז עצם זה שהפילו מסוק לצה"ל זה כשלון גדול כפליים. חיל האויר הוא חלק מאוד קטן בלחימה, הוא לא יכול לנצח מלחמות לבד צאו מהסרט הזה כבר שחיל האויר שלנו מעל הכל. עובדה שזה הרמטכל הראשון שהתפטר מאז מלחמת יום כיפור ששם בעצם פיטרו את דדו כדי לנקות את הדרג המדיני ששגה שם (מזכיר את עכשיו אבל מילא). ובוודאי שזה קשור למטכ"ל, חלק מכוחות היבשה לא היו מוכנים מהסיבה הפשוטה - בכל בסיס חיל האויר יש לך בורגר קינג, קולנוע, בריכה, חדרים ענקיים, מקלחות טובות, פלזמה ויס בכל חור, ועוד מיליון הטבות, בזמן שמילואימניקים נכנסו עם אם 16 ארוך ללבנון ועם אפוד שאפילו בטירונות הייתי מתבייש לשים אותו. לא רק זה, הם הגיעו אחרי ששנים צה"ל הוריד את האימונים ללחימת חי"ר כדי לקצץ, ובסוף זה התפוצץ בפנים לכולנו. ומי אחראי לזה? ברור שהמטכ"ל, שם נופלות כל ההחלטות האלה. עזוב רואים שהידע שלך לוקה בחסר כי גם אתה בתוך הבועה שנקראת חיל האויר שלא קשורה לאף זרוע אחרת בצבא.

atypique

New member
זה לא מדוייק

האחריות על האימונים היא חלק מאג"ת, שבמקרה עומד בראשו טייס. עם זאת, אתה לא באמת מצפה שהחלטות על אימונים יגיעו עד לרמת ר' אג"ת ורמטכ"ל - זה נסגר בדרגים נמוכים יותר, בהם רוב האנשים הם מזרוע היבשה. מטומטם לחלוטין לטעון שאי כשירות זרוע היבשה, זה בגלל התנאים הטובים של חה"א, פשוט טמטום נטו. אתה לא מבין את העיקר בעניין בח"אות וכנפות - בבסיסים האלו גרות משפחות שלמות של אנשי צ"א, שנאלצים לגור בבסיס מטעמי כוננות מבצעית, בורגר קינג לא עולים לצבא גרוש ושאר מכוני ספורט או בריכות זה תרומות. מה לעשות, מטוסים יותר פוטוגנים לתורמים מצרפת מחי"ר. יס זה עניין תקצוב חיילי, ובאמת לא עניינך או עניין זרוע היבשה איך חיל האוויר מחלק את תקציביו. בכלליות, אני מבין שברור לך שתחזוק, רכש וניהול ציוד אוויר יקר הרבה יותר מאפודים וM16, נכון? עניין התקצוב הוא יחסי לפי צרכים. חדרים ענקיים? עניין של תכנון טוב וניהול טוב יותר של פרוייקטים, ועם זאת - שים לב שבא"ח צנחנים, בירנית, בא"ח גולני לא כ"כ סובלים ממצוקת דיור, אז בחיאת. אל תזרוק סתם שטויות, כי בסה"כ - תנאי חוגרים בחה"א הם רחוקים מלהיות כ"כ מזהירים כמו שאתה מתאר. אתה מוזמן לגור שבועיים בבסיס חה"א טיפוסי לגלות עד כמה החיים לא כ"כ נפלאים. פלזמה? מחשבים? אותם מחשבים כמו שיש בירוקים. כיום כבר לא מוכרים לצה"ל מחשבים עם מסך עבה, אז אין הרבה ברירה אלא להסתפק בLCD (אין פלזמות). מקלחות טובות? בבסיס חה"א כלשהו, חוגרות מהיחידה שלי לא יכלו להתקלח כל כמה ימים כי הייתה הצפה שלא הצליחו לפתור. שוב פעם, עם קצת רצון והשקעה - אפשר לסדר גם לזרוע היבשה תנאים לא פחות טובים מחה"א. פשוט צריך אנשים רציניים שיעשו את זה.

הרמה גבוהה יותר מגולני?

איזה שטויות... קל להשלים רקע בלחימה קרקעית? איפה היית לפני כמה חודשים כשהרמטכל הזה פיקד על המלחמה הכי מטופשת בתולדות ישראל? הרמה בחה"א לא גבוהה יותר... זה מיתוס שנשבר כבר מזמן... קודם כל לא כולם טייסים בחיל אוויר, אבל משום מה כל אחד שם משחק אותה כאילו הוא כן. נורא קל לדבר על הרמה כשאת כל החיילים עם הפרופיל הגבוה לוקחים ליחידות החי"ר בלי קשר ל"רמה" שלהם ובלי אפשרות בחירה ... חיל מפונק שמקבל מעל ומעבר. במקום לתת לחיילים שבאמת מגיע להם (גולני ושאר יחידות החי"ר ...) .

atypique

New member
...

קל להגיד הרמטכ"ל פיקד, אבל ברור שהפיקוד הממשי היה ע"י מפקדי הפיקודים, האוגדות ובמקרה של חה"א - מפקד לה"א ומפקד חה"א. שורה תחתונה - חיל האוויר ביצע את משימותיו בהצלחה, וזרוע היבשה כשלה בהשגת המטרות (אשר עד היום לא כ"כ ברור מה היו). הרמה בחה"א היא אכן גבוהה יותר, ואפשר לסכם את זה כך - כל מערך הלחימה בחה"א (נ"מ, טיס, כוחות אוויר מיוחדים) יכול בהגדרה גם לעשות פעילות יבשתית - אבל קשה מאוד להגיד שרוב או כלל חיילי החי"ר מסוגלים להתמודד עם התכנים שחה"א נדרש לבצע. אני רוצה לראות גולנצ'יק טיפוסי מתפעל את האתרוג (מרכז הבקרה של החץ), מטיס מטוס או משהו בסגנון. הכשרת היסוד של טייס היא 3 שנים, הכשרת היסוד של כא"מ זה כשנתיים, הכשרת יסוד של לוחם חץ זה כשנה ואז עוד מס' חודשים של הסבות ואז הסמכות. הכשרת יסוד של חי"רניק או שריונר היא כלום לעומת אותם משכי זמן והשקעה. לא את כל החיילים עם פרופיל גבוה לוקחים לחי"ר, שכחת המון מסלולים שנחשבים יותר איכותיים מבחינת הצבא ומדרג השיבוצים - מודיעין, עתודה, טיס, חובלים וכו' וכו' - מה גם שיש ביחידות השדה שאינם חי"ר פרופילים גבוהים. בקשר לחיל מפונק וכו' וכו' - תרשי לי לא להתייחס לשטות הזאת... כנ"ל לגבי למי מגיע מה ויותר ובאמת.

ק ד ו ש

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בוללללללללשיטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (בכוונה אני פקאצה) "הכשרה של טייס היא 3 שנים", שכחת להזכיר בדרך שהוא עושה במשך שנה תואר, ואל תחרטט לי שזה קשור להפעלת המטוס. "הכשרה של לוחם חץ היא שנה" - לוחם חץ??? אתה באמת רוצה להגיד לי שמישהו עם קצת שכל שיושב מאחורי מחשב על מערכת שספק אם ישתמשו בה אי פעם הוא "לוחם"??? מצחיק... אחרת הם היו מקבלים תעודת לוחם לא? ונ"מ... אל תספר לי על האנשים שם, ראיתי מספיק כאלה בקורס חובשים והם אמרו לי בדיוק למה כל אחד הגיע לשם, כדי להיות בקרבי אבל לא באמת בקרבי. כמו ש"גולנצ'יק טיפוסי" לא ידע להפעיל איזה מערכת של נ"מ, גם אותו "לוחם חץ" לא יידע להלחם בשטח בנוי, או לנווט עם משקל מטורף על הגב, בלי אוכל, בלי שינה, ולהגיע בדיוק לבית מסוים, כי הכמה בתים שליד חיל האויר יודע שאפשר להפציץ אותם. וסתם ככה לידיעה... מסלול של חי"רניק "רגיל" היא שנה, יחטיות זה שנה ו-4... זה קצת יותר מ"לוחמי החץ". וחלילה אני לא מזלזל בחץ, בבוא היום אולי זה הדבר שיציל את המדינה שלנו, אבל להגיד שהם לוחמים זה קצת יומרני...

atypique

New member
טוב

גם תותחנים לא לוחמים? אז גם קרקל לא לוחמים, כי הם הרי עושים רק שמירות במדבר? להיכנס להגדרות הדביליות האלה, זה מיותר. נ"מ מקבלים תעודת לוחם, נדרשים לבצע קק"צ יבשה וכו'. אם הצבא מגדיר את מערך הנ"מ כמערך לוחם, מי מר קדוש שיגיד אחרת? לחץ ניתן לצאת רק לאחר ר"צ, כלומר - כשנה, ואח"כ עוד קורס של 4 חודשים, ואח"כ הסמכות. זה לא כ"כ פשוט. אותו לוחם חץ יכול בהחלט ללמוד איך לנווט, להלחם בש"ב. בסופו של דבר, זה לא כ"כ מי יודע כמה - וכל אחד עם פרופיל גבוה אמור ברמת העיקרון לבצע את הנ"ל.

ק ד ו ש

New member
ודבר אחרון לגבי טייסים

טייסים אלה אנשים תותחים ללא ספק. מעטים יכולים בסופו של דבר להיות טייסים, ולחיל האויר בצבא יש אולי את החשיבות הכי גדולה. אבל טייס.. עצם זה שהוא הולך להיות טייס מסדר את עצמו לכל החיים. כבר בשנת קבע הראשונה שלו הוא יקבל 9500 שקל... עם תואר, במהלך הקבע יעשה עוד תואר. חי"רניק מה הוא מקבל?? כלום. והשאלה היא כזאת... בטייסים, כמה כבר משתמשים? פה ושם בחיסולים בשטחים שזה גיחה קצרה, ובמלחמה. חי"רניק פועל כל השנה. כשהטייס ישן, החי"רניק מנווט עם חלפ"ס באיזה חור בצפון, או שומר בגבול, או שמא עושה מעצר על איזה מבוקש בשכם או ג'נין. כשהטייס יוצא הביתה, החי"רניק כנראה יסגור שבת, וגם כשייצא הגיוני מאוד שיקפיצו אותו. הטייס יישן בחדר עם מזגן, החירנ"יק?? כנראה שלא יישן, ואם כן אז בחדר בלי מזגן, וגם בחדרים עם מזגנים כמו בבא"ח גולני, אסור להפעיל אותו כשאתה טירון, אלא נהנים מזה רק המפקדה, כדי שחלילה לא יהפכו החיילים למפונקים, כי בבתים בלבנון אין מזגן. כשחי"רניק משתחרר מהצבא מה הוא מקבל?? כלום. טייס פותח בפניו כל דלת אפשרית... בצדק או שלא בצדק, זה לא משנה את העובדה שכמעט כל החירניקים משקיעים ונותנים מעצמם הרבה יותר מאשר טייסים. ואל תתחיל להסביר לי כמה הקורס טייס קשה ויוקרתי, זה ברור, ויש לי חבר טוב שסיים באוגוסט האחרון, אבל כשהוא היה שומע על מה אנחנו עושים הוא היה עם פה פעור.

Prozak Blues

New member
קדוש, בחיאת

לא נמאס לטחון את אותם הנושאים שטחנו בפורום מתגייסים?

Prozak Blues

New member
זמן ההכשרות כבר מזמן לא ככה.

הכשרה של לוחם חי"ר רגיל נמשכת נטו 6 חודשים, ושל לוחם ביחטיות (אם יש דבר כזה עדיין) היא נטו שנה.

אתה מזלזל ... זה לא יפה...

אבל כמו שאמרת "כל מערך הלחימה בחה"א (נ"מ, טיס, כוחות אוויר מיוחדים) יכול בהגדרה גם לעשות פעילות יבשתית.." כנ"ל כל חייל במערך הלחימה היבשתי יכול לתפעל פעילויות אוויריות עם ההכשרה המתאימה... אף אחד כאן לא נולד עם הידע... אני בטוחה שאם היו מכניסים 50 חיילים של נ"מ לעזה, ספק אם אחד מהם היה יוצא...

atypique

New member
בחיאת זומזום!

לא כל הנ"מ יושב בחדרי בקרה. יש סטינגרים, שמבצעים בשגרה בדיוק אותם קווים כמו יח"ש וכו' - אז באמת, בלי לזלזל.

כל זה לא משנה את העובדה שהרמטכל

באמת היה צריך ללכת הביתה. הוא נכשל. אתה יכול לראות את זה כמיקרי שדווקא רמטכ"ל מח"א נכשל במשימתו, אני לא רואה את זה ככה. לדן חלוץ לא היה את הידע לנהל מערכה כמו שצריך, ( בנוסף לשר ביטחון עם ניסיון בניהול צבא כמו של שקמיסטית ), אני מאשימה אותו בפצועים, בהרוגים ובמשפחות השכולות. הוא אשם. והוא היה צריך ללכת הביתה כבר מזמן.

atypique

New member
זכותך להאשים את מי שאת רוצה

אבל חבל סתם לפסול מועמדים מזרוע שלמה, כאשר יש כשל, מקרי או לא, בודד. בעבר היו רמטכ"לים ירוקים שכשלו, אז מה? ואני רק יכול לאחל החלמה מהירה לפצועים ותנחומים למשפחות השכולות...

למעלה