תחזית לפרשת רמון

טשאפק

New member
תחזית לפרשת רמון

אתמול קראתי (לא זוכר איפה) סקירה של מצבו של רמון ומצב החקירה, ובה נאמר שאם התיק ייסגר מחוסר ראיות, רמון לא יוכל לכהן כשר משפטים, כיוון שמהמחזיק בתיק זה נתבע רף גבוה יותר של שלטון תקין ונקיון כפיים וכו' מאשר מכל שר אחר. לדעתי זה בדיוק מה שיקרה. לא יימצאו די ראיות להגשת כתב אישום, אך לא תהיה אפשרות לסגור את התיק מחוסר אשמה (זה ייתכן רק אם בטוחים שהמתלוננת שיקרה, ולא ניתן להגיע לבטחון כזה) ואז יתחילו לפעול לחצים להעביר את רמון, שהציע רפורמות למיניהן והתנגש עם העליון, לתיק אחר.

אם התיק יסגר שרמון לא יעז להתפטר

במקרה שבג"ץ יתערב וינסה לכפות עליו להתפטר, צריך לזרוק את השופטים שהתערבו לכלא באשמה של הפרת אמונים.

אז הוא צריך להתפטר

ואם התיק יסגר כמו שסגרו את התיק של קהלני, צריך להקים וועדת חקירה ולחקור את הפרקליטות והמשטרה.

האמת אני לא יודע

בעיתי מאוד. אני משוכנע כמעט לחלוטין שמדובר בתפירת תיק שנועדה להזיז אותו מתפקידו, מצד שני זה בעיה שאדם שהוגש נגדו כתב אישום יהיה שר המשפטים. בעיה.

העבירה כל כך מגוחכת שגם אם הוא

אכן הביצע אותה, אני לא רואה שום סיבה שהוא לא ימשיך לכהן בתפקידו. למה הוא צריך להתפטר? כי הוא ניסה לנשק בחורה שאפילו לא התנגדה לו פיזית? מה זה השטויות האלה? הצעד הבא הוא ששר יצטרך להתפטר כי הוגש כנגדו כתב על אישום על נהיגה במהירות מופרזת. כולם השתגעו במדינה הזאת. ובלי קשר, אני מסכים לחלוטין עם פורמן בנושא של תפירת התיק. כל שר משפטים שעשה קצת בעיות למערכת המשפט, מצא את עצמו מואשם בעבירה כזו או אחרת שאילצה אותו להתפטר. חיים רמון הוא עוד אחד ברשימה. כל שר משפטים שלא יתיישר במאת האחוזים עם רצון המערכת המשפטית ימצא עצמו מואשם ויאלץ להתפטר מתפקידו.

זה בעיה מדובר בעבירה עם קלון

אם כבר, רמון צריך להתנגד להסרת החסינות שלו. בדיוק בשביל זה קיימת ועדת הכנסת, הפעם יש להם סמכות מלאה להחליט כי מדובר בשיקולים פסולים ולמנוע את העמדתו לדין. מצד שני, קראתי את חוק העונשין, כלל לא ברור לי איך ניתן להאשים אותו. אני מצטט את הסעיף: העושה מעשה מגונה באדם באחת הנסיבות המנויות בסעיף 345(א)(2) עד (5), בשינויים המחוייבים, דינו - מאסר שבע שנים. ב. העושה מעשה מגונה באדם באחת הנסיבות המנויות בסעיף 345(ב)(1) עד (5), בשינויים המחוייבים, דינו - מאסר עשר שנים. ג. העושה מעשה מגונה באדם בלא הסכמתו אך שלא בנסיבות כאמור בסעיפים קטנים (א), (ב) או (ג1), דינו - מאסר שלוש שנים. ג1. נעברה עבירה לפי סעיף קטן (ג) תוך שימוש בכוח או הפעלת אמצעי לחץ אחרים, או תוך איום באחד מאלה, כלפי האדם או כלפי זולתו, דינו של עובר העבירה - מאסר שבע שנים. ד. 1. העושה מעשה מגונה באדם שהוא קטין שמלאו לו ארבע עשרה שנים תוך ניצול יחסי תלות, מרות, חינוך, השגחה, עבודה או שירות, דינו - מאסר ארבע שנים. 2. לענין סעיף קטן זה יראו מטפל נפשי שעשה מעשה מגונה באדם שמלאו לו ארבע עשרה שנים וטרם מלאו לו שמונה עשרה שנים, במהלך התקופה שבה ניתן לאותו אדם טיפול נפשי על ידו, כאילו עשה את המעשה תוך ניצול יחסי תלות; חזקה זו לא תחול אם מלאו לאדם שש עשרה שנים, והמעשים החלו לפני תחילתו של הטיפול הנפשי במסגרת קשר זוגי. ד1. מטפל נפשי העושה באדם שמלאו לו שמונה עשרה שנים מעשה מגונה בנסיבות המפורטות בסעיף 347א(ב), דינו - מאסר שלוש שנים. ה. העושה מעשה מגונה באדם שמלאו לו שמונה עשרה שנים תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות, דינו - מאסר שנתיים. ו. בסימן זה, "מעשה מגונה" - מעשה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים. מאחר ומדובר במסיבת סיום עבודתה, כבר אין יחסי מרות. כך שסעיף ה' נופל. מה שנשאר זה סעיף ג'. ראשית, נשיקה היא מעשה לשם גירוי סיפוק או ביזוי מיניים? בקושי רב. שנית, אם היא לא התנגדה, אני לא רואה איך מתמלא היסוד הנפשי! לעזעזל, אם אני מנשק בחורה אני צריך לשאול אותה אם היא מסכימה??? איכשהו נראה לי שהנחת היסוד, שלי לפחות, שאם היא לא רוצה, היא תתרחק... אם היא הייתה מתרחקת/אומרת לא, ורמון היה בכוח מנשק אותה, זה סיפור אחר לגמרי. אבל אם היא שיתפה פעולה ואח"כ גם הצטלמה איתו והשאירה לו את הטלפון שלה... מה אני אגיד, אין כאן שום קייס. העמדתו לדין תאפשר להעמיד לדין כמעט כל גבר בישראל. זה פשוט מגוחך. טוב, גיבשתי את דעתי, רמון חייב להתנגד להסרת החסינות שלו. מצד שני, אני לא יודע את כל העובדות. מי יודע אם מה שמפורסם הוא כל האמת. אני אקרא את החלטת מזוז כאשר תתפרסם ואז אוכל לתת דעה מנומקת ומבוססת יותר.

אשרת

New member
מעניין מה שניכם תגידו

במידה וחיים רמון אכן ימצא אשם... אתה בטח תאמר שמישהו שיחד את השופטים. והפוסק יאמר... שיש מזימה נגד המין הגברי. שניכם - פשוט מדהימים. אגב, יפה שהספקת לסייג את דבריך ואמרת שאינך יודע את כל העובדות.

אם מה שפורסם נכון איפה העבירה?

גבר מנסה לנשק בחורה, הבחורה לא אומרת לא ולא מתנגדת ולא מראה שום סימנים שהם לחוסר רצונה בכך. הבחורה גם לא כפופה לגבר בשום צורה שהיא. לאחר הנשיקה היא מצטלמת איתו ומשאירה לו את מספר הטלפון שלה. את התלונה מגישה בכלל הבוסית שלה ולא היא. באמת נראה לך שיש כאן איזושהי עבירה? שוב, לא ברור לחלוטין מה העובדות, אבל אם מה שפורסם נכון אין כאן עבירה. הסיטואציה הזאת קרתה כמעט לכל גבר/אישה בישראל. אם ירשיעו אותו על בסיס מה שפורסם, בהחלט אני אטען שמדובר בקנוניה וצריך לפטר את השופט שפסק כך. עם זאת, סייגתי את דבריי מאחר ונכון לעכשיו אני ניזון ממה שמתפרסם בתקשורת ולעיתים, קרובות למרבה הצער, יש פער בין מה שמפורסם למה שקרה בפועל.

מאיפה לך שהיא לא התנגדה? ../images/Emo5.gif

הרי רק שניהם היו בחדר. כך שאם חלא היית זבוב על הקיר, אתה לא יכול לדעת אם התנגדה או לא. ומלבד זאת נבחר ציבור שעושה שימוש בכוחו לרעה צריך לשלם את הדין על כך, כדי שקודם כל עונשו ישמש דוגמא לנבחרי ציבור אחרים. ובנוסף כי נבחר ציבור הוא לא אדם רגיל, הוא דמות ציבורית, וככזה הוא עצמו משמש דוגמא לציבור שיכול להסיק מאי העמדתו לדין שזה בסדר ושמותר להתנהג כך.

זה מה שפורסם

אני מצטט את גרסתה מ Ynet: "אחרי שהצטלמו ונשארו לבד בחדר, טוענת הצעירה כי רמון ניסה לנשקה באופן אגרסיבי ואף החדיר את לשונו לפיה. לדבריה, לא התנגדה לו בכוח שכן "לא ידעתי מה לעשות עם עצמי" וזאת עוד גרסתה שלה. למיטב ידעתי הטרדה מינית מוגדרת אחרי שהבחורה מביעה את חוסר שביעות רצונה מהמעשה/דיבורים. אם היא "לא ידעה מה לעשות עם עצמה" אבל לא התנגדה, מילולית או פיזית, אני לא רואה כאן עבירה. מצטער. היא אפילו לא טענה שהיא נכנסה ל"קיפאון" והשר ניצל את עובדת היותה משותקת. דרך אגב, אם השר הצליח לנשק אותה נשיקה צרפתית, נראה שהיה גם שיתוף פעולה מצדה במהלך הנשיקה, ככל הנראה מאחר והיא "לא ידעה מה לעשות עם עצמה". כל זאת על פי גרסתה, קרי אם זו אכן גירסתה המלאה, מדובר בגירסה החמורה ביותר מבחינתו של רמון.

אשרת

New member
כמו שאמרת - זה מה שפורסם.

יותר מזה, אף אחד לא יודע פרט אליה ואליו. חוץ מזה, שגם עם הנשיא יהיה קצת בלאגן.

את משווה בין קצב לרמון?

לגבי קצב נטען שהוא אילץ עובדת במשרדו לקיים איתו יחסי מין תוך שהוא מאיים עליה בפיטורין ושהיא לא תוכל לעבוד יותר בכל מקום עבודה אחר. לגבי רמון נטען שהוא נישק בחורה אשר מעידה על עצמה שלא התנגדה. את קצב צריך לזרוק לכלא (אם יוכח שהוא אשם) ואת רמון חייבים להציב כסמל של הטירוף המתחולל כאן בשנים האחרונות. אשרת- הבעיה היא לא שיש חוק כנגד הטרדה מינית, הבעיה היא מה הוא כולל. זה חוק דרקוני ומטורף שהופך כל אדם במדינת ישראל לפושע.

הוא חוקק בצדק

כי היה בו צורך. אף אחד לא חולק על זה. אין ספק שהיה צריך לחוקק חוק נגד הטרדה מינית. השאלה היא מה כולל החוק וכמה רחוק הלכו איתו. והתשובה היא, שהלכו איתו רחוק עד כדי טירוף, והפכו כל גבר לפושע.

אשרת

New member
וואלה?

אם כל גבר הוא פושע, אזי מה אתה עושה מחוץ לכלא עכשיו? תשים לב לאבסורד שבדברים שלך.

בעקבות חקיקת חוק זה נחשפו המטרידים

המיניים המפורסמים ביותר שלא היו נחשפים לעולם לולא חוקק החוק הזה. ורשימת המטרידים המפורסמים רק הולכת ומתארכת: השחקן חנן גולדבלט השחקן זאב רווח שר המשפטים חיים רמון הנשיא משה קצב בעלה של שרי אריסון עופר גלזר ראש מפלגת המרכז לשעבר יצחק מרדכי מעניין מי יהיה הבא בתור...

אשרת

New member
שים לב.

שפרט למרדכי ולבעלה של שרי אירסון, אף אחד אחר מהרשימה שלך לא הואשם.

למעלה