תחושת תסכול

nonick2k2

New member
הם אינם חברים שלי

ואני מתנגד לכל הפעולות שהפלסטיניים עושים, החמאס הג´יהאד האיסלמי וכל מה שעושים כנגד ישראל. אני מוצא הפתרון על שולחן המשא ומתן. כי יש אפשרות כזאת. אבל יש אנשים שאומרים טרנספר. זה הפתרון? להלגות יותר מ3 מליון אנשים מביתם? מאדמותיהם? אתה חושה שזה אפשרי? דבר כזה רק יביא לסוף חייה של המדינה הזאת. עראפאת רוצה שלום? לא שאלתי אותו - אבל שישראל תכתיב על הפלסטיניים מי רשאי להיות ומי לא רשאי להיות יור הרשות הפלסטיניית? למה? איזו זכות יש להם להכתיב על הצד השני? אני תומך ברפורמות ובבחירות מהחדש - אבל ללא התערבות ישראלית, דימוקרטיה לשמה בבחירות לרשות ואם העם הפלסטיני רוצה להחליף את ערפאת - אין בעיה. אבל אם הוא נבחר עוד פעם - זה מה שיש וחייבים לדבר עמו. נציג העם שלהם אם אהבנו או לא.

Deathatred

New member
אז למה אתה מגן על ערפאת בכל נפשך?

>> אבל שישראל תכתיב על הפלסטיניים מי רשאי להיות ומי לא רשאי להיות יור הרשות הפלסטיניית? למה? איזו זכות יש להם להכתיב על הצד השני? << אותה זכות שהייתה לבנות הברית להעיף את היטלר וההנהגה הנאצית מגרמניה. >> זה מה שיש וחייבים לדבר עמו. << לא חייבים. כל עוד הוא מנהיג אין טעם לדבר איתו ולכן גם לא מדברים איתו. אין טעם לדבר עם שקרן שעם מגיעים להסכם כבר למחרת הוא מופר.

nonick2k2

New member
לא הגנתי על עראפאת

אם הוא לא רוצה שלום - אין בעייה. רק תסתכל על המצב הכלכלי שלנו פה.. מה אתה רואה? יש 30% ילדים רעבים, 13% מובטלים, מלא אנשים ללא קורת גג, של הקניות התקווץ ב- 100 ש"ח! אנחנו לא חיים כך! חייבים למצוא פתרון שלא מזיק לכלכלה ומביא בטחון לאנשים, עד מתי ישראל יכולה לסבול עד שתתמוטט? המצה הכלכלי על הפנים, קובות הגמל בבעיה, אין משקיעים, אין תיירות, אפילו הבנקים מפסידים כסף!

Deathatred

New member
נו, אז מה הקשר לערפאת?

ערפאת הוא לא המשיח והוא לא יפתור לנו את כל הצרות אז אנא הפסק לסגוד לערפאתותתחיל לחשוב על פתרונות יותר ריאליים מלהתרפס בפני דיקטטור זקן, אנטישמי ופנאט שלא יוותר על שחיטת יהודים בשום מחיר.

nonick2k2

New member
מי סוגד לערפאת?

תפסיק לעוות את על מה שאני אומר, מה הבעיה שלך? אתה לא יודע להביא מה שאתה קורא? הוא לא דיקטטור, הוא נבחר על ידי העם שלו - בהשגחה בין לאומית. זקן? אז מה? שרון גם זקן... ולשאר התיאורים זאת דעתך האישית.

Deathatred

New member
זה שהוא טרוריסט ושקרן

אלה עובדות שהוכחו אינספור פעמים. מסמכים מעידים שערפאת ידע, יזם ומימן את גל הטרור הנוכחי וזה שהוא שיקר והפר הסכמים אף אחד לא יכול להכחיש. אתה אומר שאתה לא סוגד לו אבל אינך מוכן שיורידו שערה בראשו ונלחם על זכותו להמשיך לרצוח ישראלים בקנאות רבה ולא מוכן לשמוע על להחליף אותו.

nonick2k2

New member
למה אתה מעוות את מה שאני אומר??

מה הבעיה שלך? באמת... איפה אמרתי שאני נלחם למענו? איפה אני אמרתי שהוא לא תומך בטרור? כל מה שאמרתי שהוא מי שנבחר על ידי העם שלו - להיות נציגם לקבל מדינה משלהם, אם הוא כן נכשל, לא אני ולא אתה מחליטים, מי שמחליט הוא העם הפלסטיניי, כמו כל ישות - כי הם עוד לא מדינה - דימוקרטית העם הוא שמחליט, אם נכשל או לא. לכן אין לי כל בעיה בלהחליף אותו - אבל לא אנחנו מי שעושה זאת אלא העם הפלסטיניי, זה כל ההבדל ביני ובינך, ואני יודע שיש הרבה אנשים טובים ממנו, יותר צעירים ויש להם את היכולת להנהיג אותם.

Deathatred

New member
זוכר מי החליף את היטלר?

ואת מרשל פטן? ואת קוויזלינג? רמז: לא העם שבחר בהם באופן דמוקרטי (לפחות באחד מהם).

אתה כתבת במפורש שהנך מצדיק פעולות

נגד צה"ל בשטחים - זה נקרא התנגדות לפעולותיהם?! אנחנו איננו יכולים לקבוע להם אם עראפת ינהיג אותם אבל בדיוק כמו שכל עוד סאדם יהיה בשלטון לא ניתן יהיה להגיע לשקט עם בגד כך גם עם עראפת הוא לא רק שאינו מעונין הואט מעונין באלימות זו דרכו

FLASH333

New member
חשבת אולי

שהבעיה היא אצלך? הרי לא יכול להיות שרוב העם טיפש נכון? אז כדאי שתבדוק את עצמך לפני שאתה קורא לשמאל הקיצוני (עבודה) מולדת

iceviper

New member
מולדת היא ימין קיצוני,מה לעשות

ויפה שאתה מגבש דעות על אנשים שאתה לא מכיר. חשבת אולי שיש דרך אחרת מלבד להעיף את הערבים? בינתיים רוב מוחלט של העם מוכן להוריד התנחלויות ובעד מדינה פלסטינית.אז אולי הבעיה היא אצלך? הבעיה היא שלא מדובר בעמישראל.מדובר במנהיגיו שכבר שנים לא עשו צעד משמעותי-לא לכיוון השלום ולא לכיוון הטרנספר המשוקץ.כתוצאה מחוסר ההחלטיות המדהים הזה אנשים מתוסכלים,מאשימים ומכפישים קבוצות שלמות בעם ויש לנו בחירות כל שנתיים.

FLASH333

New member
מולדת היא ימין קיצוני?

מצד אחד אתה אומר לי אל תדבר על דברים שאתה לא יודע ומצד שני אתה קורא למולדת ימין קיצוני אז אולי כדאי שאתה לא תגבש דיעות על אנשים שאין לך מושג וחצי מושג מי הם! וחשבתי שיש דרך אחרת מלבד להעיף ת´ערבים עד שהערבים הוכיחו לי שאין דרך אחרת ובוא אני אגיד לך משהו שאתה לא יודע על העם יותר מ1/3 מהעם תומך בטרנספר ואין לי ספק בכלל שאם הכנסת הייתה מתייחסת לטרנספר ברצינות המגיעה לו הוא גם היה מתבצע לסיכום הבעיה היא לא אצלי (אני הרי מחזיק בדיעת רוב העם כפי שתבוא לידי ביטוי בבחירות) הבעיה היא אצלכם, המיעוט הקיצוני שלא מבין שעם שמלמד בבתי הספר שלו את הספר "רב המכר" מיין קאמף כנראה ששלום הוא לא בדיוק בראש מעייניו מה עוד צריך לקרות כדי שתבינו?

iceviper

New member
אה,טוב.

מולדת היא בדיוק במרכז המפה,אולי טיפה ימינה. תעשה לי טובה.מפלגה שתומכת בגירוש של עם שלם,שמסמנת את אזרחי המדינה כאויבים רק מפני שהם דוברים ערבית,מפלגה שתומכים של מפלגות שהוצאו מחוץ לחוק מצביעים לה מחוסר ברירה...אם זה לא ימין קיצוני איני יודע מה כן. או שמבחינתך הקיצוניות קיימת רק בשמאל? דרך אגב,אתה מסרב להכיר בכך שלמעלה מחצי מהעם תומך במדינה פלסטינית? על מה אתה מתבסס? אתה כולל גם את הערבים בסקר של "שליש שתומך בטרנספר"? ועוד משהו...אני הבנתי היטב. אתה כנראה לא יודע,אבל הייתי חזק בימין עד שהבנתי שאין דרך אחרת מלבד הנסיון להגיע לשלום תוך כדי ויתור על שטחים.עניין של סדר עדיפויות. זה לא שהלכתי לישון במולדת וקמתי במרצ,זה תהליך שנמשך מעצמו ואני תומך במרצ גם מסיבות אחרות,לא רק מדיניות.

FLASH333

New member
ה"גירוש"

כביכול, הוא רק של הפליטים (1.5000000 מליון) שאין להם שום זכות חוקית להיות פה וגם ה"גירוש" הזה יהיה בהסכמה "שתומכים של מפלגות שהוצאו מחוץ לחוק מצביעים לה מחוסר ברירה..."- ואיך בדיוק תסביר את הסרבנים? הם הרי תומכים במרצ... וגם גוש שלום שלא עושה בדיוק פעולות חוקיות תומך במרצ " הייתי חזק בימין עד שהבנתי שאין דרך אחרת ..."-רק שתדע שאני עשיתי בדיוק את הדרך ההפוכה אז כדאי שתדע על מה אתה מדבר...

iceviper

New member
הקבוצות שהזכרת.....

ברך כלל מצביעות לחד"ש.חד"ש היא שמאל קיצוני. "אין להם זכות חוקית"-בהתבסס על מה?

FLASH333

New member
בהתבסס על מה?

בהתבסס על זה שהם פליטים צריך לפרק את מחנות הפליטים זה לטובתנו ולטובת הערבים רק ככה יהיה שקט

לא, הפיתרון היחיד הוא להחליף את מרצ

ואני מתכוון בכך לשינוי סדר העדיפויות של המפלגה שלנו. מרצ לא יכולה לשים בראש סולם העדיפויות את הנושא המדיני, אלא הנושא החברתי-סוציאליסטי. רק כך תגדל המפלגה. מי ששריין ליוסי ביילין הקפיטליסט על חשבון יואב קריים, שלא יתפלא שנעלמים לו מנדטים. ואני אגב הייתי דווקא בעד השריון בהתחלה, מאוד שמחתי על האקט הזה, אבל לאט לאט אנחנו מגלים שעשינו טעות.

כל העם מודע...

למצע המדיני של מרצ, אף אחד לא צריך המחשה- כולם כבר הבינו שמרצ היא מפלגת שמאל, ציונית, שמאמינה בפתרון של שתי מדינות לשני עמים. קשה להיתקל במישהו שלא יודע את זה. אבל די קל להיתקל באנשים שלא יודעים דבר וחצי דבר על העשייה החברתית של מרצ, וזה דווקא נושא שחשוב מאוד להרבה אנשים.

אודות השריונים

יואב קריים הוא אכן חשוב לרשימת מרצ אולם הוא לא היחיד שנדחק. דווקא מיכל שוחט שהתמודדה בפריימריס וקיבלה מקום 11 נדחקה נוכח השריונים שתי מקומות אחורה (בהסכמה כמובן). שארית הרשימה, ממנה והלאה, נדחקה אף היא. כל נבחר נדחק מקום אחד. השריון אושר בהנהלה ובועידת מרצ ברוב גדול ולידיעתך יואב קריים מקבל אותו ואף דיבר לטובת ההליך. קריים טוען כי סיכוייו להגיע לכנסת ריאליים יותר משהיו בטרם אושרו השריונים.

למעלה