תזכורת

אנדרי ז

New member
קצר ולעניין

נשקול את כל מה שהבאת מול עוצמתה האימתנית של השואה. פתאום אנחנו כבר לא נראים כאלה בני מזל, לא חושב?

chan

New member
כן

מי במהלך מלחמת העולם השנייה שבה ניסו להשמיד את כל היהודים באשר הם יהודים האמין שכעבור מספר שנים תיהיה להם מדינה משלהם

דוד30

New member
בס"ד. חביבי . אתה לא קראת את ספר

שמות כנראה. במצרים היו עשר מכות שהיו נסים מעל הטבע. דם . חושך שלושה ימים . צפרדעים בכל מצרים כינים ערוב שזה כל החיות הרעות דבר . שחין , ברד ועוד ובסוף מכת בכורות . כל המכות היו רק למצרים ולא היו ליהודים. ביציאת מצרים היה קריעת ים סוף. במדבר ארבעים שנה היה מן מהשמים מים מסלע למליוני אנשים . וכמו כן היה מלוה אותם עמוד אש בלילה ועמוד ענן ביום ובגדיהם לא בלו . מה עוד אתה רוצה בכדי להבין שהיו ניסים מעל הטבע . נא לקרוא את ספר שמות מההתחלה עד הסוף.

האם יש לך אסמכתאות לדבריך?

או שמא אתה מסתמך אך ורק על ספר שמות? חביבי, גם אני יכול לספר לך את פיטר פן ולהיות משוכנע באמיתותו, אז כמו שהיית מצפה ממני להוכיח- הוכח נא אתה.

דוד30

New member
חלק מהראיות לאמיתות התורה

בס"ד חלק מהראיות לאמיתות התורה בס"ד צריך להבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת? התשובה : מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, הוא שבתורה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים. מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא ייתפס בשקר. (הועתק מאתר "כיפה" לאחר עיבוד). שמות פרק יט א בַּחֹדֶשׁ, הַשְּׁלִישִׁי, לְצֵאת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם--בַּיּוֹם הַזֶּה, בָּאוּ מִדְבַּר סִינָי. ב וַיִּסְעוּ מֵרְפִידִים, וַיָּבֹאוּ מִדְבַּר סִינַי, וַיַּחֲנוּ, בַּמִּדְבָּר; וַיִּחַן שָׁם יִשְׂרָאֵל, נֶגֶד הָהָר. ג וּמֹשֶׁה עָלָה, אֶל הָאֱלֹהִים; וַיִּקְרָא אֵלָיו יְהוָה, מִן הָהָר לֵאמֹר, כֹּה תֹאמַר לְבֵית יַעֲקֹב, וְתַגֵּיד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל. ד אַתֶּם רְאִיתֶם, אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לְמִצְרָיִם; וָאֶשָּׂא אֶתְכֶם עַל כַּנְפֵי נְשָׁרִים, וָאָבִא אֶתְכֶם אֵלָי. ה וְעַתָּה, אִם שָׁמוֹעַ תִּשְׁמְעוּ בְּקֹלִי, וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת בְּרִיתִי--וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל הָעַמִּים, כִּי לִי כָּל הָאָרֶץ. ו וְאַתֶּם תִּהְיוּ לִי מַמְלֶכֶת כֹּהֲנִים, וְגוֹי קָדוֹשׁ: אֵלֶּה, הַדְּבָרִים, אֲשֶׁר תְּדַבֵּר, אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. ז וַיָּבֹא מֹשֶׁה, וַיִּקְרָא לְזִקְנֵי הָעָם; וַיָּשֶׂם לִפְנֵיהֶם, אֵת כָּל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר צִוָּהוּ, יְהוָה. ח וַיַּעֲנוּ כָל הָעָם יַחְדָּו וַיֹּאמְרוּ, כֹּל אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהוָה נַעֲשֶׂה; וַיָּשֶׁב מֹשֶׁה אֶת דִּבְרֵי הָעָם, אֶל יְהוָה. ט וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה, הִנֵּה אָנֹכִי בָּא אֵלֶיךָ בְּעַב הֶעָנָן, בַּעֲבוּר יִשְׁמַע הָעָם בְּדַבְּרִי עִמָּךְ, וְגַם בְּךָ יַאֲמִינוּ לְעוֹלָם; וַיַּגֵּד מֹשֶׁה אֶת דִּבְרֵי הָעָם, אֶל יְהוָה. י וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵךְ אֶל הָעָם, וְקִדַּשְׁתָּם הַיּוֹם וּמָחָר; וְכִבְּסוּ, שִׂמְלֹתָם. יא וְהָיוּ נְכֹנִים, לַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי: כִּי בַּיּוֹם הַשְּׁלִשִׁי, יֵרֵד יְהוָה לְעֵינֵי כָל הָעָם--עַל הַר סִינָי.... טו וַיֹּאמֶר, אֶל הָעָם, הֱיוּ נְכֹנִים, לִשְׁלֹשֶׁת יָמִים: אַל תִּגְּשׁוּ, אֶל אִשָּׁה. טז וַיְהִי בַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי בִּהְיֹת הַבֹּקֶר, וַיְהִי קֹלֹת וּבְרָקִים וְעָנָן כָּבֵד עַל הָהָר, וְקֹל שֹׁפָר, חָזָק מְאֹד; וַיֶּחֱרַד כָּל הָעָם, אֲשֶׁר בַּמַּחֲנֶה. יז וַיּוֹצֵא מֹשֶׁה אֶת הָעָם לִקְרַאת הָאֱלֹהִים, מִן הַמַּחֲנֶה; וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר. יח וְהַר סִינַי, עָשַׁן כֻּלּוֹ, מִפְּנֵי אֲשֶׁר יָרַד עָלָיו יְהוָה, בָּאֵשׁ; וַיַּעַל עֲשָׁנוֹ כְּעֶשֶׁן הַכִּבְשָׁן, וַיֶּחֱרַד כָּל הָהָר מְאֹד. יט וַיְהִי קוֹל הַשֹּׁפָר, הוֹלֵךְ וְחָזֵק מְאֹד; מֹשֶׁה יְדַבֵּר, וְהָאֱלֹהִים יַעֲנֶנּוּ בְקוֹל. כ וַיֵּרֶד יְהוָה עַל הַר סִינַי, אֶל רֹאשׁ הָהָר עוד על נושא מעמד הר סיני ואמיתות התורה ראה באתר http://www.netaim.co.il/katava.asp?id=152 שי הלוי מאתר מנוף לאחר מכן "וידבר אלוקים את כל הדברים האלה לאמר אנוכי ה´ אלוקיך" וכו´. גם לאחר נתינת התורה מספר לנו המקרא (כ´ ט"ו) "וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן...". כשנבחן פסוקים אלה ניוכח, שכאן מדובר בתורה שצורת נתינתה שונה בתכלית שינוי מכל צורה אחרת של "התגלויות נבואיות" שטענו להן דתות אחרות, שהרי הן הנצרות והן האיסלם טוענות שתורתן ניתנה במעמד אדם אחד או מספר מצומצם של אנשים- ואילו כאן מוציאים את כל העם להיות נוכח במעמד הנשגב ולקבל תורה. ואכן, הנצרות והאיסלם לא ערערו על מעמד סיני אלא אדרבה, הסתמכו עליו בתור הגילוי המשכנע ביותר לקיום ה´ והשגחתו על העולם: מתן תורה לישראל היא העובדה המקובלת ביותר בכל הדתות המערביות- דתות המקיפות ציבור של כמיליארד נפש, ומהווה את עיקרו של העולם התרבותי. מדוע קיימת הסכמה כללית של כל הדתות הנ"ל על אמיתותו של מעמד הר סיני? - מפני שמעמד זה יש לו את כל המאפיינים של ארוע הסטורי (מלבד שהוא מפתיע ופלאי יותר ממאורע הסטורי רגיל). תופעה שמעידים עליה מאות אלפי אנשים איננה אלא עובדה. מעמד הר סיני התרחש בפני כ- 600.000 אנשים, מלבד זקנים נשים וטף, ומשה רבינו מדגיש וחוזר ומדגיש היטב שאין בדברים כל צד ספק, שהרי הברית היתה "אתנו, אנחנו, אלה, פה, היום כולנו חיים" (דברים ה’ ב’). היו כאלה שרצו לומר , אם יש-ו הצליח להכניס להיסטוריה שאנשים ראו ניסים כך היה עם משה רבינו . ועל זה אני משיב : המופתיים שעשה יש-ו הוא עשה בכישוף , וגם מה שהוא עשה הוא לא גרם לכך שיכתבו לדורו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. לא הוא ולא כל ישות אחרת או מישהו אחר, לא היה ולא יהיה משהו שנכתב עליו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. (הערת המעתיק) ובאמת התורה עצמה מדגישה את המיוחד והבלעדי שבמעמד הר סיני: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה). קישור לנבואות מהתורה http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6516678 http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6516449 http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6503549 קטע בגמרא שמראה שחכמי הגמרא ידעו את העתיד http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6498705 על מגילת אסתר http://www.hidabroot.org/b7.htm נצחיות עם ישראל http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6562590 ארכיאולוגיה http://www.hidabroot.org/egypt_archiology1.htm הסבר על הדילוגים בתורה http://www.hidabroot.org/bmavo.htm דילוגים בתורה לחץ http://www.hidabroot.org/tzofen.htm

דוד לינקים בע"מ- לא קראתי ולא אקרא.

הסברתי לך כבר יותר מפעם אחת- לינקים ומסמכים מאתר הידברות לא מתקבלים כהוכחה. אם אתה רוצה לדון- דון! אל תפנה אותי לשום מקום!

דוד30

New member
מעמד הר סיני ואמיתות התורה

בס"ד צריך להבין מה לא הגיוני שלפני שלושת אלפים שנה אדם החליט לכתוב את התורה והוא סיפר לבניו שכל הסיפורים האלה קרו וכך זה הגיע אלינו במסורת? התשובה : מה שלא הגיוני בזה שאדם כתב וסיפר זאת לבניו, הוא שבתורה כתוב שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים ולא יתכן שבניו ונכדיו של האיש היו מאמינים לו מבלי לראות עוד 599,999 איש (מלבד הנשים והטף שהיו באותו מעמד) ומעידים על אמיתותו. ואם היה זה איש או מספר אנשים שכתבו כך והעבירו במסורת, מהר מאד היו עולים על השקר, שהרי במסורת עצמה שכתבו נאמר שהמעמד התרחש לעיני מאות אלפי אנשים. מה עוד שלו אדם אחד היה ממציא זאת לא היה כותב שהמעמד התרחש ברבים אלא אומר שזה קרה בפני בודדים על מנת שלא ייתפס בשקר. (הועתק מאתר "כיפה" לאחר עיבוד). שמות פרק יט א בַּחֹדֶשׁ, הַשְּׁלִישִׁי, לְצֵאת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם--בַּיּוֹם הַזֶּה, בָּאוּ מִדְבַּר סִינָי. ב וַיִּסְעוּ מֵרְפִידִים, וַיָּבֹאוּ מִדְבַּר סִינַי, וַיַּחֲנוּ, בַּמִּדְבָּר; וַיִּחַן שָׁם יִשְׂרָאֵל, נֶגֶד הָהָר. ג וּמֹשֶׁה עָלָה, אֶל הָאֱלֹהִים; וַיִּקְרָא אֵלָיו יְהוָה, מִן הָהָר לֵאמֹר, כֹּה תֹאמַר לְבֵית יַעֲקֹב, וְתַגֵּיד לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל. ד אַתֶּם רְאִיתֶם, אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לְמִצְרָיִם; וָאֶשָּׂא אֶתְכֶם עַל כַּנְפֵי נְשָׁרִים, וָאָבִא אֶתְכֶם אֵלָי. ה וְעַתָּה, אִם שָׁמוֹעַ תִּשְׁמְעוּ בְּקֹלִי, וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת בְּרִיתִי--וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל הָעַמִּים, כִּי לִי כָּל הָאָרֶץ. ו וְאַתֶּם תִּהְיוּ לִי מַמְלֶכֶת כֹּהֲנִים, וְגוֹי קָדוֹשׁ: אֵלֶּה, הַדְּבָרִים, אֲשֶׁר תְּדַבֵּר, אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל. ז וַיָּבֹא מֹשֶׁה, וַיִּקְרָא לְזִקְנֵי הָעָם; וַיָּשֶׂם לִפְנֵיהֶם, אֵת כָּל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר צִוָּהוּ, יְהוָה. ח וַיַּעֲנוּ כָל הָעָם יַחְדָּו וַיֹּאמְרוּ, כֹּל אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהוָה נַעֲשֶׂה; וַיָּשֶׁב מֹשֶׁה אֶת דִּבְרֵי הָעָם, אֶל יְהוָה. ט וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה, הִנֵּה אָנֹכִי בָּא אֵלֶיךָ בְּעַב הֶעָנָן, בַּעֲבוּר יִשְׁמַע הָעָם בְּדַבְּרִי עִמָּךְ, וְגַם בְּךָ יַאֲמִינוּ לְעוֹלָם; וַיַּגֵּד מֹשֶׁה אֶת דִּבְרֵי הָעָם, אֶל יְהוָה. י וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵךְ אֶל הָעָם, וְקִדַּשְׁתָּם הַיּוֹם וּמָחָר; וְכִבְּסוּ, שִׂמְלֹתָם. יא וְהָיוּ נְכֹנִים, לַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי: כִּי בַּיּוֹם הַשְּׁלִשִׁי, יֵרֵד יְהוָה לְעֵינֵי כָל הָעָם--עַל הַר סִינָי.... טו וַיֹּאמֶר, אֶל הָעָם, הֱיוּ נְכֹנִים, לִשְׁלֹשֶׁת יָמִים: אַל תִּגְּשׁוּ, אֶל אִשָּׁה. טז וַיְהִי בַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי בִּהְיֹת הַבֹּקֶר, וַיְהִי קֹלֹת וּבְרָקִים וְעָנָן כָּבֵד עַל הָהָר, וְקֹל שֹׁפָר, חָזָק מְאֹד; וַיֶּחֱרַד כָּל הָעָם, אֲשֶׁר בַּמַּחֲנֶה. יז וַיּוֹצֵא מֹשֶׁה אֶת הָעָם לִקְרַאת הָאֱלֹהִים, מִן הַמַּחֲנֶה; וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר. יח וְהַר סִינַי, עָשַׁן כֻּלּוֹ, מִפְּנֵי אֲשֶׁר יָרַד עָלָיו יְהוָה, בָּאֵשׁ; וַיַּעַל עֲשָׁנוֹ כְּעֶשֶׁן הַכִּבְשָׁן, וַיֶּחֱרַד כָּל הָהָר מְאֹד. יט וַיְהִי קוֹל הַשֹּׁפָר, הוֹלֵךְ וְחָזֵק מְאֹד; מֹשֶׁה יְדַבֵּר, וְהָאֱלֹהִים יַעֲנֶנּוּ בְקוֹל. כ וַיֵּרֶד יְהוָה עַל הַר סִינַי, אֶל רֹאשׁ הָהָר עוד על נושא מעמד הר סיני ואמיתות התורה ראה באתר http://www.netaim.co.il/katava.asp?id=152 שי הלוי מאתר מנוף לאחר מכן "וידבר אלוקים את כל הדברים האלה לאמר אנוכי ה´ אלוקיך" וכו´. גם לאחר נתינת התורה מספר לנו המקרא (כ´ ט"ו) "וכל העם רואים את הקולות ואת הלפידים ואת קול השופר ואת ההר עשן...". כשנבחן פסוקים אלה ניוכח, שכאן מדובר בתורה שצורת נתינתה שונה בתכלית שינוי מכל צורה אחרת של "התגלויות נבואיות" שטענו להן דתות אחרות, שהרי הן הנצרות והן האיסלם טוענות שתורתן ניתנה במעמד אדם אחד או מספר מצומצם של אנשים- ואילו כאן מוציאים את כל העם להיות נוכח במעמד הנשגב ולקבל תורה. ואכן, הנצרות והאיסלם לא ערערו על מעמד סיני אלא אדרבה, הסתמכו עליו בתור הגילוי המשכנע ביותר לקיום ה´ והשגחתו על העולם: מתן תורה לישראל היא העובדה המקובלת ביותר בכל הדתות המערביות- דתות המקיפות ציבור של כמיליארד נפש, ומהווה את עיקרו של העולם התרבותי. מדוע קיימת הסכמה כללית של כל הדתות הנ"ל על אמיתותו של מעמד הר סיני? - מפני שמעמד זה יש לו את כל המאפיינים של ארוע הסטורי (מלבד שהוא מפתיע ופלאי יותר ממאורע הסטורי רגיל). תופעה שמעידים עליה מאות אלפי אנשים איננה אלא עובדה. מעמד הר סיני התרחש בפני כ- 600.000 אנשים, מלבד זקנים נשים וטף, ומשה רבינו מדגיש וחוזר ומדגיש היטב שאין בדברים כל צד ספק, שהרי הברית היתה "אתנו, אנחנו, אלה, פה, היום כולנו חיים" (דברים ה’ ב’). היו כאלה שרצו לומר , אם יש-ו הצליח להכניס להיסטוריה שאנשים ראו ניסים כך היה עם משה רבינו . ועל זה אני משיב : המופתיים שעשה יש-ו הוא עשה בכישוף , וגם מה שהוא עשה הוא לא גרם לכך שיכתבו לדורו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. לא הוא ולא כל ישות אחרת או מישהו אחר, לא היה ולא יהיה משהו שנכתב עליו שהוא הופיע והודיע שהוא בורא העולם. (הערת המעתיק) ובאמת התורה עצמה מדגישה את המיוחד והבלעדי שבמעמד הר סיני: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמיים ועד קצה השמיים- בזמן מן הזמנים או במקום מן המקומות- "הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו"- האם משהו מעיז ולו רק לטעון כדבר הזה? כי אי אפשר לבדות עובדה הסטורית רחבת מימדים כעין זאת, ואכן דבר זה לא נעשה מעולם. "השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה ויחי?...", "אתה הראית לדעת כי ה’ הוא האלוקים אין מלבדו" (דברים ד’ ל"ב- ל"ה).

נחמד

אולי תהפוך את ההודעה הזו לחתימה שלך. כך לא תצטרך לעשות "העתק הדבק" (לפחות בפורמים בתפוז...). דבר נוסף, כפי שכבר רשמו פה תופעות טבע ואירועים שונים שקרו לבנ"י, במהלך הדורות הוסברו בצורה מיסטית ע"י כוהני הדת. העם האמין בזה שכן: א. הכוהנים היו אנשים מוכבדים שיש לסמוך עליהם. ב. זו הייתה המגמה הכללית באותה תקופה - הסבר דברים לא מובנים או ארועים שקרו בעבר בעזרת אל/ים. "התפתחות" המצוות לדעתי זהה להתפתחות הטקסים והמנהגים כמו בכל דת אחרת. טיפ: אם אתה רוצה שיקראו את מה שאתה כותב. נסה לתמצת את טענותך ולכתוב בלשונך (ולא לעשות העתק הדבק) כמו כן בכול אשכול לדון על נושא יחיד.

דוד30

New member
בס"ד. באף דת בעולם לא מופיע מישהו

ואומר לעם אני בורא העולם. רק בתורה יש סיפור כזה. לכן אין להשוות אותו לדתות אחרות. בכדי לשכנע אנשים לעשות מנהגים לא צריך להיות בורא העולם אבל בכדי לשכנע עם שמי שעומד לפניו בורא עולם צריך להיות בורא העולם . והוא היחידי שהצליח לשכנע עם שיעביר לדורות הבאים סיפור שבו הוא מופיעו ואומר לעם אני בורא העולם.

אנדרי ז

New member
כל הכבוד לך

ייתכן שמצאת ייחודיות בדת היהודית. כאילו שאין לכל דת הרבה כאלה. בכמה דתות מופיע סיפור של צליבה? האם עקב ייחודיות הסיפור והעברתו מדור לדור מאז ועד היום, עלינו להתנצר? ענה לי מהר, אוטוטו יום ראשון ועוד לא הזמנתי מקום בכנסייה...

דוד30

New member
בס"ד. תסלח לי אבל אתה לא הבנת את

הראיה , אני טוען שרק בורא העולם יכול לשכנע עם שהוא בורא העולם. כי לפי דעתי אם יבוא אדם לעם ויאמר לו אני בורא העולם העם יואמר לו נראה אותך משנה את העולם ואת חוקי הטבע אם אתה בורא העולם. כך אני טוען. בסיפור התורה לפני מעמד הר סיני וההתגלות של הישות שאומרת אני בורא העולם מסופר על עשר מכות שהיו במצרים שכל מכה קשורה לחוק טבע שונה . אני מחפש אם יש עוד סיפור כזה שבו מופיע משהו ואומר אני בורא העולם . עד היום לא מצאתי. אל תביא לי סיפורים מיוחדים . תביא לי סיפור שבו מופיע משהו שאומר לעם אני בורא העולם והעם מסכים לכך ומעביר זאת הלאה לדורות הבאים.

korinalir

New member
אני רק לא מבינה דבר אחד

למה שלא יאמינו? לכל שאר העמים היתה דת ומסורת למה כל כך קשה לך להבין שזה עבר מאב לבן וכן הבנים האמינו בלי לשאול הרבה שאלות אפילו שזה לא נכון וזה עבר המון שנים ואף אחד לא טרח לחקור עד שכיום יש לנו את המדע שאומר לנו שזה לא נכון. אנשים לא נוטים לפקפק בהוריהם עם אמא שלי תבוא ותגיד שהיא ראתה משהו התגלות לא אכפת לי עם לפני 3 אנשים או מליוני אנשים אני אאמין לה כי ככה זה בדר"כ במשפחה. (כמובן שאני אחפש הוכחות אם זה יהיה בעיני לא הגיוני מאוד אבל הגישה הראשונה שלי תהיה להאמין לה פשוט כי היא אמא שלי) במיוחד אז שכיבדו את ההורים ומלאו אחרי ההורים במסורת, במקצוע ובהליכות כלליות לחיים.

דוד30

New member
כתבת:למה שלא יאמינו? לכל

בס"ד כתבת:למה שלא יאמינו? לכל שאר העמים היתה דת ומסורת תשובה : תבדקי כל דת ותראי שאין אפשרות לשתול שקרים בלי שהם יתגלו. היום לדוגמא המחבלים עושים פיגועים בגלל שהמנהיגים שלהם לימדו אותם שבתורה כתוב שהארץ מגיע לערבים. נא לראות בקובץ המצורף. אבל הם לא יכולים להמציא ספר אחר לגמרי הם לוקחים את ספר התורה וחותכים מה שהם רוצים לצורך עצמם. אבל אין להם אפשרות למחוק את התורה המקורית מההיסטוריה. כתבת: למה כל כך קשה לך להבין שזה עבר מאב לבן וכן הבנים האמינו בלי לשאול הרבה שאלות אפילו שזה לא נכון וזה עבר המון שנים ואף אחד לא טרח לחקור עד שכיום יש לנו את המדע שאומר לנו שזה לא נכון. תשובה: לא קראת בעיון את המאמר . נא לקרוא בעיון המאמר קשה להבנה צריך לקרוא כמה פעמים. כתבת: אנשים לא נוטים לפקפק בהוריהם עם אמא שלי תבוא ותגיד שהיא ראתה משהו התגלות לא אכפת לי עם לפני 3 אנשים או מליוני אנשים אני אאמין לה כי ככה זה בדר"כ במשפחה. (כמובן שאני אחפש הוכחות אם זה יהיה בעיני לא הגיוני מאוד אבל הגישה הראשונה שלי תהיה להאמין לה פשוט כי היא אמא שלי) במיוחד אז שכיבדו את ההורים ומלאו אחרי ההורים במסורת, במקצוע ובהליכות כלליות לחיים. תשובה: האם לפי דעתך יכולים קבוצה של מליוני אנשים לשקר לילדים שלהם? כתוב שהיה במעמד הר סיני מליוני אנשים . עוד תשובה למה שכתבת בסוף: ממה שכתבת את סותרת את דבריך. כתבת אני אחפש ראיות . כלומר את לא תעביר לילדים שלך סיפור לא נכון אלא אם כן באמת את רואה מול עיניך את מה שההורים שלך אמרו לך . במעמד הר סיני לפי הסיפור בתורה עמדו ההורים עם הילדים ועם הנכדים כך כתוב בתורה. והסיפור הזה עבר לדורות הבאים בלי שיהיה מי שיספר סיפור הכופר בסיפור זה. הסיבה כי גם הילדים ראו את בורא העולם ואת הניסים שהוא עשה. עוד תשובה: לפי מה שכתבת הורים לא משקרים לבניהם על כך בנוי שרשרת המסירה של התורה.

דוד30

New member
בס"ד. אני מתחנן לפניך תקרא אין דבר

יותר חשוב . חייבים לעשות מאמץ בכדי לדעת את כל האמת

דוד30

New member
בס"ד. הפורום הזה הוא כלי מצוין להעב

להעביר מסרים ולהגיע לאמת. אם אנחנו נדון ברצינות על ידי שכל צד יראה מה הוא חושב. נוכל ללמוד אחד מהשני. ובכוחות ומוחות משותפים נגיע לדרך האמיתית והטובה לשנינו.

למעלה