תזכורת

תשובה

המצב שלך מסובך והשאלה היא כמו מהתלמוד...לגופו של ענין: המדינה לא צריכה להתערב בסטאטוס האישי של האדם, אלא לגבי כמה מוסכמות יסוד (כמו רישום נשואים, הגנה על ילדים, חלוקת רכוש וכד´). ובודאי שהמדינה לא צריכה לעסוק בהפליה מינית.

ronen1981

New member
אם תרשי לי להסביר.

זה אומר ששינוי מתנגד לקביעה המסורטית כי כאילו יש רק "תא משפחתי" יחיד לגטימי שהוא גבר ואישה,ומכירה בכך מטעם היותה מפלגה ליברלית שיויונית כי זה לגיטימי לא פחות לקיים תא משפחתי של שני נשים או שני גברים. ואם יורשה לי לצוטט ממצע הרשמי של שינוי שינוי תומכת במאבקו של הציבור ההומו לסבי נגד כל אפליה על בסיס נטיות מניות ולמען השוואת זכויותיהם של זוגות חד מינים. בהן גם בסוגיה שאת שאלת לגביה. מקווה שהבנת כעת http://www.shinui.org.il/ikary_shinui.asp#17

יניב כ.

New member
שאלתי לח"כ לפיד

מדוע תנועת שינוי איננה מתנגדת להשחתת איברי מין של תינוקות(מילת תינוקות) ומה עמדתך האישית בנושא זה?

chan

New member
המשך הולם לשאלה

מדוע תנועת שינוי אינה מתייחסת להשחתת גופם של נערים בכתובות קעקע ?

korinalir

New member
לאדם\נער מותר לבחור שהוא רוצה קעקוע

אבל אסור לכפות עליו מגיל אפס (לדעתי) כמו שכאן כופים על תינוק בן 8 ימים להשחית גופו

chan

New member
כמה דברים על ברית מילה

1) במהלך השבוע הראשון ללידתו של התינוק במקרה של דימום אין לגופו יכולת לקרוש את הדם לכן אם הוא מדמם יכולה להיות לו סכנת חיים במקרה של חתך 2) ביום השמיני של התינוק ישנו עודף של חומרים הגורמים לקרישת דם אצל התינוק 3) בנוסף יש מחקרים רבים שמראים על היתרונות הבריאותיים במילה

alon14

New member
מצד שני...

...יש עוד יותר מחקרים שמראים את החסרונות הבריאותיים שיש בברית מילה, פלוס ההנאה המינית שאובדת (אופס, שכחתי שהנאה מינית זה חטא ע"פ הדת).

The_Mighty_Perr

New member
קשקוש ודעות קדומות...

בס"ד הנאה מינית היא לא חטא. אתה: 1. בעל דעות קדומות. 2. שקרן. אני לא אומר לאנשים כאלו "בברכה"...

korinalir

New member
ברור, אין גם כוח שמחייב קעקועים

העיקרון הוא שהורה (שפוי) לא יעשה לילדו קעקוע עד שהילד יגדל ויחליט בעצמו מה הוא רוצה על אותו משקל לדעתי הורה (שפוי) לא יחתוך לילדו חלק מאיבר עד שהילד יגדל ויחליט בעצמו מה הוא רוצה. הבנו?

הורה בטח שיכול

אז למה להורה יש היכולת לחתוך ציפורנים של בנו או לקצצ את שערותיו היקרות? "אנו עושים איפה ואיפה ,החילונים!"

chan

New member
גם אין חוק שמחייב ברית מילה

האם לך עשו ברית מילה?

korinalir

New member
לי לא עשו ברית כי אני בת ולא בן

אבל אני לילדי בטח לא מתכוונת לעשות. ובו נדבר רגע על מין הבדואים עושים לבנותיהם ברית מילה אתה בטח תגיד שזה אכזרי למה המסורת שלך פחות אכזרית משלהם?

chan

New member
המשך השאלה

האם עשו ברית מילה לאחים שלך /אבא שלך ?

korinalir

New member
אין לי אחים...

אני מניחה שלאבא שלי עשו אפילו שאין לי דרך לדעת בודאות
אני יכולה לשאול אותו אם זה כ"כ חשוב לך

The_Mighty_Perr

New member
לדעתך...

בס"ד הורה דתי, לדעתו - הוא בהחלט שפוי. הוא רק מקיים ציווי אלוקי. לדעתו... בברכה...

אנדרי ז

New member
עד כמה שאני רואה

ח"כ לפיד עבר בשיטתיות על כל השאלות מתחילת השרשור כלפי מטה. כאשר בשלב מאוחר יותר נוספו לו שאלות המשך על תשובותיו הוא ענה גם על חלק משאלות אלה. אני רואה שהשאלה שלך הייתה בדיוק הראשונה שעליה הוא לא הספיק לענות. אני לא רואה תשובות שלו בהמשך השרשור. לדעתי הוא עשה את המאמץ המתבקש ואני לא רואה פה שום בעיה. דרך אגב, שאלה כמו שלך ראויה לדעתי לעלות לדיון גם בפורום שינוי, שבניהולו אני שותף. אתה מוזמן ליזום זאת אצלנו.

למעלה