שאלה לטומי לפיד
ישנם כל כך הרבה נושאים בפוליטיקה הישראלית (כאן נולדתי, וכן גם כאן נולדו לי ילדי) וכל כך הרבה בעיות שלכאורה לכם (ואתה הוא חלק מ- 120 חברי הכנסת כרגע) נראות בלתי פתירות (אלא אם אתם בוחרים להתנגש האחד באחר) ולי ולעוד כמה עמך כמוני הן נראות נורא פשוטות. נורא פשוט לי לבוא לכל אדם שבוחר שלא לשרת בצבא ולא מסיבה רפואית (אלא מצפונית או הלכתית) ולאמר לו, לא רוצה לשרת בצבא? לא צריך תעשה איזשהי מקבילה שמקובלת עליך ועלי , נניח שרות לאומי בבתי חולים, בקטיף בפרדסים, בלימוד ילדים וכדומה ושמשך הזמן יהיה מקביל למשך הזמן בשרות הצבאי , הווה אומר שרות לאומי במשך שנתיים או שלוש ושרות מילואים לאורך תקופת זמן מקובלת בדיוק כמו חיילי צה"ל. ולמתנגדים מבין חברי הכנסת נסביר שמצוות עשה (לעזור לחולים למשל) קודמות ללימוד תורה. ואם הם עדיין ימצאו יבה להתנגד אפשר כמו שברק בזמנו הבטיח משאל עם על הגולן להוסיף פתקים בבחירות הבאות לגבי השאלה ולקבל את הרוב הדרוש לביצוע . שרות לאומי מלא ישפר את מצבינו להפליא, גם השנאה שקיימת בעם על חלק נכבד שלא משתתף בנטל תרד, גם העזרה שיקבלו הנזקקים תאפשר להפנות משאבים למקומות אחרים, חלק נכבד מהעובדים הזרים יהיה מיותר. איך זה שרק אנחנו חושבים על הפתרון הנ"ל שהוא גם הומאני וגם (לעניות דעתי) יהיה מקובל על מרבית העם. אז נניח שאני באמת חיה באספמיה, אי אפשר לנסות להגיע לאיזשהי פשרה במקום להתנגח?