תזכורת

Almost me

New member
אני אזכיר שוב את רבי עקיבא

שלמרות שהיה גדול בתורה, העדיף להיות רועה צאן לפני תלמיד תורה ... וכן אם יקרה בדרכך ילד חולה וספר תורה על פי איזה קריטריון תלך, ללמוד תורה? וכל מצווה שקשורה לבן אדם לחברו קודמת למצוות האחרות (סליחה אם תעיטי והגדרתי מצוות עשה) (וכן יש יוצאי דופן אל נא תהיה קטנוני, בגדול להציל נפשות בישראל שווה יותר מללמוד תורה

tzfardea

New member
חבר........../images/Emo105.gif

"למרות שהיה גדול בתורה, העדיף להיות רועה צאן לפני תלמיד תורה" המשפט הזה לא נכון בכלל....על מה אתה מדבר? "עקיבא היה רועה צאן, ואז נפקחו עיניו ונעשה גדול בתורה....ונקרא ר´ עקיבא" לא צריך להיות חכם גדול בשביל להגיע להבדלים... ו...מה הקשר לילד שיקרה בדרכי?....ברור ש"כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו"....למה לערב בין איזה מקרה פרטי לדרך חיים?.....בסה"כ אמרתי שלדעתי לימוד תורה זה גם סוג של שירות לאומה שלנו!!...מה לא ברור בזה? וצר לי לאכזב אותך ואצטרך לפקוח את עיניך שוב....המשפט הוא בכלל..."דרך ארץ קדמה לתורה"....ויש לשים לב לכך שלא כל מה שאתה רוצה להבין מהמשפט הזה.....זה באמת מה שצריך להבין ממנו... יום טוב!

Almost me

New member
מצטערת

בשיעורי דת שאני למדתי היה משפט אם אין לחם אין תורה - תזכיר לי מי אמר את זה? ולגבי רבי עקיבא היתה לו אפשרות ללמוד תורה והוא העדיף, האיש הצנוע להישאר קודם כל רועה לפרנסתו. ולגבי הצלת ילד, בשרות לאומי בבית חולים תוכל לעשות זאת מידי יום במקום לעשות את עצמך עושה מצוות באוהלה של תורה...

תשובה

התשובה של השירות הלאומי עלתה לא פעם. אלא שהחרדים אינם מסרבים לשרת בצה"ל מתוך פציפיזם (אדרבא, הם מיליטנטים על חשבון הזולת), אלא בגלל טענת "ביטול תורה". וטענה זו יפה גפ לגבי כל שירות לאומי. חוץ מזה, קיים חשש שהם היו משתמשים בשירות לאומי בקרב צעירים חילונים כאמצעי להחזרה בתשובה.

kelebrin

New member
שאלה לח"כ לפיד:

אני מקווה שאיני עובר את גבולות הטעם הטוב, כאשר אני שואל מהו לדעתך הגבול בין לפעול כנגד הכפייה הדתית לבין "לעשות דווקא" לחרדים, ומה הן עמדותיך בנוגע למצב ומערכת היחסים בינינו ובין הפלשתינאים?

בועז ד

New member
שאלה לטומי לפיד../images/Emo35.gif

לח"כ טומי לפיד שלום רב: שאלה בעינייני היום הסופר א.ב יהושע אמר לאחרונה שהיהודים הם ש"הטריפו את הדעת" של הגרמנים והיום אנו "מטריפים את הדעת" של הפלסטיניאים-כול האיסלם. הייתי מעוניין לדעת מה דעתך על הדברים הללו?? והאם לא היה ראוי לצאת ולגנות בתיקשורת את הדברים הללו(באם אתה חושב שהם לא על דעתך..) בועז בועז

טרה10

New member
לקחת מדברי א.ב.יהושע מה שנוח לך.

הוא הביא את הדוגמא של האטרף..בקשר לכך שלא צריך לשבת בתוכם..והעיקר בדברים שלך הוא האטרף אז ועתה..וכך יצא שערבבת בין העיקר לטפל. בישוב אדורה למשל יושבות עשרות משפחות ביו שני כפרים של 20 אלף פלשתינאים..ולא פלא שהם מהוים מטרות דמות..כי הם התיישבו ´מחוץ לגדר´.! זה לא שההתנחלויות הם בבת עיני או שאני נגדם, רק שהמצב כאן כמו גם בחברון, הוא כזה שהם רוצחים בנו, והחוליה חלשה הם המתיישבים. בעיניהם כמובן שאנחנו הרוצחים..! לנו יש את הצבא..ואת הטנקים וההליקופטרים. לכן לא צריך לשבת בתוך ההמון הערבי..! וזו היתה הכוונה.!

תשובה

אני מוכן להאמין כי כוונותיו של א.ב. היו טובות, אבל ההתבטאות שלו היתה אומללה. זה קורה לו לפעמים, כאשר הוא מתלהב. כל השוואה בין הנאצים לפלשתינאים, בין השואה לעכשיו, פסולה מעיקרה. אבל אני מסכים, שההתנחלויות הבודדות בתוך הים הערבי הן בעיה חמורה, שתצטרך למצוא את פתרונה במסגרת הסדר שנראה כרגע רחוק.

ליטן א

New member
שאלה לח"כ לפיד

אני בא מבית מאוד עמדתי נגד הכפייה הדתית. לשמחתי, בבחירות הקרובות (גם אם יערכו בעוד כחצי שנה), אני אוכל להביע סוף סוף את עמדתי הפוליטית ע"י הצבעה בבחירות. השאלה שלי היא כזאת: למה כדאי לי (חוץ מהדעות שבבית שלי, שאני מאוד מצטרף אליהם) להכניס את הפתק של המפלגה שלך, שינוי, בתוך המעטפה? האם אתם מתכננים להמשיך ולשבת באופוזיציה, ובכך רק "להביע התנגדות", ללא התנגדות מעשית שנראית לעין ע"י חקיקת חוקים (ותקן אותי אם אני טועה)? או אולי אתם מתכננים לנסות לשבת בקואליציה (בהנחה, כמובן, שהמפלגות הדתיות לא ישבו איתכם יחד)? ואם כן, באיזה תנאים תשבו בקואליציה? באיזה עוד נושאים (חוץ מחקיקת חוקים נגד הכפייה הדתית) אתם תביעו עמדה? או בקיצור כללי: מה המצע שלכם כולל, פרט לניסיונות למניעת הכפייה הדתית? תודה מראש ליטן אילני.

בהמשך לשאלה של ליטן,

גם אני אצביע לראשונה בבחירות הבאות, והשאלה שלי היא מה הייתה הפעילות של שינוי בקדנציה האחרונה? העברתם חוקים כלשהם, פעלתם לקידום חוקים מסוימים או להעלאת נושאים נגד כפייה דתית על סדר היום? אני די פסימית לגבי מיקומה של ש"ס באופוזיציה בקדנציה הבאה. אם ש"ס שוב תוכנס לממשלה, האם שינוי שוב תישאר רק באופוזיציה? אולי יהיה יותר קל ללחום נגד ש"ס מתוך הממשלה, למרות הויתור העקרוני?

קראתי את הצעות החוק שרשומות

באתר שינוי, אז אין צורך לענות על השאלה הראשונה שלי. אבל עדיין הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה השנייה בנוגע לאופוזיציה/קואליציה עם ש"ס.

נישואין אזרחיים וכפיה דתית:

שלום לך ח"כ לפיד. אני אמא ל-3 ילדים, שלהם הורה אחד "מוכר" ואחד "שקוף". כ-לסבית החיה עם זוגתה ומנהלת משק בית משותף, הייתי רוצה לאפשר לילדיי (למשל ע"י נישואין), לקבל שתי אמהות מוכרות ע"י המדינה ו-החוק. הייתי רוצה שבמקרה אסון, לא ייקרעו ילדיי מביתם ומאחיהם (ה-לא ביולוגיים), ע"י רשויות המדינה שאיננה מכירה בנו. אשמח לדעת עמדתך בנדון.

בהמשך לנושא שהעלתה ערבה

הייתי מעוניינת לשמוע מה עמדת מפלגת שינוי לגביי: שיויון זכויות למשפחות חד מיניות, נישואין כדין לזוגות חד מיניים ואימוץ ילדים ע"י זוגות חד מיניים

למעלה