תזונה טבעונית

  • פותח הנושא Ivgi
  • פורסם בתאריך

27182

New member
הבהרה

המחקרים שהבאתי הם מחקרים תצפיתנים שהם מחקרים בעייתיים, וכמו שאמרתי קודם אי אפשר להסיק מהם מסקנות מוחלטות. המחקרים היחידים שיכולים לתת תשובה לשאלה האם טבעונות בריאה יותר הם מחקרי RCT גדולים, שמתוכננים בצורה טובה, אך לא נערכו מחקרים כאלו.
 

Ivgi

New member
המשך

לא, לא חיפשתי מחקרים רציניים חוץ ממה שראיתי שמוצג בסירטון.

איך אני מפרש את הנתונים הבאים:
(1.59; 95% CI, 0.98-2.59)
?

ושמת לב שהוא כותב "צרכני בשר / דגים מתונים? הכוונה לצריכה של פעם או פעמיים בשבוע, כמו שרוב הנבדקים צרכו במחקר?
זה הרבה פחות ממה שאנשים רגילים צורכים.
 

27182

New member
תשובה

קודם כל, לא צריך להתייחס יותר מדי ברצינות למחקר תצפיתני אחד.
שנית, המספר 1.59 מייצג את יחס התמותה בין הטבעונים לאוכלי הבשר, כלומר אצל הטבעונים היה 59% יותר תמותה. המספרים 0.98-2.59 מייצגים טווח טעות אפשרית לערך 1.59.

אוכלי הבשר במחקר צרכו מעט בשר. לא כל כך ברור כמה בדיוק, כי למשל לא מצוין כמה דגים הם צרכו. בכל מקרה, אתה יכול להתייחס לאוכלי הבשר בתור צמחונים, ואז מסקנת המחקר היא שטבעונים לא יותר בריאים מ"צמחונים" (ולפי מחקר אחר שהבאתי, צמחונים לא יותר בריאים מאוכלי בשר בכמות רגילה).
 

Ivgi

New member
תודה על ההסבר

בכל אופן, יש עוד מחקרים תצפיתנים שונים בסרטון בעד הטבעונות שלא דיברנו עליהם. אני מבין שהתוצאות לא חד משמעויות, אז שכל אחד יחליט את מה שנראה לו. בסך הכל, כל המחקרים הנ"ל נותנים כיוון לא רע לגבי מה בריא.
 

The BIue Shark

New member
יצא לי להכיר די הרבה טבעונים

שלא מתאמנים יותר משולחן הכתיבה שלי, מעשנים נובלס כמו קטר (שום מילה על אפקט חממה) ומורידים ערק כמו מים. פשוט מונעים מאידיאלים נאצלים שאוסרים עליהם לאכול ולשעבד בעלי חיים. לא יודע עד כמה האבחנה השטחית מדוייקת אבל רובם לא נראים בריאים במיוחד ולמעשה הייתי אומר שנראים בממוצע 10 שנים מבוגרים מגילם האמיתי.

נדמה לי שאם ממש רוצים, אפשר למצוא קבוצת ביקורת בגודל שתתן תוצאות סטטיסטיות משמעותיות.תחושת הבטן שלי, שתזונה טבעונית שאיננה חלק מדרך חיים בריאה בכלל לא מוסיפה הרבה, אם בכלל.
 

The BIue Shark

New member
גם זה

וגם עישון.

בכל מקרה אני לא חושב שנכון להגיד שכל מי שאוכל אוכל טבעוני בריא יותר כי יש קבוצה, אולי אפילו גדולה, שלא מקפידים על אורח חיים בריא וזה ניכר עליהם. רק תזונה טבעונית לא מספיקה.
 

יהושע60

New member
תגובה מהירה

בעניין צדדי: תוחלת החיים הגבוהה במקומות כמו אוקינאווה (בשעתו הקווקז היה מפורסם בכך) קשורה פחות לדיאטה ויותר להגזמות פראיות בדיווח.
 
למעלה