תורת המשפט - What the F**k?

Tom Kapinos

New member
תורת המשפט - What the F**k?

מישהו עבר את הקורס הזה ונשאר בחיים? קבלנו מטלה לקרוא את בלבולי המוח האלה בבית. אני הכי מקשיב בשיעורים, אבל אבדתי את עצמי בין השורות. אני קורא ואחרי חצי שניה לא זוכר מה קראתי וזה במקרה הטוב. את השאר אני בכלל לא מבין. המילים אמנם כתובות באותיות בעברית אבל אין לי מושג מה כתוב שם. הנה שאלה כללית לוותיקים: האם מאמרים (לא פסקי דין) שמקבלים לקרוא בבית (ולא עוברים עליהם בשיעורים עצמם), נכנסים לבחינות?

Tom Kapinos

New member
ועוד שאלה - ההבדל בין רציו לסיכום (פסד)

אם הבנתי נכון מהמספר המועט של הפסדים שקראתי, הסיכום ההתחלתי נקרא רציו (העמודים הראשונים בפסד) ואז בא הפסק-דין במלואו ובהרחבה. אם כן, מה ההבדל בין רציו לסיכום פסד?

jerusalem10

New member
תשובה

רציו=תמצית פסק הדין. חלק זה אינו נכתב ע"י השופטים אלא מטעם ההוצאה לאור. לא מסתמכים על הרציו וייתכן שיהיו שם טעויות בשל הבנה לקויה של כותבו.

limorlim

New member
זה נורא תלוי במתרגל

בשנה שעברה המתרגל של קרייטנר (את"א) החליט להכניס למבחן ציטטות ממאמרים שנכללו בחומר הקריאה והיינו צריכים לזהות לאיזה הוגה משתייכת הציטטה...זיהינו באמצעות מילות מפתח. אישית, אני ממליצה לעבור על סיכומי מאמרים אם אלו ניתנים להשגה ולא על כל החפירות הפרה-היסטוריות שמפנים לקרוא אותן... ואם תתקלו בשאלות של ציטטות - מילת המפתח היא מילת מפתח!!

sacrament

New member
במרבית הקורסים לא

אבל תורת המשפט ומשפט עברי הם החריגים המרכזיים...לצערך. מצד שני, לעיתים עדיף פשוט לקרוא מאמר מאשר לנסות להבין מה אמר המרצה (-: ורק שתדע שאתה לא הראשון ובטח לא האחרון שיצא משיעור בתורת המשפט ולא הבין כלום. אצלנו בשיעור היו מעט מאוד אנשים שהבינו מה המרצה אומר (ונדמה לי שגם הם עשו את עצמם). השאר היו בהלם כמה שיעורים, אבל רובם פתרו את הבעיה בכך שהפסיקו לבוא (-:

למעלה