השקפה של אגואיסט...
וואלה גם לי יש ממוצע גבוה, ווואלה כנ"ל הפסיכומטרי... ואפילו כבר הספקתי ללמוד באוניברסיטה, ואני בכל זאת לא שם זין על הצבא, וגם לא כל כך בטוח בזה שיהיו לי חיים טובים באזרחות (מה לעשות בשביל זה צריך לעבוד קשה...)... ואתה בטוח שלא תחפש קיצור שעות עבודה גם אם תרוויח כסף? בדרך כלל אופי זה אופי, מי שמחפש לא לעשות כלום בצבא, זה בדרך כלל מה שהוא ינסה לעשות באזרחות... ותן לי לספר לך משהו על הצבא... כן, הצבא זה משהו שחייבים לעשות, אבל זה לא סתם עול, זה עול שאתה עושה כדי לחיות במדינה הזאת, וכדי שהילדים שלך (נקווה שלא יהיו דומים לך) יוכלו לחיות כאן... ותאמין לי שהצבא הזה שווה את זה... תאמין לי שוואלה גם אני נדפקתי, לי אין יציאות טובות כמו שלך, ואין לי גם תפקיד טוב (כי מה לעשות שאחרי שאתה פורש מעתודה דוחפים אותך לכל חור), אבל עדיין אני לא מחפש להוציא פטורים, גימלים ושאר שטויות, ומנסה לעשות את התפקיד שלי בצורה טובה... דרך אגב סתם שתדע שממוצע בגרויות גבוה, או זה שאתה לומד בעברית וכדומה לא מעיד על סוג האדם... וואלה חבר טוב שלי לא מי יודע מה הצליח בבית ספר, אבל עכשיו הוא בצנחנים כבר שנה וחצי, בקושי יוצא הביתה, קורע את התחת ואתה לא שומע אותו מתלונן... זה מעיד על אופי חזק, וזה אדם שוואלה באזרחות לא יהיו לו בעיות, כי בצבא הוא אכל חרא והתמודד עם כל הקשיים בלי בעיה... סתם נקודה למחשבה...