תוצאות הגירוש...

סלוניק

New member
ואני חוזר ושואל,

למה? מה תתן לי תקווה ואמונה במשהו שאני יודע שלא קיים?

אם אתה יודע שלא קיים אז זה כבר

משהו אחר. אני מאמינה ויודעת שיש אלוקים אז יש לי תקווה ואמונה בו.

iknow

New member
אז את חושבת שיש סיכוי שהיד שלך

תצמח חזרה אם תתפללי אבל את לא סומכת על זה? האמת, ניתן לערוך מחקר שבודק את סיכוי הגשמת המשאלה לאחר תפילה. ניתן לבדוק גם מהו המתאם הסטטיסטי בין מילוי מצווה כלשהי (או כמה מצוות יחדיו) לבין הגשמת המשאלה. כך גם נוכל לדעת אילו מצוות עדיף למלא בכדי להגשים משאלותינו.

*

באמת שמעתי על איזה מחקר פעם ברדיו שבדקו בו את אחוזי ההחלמה אצל אנשים שהתפללו עליהם ועל אנשים שלא והמחקר באמת מראה שהאחוזי ההחלמה אצל האנשים שהתפללו עליהם גדולים יותר...באמת בדקו את זה...אני חייבת לחש את זה.

iknow

New member
אם אעשה מחקר כזה

והתוצאות יצביעו על כך שמדובר במשהו שאינו עוזר בשום אופן. (נניח שהמחקר שלי יהיה ממש מקיף ואוכל גם להכליל אותו לא רק לאנשים שחולים אלא גם סתם לאנשים שממלאים טוטו או לוטו). האם במקרה כזה תעזבי את האמונה באלוהים. כמובן שאני לא אזייף את תוצאות המחקר. אם המחקר יצביע על תוצאות הפוכות אז תיהיי סמוכה ובטוחה שאני אתחיל להתפלל מידי יום ביומו.

iknow

New member
סימן השאלה נשכח משום מה.

הנה סימן שאלה גדול במקומו

לא...אני אמשיך להאמין.

הקטע עם המחקר היה כדרך אגב, נזכרתי בו שדיברת על מחקר. אבל, כמו שהגבתי לסלוניק...האמונה היא החוכמה להמשיך להאמין גם אם לא הכל יצא כמו שביקשנו או רצינו, החוכמה לראות מעבר.

את בטוחה שהמילה "חכמה" מתאימה?

אני קראתי מחקר אחר, למען האמת, שהראה שסיכויי ההחלמה נשארים זהים גם במקרה של תפילה לשלום החולה. פורסם לא מזמן בעיתון. כאשר החולה עצמו מתפלל יש לכך אפקט פסיכולוגי אחר, בד"כ חיובי, אבל לא על זה מדובר.

אני ראיתי מחקר אחר

ודרך אגב זה היה סקר עולמי קטן שהרוב בו לא היו יהודים בכלל.

iknow

New member
אבל מה הטעם באמונה הזאת

אם הוכח אמפירית (נניח שביצעתי את המחקר ואכן הוכח) שאין לה שום תועלת? למה זה חכם להמשיך להאמין גם אם לא הכל יצא כמו שביקשנו או רצינו? מה כבר נראה "מעבר"?

באמת שאלות קשות...

אם להודות על האמת אין לי ממש מושג מה יהיה אם המחקר לא יצא כמו שהאמנתי(למרות שלא נראה לי:)). להאמין רק שטוב לנו וכל מה שאנחנו רוצים נעשה זאת לא אמונה. אני אקח לדוגמא את גוש קטיף, כמה שהתפללו וביקשו שום דבר לא עזר והיתה בסוף התנתקות, והם עדיין מאמינים וזאת הראיה מעבר, להאמין שהתפילות שלהם אולי לא עזרו להם אבל עשו שינוי לטובה איפשהו. להאמין זה גם להאמין בדרכיו הנסתרות של האל. כמו שאומרים "נסתרות הן דרכי ה'".

iknow

New member
אני מקווה שלא תתחילי לומר דברים כמו

"ה' נתן ה' לקח" (אני זוכר את אבי משפחת חטואל שאמר זאת בזמנו) כשמישהו קרוב אליך ימות מוות לא מחויב למציאות. "נסתרות הן דרכי האל" זוהי אמרה בעייתית משהו. כך, ניתן לומר גם שנסתרות הן דרכי האל כשהוא בוחר להביא לאיזה מטומטם את האפשרות לאנוס מישהי.

אני לא אגיד את זה...

בגלל זה אמרתי קודם שאני לא יודעת באמת מה יהיה אם תוצאות המחקר יראו ההפך ממה שסברתי והאמנתי. דיברתי על האמונה בכללי וזאת האמונה, להאמין בטוב וגם ברע. גם אני את האמת לא מבינה איך אנשים שעברו את השואה או אנשים שקרו להם כל כל הרבה אסונות נשארו מאמינים...אבל זאת האמונה החזקה שנטועה באנשים. יגידו אנשים שאני קטנת אמונה...אבל אני בכל זאת בת אדם.

E טי

New member
בא נראה...

לוגיקה פשוטה... לפי הבריחה מעזה - אין פיגועים בגוש עציון אחרי הבריחה מעזה - יש פיגועים בגוש עציון

לוגיקה פשוטה...

אתה ממש מרים כאן להנחתה. לא רק שאתה כותב טיעון המכיל בתוכו כשל סטטיסטי חמור, אתה עוד קורא לו בשם "לוגיקה פשוטה". נניח, לעת עתה, שהנחת היסוד שלך נכונה ואכן מדובר בפיגוע הראשון אי פעם בגוש עציון. האם די במתאם סטטיסטי כדי להוכיח קשר של סיבה ותוצאה? התשובה היא, בהחלט לא! לשיטתך, ניתן גם לטעון שביטול מכירת הארטיקים בחוף הם יקטין את מספר הטביעות שכן ישנו מתאם סטטיסטי ברור בין שיעור מכירות הארטיקים לשיעור הטובעים - ככל שמספר הארטיקים הנמכרים גדל בחודש, כך גם מספר הטובעים, ולהיפך. אם כך, לוגיקה פשוטה! זו לא המסקנה היחידה שניתן להסיק. ניתן, למשל, להסיק שככל שאנשים גבוהים יותר כך ידיעתם במתמטיקה גדולה יותר, עובדה היא שאם תלך לבית ספר יסודי ותבחן את כל התלמידים שגובהם 1.50 ולאחר מכן את כל אלו שגובהם 1.20, תגלה שבממוצע ציוניהם של חברי הקבוצה הראשונה גבוהים בהרבה. הסיבה, כמובן, לא נעוצה בגובה אלא בעובדה שרוב חברי הקבוצה הראשונה ישתייכו לכיתה ו' בעוד רוב חברי הקבוצה השנייה ישתייכו לכיתה א'. אפשר, באופן פרדוקסלי, לטעון שעל מנת להילחם בשרפות יש לצמצם את מספר הכבאיות, שכן הופעתה של כבאית בד"כ מצביעה על שריפה. עד כאן בנושא ה"לוגיקה". ללא קשר - מדוע העובדה שהוא קרה דווקא בגוש עציון ולא בירושלים, תל אביב או מבוא דותן מוכיחה שיש קשר בין ההתנתקות לפיגוע? אתה הרי לא טוען שזה הפיגוע הראשון שבוצע אי-פעם, נכון? לכן אני אמור להניח שלפיגוע בגוש עציון יש משמעות שונה ומיוחדת מלפיגוע בכל מקום אחר, בתוך ישראל גופא או בשטחים? אם כן, אנא הסבר לי מדוע (לאחר שתראה קשר של סיבה ותוצאה בין הפיגוע להתנתקות, כמובן, שיתייחס לעובדה שגם לפני ההתנתקות ובעיקר לפני ההתנתקות היו מאות פיגועים). אגב, האם באמת מדובר בפיגוע הראשון אי-פעם בגוש עציון? מסופקני. אנא, התייחס לנקודות הבאות בתגובתך: 1. הראה קשר ישיר של סיבה ותוצאה בין הפיגוע להתנתקות, ולא רק מתאם סטטיסטי. 2. הסבר מדוע הפיגוע הזה מיוחד ושונה מהפיגועים שהיו בחמש השנים שלפני ההתנתקות. 3. הסבר מדוע העובדה שהפיגוע אירע בגוש עציון מייחדת אותו ומצביעה על כך שהוא נובע מההתנתקות. 4. ענה על השאלה האם מדובר בפיגוע הראשון אי-פעם בגוש עציון. אם תצליח לעשות את כל אלו, אני אשתכנע שהפיגוע הוא תוצאה של ההתנתקות.

למעלה