לוגיקה פשוטה...
אתה ממש מרים כאן להנחתה. לא רק שאתה כותב טיעון המכיל בתוכו כשל סטטיסטי חמור, אתה עוד קורא לו בשם "לוגיקה פשוטה". נניח, לעת עתה, שהנחת היסוד שלך נכונה ואכן מדובר בפיגוע הראשון אי פעם בגוש עציון. האם די במתאם סטטיסטי כדי להוכיח קשר של סיבה ותוצאה? התשובה היא, בהחלט לא! לשיטתך, ניתן גם לטעון שביטול מכירת הארטיקים בחוף הם יקטין את מספר הטביעות שכן ישנו מתאם סטטיסטי ברור בין שיעור מכירות הארטיקים לשיעור הטובעים - ככל שמספר הארטיקים הנמכרים גדל בחודש, כך גם מספר הטובעים, ולהיפך. אם כך, לוגיקה פשוטה! זו לא המסקנה היחידה שניתן להסיק. ניתן, למשל, להסיק שככל שאנשים גבוהים יותר כך ידיעתם במתמטיקה גדולה יותר, עובדה היא שאם תלך לבית ספר יסודי ותבחן את כל התלמידים שגובהם 1.50 ולאחר מכן את כל אלו שגובהם 1.20, תגלה שבממוצע ציוניהם של חברי הקבוצה הראשונה גבוהים בהרבה. הסיבה, כמובן, לא נעוצה בגובה אלא בעובדה שרוב חברי הקבוצה הראשונה ישתייכו לכיתה ו' בעוד רוב חברי הקבוצה השנייה ישתייכו לכיתה א'. אפשר, באופן פרדוקסלי, לטעון שעל מנת להילחם בשרפות יש לצמצם את מספר הכבאיות, שכן הופעתה של כבאית בד"כ מצביעה על שריפה. עד כאן בנושא ה"לוגיקה". ללא קשר - מדוע העובדה שהוא קרה דווקא בגוש עציון ולא בירושלים, תל אביב או מבוא דותן מוכיחה שיש קשר בין ההתנתקות לפיגוע? אתה הרי לא טוען שזה הפיגוע הראשון שבוצע אי-פעם, נכון? לכן אני אמור להניח שלפיגוע בגוש עציון יש משמעות שונה ומיוחדת מלפיגוע בכל מקום אחר, בתוך ישראל גופא או בשטחים? אם כן, אנא הסבר לי מדוע (לאחר שתראה קשר של סיבה ותוצאה בין הפיגוע להתנתקות, כמובן, שיתייחס לעובדה שגם לפני ההתנתקות ובעיקר לפני ההתנתקות היו מאות פיגועים). אגב, האם באמת מדובר בפיגוע הראשון אי-פעם בגוש עציון? מסופקני. אנא, התייחס לנקודות הבאות בתגובתך: 1. הראה קשר ישיר של סיבה ותוצאה בין הפיגוע להתנתקות, ולא רק מתאם סטטיסטי. 2. הסבר מדוע הפיגוע הזה מיוחד ושונה מהפיגועים שהיו בחמש השנים שלפני ההתנתקות. 3. הסבר מדוע העובדה שהפיגוע אירע בגוש עציון מייחדת אותו ומצביעה על כך שהוא נובע מההתנתקות. 4. ענה על השאלה האם מדובר בפיגוע הראשון אי-פעם בגוש עציון. אם תצליח לעשות את כל אלו, אני אשתכנע שהפיגוע הוא תוצאה של ההתנתקות.