תופעת המרכז הערכה

ofir_y

New member
אחלה

מציע לך לקרוא את המאמרים (יש עוד הרבה כאלה, תסתכל לפי מילות המפתח ותחפש בגוגל סקולר).
בכל מקרה, זה המקצוע שלי ואני בין היתר מנהל ימי הערכה ומחקר תוקף של מרכז הערכה - והמצב בשטח שונה ממה שאתה חושב.

אני מודה שב4 ימי הערכה שבהם הייתי מוערך (או אולי 5 ימים, כבר לא זוכר) - לא נהניתי במיוחד ואני מבין מאיפה האנטי.

uIsses

New member
אולי תהיה מוכן להסביר

מה היתרון במבחנים שברור שכולם מבינים את המטרה שלהם ועושים כמיטב יכולתם להתנהג באופן שמצופה מהם? ולמה אתה חושב שאתה כמנהל ימי הערכה יכול לחשוף את ההתנהגות האמיתית שלהם?

אני ארפרף על המאמרים מאוחר יותר (בכל זאת, 81 עמודים), אבל כרגע אני אסתפק בהסבר קצר.

ofir_y

New member
כי בסופו של דבר

לא כולם מתנהגים כמו ש"מצופה" מהם. לא כולם יודעים להיות כריזמטיים (גם אם יודעים שמצופה מהם), לא כולם יודעים לתפוס מנהיגות, לא לכולם יש את הכשרים החברתיים שנדרשים כדי להניע קבוצה. בסופו של דבר, זה לא מי שצועק הכי חזק ומדבר הכי הרבה.

אבל עניתי על די הרבה שאלות, אולי תענה לי אתה על משהו - הרי כל מה שאתה טוען ניתן להגיד גם על ראיון. גם בראיון מועמדים מבינים את המטרה ועושים כמיטב יכולתם לענות על הציפיות של המראיין ותת תשובות טובות. למה בכל זאת אתה חושב שראיון יותר טוב?

זה סתם בשביל הדיון. לא משנה אם ההיגיון שלך נכון או לא, בסופו של דבר המספרים מדברים בעד עצמם - גם לראיון וגם למרכזי הערכה יש תוקף בעייתי (נמוך יחסית), אבל עדיין למרכז הערכה יש תוקף גבוה יותר, וזה לא משנה מה ההיגיון והרציונאל מאחוריהם.

uIsses

New member
מכמה סיבות

דבר ראשון, בראיון אפשר לקבל התרשמות בלתי אמצעית מהמועמד, שאינה מתווכת על ידי מרכז הערכה שעלול לסנן מועמדים שהמעביד דווקא היה מעוניין בהם. שנית, בראיון עמוק ורגוע אפשר לגרום לאדם להשיל הרבה מהמסיכות שהוא היה לובש אם היו שולחים אותו למרכז הערכה במקום זאת. אני משוכנע שאדם שמדבר בביטחון, לא מתחמק ממבט ישיר בעיני המראיין, מביע את דעתו בנחת ומפגין חשיבה עצמאית, יתגלה בסופו של דבר כעובד בעל כישורים מתאימים יותר מאשר נבחן במרכז הערכה שהצליח להכפיף את יתר הנבחנים למרותו. סיבה שלישית היא שבראיון המועמד יכול להתרשם מהמקום ומהמנהל ויכול להחליט אם הוא מעוניין עדיין לעבוד שם או שזה לא מתאים לו. בצורה כזו אפשר לגרום להרבה מועמדים לפרוש מרצונם כבר בשלב מוקדם, וכך לחסוך זמן ומאמץ. לבסוף, מרכזי הערכה נוטים להתפס כבזבוז זמן ואפילו כעלבון לאנשים בוגרים שרוצים שיתייחסו אליהם ברצינות הראויה, מה שמוביל לתגובות מתוסכלות כמו התגובה שפתחה את השרשור.

ofir_y

New member
בוא נסכים לא להסכים.

כל הדברים שאמרת נוגדים את הדעה הרווחת והממצאים האמפיריים בתחום. המשפט האחרון שלך - איתו אני מסכים, הרבה אנשים תופסים את יום ההערכה כעלבון ובזבוז זמן. לגבי השאר, נסכים לא להסכים

למעלה