תופעת המרכז הערכה

פורטיו

New member
תופעת המרכז הערכה

אתה סטודנט תפרן , נרשם למלגות ואפילו "בונה" עליהם כדי לממן את עצמך ו-"דוחפים" לך מרכזי הערכה. פשוט נמאס מהדברים האלו. אם אין לכם מספיק מקומות תסננו לפי קו"ח ותזמנו לראיונות אישיים אחד אחד. מה, המראיינת אינה בעלת כישורים מספקים כדי להכריע one on one? אולי תעבירו אותה מרכז הערכה.
לא מספיק הסטודנטים הם מספיק מסכנים כלכלים אתם באים ועושים להם מרכז עם משחקים מפגרים של 4.5 שעות (!!!) רק כדי לדחות 9 מתוך 10 אולי (אני מדבר על אייסף ועל מלגה נוספת).

פשוט נמאס מהמצב הזה.
ברור לי שאי אפשר לקבל את כולם. יש מגבלת תקציב. אני פשוט חושב שסינון של הראשונים ששלחו לפי קו"ח וראיון (רק כדי לבדוק אם הבנאדם לא "יצור" כמו מסומם או פדופיל) זה מספיק. מילא עבודות שגם זה מתחיל להיות מביש, הכמות של זה אבל מלגות?! לאן הגענו?!

ahmadnujidat

New member
לא כלכך מבין מה אתה בוכה

אייסף זו מלגה שאנשים יהרגו בשבילה. 15 אלף שקל לכל שנה + מלגות נוספות במידת הצורך. ומלגה לתואר שני ודוקטורט. - חלום.
זו מלגה שדורשת מלא זמן ובהתאם הם מחפשים אנשים מסויימים. זה שיכול להיות שיפייפת קורות חיים לא אומר שבהכרח אתה מתאים
זה מבאס זה מעצבן, אבל ידעת שהמרכז הערכה לא בתשלום ויכול להיות שלא תתקבל.
אם היית מתקבל גם היית טוען את זה? אני חושב שלא. באסה.

פורטיו

New member
"יהרגו בשבילה" ?!

שים את הדברים שלך בפרופורציות ואני לא מדבר רק על המלגה הספציפית הזאת, גם על עוד מלגה של 8000 ש"ח שעשתה לי מרכז הערכה. לא עברתי גם את המרכז הזה וכן הייתי אומר את אותם דברים אבל הגעתי בלית ברירה כי זאת המציאות - אז מה אתה רוצה שאני אשתוק? מה מפריע לך שהעלתי את זה לדיון? בשביל מה יש פורומים ?

ahmadnujidat

New member
הכל בפרופורציות ידידי

גם אני מסתמך על מלגות ומה לעשות, זו מלגה שהיא מצויינת ומה לעשות שכמו שאמרתי יש להם דרישות סף. אתה צריך להבין שכמוך יש עוד אלפים. מדובר על עשרות אלפי שקלים שהארגון רוצה להעביר למתאימים ביותר. זה מבאס, זה מחורבן, וזה המצב.
אם היית מקבל את המלגה לא היית מתלונן על זה שלא שילמו לך על ה7 שעות האלו שעשו לך מרכז הערכה, במה זה שונה ? מתמודדים ומחפשים אחת אחרת. זו לא איזו מלגת פרח שאני איתך אשב ויתעצבן.
אני לא יודע מה אתה לומד אבל אני משער שהם יעדיפו אנשים מתחומי הכלכלה משפטים והנדסה. וכמובן כאלה שרואים שיכולים להוביל ולשנות כי זו מהות המלגה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה

ברוך הבא לעולם המסריח שבו

כל העתיד שלך נקבע על ידי איזה כוסית שלומדת מדעי ההתנהגות במכללת אשקלון.

kobit11

New member
אני אסביר לך: המוח הישראלי שואף להמציא גם

במקומות שלא צריך.

קראתי איפשהו שרק בישראל קיימת התופעה של מרכזי הערכה.

מסכים איתך, למרות שמעולם לא ניגשתי לשום מלגה

פר"ח אולי בתואר ראשון , גם את זה סגרתי בראיון טלפוני.
כן זכורים לי מרכזי הערכה מראיונות עבודה, טוב זה מביך, מיותר וטיפשי.
מרכז הערכה האחרון שלי היה ברשות שדות התעופה לדייל מודיעין לפני יותר משנתיים, הבחור שיושב בכריזה ועונה לאנשים על שאלות מטופשות.
יומים של מיונים, ראיון אישי, ואז "פילת" (או איך שלא קראו למקום שקר כלשהו הזה), מבחנים פסיכוטכניים מיותרים שלא קשורים לכישורים הנדרשים לעבודה, אפילו החלק של האנגלית לא התבסס על אנגלית מדוברת אלא ספרותית יותר
(מה גם שכבר בחנו אותנו בראיון האישי באנגלית).
צייר לי בית, צייר לי עץ, צייר לי עולם WTF? ואז דינמיקה ואנשים נלחמים שם אחד בשני :-\
את העבודה בסוף קיבלתי, שנאתי כל שנייה ושנייה ממנה.
זה נשמע כאילו אני מתבכיין על מרכזי הערכה, אבל למען האמת, מאז השחרור שלי עד אמצע התואר הראשון בערך שניגשתי למרכזי הערכה דווקא צלחתי אותם לא רע ובגלל זה אני מרשה לעצמי לטעון שהם טיפשיים- אתה פשוט עושה מה שמצופה ממך...
כבר כמה שנים לא ניגשתי לשטויות האלה, אחרי תואר ראשון ועם התחלת התואר השני התחלתי לחפש עבודות במקצוע, כלומר להגיע לראיונות אישיים- יש משהו בראיון אישי שמוציא ממך הרבה יותר אמת (בהנחה שהמראיין יודע באמת לראיין) מאשר כל מרכז הערכה מטופש שמתבסס על פסיכולוגיה בגרוש.

ofir_y

New member
מרכזי הערכה נעשים לא רק בארץ ומכמה סיבות

1. מחקרים מראים שמרכזי הערכה מנבאים טוב יותר הצלחה בתפקיד לעומת ראיון, ברוב התפקידים.
2. עלות של מרכז הערכה היא בד"כ זולה יותר מאשר ראיון רציני עם כל מועמד בנפרד.

uIsses

New member
אבל הרי בכל מקרה עושים ראיון

אז לא עדיף להאריך אותו מעט ולוותר לגמרי על מרכזי ההערכה? אני בספק אם 20 דקות נוספות של ראיון לכל מועמד עולות יותר מהעלות הכוללת של מרכז ההערכה.

ofir_y

New member
אלה שני דברים שונים

בתרגילים הקבוצתיים בודקים בעיקר את התפקוד והדינאמיקה בתוך הקבוצה, וראיון אישי לא יכול להחליף את זה.

uIsses

New member
מנסיוני הבדיקה הזו שטחית ושגויה

אנשים שיודעים שהם נמצאים בבחינה מתנהגים אחרת מאשר בחיי היומיום, עד כדי כך שאדם מבחוץ שילך לתומו למרכז הערכה ויתבונן בנעשה שם יסיק שכל המועמדים הם נורא כריזמטיים, בעלי בטחון עצמי ומנהיגים פוטנציאליים אם רק יתנו להם את ההזדמנות.

בפועל, כולם יודעים שהתרגילים האלה הם רק משחק והעמדת פנים שנועדה להרשים את הבודקים. בדיוק כמו מבחנים 300, שאלות בסגנון "מה החסרון הכי גדול שלך" ומשימות מופרכות עד משפילות שנועדו לכשלון מראש ומטרתן לאפשר למועמד להוכיח שהוא מסוגל לקחת אחריות[1].

[1] "כן, אני הייתי מנהל הייצור של מפעל המטוסים מנייר. אני לוקח אחריות על הכישלון של הקבוצה בכך שלא הספקנו לייצר חמישים מטוסים בדקה וחצי, והמסקנות שלי הן שהיינו צריכים לעשות כך וכך כדי להצליח במשימה. אני בטוח לגמרי שאם היו נותנים לנו הזדמנות שניה היינו מצליחים, אבל בינתיים אני מודה שנכשלנו, באשמתי (ואני רק מקווה שאתם שמים לב כמה אני אדם אחראי ואמין בהתנצלות הזו)."

ofir_y

New member
אני יכול להבין מאיפה בא התסכול

ולמה זה נראה ככה מהצד. גם בראיון כולם יודעים שהם במבחן ומעמידים פנים. כך או כך, המחקרים בתחום מראים שראיון פחות תקף ממרכז הערכה לרוב התפקידים. אני לא טוען שמרכז הערכה הוא כלי כל כך מוצלח, אני טוען שנכון להיום אין שיטות יותר טובות (ו-cost-effective) ממנו.
גם מבחן 300 הוא מבחן מאוד מתוקף, אבל לא משתמשים בו במרכזי הערכה.

אגב, אתה תתפלא איך חלק מהמועמדים מתנהגים בימי הערכה האלו. גם "להעמיד פנים שאתה כריזמטי" זו יכולת בפני עצמה, שלא לכולם יש.

uIsses

New member
אפשר קישור למחקרים הנ"ל?

אם הראיונות לא מספיק טובים, אפשר לייעץ למראיינים אילו שאלות לשאול ואיך לדלות נכון את האינפורמציה שהם רוצים לגלות. אין לי ספק שראיון רציני ורלוונטי יהיה מדד ניבוי טוב בהרבה מאשר כל אותם תרגילי מנהיגות מדומה.

ofir_y

New member

uIsses

New member
תודה

עד שאקרא, אני מבסס את הטענה שלי בעיקר על השכל הישר ועל הבנה כללית לגבי סוג העובדים שמעסיק הממוצע רוצה. אם אפשר לבדוק את כישוריו המקצועיים של העובד באמצעות מבחן ואת כישוריו הבינאישיים באמצעות שיחה מעמיקה בינו לבין המעביד, זה נראה לי עדיף על פני מרכז הערכה שבו בוחנים אותו על דברים לא קשורים, מתוך ידיעה שהוא כנראה מרמה בהם כדי להתקבל.

למעלה