תופעה מוזרה מסביבי.....

2 Mיכל

New member
אני לא מאמינה בכישוף../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

ובמיוחד לא בצורה שזה מופיע בספרים. אם יוכיחו לי שאפשר ללמוד את זה, אני אעמוד בתור.

לוקינג פור אה קול ניים...

אך תהיה מגוחך,אין לך זכות לחלוק על רבנים רק שגבר יהודי מגיע לגיל ארבעים הוא מוכן רוחנית ושכלית ללמוד קבלה ואני בטוחה שבגיל שמונה אתה לא מוכן לקבלה,אני גם בטוחה שאתה לא לומד קבלה אתה רק משלה את עצמך ואף רב רציני לא ילמד אותך,יש הרבה אנשים שחושבים שהם לומדים קבלה(מדונה הי אחת מהם)..אז בבקשה בלי שטויות,ורק 4 אנשים נכנסו לפרדס ברצינות ואתה לא אחד מהם. יש דווקא היבט מעשי בקבלה שאפשר לקרוא לו כישוף(למרות שהוא לא)אומרים שהמהר"ל מפראג יצר גולם,יצור אנושי חי(לחילונים שביניכם:כמו פרנקנשטיין)

the ror

New member
אני לא אתערב לכם בבמחלוקת הגיל

שעלתה אבל זה שאנשים לומדים קבלה זו עובדה ואם הוא אומר שהוא לומד קבלה מגיל 8 אני מניח שהוא לא ישקר...את יכולה לנסות לטעון שהוא לא מסוגל להבין את הקבלה ככה שאין טעם בלמידה אבל את הלמידה עצמה אני ממש לא חושב שאפשר להכחיש...ואני לא חושב שהוא דיבר על כניסה לפרד"ס במובן כמו שארבעת החכמים נכנסו כי זה באמת יהיה מגוחך, כל אדם שלומד תורה הוא בעצם טועם מהפרד"ס(בעיקר מהפשט והדרש) זה לא אומר שהוא מסוגל להכנססס לפרדס לגמרי(לחברה חילוניים-כניסה לפרד"ס נחשבת לניסיון להבין את הפשט דרש רמז וסוד שבתורה בצורה מוחלטת)...

הו הפיתוי...

עד כמה שידוע לי (ולא ידוע לי, בעניינים כאלה אני שומרת על בלודיניות אדוקה) אין בעולמינו קסמים וכישופים. מה שכן - יש רוחניות ואמונה (שני דברים שונים מהותית!). עכשיו, כולנו אנשים מאמינים (במה זה כבר דבר שולי), וכולנו נמצאים איפשהו על הסכלה שראשיתה גשמיות וראשיתה רוחניות, יש כאלה שיותר גשמיים, ויש כאלה שיותר רוחניים. מי-מה-ועד כמה אפשר לגלות על ידי השוואה חברתית. אין דבר שלא יכול לגרום נזק, אפילו אהבה. להשוות בין הנזקים זה קצת, אר, אדיוטי, כי זה נורא תלוי בנקודת המבט שלך. >ספל חמאה יושבת מול הפיתוי<

למעלה