תופעה מוזרה מסביבי.....

אני לא התכוונתי לפגוע...

אני לא אומרת שחבריי הם אנשים מטורללים או שבורג השתחרר מהמוח שלהם בגלל שהם רוצים ללמוד כישוף. זכותו של כל אדם לבחור מה הוא רוצה ולאמץ את בחירתו באורח חייו שהוא מעוניין. אבל ידוע ואולי אני טועה שכישוף/מאגיה זהו תחום מאוד מורכב שהתוצאות שלו עלולות להשפיע המון לעומת תיקשור או מדיטציה או רייקי שהתוצאות הן קטנות. בנוגע לבלאגן שאולי שגרמתי בתום לבי, אין זאת היתה הכוונה, אם מישהו נפגע אז סליחה ויקבל
כאות התנצלות. אני פשוט הייתי מבולבלת כי חשבתי שחבריי הושפעו מאוד מסדרת ספרי הארי פוטר ואם כן אז סבבי ואם לא אז אני אחטיף להם על המתיחה שהם עשו לי בתום לבם הם אנשים מספיק גדולים בשביל להחליט מה הם רוצים בחייהם. שוב סליחה.

keroit

New member
תיקון למה שאמרת../images/Emo22.gif

רייקי עושה רק טוב

פיבסי

New member
היי חברה שלי מסטרית

רייקי זה לא יכושף זה קשור לאנרגיות... והילות... וחוץ מזה רייקי זה מוכח שזה עוזר כישוף לא כל כך

ToryMaster

New member
למען האמת

אני מוצאת שזו טעות לחשוב שרייקי עשוי להזיק פחות מכישוף פרופר, אבל נעזוב את זה ונעביר ל122, אם מישהו ירצה לדסקס.

הממ רייקי..

רייקי זה לא בהכרח כישוף, רייקי זה כוח שניתן לך לריפוי. לי עשו רייקי באיזה גיל 6.

לא נראה לי שיש היום מציאות

של בן אדם שהוא באמת קוסם בימי הביניים הנוצרים שרפו את כל המכשפות והקוסמים, וגם היהודים אסרו כישוף וקסמים- " ומכשפה לא תחיון", ואם קיים דבר כזה אז לא נראה לי שהבן אדם הזה יוכל ללמד מישהו אחר את זה, כי זה משהו שרק הוא יכול לעשות..ז"א לא נראה לי שזה דבר שניתן ללמידה. תגידי לחברים שלך שחבל שהם מבזבזים את הזמן שלהם..

keroit

New member
אולי זה לא אמיתי, אבל זה בהחלט לא

בזבוז של הזמן! להפך, מאגיה וכישוף זה מאוד מעניין (אפילו את מי שלא מאמין) אבל בסדר- אני לא מתווכחת עם דעות של אף אחד
רק חבל שאנשים לא יכולים לחשוב קצת מחוץ לבועה

אני לא בתוך בועה, אני פשוט ריאלית

תחשבי שמכל מליארדי האנשים שקיימים בעולם ישנם אולי כמה עשרות קוסמים, וזה לא משהו שהם למדו, אורי גלר למשל למד אצל מישהו את הכוחות האלה?? לא! זה משהו מולד. ולכן ללמוד את זה לדעתי- במיוחד כשרוב אלו שקוראים לעצמם קוסמים הם סתם שרלטנים זה בזבוז זמן..

ילדונת מתוקה שלי

דבר ראשון אין לי שום זכות בעולם "להכתיב" לאנשים מה לעשות! בהחלט אני יכולה לומר פה ושם מה דעתי אבל "להכתיב" לא ולא. זכותו של כל אדם לבחור מה הוא רוצה ולאן ללכת. דבר שני: אני חושבת שכן יש איזהשהוא "כישוף באוויר" (כלומר היום אנשים יותר פתוחים לרוחניות מוכנים לשמוע ולפעמים ליישם את התורות המשונות של הרוחניות) וכן יש קוסמים ומכשפים בעולם (לא מהעולם של הספרים) הם פשוט מסתירים את זהותם מסיבות אישיות, יותר נכון הגנה על חייהם שלא יבלו את חייהם מאחורי כתלי בית חולים פסיכיאטרי או מפני נידוי/אות קלון מוחלט מפני אנשים ויש גם כאלה מפורסמים אחד למשל כמו אורי גלר ככה שכן יש כמה קוסמים ומכשפים אני אישית לא מתה על כל הדברים מאחורי כישוף, וזה לא קשור לסרטים שמדגישים באופן בולט את השליליות ובחלק את היתרונות בכישוף. הכישוף הוא נושא שקצת מטריד אותי.... אבל שוב חבריי יחליטו מה לעשות עם זה זהו בחירתם בלבד.

keroit

New member
צודקת../images/Emo45.gif

מקסימום את יכולה לשכנע אותם

Saint Jane

New member
אבל ביהדות יש את הקבלה.

מה זה אם לא מאגיה? ביהדות כן עוסקים במאגיה, אבל הם קוראים לזה "מאגיה לבנה", והם אומרים שזה בא מאלוהים. זה אומר ראיית הילות, חלומות נבואיים, וכל זה. לי באופן אישי היו כמה וכמה חלומות נבואיים.

גיוולעד..

קבלה??? נראה לך משקבלה זה קוסמויות?? אולי אנשים עשו את זה ככה, אבל במקור, ז"א הקבלה האמיתית היא פנימיות התורה- פירוש עמוק על התורה שרק לאנשים בדרגה רוחנית גבוהה מותר ללמוד. וברור שזה מהקב"ה, הכל מהקב"ה- התורה שבע"פ והתורה שבכתב. ואין שם חלומות נבואיים.. מאיפה לקחת את זה?!

אכן... סיינט ג'יין צודקת...

הקבלה מחולקת לכמה דרבים ורבד אחר ממנו הוא הקבלה המעשית. שבו לומדים להשתמש בכוחות מלאכים ואלוהים ע"מ לשנות דברים בעולמות עליונים ותחתונים. אמיתי. קבלה היא גם תורת הנסתר של התורה [הסברים ופירושים עמוקים כמוש אמרת] והקבלה היא גם דרך התמודדות עם העולם ועם הרוע שבו. אגב, משו שהפריע לי בדברים שלך...
וזו הדעה שלי רק. סתם אומר את זה, למרות שזה לא ישנה פה את נושא הדיון: הקבלה היא לא רק לאנשים שנמצאים ברמה רוחנית מותר להשתמש בקבלה. כשאדם מרגיש בוגר שכלית ונפשית להיכנס ל]רד"ס הוא מוזמן להיכנס לשם ולהנות מהאור הנסתר. אין שום הגבלת גיל כמו שרבנים אומרים. כן, אני חולק עליהם וזו דעתי האישית. אני בקבלה המעשית כבר בערך 7 שנים ועכשיו אני בן 15. 15-7 = 8. בגיל 8 התחלתי ללמוד קבלה, אך ורק כי המשפחה שלנו עוסקת בכך. הלימוד שלי שונה מלימוד הפרשנים של התורה, הזרם שלי הוא שמות הקודש ופירושיהן. התחלתי בגיל 8 ואני עדיין חי, בלי-עין-הרע. האם זה הזיק לי? לא... אני חושב שאין הגבלת גיל בעניין של הקבלה. כשאתה מוכן - אתה מוכן. פשוט הפריע לי שאמרת שרק אנשים ברמה רוחנית גבוהה יכולים להתעסק בזה. מאז חורבן בית שני, וזה גם מה שאמרתי לגיא, נעלמה נבואה מהעולם, אבל עדיין נשארה נבואה חלומית ["כי בחלום אדבר בו..." במדבר איפשהו
]. וזה הנבואה החלומית שסיינט ג'ין דיברה עליו. הוא קיים. התעמקות בקבלה תוכיח לך את דעתי.

אני דברתי על הקבלה המוכרת-

לא יודעת מה זה קבלה מעשית או לא מעשית, אבל דברתי על המושג "קבלה" באופן כללי- מה שהחרדים קוראים קבלה. ואבא שלי דוקא סיפר לי על בן אדם שהוא מכיר שלמד קבלה, והוא היה דיי צעיר, הוא היה בתיכון והוא היה גאון לפני שהוא למד את זה אבל כשהוא התחיל ללמוד הוא השתגע. ואני עדיין אוחזת בדעה שלי שללמוד קבלה צריך דרגה רוחנית גבוהה.אולי אתה לומד משהו שונה..

the ror

New member
אני בטוח שכמו ש",לוקינג פור..." אמר

יש דברים נבואיים בחלומות ויש בקבלה כלים מסויימים להבנת החלק הנבואי הנ"ל...בקשר לרמה הרוחנית ללמידת קבלה ממש אין לי מושג אבל אני חושב שאם אדם מבוגר מלמד אותו ויודע להגביל אותו לתחום מסויים אז אני חושב שבאמת זה לא יהיה מסוכן ועד כמה שידוע לי הקבלה והפרד"ס הם לא אותו הדבר...

למעלה