תומר, תומר!!! (T0M3R )

shshahar

New member
תומר, תומר!!! (T0M3R )

אני חושב שאתה עדיין בשלב של לשאול שאלות ולא של לענות לשאלות, בטח שלא כל שאלה גם כזו שבעצם אין לך שום ידע או רקע לגביה. אני קורה לחברי הפורום להביע את דעתם בנושא (גם לגבי הרלוונטיות של ההודעה). שחר

1צחי

New member
shshahar

בדיוק על הנושא הזה היה לי אתמול דיון (לא בהקשר לזוחלים ולפורום)אנשים מתהדרים בנוצות לא להם (ולא מדובר על תומר אישית)וצריך ללמוד קצת ענווה. יתר על כן לפעמים עצות לא נכונות יכולות להזיק. ועוד אם כבר דנים-חברה לפעמים קשה לקרוא את הכתוב (שגיעות כתיב,והיפוך אותיות) אז בבקשה תקראו את מה שאתם כותבים לפני השליחה וגם לא יזיק לפתוח מילון מידי פעם. נ.ב הכתוב כללי ואינו מיוחס למישהו אישית

shshahar

New member
לאו דוקא אישית!!!

ברצוני להבהיר שההערה שלי לגבי תומר, כוללת עוד כמה וכמה חברים בפורום. פשוט החלטתי לקחת את תומר כדוגמא יצוגית, עקב ריבוי התגובות שלו (הוא מגיב ביעוץ החלטי כמעט לכל שאלה). ועוד הפעם, תומר תשתדל לקרא את ההודעות שלי בעין בוגרת ככל האפשר, אין לי שום ענין לרדת עליך, או לפגוע בך אישית. שחר

woma

New member
בואו נסכם לצורך העיניין...

שהכל בגדר עצות המבוססות על נסיון וקריאה ולא בגדר תשובות מוחלטות.זה גם עשוי לפתור את נושא הויכוח של מי יכול לתת תשובה מוחלטת (והרי אין כזה דבר) ומי מייעץ (ועצה כל אחד יכול לתת). אישית, האוטוריטה היחידה בארץ שאני ראיתי אל מול עיני כבר לא קיימת (לא , אין הכוונה ליעקב סלע, אלא לפרופ' היינריך מנדלסון). אגב, תומר אם עשיתי טעות כתב אתה מוזמן לתקן אותי

gaichuk

New member
תוספת וחיזוק.

שגיאות כתיב על ימין ועל שמאל , פיסוק וניקוד חסרים ועוד... לפני ששולחים את ההודעה/תגובה ניתן לראות "תצוגה מקדימה" (ליד "שלח/י"). בנוסף לשגיאות הכתיב והתחביר ההזוי, יש גם בעיה עם שירשורים. אנשים מגיבים להודעות של מישהו אחד בתגובה של אחר. אני מצרף דוגמא לשירשור בתקווה שיעזור למי שעוד לא הבין את צורת השירשור בפורום על מנת שלא יחזרו שאלות כמו "למי דיברת?"

אני מסכים איתכם ב100%

בזמן האחרון אני מקבל תגובות שליליות לגבי הפורום, והסיבה לכך היא ריבוי התגובות והתשובות הלא מקצועיות שנובעות בעיקר מעודף אגו. הרבה פעמים נכתבות כאן תגובות שאינן קשורות לנושא עליו מדברים והן מתאימות לפורומים חברתיים. בנוסף כמו שכבר רובכם שמתם לב וגם הערתם על כך, אין צורך לענות הכי מהר שאפשר. אפשר לללכת לקרוא קצת מידע מקצועי ואז לתת את התשובה ולא הדבר הראשון שקופץ לראש. אל תתביישו לקרוא, אני לא מתבייש ללכת לכל מני אתרים בשביל לקבל מידע ואין שום סיבה שאתם תתביישו. אל תענו על שאלות שאין לכם מושג מה מה התשובה או שאין לכם ניסיון מספיק עם אותו בעל חיים עליו נשאלת שאלה. לגדל נחש חודש חודשיים ולפעמים גם שנה לא נותן מספיק ניסיון בשביל לענות על דברים שקשורים לנחש ואתם לא התנסתם בהם מספיק. אף אחד מאלו שמגדלים נחש במשך שנה או שנתיים ולפעמים גם יותר מזה לא יכול לענות על שאלות של תזונה טובה לנחש מניסיונו. כי אחרי הכל אין לו מספיק ניסיון בנושא, ונחש זו חיה שאמורה לחיות כמה עשרות שנים ולא שנתיים שלוש כך שאי אפשר לבדוק ולהגיע לתוצאות בפרק זמן שכזה. הפורום הזה קיים בשביל לתת מקום לאנשים לדבר על זוחלים בצורה מקצועית ומהנה. אם אנחנו לא נהנה כאן ורק מספר אנשים שמצליחים לנפח לעצמם את האגו יהנו אז הפורום הזה לא שווה כלום. הפורום הזה הוא לא שייך לאדם זה או אחר, הפורום הזה שייך לכולם והוא יהיה מה שאתם! תעשו ממנו. אז תעשו ממנו פורום שמעניין להיכנס אליו. ושוב אנשים תחשבו לפני שאתם כותבים, חכמים ממני אמרו החיפזון מהשטן והם צדקו, אז לפני שאתם כותבים תעצרו רגע ותחשבו האם באמת יש לכם משהו רציני ומקצועי לכתוב או שמה שאתם רוצים לכתוב לא ממש יעזור לאף אחד.

T0M3R

New member
טוב שלא לינץ' עליי

הבנתי את עמדתכם, יש לכם בעיה עם זה שאני צעיר וכביכול עונה ליותר שאלות ממכם אז זה נראה כאילו שאני יודע יותר ממכם בגלל שאחרי שמישהו ענה תשובה שכביכול נכונה אין צורך להוסיף ולכן לא רואים את שמכם הרבה. שוב, אני בשום מקום לא אמרתי שאני מבין יותר ממכם, ככה שאתם משום מה הבנתם את זה, אולי חוסר ביטחון עצמי? בעית גיל? משהו? בניגוד אליכם אני נותן תגובות רציניות ופותח עץ על כל שטות. שחר רוצה שאני יפתח עץ בפורום דגים ויאמר כמה טיפש אתה שאתה חושב שזכוכית 4 מ"מ תחזיק אק' 120?

T0M3R

New member
עוד דבר...

לפי מה שאתה אומר לך אסור בשום פנים ואופן לענות על שאלות שקשורות לפיתונים ובואות כי כרגע אתה לא מגדל אותם.. זה לא משנה אם גידלת לפי מה שאתה אומר זה משנה מה יש עכשיו.

1צחי

New member
תומר

אני מגדל זוחלים ברציפות כבר 10 שנים ואני עדיין "לא מבין גדול" למרות שגדלתי ומגדל זוחלים שרובכם עדיין לא הגעתם אליהם. אם אתה רוצה לענות לחברים אין שום פסול בכך אך מקובל לצתת מאמר או אתר בו למדתה את הנושא כי אחרת קשה להאמין שצברתה כל-כך הרבה נסיון. אגב אחד הזוחלים השכיחים שברשותי הוא איגואנה ואני עדיין לומד הרבה ולצערי אף טועה לפעמים.כך שלא המרבה(לכתוב) הרי זה משובח...

T0M3R

New member
נכון...

אבל לפי האמרה הזו פשוט מאוד אף אחד לא יגיב וזהו..

o r i 6 6 6

New member
אל תהיה ילדותי

עכשיו אתה סתם קיצוני..אף אחד לא אמר לך לא להגיב, רק לא להמליץ על השיטות שלך עד שהוכחת את יעילותן בעצמך.

gaichuk

New member
ושוב האגו מפריע...

לא הבנת את עמדתנו, לא הבנת מה הבעיה שלנו איתך, וכנראה שלא תבין. אני יושב כבר חצי שעה ומנסה לנסח תגובה שמצד אחד תשאר עניינית ומצד שני לא תפגע לך באגו ותגרום למילים לחלוף מעל ראשך. ואני לא מצליח... עמדתנו היא שעם כל הכבוד,אין לך מספיק נסיון חיובי בכדי לתת תשובות כ"כ החלטיות. הבעיה שלנו היא שאתה נוטה לקבוע בצורה חד משמעית שהדרך שלך לעשות משהו היא הנכונה והיחידה וכל דרך אחרת היא שטות ובזבוז זמן. הגרוע ביותר בכל הקטע הזה הוא שאתה עושה את זה בעיקר לאנשים חדשים בפורום/בתחום והם לא מבינים ולא מודעים לחומרת העצות שאתה נותן. אתה צעיר,לא מנוסה וחסר סבלנות. ואלו הן עובדות. לגבי הבבל"ת על זה שאתה עונה בצורה מדוייקת ורצינית ולנו לא נשאר מה להגיד מבלי לחזור על מה שאמרת,אני רוצה להגיד לך שהצחקת אותי... כמו שציין יונתן,אנחנו לא ממהרים לשלוף מהמותן ולירות לכל עבר. אנחנו לוקחים את הזמן,בודקים,מתייעצים,מתרשמים ואז עונים. אם אנחנו לא יודעים,אנחנו לא מנחשים. כנראה שלך חשוב לראות את השם שלך כל הזמן... אולי חוסר ביטחון עצמי? בעית גיל? משהו? לא זכורה לי תגובה רצינית אחת שלך בימים האחרונים. החל בעצה הגרועה של קניית טרריום ונחשים במקביל,האבסה מטופשת ומגעילה וכלה בתגובות הלא ענייניות שלך להערות (הבונות ברובן) שקיבלת על הודעותיך. במקום להפנים ולנסות להבין (ע"י שאלות!),קפצת למסקנות,הכנסת לנו מילים לפה וניסית לסובב את האשמה אלינו. זו התנהגות ילדותית תומר. וכל עוד תמשיך ככה , תקבל יחס בהתאם...

T0M3R

New member
גיא אתה רוצה דוגמה?

אתה סתם מחפש לריב.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=840&msgid=31330608 תגיד לי, מה קשורה התגובה שלי של יונתן לזה שאתה טוען שאני חצוף ואבוד?! אה?!

לדעתי הגזמתם

אומנם אני מסכים עם הרעיון שלא צריך להגיב על כל דבר שאינך בטוח שאתה יודע את התשובה במלואה, אבל שגיאות כתיב? פסיקים? ניסוח אולי? מה זה הפך להיות פורום עברית ראוטה? אני לרוב כשאני מגיב להודעה, אני לא משקייע הרבה מאמצים בניסוח ההודעה כמו שצריך, אלה בניסוח התוכן, במבחן בחיבור אני ישיקע כמו שצריך בניסוח, לא בפורום שהמטרה פה היא להעביר מידע אחד לשני ולהנות. אני גם לא חושב שצריך עד כדי כך להחמיר עם התגובות, בדרך כלל כשאתה רושם תגובה לא נכונה , הצד החיובי בזה שמישהו מתקן אותך ומעצם כך אתה לומד. זו דעתי.

shshahar

New member
תגובה.

אני מסכים איתך לגבי "אבל שגיאות כתיב? פסיקים? ניסוח אולי? מה זה הפך להיות פורום עברית ראוטה?". אך לגבי הצד החיובי יש התנגדות, בו ניקח מצב היפותטי, בעל זוחל צעיר בגיל, בפורום ובניסיון מפרסם שאלה לגבי עזרה ראשונה לזוחל שלו והחבר היחיד בפורום שמחובר באותה השעה נותן לא פתרון שגוי ואף מסוכן לזוחל, אך עושה זאת בצורה החלטית ולא משתמעת לשני פנים, אותו בעל זוחל עלול לפגוע הזוחל שלו ולגרום לנזק בלתי הפיך. מקוה שהבנת מה שניסיתי להעביר. שחר

ברור שיש בזה משהו

אבל מי ששואל את השאלה, צריך להבין שתמיד כדי לחכות לכמה דעות של כמה אנשים, ולא ישר לעשות את אותה דעה של המישהו שנתן דעה שגויה.. זה גם תלוי מאוד בשאלה, אם זה למשל השאלה , כמה צריך להאכיל נחש, אז גם אם אותו מישהו יומר לו כך וכך תגובה לא נכונה זה עיניין של זמן עד שזה בעצם יפגע בנחש ולרוב אותו אדם ששואל יבוא ויציץ שוב בנושא שלו ויבודק עוד תגובות. חשוב מאוד ממנוסי הפורום כמוכם ידאגו לתקן תשובות לא נכונות, כל לא יווצר מצב לא נעים. תודה. נ"ב לי לא קרה כימעט אף פעם שעניתי על שאלה שהייתי בטוח במאה האחוזים שהתושבה שלי נכונה, כי פשוט אין כזה דבר, אז מה? אני לא יענה בכלל בפורום? לא ישתתף?

Liron Samuels

New member
GTP, לא מסכים איתך...

"חשוב מאוד שמנוסי הפורום כמוכם ידאגו לתקן תשובות לא נכונות, כך לא יווצר מצב לא נעים." במקום שאנשים יצטרכו לתקן טעויות של אחרים (ולא משנה למי התכוונת כשאמרת מנוסי הפורום), עדיף פשוט שמי שלא יודע את התשובה לשאלה לא יענה. למה אנשים צריכים לעבור ולתקן טעויות? צודק, זה חשוב שלא יהיו טעויות, ולכן במקום שהטעויות יתוקנו, עדיף פשוט שלא יהיו טעויות מלכתחילה... אם מישהו לא יודע את התשובה שלא יענה, או שילך ויבדוק קצת באתרים, ספרים וכו' ואז יתן תשובה נכונה. זה לא תחרות פה לראות מי שולף תשובה הכי מהר. מה שאמרתי פה נאמר באופן כללי, ולא מופנה לאף אחד ספציפי!

gaichuk

New member
דוגמא למה?

אני לא מחפש לריב וכל הההתנצחות הזו מיותרת מבחינתי. כרונולוגית,התגובה שלי ששמת קישור אליה, באה אחרי התגובה שלך (זו עם ה"עוד מעט תבכה" או משהו מטופש כזה). כאן אתה 'חוצפן'. בזה שהתגובה שלך ליונתן הופיעה כתגובה אלי,הראת שאתה קשה קליטה (או פשוט עקשן). פירסמתי אתמול תמונה של שירשור עם הסבר שהיתה מיועדת גם אליך בין היתר אבל אני רואה היום שגם אתה ולפחות עוד משתתף אחד מסרבים לקלוט (או שוב, פשוט עקשנים). פה אני משוכנע שאתה אבוד.... אני באמת לא מחפש לריב והייתי שמח להכיר עוד אנשים שחובבים נחשים. לחלוק חוויות,רעיונות ודעות. לא לריב ולא להתנצח... אבל כמו כל דבר בחיים (ואת זה כנראה תלמד בדרך הקשה תוך כדי התבגרות), לכל פעולה יש תגובה (Action-Reaction). (אני רוצה לספר לך עוד עובדה קטנה- העולם לא נברא ביום שנולדת... היו כאן אנשים לפניך וביניהם גם חובבי נחשים. יש להם נסיון טוב וגם רע-ומהכל הם למדו...............לא יזיק לך ללמוד קצת מהם. )

למעלה