תום עידן מסעדות עילית ?

הגרגרן

New member
אפרופו ירושלים

נזכרתי בארוחה בכתית (גרסה 3) שבה מאיר אדוני אירח את שלום קדוש ועזרא קדם.
לטעמי, המנות המבריקות, הטעימות והיפות ביותר בארוחה היו של שלום קדוש ולא שהאחרות היו לא טובות.
הוא עדין שף במסעדת מלון בירושלים ? הרמה עונה למה שאני מחפש ?

הגרגרן

New member
תום עידן מסעדות עילית ?

מי שקרא את הכתבה שלי על ארוחה חלומית ואת התגובות, יכול אולי להבין את הגעגועים למסעדות מהסוג של מול ים, כתית (בגרסה הראשונה), רושפלד, יונתן רושפלד (המסעדות הראשונות שלו ליד המוזיאון), פושקין.

כשאני מחפש היום מסעדה ברמתן, אינני מצליח למצוא ואז כשיש ארוע המחייב חגיגה אישית, אני נאלץ למצוא פתרונות מהסוג של שף זר ממסעדה מכוכבת האורח במסעדה מקומית ואז אני מתאכזב.

אני מפספס מסעדה שאינני מכיר ? בהנחה שאין מגבלות תקציב וסוג אוכל, יש מסעדה כזו שעברה לי מתחת לראדאר ?

מיתר44

New member
מנסה לענות כמי שמתלבט כמוך.

ראשית: יותר מתמיד קיימת האפשרות (אם אני זוכר טוב גם לך) לבשל ארוחה מצויינת במטבח הביתי.

שנית: אם לחשבן - מדובר במספר מצומצם של מגה חגיגות שלא עונות לצורך (אחר) של מסעדת הבית.
אם כך, קיימת אפשרות זמינה לגיחה קצרה לאתר ממוקדי הגורמה האירופאיים (החל מאתונה - ראה הדיווח
של אבנר)., בקצב של ארוחת ערב לכל יום שהייה ועוד נשנוש חביב בצהריים (או ההפך).

שלישית: מסעדות המציעות ארוחה טובה בסביבה נעימה שסעדנו בזמן האחרון: אורי בורי (דגה ופרי ים - יצירתי..
מהתפריט), אואזיס, הוטל מונטפיורי (שירות מופתי, אוכל מוקפד וישיבה נוחה בחדר הספריה!), מלגו ומלבר (לפני
שנה, כייף), ברסרי האדסון (ערב, בשר משובח - רק בהמלצת השף!). כנ״ל גם יאקימונו (שאת מכיר טוב ממני).

מבט ברשימת מסעדות העילית שצרפת אני מתרשם שמעולם לא היינו משופעים: מסעדות רושפלד וכתית
לא פעלו במקביל.
וממש כדי להתפרע: הייתי שוקל לבדוק מה מציע עזרא קדם אצלו במטבח בעין כרם.

הגרגרן

New member
לבשל ארוחה מצויינת במטבח הביתי זו שגרה, לא חגיגה

כשרוצים לחגוג, אני מעדיף שמישהו אחר יטרח עבורי.
לגבי המסעדות שהזכרת:
אורי בורי – לא מפספס אותה בכל ביקור שלי בצפון, אבל לא נופלת בהגדרה המישלנית "שווה נסיעה מיוחדת"
אואזיס – לא התפעלנו
הוטל מונטפיורי – נהנים מאוד אבל תנאי ההסעדה שם... חדר הספריה אכן נוח בשעות היום, אבל לא בלילה. היינו צריכים להאיר עם הטלפון כדי לקרוא בתפריט
מלגו ומלבר – לא נהננו
ברסרי האדסון – ציפיתי להרבה יותר ברמת מחירים גבוהה כזו. אף אחד לא הציע הצעות של השף.
המטבח של עזרא קדם בעין כרם - הנה אחת שאינני מעודכן לגביה. אפשר פרוט ?
יאקימונו – מעולה ועם זאת, חווינו פעם אחת (אמנם לפני מספר שנים) תקרית של המתנה של קרוב לשעה להגשת המנות

Maldini Girl

New member
אפשר פירוט?

על עזרא קדם?
חיפוש באינטרנט לא העלה לי ממש תוצאות. דווקא נשמע מעניין.

prizman

New member
הייתה לו את מסעדת ארקדיה ביקושלים שנחשבה לא רק כיוקרתית אלא

גם כמקורית.
למיתר היה כנראה מזל אצלו, מכל ארוחה כזו חזר מתמוגג.
לי לא היה מזל כזה. אכלתי פעמיים, לא התרשמתי וחדלתי. כנ"ל שותפי לארוחות.
עדיף שתשמעי מהמתפעלים כי לי ממש אין מה לספר. לא היה רק אבל גם לא טוב במיוחד.

Maldini Girl

New member
כוונתי הייתה פירוט על המקום בעין כרם:)

התנסחתי בצורה קצת עקומה.
&nbsp
בימי ארקדיה בן משפחתי עבד אצל עזרא, היה משבח את האוכל ללא הפסקה. אני הייתי קטנה מידי בשביל שיוציאו עליי סכומים כאלה של כסף...

הגרגרן

New member
גם אני הייתי במתמוגגים

אפילו בחרתי במסעדה הזו כדי להציע נישואין לגרגרנית.
המסעדה ידעה עליות וירידות. אני סבור שהיא היתה בשיאה כשהיה בה איזון בין שני השפים, עזרא קדם ותמר בליי. כשהזוג נפרד, התפריט קיבל כיוון קצת שונה. עם זאת, גם בתקופה של עזרא קדם לבדו, יצא לי לאכול שם ארוחות טובות מאוד.

הגרגרן

New member
אין שם מידע על מסעדה בעין כרם

אלא על סיורים קולינריים ועל ארקדיה בירושלים.

erezavn

New member
הרשימה אכן מצומצמת ואין ממש שחקנים חדשים

לא מאמין שאתה מפספס מישהו. הרבה יותר מסעדות שף/גורמה/עילית נסגרו בשנים האחרונות.

גם מסעדות שממצבות את עצמן גבוה מגישות הרבה פעמים אוכל די פשוט בבסיס: טוטו, פאסטל, נורמן. נראה שיש פחד של שפים ומסעדנים לעשות משהו מתוחכם ויצירתי. (אם כי דווקא ההיצע של מסעדות שף כשרות התתפתח יחסית).

מה שכן יש מלבד השמות שמיתר ציין: משייה וקיטשן מרקט. פרונטו שנהייתה קצת יותר מתוחכמת בשנים האחרונות. OCD שמנסה לעשות משהו מתוחכם ויצירתי. פופינה. שילה. האסייתיות היקרות והממותגות (טאיזו וטופולופומפו). גריג שהיא גם אחת היחידות שנפתחו בשנתיים-שלוש האחרונות ומנסה להציע משהו שונה.

בשנים האחרונות נוצר וואקום מצער. לא פלא שפסטיבל Round Tables זוכה להצלחה מסחרית.
בקיצור - מצב מבאס למדי.

prizman

New member
מפרונטו ממש לא התלהבתי, שילה לדעתי בנסיגה,

את אואזיס אהבתי אבל זה היה במיקום הקודם,
בשאר לא אכלתי בשנים האחרונות או בכלל לא.

הגרגרן

New member
גם רוב הרשימה שלך כבר נוסתה

טוטו - היינו מזמן. היה טוב אך יקר ביחס לתמורה
פאסטל - התפריט אינו משכנע אותי
נורמן - התפריט אינו משכנע אותי
משייה - היינו, נהננו, אבל לא ברמה שאני מחפש
קיטשן מרקט - היא מאותו בית יוצר, אז טרם ניסינו
פרונטו - אוהבים והיא אחת מברירות המחדל שלנו
OCD - לא היינו
פופינה - הייינו ולא התפעלנו
שילה - לא היינו
טאיזו - היינו נהנו, אבל בביקורים חוזרים כבר היתה תחושה של מיצוי המנות הטובות שבתפריט
טופולופומפו - לא היינו. זה לא כמו צפרה ?
גריג - לא היינו

erezavn

New member
הרשימה שלי היא לאו דווקא רשימת המלצות

רק ציון של מקומות "נחשבים"...
קיטשן מרקט הייתה טובה מאד בכל ביקוריי.
שילה - יקרה. חומרי גלם טובים.
טופולופומפו היא צפרה משודרגת. בעיניי טובה מאד.
גריג - מומלצת מאד. יופי של מקום.

זאת אולי לא בדיוק מסעדה עילית

אבל אם אתה מחפש טאץ׳ של טבח (בכוונה לא כתבתי שף) - אין על ברוט ואקסטרא ברוט (שקיבלה תפנית אסיאתית מצויינת).
התפריט מקורי וה-venue אינטימי למדי.
גם אואזיס יושבת על אותה משבצת אבל האווירה שם מדכדכת משהו פשוט כי די שומם.

הגרגרן

New member
ברוט ואקסטרא ברוט - אתה עצמך אומר שאינן עונות לקטגוריה

לגבי אואזיס התייחסתי בתגובה קודמת

למעלה