תודות לעוז ולעוד

ואני הטמבל חשבתי שאלו "סתם" חיילים.

מהסוג שסער מידי פעם מזכיר - חיילי מתכת. לא שמתי לב שמדובר במערכת כלי שחמט. יורם, מה לך ולשחמט, תזכיר לי? ניסיתי לבדוק בגלריה שלך, אבל לא מצאתי בה תמונות...

lubia

New member
לא לדאוג...בקרוב...

אני רק צריך לקנות סורק, ואז יהיו תמונות בגלריה. ויש גם מאמר מוכן, שגם הוא מחכה לסורק.

ואו! מקסימים! רוצים סיפור!

מאיפה הם? האם אלה פסלים יווניים? האם יש כאן מישהו שאוסף כלי שחמט?

lubia

New member
הסט והסיפור הם של גיל

אבל כדי לעודד אותו אני אתחיל. איסוף כלי שחמט הוא תחביב נפוץ למדי. יש סטים מודרנים (למשל, של הסימפסונים), סטים בעלי מאפינים אזורים (למשל, עיצוב אפריקאי), והיפים ביותר לדעתי הם הסטים ההיסטורים (למשל: הצפון נגד הדרום בארה"ב, כאשר לינקולן הוא המלך הלבן, וג'פרסון דייויס המלך השחור). כמו שסיפרתי במפגש, בשנת 1996 הייתי בכינוס של הצ'ס קולקטורס אינטרנשיונל, שבו הוצגה תערוכה ענקית של מערכות משחק. חלק ממנה היה ריכוז של סטים הקשורים להיסטוריה האמריקאית, מתחילתה ועד ימינו. הסטים סודרו על לוחות אחד על יד השני על פי סדר היסטורי. בכל לוח נעשה מסע נוסף, כך שברצף התקבל משחק שלם, מהידועים בתולדות השחמט, והסיום היה בסט של פרשת ווטרגייט, כאשר ניקסון חוטף מט. הסט שגיל הראה הוא אכן בעיצוב יווני, עם דמויות מהמיתולוגיה. אני בוש להודות שלא זיהיתי את הדמויות, אבל מישהו מהנוכחים (בני?) ידע להסביר את העיצוב.

powo

New member
האפשר לקבל הסבר

מה?.מה?.מה?זה.מאיפה זה הגיע.

cohen chaim1

New member
תודה לעוז.

הכרנו היום אדם מעניין, מרתק ובעל חוש הומור שהעביר לנו את סיפור החווה באופן מושך ומלא חן. היה נחמד לפגוש את אנשי הפורופ פנים אל פנים ולהכיר את האנשים שמאחורי הכנויים.

broadaxe

New member
יופי של מקום

חיים- תודה על ברזלים, אני אדאג לתמורה הולמת. אחרי ניקוי אעלה תמונות כאן.

או! ככה רואים שאתה עוד חי.

להיכן נעלמת? אנחנו דואגים לך. הפתעה? הבאנו אתמול כמה דברים שדרשו להשאר קרים בתוך ארגז הדגים של ערדג. וככה גם נוכחותך הורגשה במפגש.

powo

New member
לא נעלמתי.

יש לנו בעיות נוראיות ברשת.הרשת שלנו מוגנת מפני כל החייזרים והתולעים ששורצים וכך שיש לנו בזמן האחרון המון נפילות.וגם לוקח המון זמן לשלוח תכתובות.בתקוה שיעבור הזעם.ואם במקרה אריק התחלת לאסוף קלקרים כתחביב יש עוד כמה גדלים .להשלמת הסידרה

האוסף זה לא הקלקרים, אלא המילוי.

ואנחנו מתכננים לבקר במהלך הקיץ, ואז נלך לטייל שוב בשדות המאובנים, ונשב יחד לדוג על חוף הים. ובמילים אחרות, אל תדאג - בסוף נשלים את כל הסדרה...

rachelea

New member
חוות חפצי בה ליד חדרה

הבוקר חיפשתי במפת START את חפצי בה, כעצתו של עוז. מצאתי מסלול המובילני לעמק בית אלפא.... חיפשתי שוב: חדרה, צומת חרושת וראיתי חפצי בה. נסעתי בכביש 4, כהדרכתו של עוז. עברתי את הצומת, המשכתי, ראיתי שילוט לקיסריה שמאלה, לקחתי ימינה....לעפולה. חזרתי לחדרה מכיוון מזרח, עברתי שוב את הצומת, מיד לאחר הרמזורים ראיתי איזו דרך סלולה משמאל, משכתי שמאלה והנה שילוט מאיר עיניים "חוות חפצי בה". הגעתי בול... ב-10.04 (ארבע דקות איחור זה לא איחור
, מה גם שהיו שהגיעו אחרי). המקום נחמד. הנוף השקף יפה מאוד (ים במערב, מה יפה מזה?). עוז קיבל את פנינו ברוח התקופה: מיץ תפוזים, תרמיל לאיסוף קטיף ההדרים ותרמיל נוסף לזריעת הזרעים. אבל המכנסיים, עוז, מכנסי החקי, באמת היו חסרים...
הוכנה מצגת, נסקרה התקופה, המשאבה עבדה בשריקה. משאבת הקיטור, בחסות חברת החשמל, הופעלה מנואלית... לא נורא, היא עוד תעלה הבל וקיטור כשיבואו המוני ישראל לבקר במקום. לאחר ביקור בבית מס' 8 (שהוא 2 במפת האיזור), בית מאורר טבעית כהלכה ומוכן לקליטת משפחה בת 4 נפשות (לשם מה הותקנו בו מזגנים?, בודאי כדי לשמור על טמפרטורה אחידה ולחות נמוכה כדי שהמוצגים ישמרו). ועל איזה מוצגים אני מדברת? מעגלה יש כבר תודות לכנסיה, מפתחות חלודים מסודרים למשעי על שני לוחות עץ. מגהץ - ישששש (אריק הביא מתנה - בשם הפורום, לא?), ספרים לספריה? ישששש, גיל הביא כמה ספרים צהובי דפים מתאימים לרוח הזמן. מזווה (ארון רוח) במטבח? יששש. קונסרבים (שימורים) - יובאו בקרוב. עוז, תודה על ההרצאה, הסברים והאירוח. מצפה להזמנה נוספת בעוד שנה שנתיים עת המוזיאון יקרום עור וגידים. לא, לא שכחתי את הבריכה שהיתה ושניים אף השתכשכו בה. וכמובן, לקינוח אזכיר את השולחנות והכסאות בצל העצים שאיפשרו ישיבה נוחה, כרסום תקרובת ובעיקר - מנהג שכבר הפך לריטואל במפגשנו - שקיות נפתחו, מעטפות הוחלפו וכמו שפנים המוצאים בידי קוסם נשלפו פריטים שהחליפו ידיים, הוצגו פריטים שטרם נראו והועברו מידע וחוויות מאספן אחד לרעהו. ולכל אלה שנבצר מהם להגיע: מקווה שיגיעו למפגש הבא...

rachelea

New member
|לאלונה../images/Emo108.gif

יש בידי מספפר חתולים שנמסרו לי למשמורת, עד שיגיעו לידיך: גיל מספר לי מספר גלויות של חיות ממשפחת החתולים משלומי, שנוררנו (בשכות גלעד = ג'יימס דין שדאג לך, אלונה) כמה טלכרטים ובהם כלי רכב ונדמה שגם איזה חתול. אלונה, בהזדמנות ראשונה יגיעו אליך ה
.
(בהזדמנות זו אודה לשלומי על שאיפשר לי להחרים מהטלכרטיס גם כמה עם צדפות ובעלי חיים ימיים לאחייני).

ronmerav

New member
תודה גדולה לעוז

נהנינו מכל רגע בחפצי-בה. היה מעניין מאוד, ואני באופן אישי מוצא שההסטוריה הכי מעניינת היא לא סיפור המאורעות הגדולים שקרו, אלא אותם פכים קטנים של חיי האנשים ומעשיהם. וכשזה מלווה בהמחשה ובחוש ההומור המיוחד של עוז, אני מרגיש שהרווחנו בגדול. הבן שלי התלהב מאוד, והוא כבר חושב איך לארגן לחברי הפורום איזה טיול עם גיטרה ושירים. יש לו נסיון בהדרכה מחוגי סיור ומהמשצ"ים. אני שומע הצעות לאיזה אזור נטייל?

rachelea

New member
איך שכחתי? ../images/Emo51.gif לגיל ולפיתוני

ניחא, השעה אתמול השפיעה והשכיחה ממני:
את הגלויה מצבא ארה"ב עם איור הסביבון שגיל הביא לי. מדובר בחייל ששלח ד"ש למשפחתו בסן-פרנציסקו, ב-1967.
לפיתוני על רוחב ליבו ונדיבותו. נתן לי בול שאמור לעבור לידי מישהו אחר בחבר זה. השבוע אשלח את הבול.

תודה לעוז

האירוח היה נפלא, הסיור היה מצחיק ויפה ,עברת את הנעשה במקום בצורה מענינת. רואים שיש השקעה רבה במקום. תודה לרחל, לרון מרב ולאריק על קופסאות הגפרורים. היה כיף לפגוש את כולם ואני מקוה שיהיו עוד הרבה מפגשים כאלו.

python 4

New member
אחלה מפגש!!

ראשית כל אני אצטרף ליתר ואומר - תודה רבה לעוז! על ההרצאה הנפלאה והמרתקת, על ההתלהבות הרבה, ועל זה שלא שמת לב שהוצאתי מטבע של גרוש עם חור מהגומיה. סתםם! אל תלך לספור אותם. היה מפגש ממש יחודי ומעניין! שמחתי לפגוש את כל החברים, ולראשונה את עוז, שלומי, אודי והיועצת המשפטית החדשה של הפורום. תודה לכל החברים! במיוחד ל-
אריק - הגשמת לי חלום! המחומשים יותר יפים ממה שדמיינתי אותם. עכשיו אני יכול לנוח על זרי הדפנה. וגם תודה על הגליונות! לגיל - על הספר המדהים! ובעיקר על ההוכחה הלא ניתנת לערעור שנתת לי בויכוח עם יורם.. למוטי ולתמיר - תודה על המעטפות! ולבּני - על שני תקליטי הלהקה שלא נזכיר את שמה (אבל שקיפודי לא אוהב, אז אין לו מה לדאוג). לעדי בעל הקופסאות - שוב סליחה על התקליטים.. במפגש ביפו הם שלך, בטוח! יורם - נהנתי מאוד להתווכח איתך.. במיוחד נהנתי לצאת צודק, אחרי שהעד המומחה מר י. ליבני אמר את דברו. לרחל - תודה על המחמאות, אבל זה כולה בול של 1.30 ש"ח.. וכמו שסיכמתי עם עדי, פרוייקט "הסביבון האדום" יוצא לדרך במלוא עוז(ו). תודה לכל שאר החברים על הידידות והחבר הנפלא. אה, בדרך חזרה הביתה המשטרה סגרה את כביש 70 מצומת פורדיס עד יקנעם וגרמה לי לנסוע שעתיים וחצי עד הבית... יכולתי בזמן הזה ללכת לבקר את שַׁי. אני מקווה שאף אחד לא נפגע שם קשה..

lubia

New member
איך אפשר בלי תגובה לירון?

אבל קודם כל אני חייב להצטרף לכל ההודעות הקושדמות. עוז ארגן מפגש נהדר, עם מצגת שופעת ידע והומור והמון המון מחשבה. ועכשיו, אליך ירון: ראשית, שים לב שאתה מסתמך על ספר הקרוי אינציקלופדיה אבל למעשה הוא קטלוג. לדעתי מי אם אותו ליבני לא יכול להבדיל בין אינציקלופדיה לקטלוג אז אין להתפלא שהוא לא מבדיל בין בול לתוית. כראיה נגדית אני מפנה אותך לגליון "נושאון" מספר 30 עמ' 14 (לקח לי שעתיים למצוא את הגליון הזה הבוקר). מופיעה שם שאלה של אחד הקוראים לגבי "בולים" לכבוד המכביה הראשונה. השואל, הוא אספן בולי שחמט, שיש לו ענין במכביה השניה, שבמסגרת נערך לראשונה טורניר שחמט של ממש בארץ. צוות המומחים של "נושאון" בראשות כב' השופט מנחם לדור, עונה ש"בולים" אלו (המרכאות לקוחות מנוסח פסק הדין) הם מדבקות פרסומת פשוטות שהוכנו והופצו על ידי הועדה המארגנת של המכביה. אתה רואה: המומחים האמיתיים קובעים שזה לא בולים אלא מדבקות או תויות, גם אם גופים רשמיים הדפיסו אותן.

למעלה