תודה, אלוהים!

גם לא בכביש רטוב.

בדיקות חד-משמעיות הראו שבכביש רטוב האוטו עוצר הרבה יותר מוקדם אם לוחצים על דוושת הבלם עד הסוף. הייתי בקורסים שונים בנהיגה מתקדמת, ובכולם הדגימו את העניין (ניסיתי בעצמי מספר פעמים). אפשר לעצור יותר מוקדם אם לוחצים את דוושת הבלם עד הסוף ללא מחשבה שנייה. יוצא מן הכלל זה כאשר האוטו המצוייד ב ABS, ואז האוטו יעשה פימפום. אדם רגיל (למעט נהגי מרוצים) אינו מסוגל להגיע לפימפום המתקרב לרמת ה ABS, ולכן הנהג עלול להרוס את היכולת של ה ABS ע"י משחקי פימפום. אפילו בכביש רטוב, בלי ABS, ניתן לראות בקלות שפימפום גורם לבלימה הרבה יותר ארוכה מאשר בלימה חזקה על ההתחלה בלי ABS (בלימה עד הסוף ופשוט לא לעזוב לרגע!). כאשר מתחילים לעשות חשבונות, ללחוץ בעדינות, לנסות להרגיש את הפימפום, נבהלים מתגובת ה ABS, נזכרים בשטויות שסיפרו החברים, לא בטוחים, וכדומה, הנהג מתחיל לשחרר ברקס או לא ללחוץ עד הסוף, והרכב דוהר הלאה. רק בדיוק לפני ההתנגשות - האינסטינקט מכריח את האדם לתת ברקס-מלא, אבל זה כבר מאוחר מדי. לא לחשוב פעמיים. לא משנה מצב הכביש או איפה אתם. ברקס. מיד. עד הסוף. עם כל הכוח. ולהשאיר ככה. עדיף לתת ברקס עד הסוף בכל בעייה רצינית שמתעוררת (כגון שלא שמת לב שהאוטו לפניך בולם), ואם הבעייה נעלמת, לשחרר ברקס, ולא מה שכולם עושים - נותנים קצת ברקס, לא עוזר? נותנים עוד קצת ברקס, וכו'. אבל לא לפמפם! וגם לא לנסות לתת ברקס קצת לפני הנעילה! פשוט ברקס >עד הסוף<.

תודה, אלוהים!

אתמול בערב עברתי תאונה מפחידה ביותר שלא ארחיב עליה, ואם מישהו ממש מעוניין אז כתבתי בהרחבה בבלוג. הייתם מברכים הגומל? אני מאמינה באלוהים ויודעת שהוא שמר עליי, מה שלא קשור לדת בכלל אלא לאמונה, יכול להיות שזה בגלל שהייתי עם החברות המתנחלות שלי...? לכן הוא שמר עליי? שווה להסתובב עם מתנחלים. צירפתי תמונה לכן יראו ויראו וישמרו מרחק!!

לא עזר.

לחצתי על הברקס, עד הסוף, עם כל הכח. בכלל לא הכרתי את האופציה של לפמפם. והמשכתי להחליק עד שדחפתי קצת את הרכב שלפניי. אז מה כן הייתי אמורה לעשות? או שאלה נכונה יותר, מה אני אמורה לעשות בפעם הבאה שהמכונית שלי מחליקה על כביש רטוב?

אותו הדבר בדיוק ../images/Emo13.gif

אבל לשמור מרחק
הבלימה יותר מהירה, אבל זה לא אומר שאפשר לעצור בכל מרחק. מרחק העצירה הוא פונקציה של מהירות הנסיעה בריבוע. גם עם האוטו הכי טוב, לא תצליחי לעצור במרחק קצר אם את נוסעת 50 בכביש רטוב. שמירת מרחק (כפונקצית המהירות) ולשים לב לכביש. זהו. על אחת כמה וכמה בכביש רטוב או בעייתי. הייתי מוסיף גם "לא לדבר בסלולר", אבל זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.

אבל, אבל..

תראה, אני הייתי נהגת חדשה ומפוחדת. זו הייתה הפעם הראשונה שלי לנהוג בגשם, אשכרה גשם. אתה יכול לסמוך עליי שנסעתי על בערך 2.5 קמ"ש וברגע שראיתי את הרמזור הופך לאדום התחלתי ללחוץ על הברקס. ואז, לחרדתי אני רואה את הרכב שלי לא נעצר. ואז, לחרדתי אני רואה רכב לפניי. ואז, לחרדתי אני נתקעת בו. ואז, לשמחתי יוצא ממנו בחור נחמד ואפילו פלירטטנו לנו לפני שהוא הלך לבדוק מה עוללתי לרכב שלו. אחרי שהוא בדק, אבל, הוא כבר לא רצה לפלרטט איתי
. למה אני מספרת לך את כל זה? כי אני נהגת זוועתית ולא יודעת לחנות אם זה היה תלוי בחיים שלי, ואם כבר עלה הנושא - אני רוצה לחסוך את התאונה הבאה שלי.

2.5 קמ"ש

ב 2.5 קמ"ש, מספיק שתוציאי רגל החוצה - ותצליחי לעצור את האוטו. על פי התיאור שלך, נשמע לי כאילו: האוטו היה ללא ABS, נסעת בערך 40 קמ"ש, ראית שהאור אדום, התחלת ללחוץ על הברקס, האוטו לא נעצר, לחצת קצת יותר, האוטו עדיין לא נעצר, לחצת קצת יותר, האוטו עוד לא נעצר, ואז נתת ברקס עד הסוף (פאניקה). אני מדבר על שצריך ברקס עד הסוף בשנייה הראשונה שרואים שהמרחק קצר מדי (או שרואים שהאוטו מחליק / מגיע מהר מדי). 40 קמ"ש, מרחק העצירה בכביש טוב בבלימה עיקשת הוא כ 4-5 מטרים (לא בא לי לעשות חשבון מדוייק) שזה מרחק גדול (את מוזמנת לדמיין). עכשיו תוסיפי רטיבות, והמרחק נהיה גדול בהרבה (7-10 מטרים? תלוי ברמת הרטיבות). תוסיפי את ההתלבטות בעת הבלימה, ותגיעי למרחק עצום (15-20 מטרים?). אני מניח שמדובר בנסיעה עירונית. ב 80 קמ"ש - המרחק בבלימה עיקשת כ 20 מטרים בכביש טוב, 50-100 מטרים בבלימה מהוססת בכביש רטוב. בגלל הבלימה שבכ"ז בלמת, את "נתקעת בו". קצת נזקים. האנשים בריאים ושלמים. אם היית נכנסת בו ב 40 קמ"ש (והאוטו היה באמת מחליק כל הדרך), כל האוטו שלך מקדימה היה נראה כמו קווץ', ואת היית בבי"ח (עם חגורת בטיחות) או עם הלוויתן (בלי חגורת בטיחות) או מזועזעת אך בסדר (עם חגורות ועם כרית אוויר). צריך להבין את המשמעות להתנגש ב 40 קמ"ש. 20 קמ"ש הורגים בקלות. 40 על אחת כמה וכמה. מה שמציל את כולם במהירויות גבוהות זה הבלימה (שמורידה מ 40 ל 5 בעת ההתנגשות), כריות אוויר (למי שיש), ואפקט האקורדיון של חזית ועורף הרכב. תדמייני נסיעה ב 5 קמ"ש (זה איטי - תאמיני לי) ונסיעה במהירות הזו בלי להאט לתוך אוטו אחר. תחשבי מה יקרה לרכבים. 5 קמ"ש זה מספיק לגרום לנזק טוב לפנסים מקדימה ולבגאז' מאחורה. ב 40? אין אוטו. היה אוטו. יש סיכוי שאם היית בולמת במכה (ברקס עד הסוף בלי ההיסוס ההתחלתי), לא היית מתנגשת, אבל גם זה לא בטוח (תלוי במרחק). פימפום? היית מתנגשת בו בעוצמה >הרבה< יותר גדולה (והוא לא היה מפלרטט מלכתחילה). במיוחד אם את נהגת מתחילה כי אין סיכוי שתהיי מיומנת בפימפומים ובשאר טריקים. ברקס עד הסוף בלי לחשוב פעמיים. מיד! ולהתפלל.

rigoletto111

New member
העיקר שיצאת מזה בלי נזק רציני../images/Emo70.gif

אגב, כפי שתיארת זאת: כל האחריות והאשמה בתאונה מוטלים על החברה שלך שישבה לידך, כי היא לא שמרה מרחק שיאפשר עצירה מחוץ לטמבון של הרכב שהיה לפניכם. אלוהים שמר על המתנחלים? אולי, משום ש"שומר פתאים ה' ". אצל ה"מתנחלים" במשפחה שלי הנהיגה ב140 קמ"ש היא כנראה תחליף לריגושים אחרים שחסרים להם. תהיי בריאה!

L i k o

New member
לא יודע אם הייתי מברך הגומל, מה שבטוח שאחרי

ההלם הראשוני הייתי מחליט לברך (כמו שלפני בחינות חשובות נשקתי כל מזוזה הנקרית בדרכי ונדרתי נדרים למיניהם שרובם ככולם לא החזיקו דקה אחרי המבחן). כך גם זמן סביר אחרי התאונה בטח הייתי נרגע, ושוכח מכל עניין הגומל, וגם אם לא הייתי שוכח, הייתי בוודאי מתעצל לקום בשבת בבוקר לביהכ"נ ודוחה את זה עד לבוא אליהו.

כן.

אלוהים שומר על כל מי שנוסע עם מתנחלים. בתנך כתוב שאלוהים אוהב את המתחלים ולכן הוא שומר עליהם ועל כל מי שנוסע איתם באוטו. אני לא מבינה על מה מגיעה לו התודה. באתה מידה שהציל אותך יכל למנוע את התאונה בכלל. אהה, הוא סתם רצה שתחשבי עליו ותודי לו. איך שאני מכירה טוב את אלוהים.. ובכל מקרה, טוב שיצאתן בשלום, ואני מקווה שבלי טראומות רציניות מידי. אכן, לפמפם. גם אני הייתי חוסכת תאונה אם הייתי יודעת את זה. אבל הייתי נהגת חדש, ונסעתי בלי מלווה.

אסור לפמפם!

זה מאריך את המרחק פי שניים. ברגע שיש סכנה - ללחוץ על דוושת הבלם עד הסוף (!) בלי חוכמות ובלי נסיונות להיות נחמד עם הבלם או לחשוב על תנאי הכביש. גם בבלמים ישנים, ועל אחת כמה בבלמי ABS. ושלא יעבדו עליכם.

תמיד?

ה'תאונה' שלי הייתה על כביש רטוב, כאשר אני לוחצת שעות על הבלם, והמכונית ממשיכה להחליק. לאחר מכן אמרו לי שהייתי צריכה לפמפם. נשמע הגיוני. אז לא? זה לא היה כזה נורא אילולא זה התרחש בgreat neck, שם מכונית משנה שעברה היא מוצג מוזיאני. ועל bumpers משלמים לפי סוג הרכב.

ephi79

New member
../images/Emo31.gif

אך ורק אם יש ABS, שאז אסור לפמפם, כי הוא מפמפם בשבילך. אם אין ABS, צריך לפמפם. עדיך להאריך את מרחק הבלימה מלאבד שליטה.

לא נכון

גם בלי ABS, האוטו יעצור אם תבלום. הבעייה בלי ABS שאם תזיז את ההגה בזמן בלימה - תאבד שליטה על האוטו, בניגוד לרכב המצוייד ב ABS. לפני שאתה פוסק, תנסה. לך לכל מגרש לנהיגה מתקדמת (יש הרבה בארץ) עם הרטבה, ותראה את ההבדל בין בלימה בניסיונות פימפום שונות לבין בלימה חד משמעית. בלי ABS. אני ניסיתי.

ephi79

New member
רק אחרי זה ראיתי שכתבת מתוך נסיון,

אני כתבתי בלי נסיון, אבל כך למדנו בקורס נהיגה באמבולנס, מפי מדריך ותיק ומנוסה. טוב, אולי אצטרך לנסות את זה

../images/Emo13.gif

גם אני נהג אמבולנס
מחזור 84 או 85 של מד"א. גם שם שמעתי על יתרונות הפימפום. אני מניח שההנחיות האלו כבר עוברות מדור לדור

למעלה