תודה, אלוהים!

הערה

כאשר תנסה בלי ABS, תריח את השריפה של הצמיגים (למרות המים על הכביש). לא בדיוק הכי בריא לצמיגים
בשם המדע, מותר
הגלגלים אכן ננעלים והאוטו מחליק, אבל בגלל המשקל של הרכב - הצמיגים עדיין נמצאים היטב על הכביש למרות המים.

rigoletto111

New member
אני מניח שבקצב הלימוד שלך

עוד כמה שנים תוכל לאייש כל משרה שקיימת בבית החולים. להסיע חולה באמבולנס, לתת לו טיפול רפואי, לחקור לו ת'מוח, לתכנת לו תוכנה שתעסיק אותו, ובסופו של דבר (לאור לימודיך בישיבה) להביא אותו לקבר ישראל כדת וכדין.

ephi79

New member
אגב, משיטוט ברשת, יש הרבה

ציטוטים שמצדדים בטענה שלך, אבל הם כולם מפנים ל"מסלולים", כך שיש לחשוש לדעת יחיד. ניתן למצוא גם תימוכין לדעה של "בעד".

ניסיתי בעצמי

אני לא רק מסתמך עליהם. פעם הייתי חסיד של הבלימה ההדרגתית (יותר טוב מפימפום). אני עדיין חושב שאני נהג מדהים שמסוגל לעשות בלימה הדרגתית טובה (נו, ומי לא חושב שהוא נהג מדהים
). ובכ"ז השתכנעתי מהנסיונות על מסלול רטוב בלי ABS. בעצם, במקום לזכור - "לאוטו הזה יש ABS? אין ABS?" ואז לחשוב "אני אצליח בהדרגתיות? הבלמים יגיבו כמו שארצה? אגיב מספיק מהר?" יותר קל לבלום וזהו. החשיבה על הבלימה - מעכבת את העצירה. עדיף לא לחשוב ופשוט לעמוד על הברקס. לצערי יוצא לי לעיתים (קרובות?) להשתמש בבלימת חירום. שמתי לב שכיום, אחרי שעברתי לשיטת הבלימה-עד-הסוף, העצירה הרבה יותר מהירה. אני מודה שהיום אני לרוב ברכבים עם ABS, לכן לגבי בלי ABS, אני מסתמך על הנסיון שלי בעבר במסלולים רטובים מתאימים בלי ABS שבבלימה עד הסוף - העצירה הייתה מהירה יותר (למרות שאני הנהג הטוב ביותר בעולם, אחרי שומאכר
).

Le Fay

New member
מותק, בדרך שהצעת, בלי ABS ובכביש רטוב,

תמצא את עצמך סב סביב עצמך.

לא נכון

בנסיעה בקו ישר, בלי ABS, אם בולמים, תמיד האוטו יישאר ישר. אם נמצאים באמצע פנייה, בלי ABS - אסור לבלום בלימה מלאה (דהיינו - אין ברירה אלא לפמפם, למרות שגם אז יאבדו את השליטה על האוטו אם הנהג לא מיומן). עם ABS - יש יותר אפשרות לבלום אבל גם אז זה נורא מסוכן. בגדול - אסור לבלום חזק בפנייה. נקודה. עם ABS או בלי. במקרה המדובר - הנהגת נסעה בקו ישר. רק בלימה מלאה. בבלימה בקו ישר האוטו לא יסתובב. גם בלי ABS. כפי שאמרתי קודם - כבר ניסיתי מספר פעמים.

הערה קטנה

רק לנהגים מיומנים: אם מתקרבים לאובייקט במהירות גבוהה, אין מספיק זמן לבלום, ואפשר להתחמק רק ע"י פנייה (עקיפה), יש שתי אופציות: עם ABS - תוך בלימה מלאה (!) פונים קצת (כדי לעקוף) ומיד מיישרים. צריך להיזהר לא לפנות יותר מדי כדי לא לאבד שליטה. בלי ABS - אי אפשר לפנות תוך הבלימה המלאה (כי האוטו פשוט יסתחרר), צריך לשחרר את הברקס רק בשביל הפנייה/העקיפה, ואז לחזור לבלום בלימה מלאה לאחר ששוב יישרו את האוטו. התרגיל הזה מאוד מסוכן ודורש מיומנות גבוהה ועצבי ברזל. לא מומלץ, אבל מדובר לפעמים ב"אין ברירה" (אם מדובר בילד בכביש). אם זה אוטו לפניך - לדעתי לא כדאי לנסות את התרגיל הזה אלא עדיף כבר להתנגש באוטו לפניך. הרבה יותר פשוט עם ABS. נ.ב. יש עדיין מכוניות בלי ABS?

הבהרה

אם בולמים בלימה מלאה, בלי ABS, האוטו יישאר בקו ישר. אין הכוונה שלי שהאוטו יפנה בהכרח לכיוון הנסיעה, כי אם הבלמים לא מסונכרנים, יש סיכוי שהאוטו יטה לצדדים. אבל אפילו בברקסים המגיבים אחרת בכל גלגל כל עוד לא מתחילים לעזוב את הברקס או לשחק עם ההגה, על פי חוקי הפיסיקה, האוטו ימשיך במסלולו קדימה (אולי תוך הטייה). אני מקווה שאני מספיק ברור. אם לא מובן - אולי אצרף שרטוט
עם ABS ישן (שאין בקרה נפרדת לכל גלגל) - המצב דומה. עם ABS חדש (בקרה נפרדת לכל גלגל) - האוטו גם יישאר עם הפנים קדימה לאורך הבלימה (לא משנה מה מצב הבלמים או מצב הכביש).

Le Fay

New member
כנכון. ניסיתי.

זה תלוי לא רק במצב ההגה אלא גם בשיפוע הדרך ובמה שהמשאית לפניך הפילה על הכביש: גם מכשול לא גדול עלול לשנות את כיוון הגלגלים באופן דראסטי.

Le Fay

New member
אני כבר אשן בקבר

הייתי בהלם, אחרי צפיה ממושכת מדי במה שנראה לי כגיבוב פנטזיות של אימפוטנט בסֶטִינְג חרדי. פיציתי את עצמי בשעתיים עבודה שקטה. קראתי את ההבהרות, גם זה נכון, וגם שהתגובה הרפלקסיבית למכשול גדול היא לא להמשיך ישר אלא לברוח הצידה. מי שמשלמים על זה ביוקר הם בדרך כלל המכשולים הקטנים בצד - דו גלגליים והולכי רגל. במקרה הממוזל שלי היה נחמד לראות איך הרכב מתנהג ולצאת מזה בלא שריטה, לשמחתי הזדמן לי לבדוק את זה בגשם הראשון, חודשיים אחרי קבלת הרשיון, וזה היה שיעור מצויין.

לא מאמינה שיש קשר למתנחלים

אם הוא שמר עליך, זה בזכות עצמך. ולשמור מרחק זה תמיד טוב!

barr1969

New member
יכול להיות שהוא שומר על המתנחלים

רק לא בשטחי ההתנחלות? כי אם כן זה נורא שמאלני מצידו, את לא חושבת? וכמו שאמרה הקרוקודילה, אם הוא הציל אתך, הוא גם יכל לחסוך את התאונה הזו ממך. או שזה הוא שבכלל היה על ההגה ונרדם?

Le Fay

New member
אם הוא לצידך, אולי הוא ידאג גם

לטשטש בשבילך את מספר הרכב? או את רוצה לצרף לזה גם שם מלא, טלפון ומען כדי לחסוך לאנשים טלפונים?

למעלה