קשה לי לתת תשובה מוחצת
(התשובה לגבי את"א) אני אישית עושה תואר ראשון ושני מואץ, את השני התחלתי בתחילת השנה. מבחינתי הדבר דרש הארכת הלימודים בחצי שנה ודי הרבה כסף לשכר לימוד (כ-25,000 ש"ח). האם זה שווה את זה? כאמור, אין לי תשובה לכך. אם לדבר בכנות מאוד התאכזבתי מהרמה של האנשים (לפחות חלקם הגדול), מרמת חומר הלימוד ומבחר הקורסים, ולא פחות גם מהמזכירות והעובדה שעל כל בקשה פשוטה צריך להגיש מכתב מפורט לאיזו וועדה. התואר עצמו נראה פשוט כמו לקחת עוד קורסים מתואר ראשון וליצור מהם תואר חדש, והכל ברמה מאוד נמוכה. בהתאם, המעמד של התואר לא נחשב כל כך בשום מקום. גם בריאיונות התמחות לא התרשמו כל כך מזה שאני לומדת תואר שני. ייתכן שהדברים קצת שונים בתואר השני המחקרי. ראשית כל- לומדים שם שנה יותר. יש להם גם חובה לקחת כמדומני 2 קורסים באנגלית וכמה קורסים ייעודיים (קורסים שמזכירים מאוד סדנאות). וגם העבודה על התיזה די מקפיצה את הרמה כנראה. אז האם אני מתחרטת? ממש לא. משפטים מעניין אותי, וסך הכל נחמד לי שם. קיבלתי טעימות מתחומים שנראים לי חשובים לדעת, והצלחתי להתקבע הרבה יותר מתואר ראשון על מה אני רוצה. ייתכן שהתואר ייתן לי בעתיד יתרון, אני באמת לא יודעת. מחקר משפטי- אם עשית פעם סמינר, אז זה בערך מה שעושים שם, רק יותר זמן, יותר עומק, יותר דיונים, יותר עמודים, יותר חידוש וביקורת מצידך וכו'. לגבי לעשות תואר נוסף במקצוע אחר- ראשית כל, זה ייקח יותר זמן. שנית, תואר ראשון אינו מותאם לרוב לאנשים עובדים...מה שאומר שתצטרך שוב להיכנס למשטר לחוץ מאוד מבחינת כסף ו...חיים. כמו כן, שים לב שהפסיקה והחקיקה מתעדכנות כל הזמן ועד שתצא מתואר ראשון כבר התואר הראשון הקודם שלך יהיה לפתע פחות רלוונטי אם לא תמשיך להתעדכן. כמובן שהכל תלוי במה אתה רוצה לעשות. לא ממש פירטת על תוכניותך אז אני די יורה לכל הכיוונים...(-: