תואר שני במשפטים

תואר שני במשפטים

הי, אני נרשמתי ללימודי תואר שני במשפטים באוניברסיטה במסלול עם עבודת תזה. לצערי, לא אישרו לי מסלול עם עבודת תזה וקיבלו אותי לתואר שני במשפטים במסלול רגיל. עקב כך, ביטלתי את הלימודים. בעיקרון, אם אני מתחילה לימודי תואר שני ללא תזה, האם זה יחסום לי את האפשרות בעתיד להמשיך ללימודי דוקטורט? כלומר האם עליי לוודא מראש שאני נמצאת במסלול עם עבודת תזה ולנסות להתקבל לאוניברסיטה אחרת? בנוסף אמרו לי באותה אוניברסיטה כי אחרי שנת לימודים אחת ניתן להגיש בקשה חדשה לעבודת תזה, אולם אף אחד לא מתחייב שיאשרו לי את התזה גם אחרי שנת לימודים אחת. אשמח לקבל תשובה בעניין.

asiel1

New member
דרושה תשובה לשאלה לעיל

עד כמה אפשר להשלים תזה אח"כ, או מה האופציה להתקבל בחו"ל לדוקטורט בלעדיה ?

smart one

New member
אני מכיר שניים שעשו את זה

בת"א ובבר אילן. שניהם נדרשו לשכנע את אחד המרצים לסייע וזה אכן הלך. זה דורש הכנת עבודה נפרדת, בד"כ מדובר במן קדימון לנושא הדוקטורט, לפחות במקרה שלהם ובעקרון הכל דורש אישור של מי שאמון על כך. אני לא יודע אם יש משהו רשמי בענין, שווה בכל מקרה לפנות למזכירות תארים מתקדמים ולבדוק.

מזכירות תארים מתקדמים

פניתי למזכירות תארים מתקדמים, התגובה היתה שאני אמורה להיות שמחה שבכלל התקבלתי לתואר שני (ללא תזה), כי מאוד קשה להתקבל לאוניברסיטה ובמסלול שבחרתי... לאחר שהתעקשתי עם המזכירה שאני מעוניינת אך ורק במסלול עם תזה, הגשתי ערעור, ליו"ד ועדת תואר שני באוניברסיטה, על ההחלטה שלא לקבל אותי למסלול הנ"ל, ערעור שנדחה בסופו של דבר... לגבי פנייה למנחה, נאמר לי על ידי המזכירות שלא מובטח לי שאצליח לשכנע אותו לאשר לי. המסקנה כנראה לנסות מועד הבא באוניברסיטה אחרת:)

היו לך המלצות טובות ממרצים?

הייתי צריכה להגיש הצהרת כוונות? לאיזה מסלול בתואר שני נרשמת שאמרו לך שקשה להתקבל אליו?

מסלול תואר שני פלילי

נרשמתי למסלול תואר שני פלילי עם תזה. היו לי המלצות ממרצים בתואר ראשון משפטים, אבל למדתי במכללה. לגבי הצהרת הכוונות, הגשתי אותה והם קיבלו את נושא המחקר שלי אבל טענו כי הסטודנטים שנרשמו יחד איתי במועד הזה לתואר שני עם תזה, בעלי ממוצע גבוה בתואר הראשון יותר משלי וזו הסיבה לאי קבלתי למסלול עם עבודת תזה.

Atenolol

New member
לפי מה שהבנתי...

כשבוגר תואר שני ללא תזה רוצה להתקבל לדוקטורט, ובהנחה שהציונים שלו טובים ורוצים אותו, יקבלו אותו בצורה כלשהי "על תנאי", כשהתנאי הוא לבצע עבודת מחקר השקולה לתזה של תואר שני. בפועל, אם האדם הזה כבר מצא מנחה פוטנציאלי לדוקטורט, עבודת המחקר הזו יכולה להיות שלב מכין לקראת הדוקטורט עצמו. בהצלחה! נ.ב.: אם שוקלים דוקטורט בארה"ב, התואר השני הישראלי די חסר משמעות: הקבלה תהיה על סמך התואר הראשון.

למעלה