תואר ראשון נוסף

תואר ראשון נוסף

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה סיימתי את לימודי התואר הראשון שלי במדעי המדינה.
את התואר הלכתי ללמוד בעיקר כי לא רציתי לבזבז זמן מיותר כל עוד אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות בחיים, וגם כי מדעי המדינה זה תחום שמאוד עניין אותי.
עכשיו, לאחר מחשבה על מקצוע פרקטי ומעניין, החלטתי ללכת ללמוד משפטים.
עם זאת, אני לא רוצה לזרוק מקום עבודה איכותי עבור לימודי בוקר, ואף אוניברסיטה לא מציעה לימודי ערב.

בהתלבטות בין המכללה למנהל לבין הקריה האקדמית אונו, הבנתי שהמכללה למנהל עדיפה.
אבל האם התוכנית לאקדמאים נחשבת איכותית באותה המידה? וכמה קשה יהיה אח"כ למצוא מקום התמחות טוב?
ובשביל לא לפגוע בעבודה - האם יש כאן מישהו שהיה חלק מהתוכנית הזו ויכול להגיד לי מה ההיקף משרה שהוא הצליח לעבוד בה?

אשמח לכל תשובה..
סופ"ש נעים.

sacrament

New member
משפטים

קחי בחשבון שלמדת 3-4 שנים לתואר ועכשיו יש לך שוב 4 שנים ללמוד ועוד שנה לעשות התמחות, ועוד כמה חודשים ללמוד לבחינות לשכה. זה אומר שב5.5-6 שנים הקרובות את הולכת להתחייב על תואר והמקצוע שבצידו.
אני מציעה לחשוב טוב מאוד על המהלך הזה. האם זה משפטים כי משפטים זה מעניין או בשביל להיות עורכת דין? את אומרת שיש לך עבודה טובה, בשביל מה את צריכה עכשיו שוב לימודים ועוד משפטים...שהוא מקצוע מוצף.

מכל מקום, המכללה למנהל עדיפה על אונו בכל מסלול (לא הבנתי מה משנה המסלול?). אף אחד לא מבטיח לך עבודה או התמחות וזה נכון לכל מוסד לימוד. זה בהחלט יותר קל למצוא התמחות טובה כאשר באים ממוסד טוב אבל לפעמים גם ציונים מעולים וקורות חיים יפים עושים את העבודה.

מכללה למנהל v אונו

אני לא יודע מה נשאר מהמכללה למנהל חוץ מהשם (ולמען האמת לא נראה לי שהיה בה אי פעם יותר מידי). בת זוגי לומדת במכללה הזאת - ערמות של פרחות וערסים ותנאי הקבלה הרשמיים גמישים כמו נערי גומי.

לגבי סגל ההוראה - לא נראה לי שיש הבדל מהותי באיכות המרצים בין שתי המכללות, אבל אני חייב להודות שאינני יודע.

שורה תחתונה - לא ככ משנה...

זו דעתי האישית.
בהצלחה.

בסטר10

New member
דרוג הפקולטות למשפטים

את יכולה להכנס לדרוג של הפקולטות למשפטים שלנו באתר בסטר. השאלה המהותית ביותר שעלייך לשאול היא לאיזה מוסד יש יותר מוניטין. הלימודים הם אותם לימודים והמרצים פחות או יותר אותם מרצים. גם מה שלומדים באוניברסיטה לא כל כך עוזר בפרקטיקה. כך תבתחני את המחירים שעות הלימוד והדרוג של המוסד ובהצלחה

בסטר

ערמות של פרחות וערסים ? לא היה בה יותר מדי ?

ידידי היקר
כבר ניהלנו דיון דומה בעבר
אך כעת אני גם מגובה בהוכחות
חבריי ואני התקבלנו להתמחות בטובי המשרדים המסחריים בארץ ובמגזר הציבורי לפרקליטויות היוקרתיות ביותר, הרשות להגבלים עסקיים, רשות המיסים, הסנגוריה הציבורית משרד ראש הממשלה וכו'

אתה לומד באונ' ויודע הכל אז זה לא משנה מה אני כותב
אך זכור שסביר להניח שבהתמחות שלך תפגוש לפחות (!) מתמחה אחד נוסף לצידך שהגיע מהמכללה למנהל

המון בהצלחה.

לא טענתי שלא ניתן להתמחות אחרי לימודים במכללה

סה"כ ציינתי את התרשמותי מהמכללה. אגב, אני ממש לא בטוח שזה המצב בשאר המכללות.

אל תיקח ללב ידידי.
עלה והצלח.

moonshade

New member
לגבי לימודי בוקר באוניברסיטה...

ברמת העיקרון לפחות בשנה א' אין נוכחות חובה באת"א באף אחד מהקורסים, כך שאם אין לך בעיה ללמוד לימוד עצמי את יכולה גם להירשם לשם. יש אצלנו לא מעט חבר'ה מבוגרים יותר שעובדים במשרה מלאה (כולל לפחות שני דוקטורים במקצועות מדעיים!) ועושים רק מבחנים ועבודות.

אחרת שמעתי באמת דברים יותר על ראשל"צ..

תודה לכולם..

אני מודעת שהמקצוע דורש ממני התחייבות לשנים, וכן, אני מעוניינת במקצוע על אף ההתחייבות הזו. עם זאת, מקום העבודה שלי היום מאוד מעניין אותי ובעתיד אף יכול לספק לי משרת התמחות מצוינת.
אחרי בירורים סגרתי על התואר במכללה למנהל, מתוך הנחה שאין חשיבות גדולה למוסד בו למדתי כל עוד אני מגיעה עם ציונים טובים וקורות חיים מעניינים (תואר ראשון נוסף, מקום עבודה מצויין).

למעלה