תואר ראשון - משפטים - את"א:

תואר ראשון - משפטים - את"א:

היי,

1) יש לי אפשרות להתחיל ללמוד רק בפברואר. מהם החסרונות (והיתרונות?) בכך לעומת התחלה באוקטובר?

2) שמעתם על האופציה להתקבל ללא פסיכומטרי על בסיס זכאות לתואר ראשון בתחום אחר בממוצע 95+ ממכללה המוכרת ע"י המל"ג? אתם מכירים מישהו שאכן התקבל באופן הזה ללא פסיכומטרי, או שלא לסמוך על זה?

3) דו-חוגי: עד כמה הכרחי ותורם לשלב משפטים עם חוג נוסף? אשמח לדעת ספציפית לגבי חשבונאות.

4) יש איזושהי "שלדית" בהכשרת עורכי דין?
אני יודעת שמרכיבי ההכשרה הם לימודים לתואר, סטאז', בחינות לשכה, אך מהו הסדר המחייב? הם חייבים להיות ברצף? כמה זמן אורך כל אחד מהם?

5) מה ההבדל בין משפטן לעו"ד?

6) מהו המעמד של אדם שזכאי לתואר אך לא ניגש לבחינות הלשכה? ושל אדם שזכאי לתואר אך לא עבר סטאז'?

תודה

lol65

New member
לא ידוע לי

שניתן להתחיל איפשהו לימודי משפטים בפברואר. לגבי קבלה על בסיס תואר קודם ללא פסיכומטרי זה אולי אפשרי באחת המכללות, ואת זה צריך לברר שם, אבל לא באוניברסיטאות. אם למישהו יש מידע אחר, אז תתקנו אותי.

לגבי שילוב, הכרחי זה בטח לא, אבל כן יכול לתרום אם למשל אתה ומועמד אחר בעלי נתונים פחות או יותר זהים, אז אולי תואר בכלכלה יתן איזשהו יתרון בהתמחות בתחום המסחרי, אבל לא בהכרח. לגבי חשבונאות, זה די מיותר. אתה לא ממש יכול להיות גם עו"ד וגם רואה חשבון מבחינה פרקטית, אבל שניהם זה תארים מאוד תובעניים, בשניהם נדרשת התמחות (בראיית חשבון יותר ארוכה) כדי לעסוק במקצוע, ובסופו של דבר אתה כן תצטרך להסגר על אחד מהם, מה שדי ייתר את השני. אגב, רואה חשבון יכול לייצג את לקוחותיו בנושא בביהמ"ש.

הסדר המחייב הוא לימודי תואר, אח"כ התמחות ואח"כ בחינות לשכה. אני לא כ"כ מבינה איך אפשר לעשות את זה בסדר אחר גם מבחינה תיאורטית. הם לא חייבים להיות ברצף, אבל אתה תתקשה הרבה יותר למצוא התמחות אם תהיה לך הפסקה ארוכה בין לימודי התואר לחיפוש ההתמחות.

משפטן הוא בעל תואר במשפטים, עו"ד הוא אחד שעבר את בחינות הלשכה, הוא חבר בלשכת עורכי הדין וקיבל רישיון עו"ד. המעמד של אדם שזכאי לתואר אבל לא עבר סטאז' או לא ניגש לבחינות הלשכה הוא אותו המעמד- יש לו תואר במשפטים אבל הוא לא עו"ד, כלומר הוא לא יכול לייצג בביהמ"ש ולא יכול לתת ייעוץ משפטי כעו"ד. הוא יכול לעסוק בתחומים אחרים שיש להם איזושהי נגיעה לתחום המשפטים, אבל בטח לא להציג את עצמו כעו"ד.
אגב, אני לא סגורה על ייעוץ משפטי. חבר'ה, אדם בעל תואר במשפטים אבל בלי רישיון יכול לתת ייעוץ משפטי כמשפטן? למשל בחברה או משהו כזה.

JaneLame

New member
את בטוחה שיש סמסטר אביב באת"א?

נראה לי שאין. שנה א' רווייה בקורסים שנתיים (שנמשכים שני סמסטרים) שהם חובה, ולכן מה שאת אומרת לא אפשרי מבחינה טכנית.

למעלה