השורה האחרונה הייתה במטרה מסויימת -
לנסות ש
אתה לא תיקח את זה באופן אישי, אבל נראה שעוד אני צריך ללטש קצת את הטכניקה (או שאתה צריך ללמוד להתייחס עניינית לדברים). בנימה אישית - אולי לדעתך פספסתי את המסר שניסית להעביר, אבל המסר שאני קיבלתי הוא דיבור של איזה אבדאי עם טון מתנשא שמתיימר להציג לשואל את הנתיב שעליו לבחור כי הוא הוא יודע מה נכון ומה לא נכון. קרא שוב את ההודעה שלך וקרא שוב את ההודעה שלי. אם אתה עדיין חושב שתגובתי היא מתנשאת מצד אחד אך מתרפסת מצד שני - תנחומיי (ופה - אני מרשה לעצמי "להתנשא"). אתה יודע מה הבעיה עם אנשים? שהם לא מסוגלים לשמוע ביקורת מבלי להיעלב וישר להכנס לעמדת התגוננות. במקום לקבל את הדברים ולחשוב עליהם ל-5 דקות, הם ישר רוצים להגיב ולהראות למגיב למה מה שהם חושבים הוא נכון ולמה מה שהוא חושב - לא נכון. זו בעיה רצינית - חוסר היכולת/הרצון להקשיב ולהבין את דברי הצד השני. בצורה כזו אין פה דיון אמיתי אלא רק עימות שבו מפסיד מי שממצמץ ראשון. לו הייתי רוצה "לרדת לפסים אישיים", הייתי כותב משהו חריף הרבה יותר ולא מתנסה "להתרפס" (לדעתך) בסיום. אצא מנקודת הנחה שאתה גולש בפורומים השונים מזה זמן מה ובוודאי כבר ראית דברים שאנשים כותבים שהם לא היו מעיזים לומר אותם פנים מול פנים. הרבה יותר קל להתבטא כשמסך של מחשב מסתיר אותך, ולעיתים נדמה שזה דווקא האינטרנט שמוציא את הרע מאנשים. לגופו של עניין - קראתי את תגובתך (הראשונה) פעם אחת, קראתי אותה פעמיים. בכל פעם זה הרגיש אותו דבר. הסיבה היחידה ל|אייקון חביב| הייתה לא להכנס לעימות מיותר, שיתכן שנבע מחוסר הבנה שלי. שים לב שגם בתחילת הדברים ציינתי ש
בעיניי הדברים נראו כמו שהם נראו. ------------------------- אגב, אולי אני לא מבין את המשמעות של "שפה מליצית", כי אני לא חושב שבשפה כזו דיברתי (בהודעה הקודמת). בשבילך, תמצית הדברים "בגובה העיניים" - אני חושב שנשמעת מתנשא לאללה כשניסית לענות על שאלה שבכלל לא שאלו אותך. הוא שאל אם יש (לך) מושג
מה יעזור לו תואר שני במשפטים, אתה אמרת לו שאין טעם לשלב בין תחומים "לא קשורים", ומהצורה שאמרת את זה - זה נשמע כאילו שזו עובדה קיימת שברורה לכולם. הוא שאל אותך על משפטים, אתה ענית לו על וטרינריה וארכאולוגיה. לא יודעים? לא עונים. רוצים להביע דעה? על הכיפאק, רק להשתדל לשמור על צניעות ולא לזלזל בצד השני כשאתה בעצם אומר לו: "בטח, אם תלמד משפטים תוכל ליישב את הסכסוך בין הצב לארנב". היית יכול לציין שתואר שני במשפטים לא מספיק לרשיון עריכת דין ולכן - הוא גם לא יכול ליישב את הסכסוך ביניהם. אבל כנראה שלהצחיק את החבר'ה היה יותר חשוב בשבילך. ----- עכשיו שים יד על הלב ותגיד לי מה מעורר אצלך יותר אנטגוניזם - "בגובה העיניים" או "בשפה מליצית".
- ואין בזה שום התרפסות.