תהפוכות

icy rain drop

New member
על דת וריקנות

אז קודם כל שלום לך, לחברי הפורום, לאורחים, ולליזר פלס שאותו אני כבר מכירה מפורום אחר :) למרות שלא נראה לי שהוא זוכר אותי.... לא משנה אני בחורה חילונית, יותר חילונית מחילונית. אתאיסטית כמעט, אפשר לומר. אני לא רואה שום דבר שקושר אותי עם דת כלשהי. עוד לא סגורה על זה, בכל מקרה אני לא אוהבת הגדרות, אבל אני מקווה שהבנתם את עמדתי. אני מאמינה בדברים שבאים מתוך הבנאדם, והוא עושה אותם מרצונו החפשי, ולא מתוך פחד, כפיה או הרגל טבוע מהילדות. בביתו של החבר, בקידוש בשישי, אני לא אומרת אמן. קצת צורם- אבל אני לא רואה סיבה לומר... החינוך בבית הוא חינוך לאדישות לכל העניין הזה, ניתוק מוחלט. אוכל ביום כיפור- חופשי לחם בפסח... (פעם ראשונה השנה. כנראה עניין של מסורת) שבת וקידוש- רק השגעונות של אמא, פעם בכמה שנים עושים תקופה של כמה שבועות עם קידוש כבר מזמן נמאס לה.... בכל מקרה אין לי יותר מדי עקרונות בלשון המעטה.... אני מרגישה את הריקנות הזו לא פעם אבל היא עדיפה מאשר להרגיש את הפספוס של לא לעשות מה שאת באמת רוצה. ואת ההרגשה הבלתי נמנעת של "חיים רק פעם אחת" ... אני בכל אופן עושה מה שאני רוצה... ורוב הזמן מרגישה טוב עם זה. קצת עצוב לי שכולם פה מנותקים לגמרי גם מהאקטואליה (זה נחמד להתנתק אבל לא כללל הזמן... אסטרונאוט סטייל) אבל זה עניין אחר לגמרי ... אני לא יכולה להבטיח שזה יעבור אבל כן יכולה לומר בבטחון שתתרגלי לזה... אני מצדיעה לך על האומץ הרב שהיה לך בביצוע המהלך הזה, יציאה בשאלה... אני מעריכה אנשים שהולכים אחרי הלב...... כל הכבוד לכם....!

מספר מילים לבת יפתח ולאחרים

שבחרת אינם אשמת הדת אלא אשמתך בלבד ישנם נשים רבות שחיות טוב מאוד עם בעליהם ותתפלאי לדעת גם אוהבות אותם ואפילו נהנות מחיי מין מהנים מאוד. בדת ישנם דברים רבים ויפים מאוד (זה שיש כאלה שהחליטו לפרש את אלוהים בתור אל זועם ונרגן שרק מחפש להעניש את ילדיו ורק בהם נתקלת זה בעיה שלך ולא של הדת) ואלוהים הוא רחום וחנון ואוהב את כל ברואיו גם אם הם חוטאים ולכן ישנם דרכי תשובה רבות וישנם גם דרכים רבות לעבוד אותו החל מנטורי קרטא (מעניין איזה חגורה יש להם) ועד ברסלב ומיזרוחניקים ושומרי מסורת. את רק צריכה למצוא את הדרך המתאימה לך ולנפשך וישנם משפחות שבהם כל אחד מהילדים שייך לזרם אחר (שלפעמים יש התנגדות קשה בין שני הדרכים) וכולם חיים בשלום בינהם כי יש להם הורים חכמים ונבונים שהנחילו להם שכולם אחים וגם אם הם חלוקים בינהם עליהם לנהוג כבית הלל ושמאי שהתחתנו אלו באלו. וישנם משפחות לא חכמות הכופות בכח דרך חיים המנוגדת לנפשו של הילד עד שבסוף הוא בועט (גם אם עמוק בפנים הוא יודע שהוא טועה). ולמרות המלל הרב שכתבת על תהיותיך מדוע את דתיה או מדוע את עושה דברים מסוימים או מדוע את שומרת שבת , הרי כל זה בא בעצם כדי לספק תירוץ למה שאת רוצה לעשות באמת והדת מונעת ממך וזה להזדיין וזה מובן באופן ברור שמכל האיסורים שיש בדת בחרת את טהרת המשפחה בתור דבר שאת הכי לא סובלת וכאילו הא כבד מנשוא (למרות שהרעיון של טהרת המשפחה בבסיסו הוא רעיון מוצלח לחיים זוגיים מאושרים כאשר מונעים רוויה מיחסי מין - אבל זה בתנאי שיש לך בן זוג טוב - מה שבמקרה שלך לא היה). ואני רואה זאת גם בהרבה מקומות שהסיבה העיקרית שבנות בגילאי תיכון והלאה (ולפעמים אפילו יותר מוקדם) מתחילות לעזוב את הדת היא זיונים וחברים הן רוצות וגופן סוער ומשתוקק לכך אבל מכיוון שהדת אוסרת אז הן מוצאות כל מיני סיבות כאילו "הגיוניות" "ומודרניות" מדוע הדת הינה פרימיטיבית ולא מתאימה לימינו ולכן מותר להן לעשות מה שהן רוצות וחושבות שמותר ורצוי. רק דבר אחד את והן שוכחות שבדת ישנה הרבה חוכמה בינה דעת והתבוננות אבל נוח לכם לזלזל בזה כי זה מתאים למה שאת רוצה לעשות ותמיד יקפוץ החכמולוג התורן וישלוף איזה משהו שנראה לא מובן ויביא מזה "הוכחה" שהדת לא נכונה אבל ברוב "יושרו" הוא יתעלם מכל שאר העולם העצום והרחב שקיים בדת שהוא כן נכון (ומדענים שונים מגיעים היום לאחר מחקר ממושך למסקנות שכבר כתובות מלפני מאות ואלפי שנים) אבל כל זה לא מעניין אותו כי הוא רוצה להצדיק את צרכיו הגופניים. וכמו שטיפש יתקע את אצבעו בתוך שקע חשמל ויטען שלא יקרה לו כלום שהרי הוא לא רואה את החשמל וכמה שיסבירו לו הוא יפטור את זה בתור שטיות ופרימיטיבים ואני יודע יותר טוב מכולכם ואז יתקע את אצבעו בשקע החשמלי , יתחשמל וימות. כך גם כאן ישנם דברים שמחשמלים רק שבמקרה זה ההתחשמלות תקרה מאוחר יותר. וכמו שאם בשקע החשמל היה רק זרם קטן אותו אחד יחטוף רק זץ ולא יקרה לו כלום חוץ מכאב אותו דבר אדם שחוטא גם הוא חוטף זץ אבל הוא יכל לתקן כי האל הוא אבא רחום וחנון ואוהב את כל ילדיו וגם אם הוא מעניש אותם (לפעמים בעונשים קשים - והכעס והתמרמרות על העונש קיימת - שהרי אני הרי אדם טוב ועושה מצוות אז למה זה מגיע לי ? - זה מכיוון שאנו רק בני אדם ואיננו רואים את התמונה הכוללת (כמו זה שתוקע את האצבע בשקע חשמל)) די לחזירם לדרך נכונה כמו שכל אבא היה נוהג כי כל מה שהאדם סובל ועובר בסוף הכל לטובתו.

מספר מילים לבת יפתח ולאחרים - המשך

ובקשר לריקנות את צודקת זה המצב האמיתי שמרגישים אותו גם רבים אחרים ומחפשים דרכים כדי להעלים את הריקנות כל מיני מאמצי שווא החל מבילויים שתיה זיונים כל מיני עשבים או כדורים או ספורט (שאחרים עושים ולא הם כגון כדורגל וכדורסל ומבזבזים על כך הרבה מלל) אבל זה לא עוזר להם והריקנות נשארת אבל היא מכוסה בשכבות עות וכל פעם שהיא מציצה החוצה הם מנסים לחשוב על משהו אחר כדי להתעלם ממנה - למרות שהם יודעים עמוק בלב טוב מאוד שהם טועים בדרכם ולכן הריקנות לא עוזבת אותם - כי נוח להם פיזית במה שהם עושים כי הגוף נהנה ומתבהם ומתחיל להרגיש פחות את כאב הריקנות. ותתפלאי אולי לדעת אבל ניתן לדעת ממראה פני האדם האם הוא אוכל כשר או לא. כי ברגע שהגוף מתבהם זה משתקף. ואני זוכר כשהייתי באוניברסיטה היו שני שותפים בדירה שלא היו דתיים בכלל (לא שאני דתי גדול) והיו יוצאים כמעט מידי לילה לבלות לשתות ןלזיין עד שיום אחד כשהייתי בסלון ליד החדר שלהם שמעתי אותם מדברים ואת אחד מהם שואל את החבר שלו "נו אז מה עכשיו ? אז יצאנו עוד פעם לבלות וזיינו עוד בחורה ודפקנו עוד בקבוק ויסקי , אז מה עכשיו ? " אני הייתי אז צעיר וקינאתי בחיים שהם עושים עד לאותה שיחה ששמעתי ופתאום הבנתי שהם ניצלו את הבילויים בצורה מקסימלית ופתאום גם הם מרגישים ריקנות שזה כבר לא זה וחסר משהו לחיים שלהם. אז הבנתי מה שסיפרו לי המורים שלי (על הנאות הגוף) ונוכחתי שהם צודקים בהרבה דברים. לסיכום : אני לא דתי גדול (ואני לא בטוח אם חרדי יחשוב שאני דתי) אבל משתדל לשמור על השבת ולאכול כשר וגם על יחסי המין (למרות שאני רווק וזה בכלל לא קל) ואני מקווה שהבנת את מה שהתכוונתי במה שכתבתי כי אני לא מרצה מקצועי והדברים יצאו קצת מבולבלים. פשוט הרגיז אותי הגישה של כותבי התגובות למרות שגם לי יש הרבה שאלות ולא תמיד אני מסכים עם מה שרבנים מסויימים אומרים או עושים , אבל כמו שכבר כתבתי ישנם הרבה דרכים לעבוד את השם וכל אחד פשוט צריך למצוא לו את הדרך המתאימה לנפשו. את צריכה לשאול את עצמך האם את מאמינה באלוהים ? והאם את מאמינה בתורה שניתנה ? אם כן תחפשי את הדרך ביהדות (ולא באלה שמסלפים דברים מפורשים בתורה וטוענים שהם היהדות החדשה - כי אין יהדות חדשה) המתאימה לנפשך. כי חבל לפספס את הרכבת (הקרובה מאוד) וחיי נצח בשביל הנאות גוף שהם נטו אולי 30 שנה.

ההתחלה לתגובתי הראשונה כאן.

זה שהיו לך חיים אומללים וזה שהפכת להיות "שטיח פרסי" (לפחות שטיח יקר)ועוד בחירות אומללות אחרות שבחרת אינם אשמת הדת אלא אשמתך בלבד ישנם נשים רבות שחיות טוב מאוד עם בעליהם ותתפלאי לדעת גם אוהבות אותם ואפילו נהנות מחיי מין מהנים מאוד. בדת ישנם דברים רבים ויפים מאוד (זה שיש כאלה שהחליטו לפרש את אלוהים בתור אל זועם ונרגן שרק מחפש להעניש את ילדיו ורק בהם נתקלת זה בעיה שלך ולא של הדת) ואלוהים הוא רחום וחנון ואוהב את כל ברואיו גם אם הם חוטאים ולכן ישנם דרכי תשובה רבות וישנם גם דרכים רבות לעבוד אותו החל מנטורי קרטא (מעניין איזה חגורה יש להם) ועד ברסלב ומיזרוחניקים ושומרי מסורת.

מיכל25אב

New member
חכמים הזהרו בדבריכם...

אני לא יודעת מאיפה להתחיל..... אני דתיה ומאושרת בדרכי.אבל אי אפשר להתיחס לדת נטו-תוך כדי הנתקות מהחברה והמסגרת הדתית שבה אנחנו חיים אם היה-אולי לא היו כל כך הרבה יוצאים בשאלה. אם כל מה שהבנת מההודעה של בת יפתח זה שחסרות לה "הנאות הגוף" אז הבעיה היא בהבנת הנקרא אצליך,ולא אצלה. בתור רווק,אני לא חושבת שיכולה להיות לך ההבנה על איכות חייהם של זוגות נשואים,ובוודאי לא איכות חיי המין שלהם. ומעבר לזה גם אם כל מה שאמרת על הדת הוא נכון,לא ברור לי מה ניסית לומר בזה-מה שבטוח שזה לא המקום ולא הסגנון להגיד את זה. >התרגזתי בשביל חברה שלי<

תתפלאי

כמה דברים אפשר ללמוד רק מלהקשיב ולהתבונן בהתנהגותו של אדם או זוג נשוי ואם מתבוננים מספיק טוב אפשר גם לראות דברים סמויים מן העיין כגון האם הוא אוכל כשר או לא האם הוא שומר תורה ומצוות או לא האם הוא/היא מקיימים יחסי מין רבים או לא. דברים רבים אפשר לראות צריך רק לדעת להסתכל. ובקשר להבנה של הכתוב גם את זה צריך ללמוד ופעמים רבות רואים שהאדם אומר בפועל משהוא אחר לגמרי מהמילים או מהטקסט שהוא כותב גם אם במבט ראשון זה נראה אחרת וגם אם הוא מכחיש שהוא לא מתכוון לזה - צריך לדעת להתבונן. והדגשתי את המילה לזיין כדי להטיח את האמת בפניהן של כל אלו שעוטפות את עזיבת הדת בכל מיני טענות שונות ומשונות כאשר בפועל זו הסיבה העיקרית. ולא הבנתי שחסרות לה רק הנאות הגוף אלא שזה דבר משמעותי ביותר אצלה. היא זו שבחרה להדגיש מכל המצוות הרבות שיש דוקא את טהרת המשפחה שכיום הינה די קלה כי המקוואות מרוצפות בקרמיקה ונקיים והמיים אפילו יותר נקיים מבריכת שחיה שכולם הולכים אליה. וכאשר מתייחסים לזה בצורה נכונה זה מקרב בין בני הזוג ולא מרחיק , הרי היום נשים גויות בארצות הברית ועוד ארצות עושות "תקופת בתולין מחודשת" ונמנעות מיחסי מין במשך חודש עד כמה חודשים לפני הנישואין כי הן גם מבינות שזה גורם למשיכה חזקה יותר (מה גם שרוב הנשים לא אוהבות לקיים יחסי מין בזמן הווסת) ופה יש לה "אישור" להימנע מכך גם בווסת וגם תקופה נוספת. לא צריך להתנתק מהחברה כמו שאמרתי מקודם בדת ישנם הרבה מאוד גוונים וכל אחד ואחת צריך למצוא את הדרך המתאימה לנפשו גם אם גדל בדרך אחרת כי ישנם דרכים המסתגרות מהעולם וישנם דרכים המתחברות לעולם באהבה ושמחה ללא עזיבת הדת - כל נפש וחוסנה והדרך המתאימה לה. כמו שאמרתי אני לא דתי גדול ולא מרצה ולכן גם הדברים שאמרתי לא היו מסודרים כל כך והם היו מכוונים גם כלפי השאר שברוב "יושרם" לועגים למספר דברים קטן מאוד ומתעלמים מכך ש 99 אחוז של הדת הינה נכונה וטובה. "ןהפרימיטיבים" כלשונם ידעו כבר לפני אלפי שנים דברים שרק היום מדענים מגלים לאחר עשרונות שנות מחקר. אז מי פה הפרימיטיבי ?

ובכן, בינה אחרת....

ראשית, אין לי כל עניין לדון בחיי הפרטיים כאן. ציינתי שאני אישית לא אשמור טהרה ואין לכך שום קשר למערכות יחסים שהיו ועוד תהיינה לי בעתיד. מוטב לך שתפשפש בשרשור ותקרא הייטב את אשר כתבתי על הטהרה. אני מאושרת מאוד בלעדיה.... אם ישנן נשים אשר מצליחות לנהל חיים מאושרים בדרך זו - תבורכנה. אני אישית לא אלך יותר בדרך זו.

Kimbal1

New member
שתי הערות -

א) אני מרחם על שותפיך מימי האוניברסיטה בעיקר על איך שהם הצליחו להפוך את הסקס לדבר סתמי בחיים שלהם. לא כל חילוני מרגיש כך לגבי סקס. מעבר לכך שגם חילונים נהנים מזוגיות וסטוצים עד אור הבוקר הם בהחלט לא תמצית החיים שלא במסגרת הדת(אם כי זה יכול להיות שלב מאוד מהנה ומחכים בחיים של הבנאדם) ב) בנוגע לרכבת המתקרבת ובאה ולחיי הנצח, איך אתה יודע? ראית את הרכבת? פגשת מישהו שחזר משם?

PopeJoan

New member
אופס... תיקון טעות

את=אתה מדגישה=מדגיש וכו'. הממ... זה הופך לתופעה איתי.

יוסף א

New member
ציטוט "אני מעריכה אנשים שהולכים אחר

הלב". שימי לב מה כתוב במקורותינו,היינו, ביהדות,,, "רשעים,נמצאים ברשות ליבם,וצדיקים, ליבם ברשותם". יקירתי הריקנות שאת מרגישה היא הריקנות הנפשית שלך,את מבינה?? זה סובייקטיבי. לא הדת היהודית ריקנית מתוכן,אלא,זה שאינו חי על פיה ואינו מבין אותה,כמוך למשל. ועל אנשים כמוך יש לנו יופי של פתגם,,"כל הפוסל במומיו הוא פוסל". ויש לי עצה בשבילך:אם הדרך אינה מוצאת חן בענייך אל תגידי לכולם שזו אינה הדרך. אם את חוטאת,מילא,אבל להחטיא את הרבים??? זה חמור מאוד.

יוסף

ראשית, למרות כל מה שנאמר כאן, אינני מחשיבה את עצמי לכופרת של ממש. יש לי עדיין שאלות לגבי קיומו של בורא עולם, ואני אכן אעלה אותן בשלב מאוחר יותר בפורום הזה. שינית, אין בכוונתי להחטיא את הרבים וגם אם הצגתי את דעתי לגבי נושא מסויים אין אני רואה זאת כחטא כפי שאתה מתאר זאת. אני סבורה כי רובו של החומר האנושי בפורום הזה יוצאים בשאלה וגם אלו שלא יודעים הייטב מה רוח הדברים הנאמרים כאן.

בת יפתח היקרה

חבל שאת יוצאת בהצהרות בומבסטיות שלעולם לא תשמרי עוד טהרה."טהרת המשפחה" זה יסוד היהדות, קשה לי להאמין ששייך לשמור על זיקה דתית כל שהיא בלי זה. בורא עולם מנסה אותך. כולנו עוברים קשיים, מי יותר ומי פחות. אבל תזכרי דבר אחד מאד מאד חשוב: לא מעמידים בן אדם בניסיון שהוא אינו יכול לעמוד בו,יש בך כוחות להתגבר! הנה שיר מ"אורות הקודש", לי זה מאד עזר. יש לך שליחות שנשגבה מבינתך להבין יש בכחך להגשים אותה אתה חייב להאמין עלה למעלה, עלה כי כח עז לך יש לך כנפי-רוח כנפי נשרים אבירים אל תכחש בם פן יכחשו לך דרוש אותם וימצאו לך מיד. יש בך כחות אתה יכול להתגבר ומתוך הרע את האור לראות, לבנות עולם יפה יותר. עלה למעלה עלה... בהצלחה!

גל נעים

New member
קשקושים בעלמא ופסיכולוגיה בגרוש.

מה יהיה? , מתי תעבור אבולוציה פסיכולוגית ותעלה כיתה לרמה קצת יותר מתוחכמת מ-"הקב"ה מנסה אותך"?.... צ'מע ידידי- אתה יודע, הקב"ה מנסה אותך בתוך המעגל הדתי, ורוצה לראות איך תצא מזה...זה באמת נסיון קשה, אבל כולנו כאן מחכים לך שתשוב אל חיק שלילת הדת הרבנית על סמך כמות ההבלים המוצגים לראוה כתוכן "מסיני"...

נו, הצטרפת לממציאים תורה חדשה?

מה לא למדת היסטוריה? רבים הקדימו אותך, תראה איפה הם היום? האם הנכדים שלהם בכלל יהודים? תנועת ההשכלה, הרפורמים, ובתקופות קדומות יותר הקראים והמתיוונים. הבנתי שאתה בארה"ב עכשיו. האם ידוע לך שמחוץ לניו יורק שיעור ההתבוללות, של יהדות ארה"ב, עומד על מעל 80%?

Le Fay

New member
הכי אהבתי "שליחות שנשגבה מבינתך"../images/Emo6.gif

תמיד תסמוך על אנשים שמבטיחים - "אתה לא צריך להבין כלום". למשל - רואה את המעטפה הזאת? זה לא עניינך מה יש בה. כל מה שאתה צריך לדעת, זה שמחר בשבע בבוקר אתה לוקח קו 33, יורד בתחנה השניה, מחכה חמש עשרה דקות על הספסל הירוק ליד התחנה, אחר כך נכנס לחצר האחורית של בית 4, מוצא פח אשפה שכתוב עליו אלברטו, שם אותה אותה שם. אחר כך אתה סופר את המרצפות בדרך החוצה, מרים את המרצפת התשיעית, לוקח את השקית הקטנה הלבנה שאתה מוצא שם, שם בכיס. הולך בחזרה לתחנה בלי להסתכל אחורה. לוקח קו 31 ובא ישר הנה. קאפיטו?

יוסף א

New member
le fay, אני מבין שאת מעדיפה להיות

מלכת בגהינום,ולא איזה עבד זוטר בגן עדן,נכון?? אם את לא מבינה הכל מהתחלה אז את לא עושה כלום,,הא?? ניראה אותך מחנכת בגישה הזאת ילדים,,, מעט ענווה לא תזיק לך.

למעלה