תהפוכות

yoyo007gam

New member
אל תמהרו לשחרר לשון

אף שאיני תמיד מסכים עם כל מה שהדת דורשת עדיין איני חושב שמותר לנו (החילונים) להעביר ביקורת על מי שבחר מרצונו החופשי לחיות כך זה לא קיים רק בדת היהודית ויש אפילותיאוריות שאומרות כי אשה ששומרת טהרה הסיכויים שלה למות בשעת לידה קטנים יותר אל תשכחו שכשניתנה הדת לעם ישראל לא היה מדע כל כך מפותח ולכן היה זה אקט של שמירה על המין האנושי יש דברים רבים בדת שהם אבני יסוד של חברה מתוקנת האם חשבתם פעם על הציווי "לא תגנוב" או "לא תרצח" זה אולי היום נשמע ברור מאליו אך כנראה שפעם לא היה כל כך ברור העניין (ראה- קין והבל) לכן בואו נדרוש מאחרים לכבד את רצונינו לחיות את חיינו כפי שאנחנו רוצים לחיות אותם ולאפשר לאחרים לחיות את חייהם כפי שהם מבינים אותה ותאמינו שכל החיכוכים בין שתי הקבוצותהיא פוליטיקה זולה ואגב אל תגידו שנשותיהם לא היו מעוניינות לחיות כך לו התאפשר להן ורק הפחד הוא שמכריע אותן כי את אותו העניין אפשר להגיד על זה שאני מגדל את ילדי לאהוב את הארץ ואולי יום אחד להתגייס לצבא וחלילה חלילה לא לחזור בריא ושלם משם ואני מכיר המון אנשים שמתנגדים לדרך החיים הזו ובכל זאת אין התערבות בחיי המשפחה שלי

ברוכה הבאה

את בטוחה שאת מרגישה ריקנות? ז'תומרת, אני בטוח שזה מה שאת מרגישה ועם הרגשות שלך אני לא ממש יכול להתווכח אבל, את בטוחה שזה המצב שלך היום? אין לך אידיאלים? בכלל? אין לך שום דבר יותר חזק מארבע האמות שלך שחשוב לך? אני בטוח שיש לך דיעות מסויימות בנושאים מסויימים, הבעיה היא שאותנו הרגילו להאמין, שהדבר היחיד שנותן משמעות לחיים הוא דבר שאנחנו לא יכולים לדעת, להבין, או להרגיש אותו. על זה בדיוק אני חולק. אני לא חושב שדברים שאני לא יכול לקבל עליהם הוכחה שהם בכלל קיימים, יכולים לתת לי משמעות.

XcalibEr

New member
אל תשכנעי את עצמך שהענבים בוסר הם

אני חלוני, אי אפשר לומר שבאתי מבית דתי, אבל שבת , ולפעמים בית כנסת בשבתות, ובאופן קבוע בית כנסת בחגים היה. לא צריך להיות דתי אדוק כדי להיות דתי, ולא צריך לשנוא את השבת כדי להיות חלוני, אם את מבינה למה אני מתכוון. עכשיו את מגיבה הפוך, את עושה דווקה דברים ביום שבת כי זה מספק אותך ונותן לך תחושה של חופש ושליטה בחיים. אבל במוקדם ומאוחר תחושת הריקנות מגיעה, כי טעמת בעבר את חיי המשפחה המאוחדת ביום השבת, ואת ההרגשה המיוחדת, כאשר כולם יושבים מסביי לשולחן, יום אחד בשבוע איחד אותנו כך. לא רע בלהיות "חלוני" כמוסג החרדים, אבל להנות מהטוב שיש בעולם הדתי. זה מה שהחרדים מכנים בזלזול "שומרי מסורת". לא רק שזה לא מילה גסה, תתפלאי, בכל עדות המזרח זה היה מבטה דתי לכל דבר, ולא שגעונות כמו שיש לחרדים בארץ, שאם אתה פותח פקק של קוקה קולה ביום שבת אז אתה לא דתי, או (שחכתי) חייב לחתוך את הנייר טוולט לפני כניסת שבת (נו באמת).. שורה תחתונה תמשיכי את החיים איך שאת מאמינה, אבל המלצה שלי, תעמלי בשבת, תשבי על השולחן, תקדשי, תדליקי נירות, תהני, ואחר כך את את רוצה תרכבי על אופנוע, או תגלשי בINTERNET. מקווה שעזרתי.

יוסף א

New member
את יודעת,כופרת חמודה,שהציטוט שלך

"אדם באמונתו יחיה" אינו נכון?? הציטוט המדוייק הוא "צדיק באמונתו יחיה". את מבינה את ההבדל??

יוסף א

New member
יום אחד כינס השטן את כל יועציו ,,

וידידיו השדים לאסיפת תדרוך ומקצה שיפורים בעבודתם על פני האדמה. ובכן,,ידידיי, אמר השטן,התכנסנו כאן עכשיו לאסיפה קצרה,אבל לפני שנתחיל אני רוצה להראות לכם ציד מוצלח ויפה של אחד מידידינו כאן. ובכן ,,אני לא צריך להזכיר לכם שאת הדבר הכי יפה שאנחנו יכולים לעשות,יענו,להחטיא דתי אורגינל,זה הדובדבן שבקצפת בעבודתינו. ובכן הסתכלו נא באינטרנט ב"תפוז"ותיראו איך הצלחנו להוציא ילדה דתיה,ולא סתם דתיה אלא,נולדה בבית דתי,מתוך דרך האמת של היהדות ומצוותיה,ולשים אותה על הדרך שלנו. אין,,אין סיפוק גדול מזה בעבודתינו,,,אבל מה שהכי נהנתי זה,מהביטוי הניפלא: "לעולם לא אשמור עוד טהרה",,. עכשיו, היא כבר עושה לנו את העבודה,ועל זה אפילו לא חלמתי שנגיע איתה. אךךךךך,,,, אנשים כאלה עושים לי הרבה חשק לעבוד,, אבל ,,זהו,,יאללה ,נתחיל בתדרוך,,,

rigoletto111

New member
ביחס לשטן

אני בהחלט מעדיף שיעסוק קצת בקריאת הפורומים פה מאשר שיעשה עוד התערבות מרושעת ודבילית עם אלוהים כמו שעשה לאיוב!

VITO LIGHTNER

New member
לפי איך שאתה כותב../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif

יום אחד הוא גם יצוד איתך.

Le Fay

New member
מי שמצטט מידע פנימי מחדר התדריכים

של השטן, בטח יודע על מה הוא מדבר. בכמה מכרת את נשמתך?
<השדים הזוטרים האלה, הכי גרועים. כמו כלבים קטנים, הכי רעים מכולם>

קינקי25

New member
שאלה

שלום לכולכם, אני לא דתי אבל למשפחתי יש זיקה למסורת, לעומתם אני חסר אמונה אם כי את ארוחות שיש אני אוהב מאוד אבל בזה זה מסתיים. הייתי מעוניין לדעת אם לאנשים החוזרים בשאלה יש מנגנון שעוזר להם להשתלב בחיים החילוניים, המעבר מחיי דת לחיי חול נראה לי מעבר חד קיצוני וקשה, ולחוזרים בתשובה יש מנגנונים משומנים היטב. איך אדם היוצא מחברנ חרדית מצליח להשתלב בחברה החילונית?

../images/Emo39.gif שאלה טובה

הל"ל מנסה להיות מנגנון שעוזר להשתלב בחיים החילוניים. אני כובת מנסה, כי בתכלס אין שום דבר שיכול לגרום לאדם להשתלב בשום מקום למעט באדם עצמו ורצונו. אם הוא רוצה הוא ישתלב בכל מקום, אם הוא לא רוצה שום דבר לא יעזור. בשורה התחתונה, כל אחד משתלב בתאם לאישיותו. >ספל חמאה בברכה ברוכה בא<

רוני 2112

New member
חזרה בשאלה

שלום לך גם אני חייתי בבית דתי אמנם לא חרדי אבל דתי אבל חזרתי בשאלה בתהליך שלקח זמן מכיוון שעוד הייתי נער הוריי עמדו לי על הראש ללכת לבית הכנסת וכו... אבל כשהתגייסתי לצבא עשיתי מה שרציתי אבל כשהתחתנתי חזרתי מעט למקורות ואני מסורתי לא נוסע בשבת כי אני לא רוצה אישתי דתייה וגם ילדיי ואנחנו שומרים נידה נכון שזה קצת מעצבן והפיוזים נישרפים אבל כשמגיע היום עשן יוצא מחדר השינה ובעיקר בימים הראשונים סך הכל אני חושב שהדת היא יפה ולצערי יש הרבה אנשים שמכערים אותה ועושים ממנה מסחרה ומרמים בשם ה' בקיצור צריך לשמור משהו מהדת ולאוו דווקא מפחד שמא.... משהו שיזכיר לך שאתה יהודי

רוני2112

New member
מ ה לא צריך לעשות ?!

אולי התכוונת שלא צריך לשמור על משהו שיזכיר לך שאתה יהודי שוב טעות בידך להזכיר לך אני באתי מבית דתי והייתי דתי מאוד אפילו עמדתי להיות חרדי אך התעשתי ברגע הנכון וברצף של מיקרים יצאתי מהדת עד שבכלל הקצנתי אך שוב לקחתי אחורה ונשארתי מה שאני קורא לעצמי חילוני פלוס

מעביר בי צמרמורת../images/Emo5.gif

אני נקראת "בהגדרה" בחורה מסורתית.. אבל מה שנכתבת כאן , קצת מזעזע אותי .קשה לי שאנשים כאן קוטלים את דרכי היהדות .ביהדות יש גם דברים יפים !!! אני מבינה שרוב חברי הפורום הזה בעברם סבלו מכפיה בבית וזה מה שהביא אותם "להיות בשאלה" אבל אפשר גם לשמר את הדברים היפים : נרות שבת , קידוש , ארוחות יום וערב שבת בחוג המשפחה ...ואין סוף דברים יפים ונטולי כפייה ,אלא הדברים הבאים מהנאה טהורה...(מי לא ירצה לבלות בחיק המשפחה קצת ..?) שורה תחתונה אני דיי מבינה אתכם , אבל מצד שני זה זיעזע אותי טיפה .. אני מאחלת לכולכם בסופו של דבר חיים טובים , עם סיפוק וללא הרגשה של ריקנות...
...

למעלה