תהפוכות

תשתי כוס מים

אומרים שזה מרגיע צמרמורות... בוודאי שיש ביהדות גם דברים יפים (לא תגנוב, למשל) אבל היי, בכל מקום בו כתובים שטויות, יש גם כמה דברים חיוביים. ולכן מה? אנחנו נקבל את מכלול השטויות רק בגלל שאחוז קטן מהם מקובלים עלינו? את טועה יקירתי. רובם של חברי הפורום לא סבלו יותר מידי בעברם החרדי ומה שהביא אותם לצאת לחופשי ולהיות חילוניים, הוא רצונם החופשי ולא בעיות של כפיה למיניהן. לבלות בחיק המשפחה? תמיד. גם הנוצרים מבלים בכריסמס (ואפילו נותנים מתנות שוות) ועדיין, זו לא סיבה להצטרף לכנסיה הקתולית. לסיכום: מכותרת הפורום כבר יכולת להבין שאת הולכת להזדעזע. מתוך דאגה לשלומך, אני רק יכול להציע לך שלא להמשיך ולקרוא כאן.

אם אתה מציע לשם ביטחוני ...

אז אין שום בעיה אני זזתי לי ויותר אני לא אקרא את ההודעות בפורום זה
.. דיי עכשיו לענינו: שתיתי מים נרגעתי..(אגב..) תודה על העצה! לגבי "איחוד משפחות בכריסמס" לבלות בחיק המשפחה תלוי מאיפה בא המקור של כך. לזה החשיבות אם זו הדת היהודית או הנצרות. ( ואני לא אתחיל לפתח איתך דיון עכשיו איזו דת היא הדת הנכונה זה לא הפורום ) מבחינתי כשהיהדות מורה על קידוש ועורכת ליל שבת לא סתם היא ....

אני פשוט מפחד שהלב שלך יתקיף אותך

המקור? נראה לך שלפני שהומצאה התורה היהודית, משפחות לא היו מבלות יחד?

בטח שהיו מבלות!

אבל אז לא היה מי שיגיד להם שכך צריך להעשות ואז זה היה נעשה פעם בחודשיים שלושה של האספות המישפחתיות האלו... ותחשוב על זה אוווווו....

ו...

נראה לך שהעובדה שיש מישהו שמכריח את המשפחה לשבת יחד מוסיפה להרמוניה המשפחתית יותר מאשר שהם בוחרים לעשות זאת מרצונם החופשי?

נו באמת...

שאלה? עשית פעם קידוש ערב שבת? זה לא תענוג? זה הכי כיף בעולם לשבת ולצחוק ,לדבר ולהקשיב לאנשים שכל השבוע לא היה לך רגע פנוי להסתכל להם בפנים? ואף אחד לא מכריח אותך להמשיך להישאר אחרי הקידוש לשמוע ליציאות של אחיך הגדול שמוציא רק שטיות מהפה... תמיד אפשר לקום וללכת ,אבל המינימום זה להיפגש פעם בשבוע מסביב לשולחן . תגיד לי איפה יש את זה בנצרות של לשבת פעם אחת בשבוע מסביב לשולחן ולהעביר דאחקות?!

boaZone

New member
מזל שאלוהים עבד ששה ימים

כדי שאת תוכלי להעביר דאחקות ביום השביעי...
משפחות מאוחדות קיימות בכל העולם, בייחוד בסביבתנו - ערבים, איטלקים יוונים, כולם חמולות, הרבה יותר מאיתנו. לא לזה התכוון המשורר בתקנו את השבת. אמנם ייתכן שבת יפתח, אי שם בתחילת השרשור, אמנם סובלת בדיוק מהמחסור עליו את מדברת, אבל הוא אינו שווה את הסבל שבשאר ימי השבוע. Zון

באמת מזל../images/Emo70.gif

שהוא שבת ביום השביעי תאמין לי אחרת היינו עובדים כמו חמורים... (לא שאנחנו לא.או שמה אני אדבר בלשון יחיד
? ) "משפחות מאוחדות קיימות בכל העולם " האומנם? האם הם עושים להם יום פעם אחת בשבוע להיות יחד ולהעביר חויות ? ( אני לא מדברת על sunday morning) הרי מאיפה בא היום של הלשבות מהתנ"ך ולכן גם הנוצרים שובתים ( רק ביום ראשון לפי דברי ישו כדי להבדיל ביננו) .

icy rain drop

New member
אם משפחה תרצה להיות מאוחדת

היא תהיה מאוחדת... ולא צריך תירוצים או כפיה לזה. אצלנו אמנם זה לא ככה אבל זה אולי גם בגלל שאנחנו לא ממש רוצים את זה כלומר.... אני. למה אני צריכה שדת תכתיב לי יום להיות עם המשפחה ולא אני אכתיב או אקבע לעצמי?....

xslf

New member
אני מכירה משפחות

שארוחת ערב משפחתית, כל ערב, זה דבר קדוש בשבילן. והכוונה לא רק לאכול, אלא גם לדבר להיות יחד ולהעביר חוויות. אז מה, הם היו צריכים את הדת בשביל זה? (לא, הם לא היו נוצרים או יהודים. )

בשם התורה הקדושה

חיפשתי ביממה האחרונה, עברתי על כל הפסוקים המתייחסים לשבת ולא מצאתי את הפסוק אליו התייחסת, בו נכתב: "וביום השבת, סובו בביתכם, גלגלו לכם צינגלה והעבירו דאחקות עם משפחתכם". לעומת זאת, מצאתי בכמה מקומות כל מיני איסורים מטומטמים אחרים. אפשר לקבל את התנ"ך שלך?

icy rain drop

New member
רק רציתי לומר לך, מנהל יקר

שאתה ממש מדהים אותי!! דרך החשיבה שלך ממש מדהימה לפחות לפי מה שראיתי מכאן, לא חסרה לך חדשנות, ליברליות, פתיחות ועוד המון... קראתי והרגשתי שהוצאת לי את המילים מהפה...... מתרגשת כשרואה אנשים כאלה

יוסף א

New member
לייזר פלס,,אתה יודע,,ההבדל היחיד

בינך לבין בהמה,זה,שאתה מסוגל לדבר ואילו היא לא. חוץ מזה אין הרבה הבדל בינכם. שלמה המלך אמר על אדם ללא אמונה,ציטוט:"מותר האדם מן הבהמה אין".

Kimbal1

New member
מספר הערות

א)להגיד לבנאדם "אתה בהמה" זה גידוף ולא טיעון ענייני. ב) ישנם קופים המסוגלים לשוחח בשפת הסימנים שבה משתמשים חירשים-אילמים. ג) אחד ההבדלים בינך לבין אותם קופים הוא שהם לא קוראים אחד לשני "בהמה" כשיש ביניהם חילוקי דעות. ד)איפה מצאת ששלמה התכוון לאדם ללא אמונה ולא לאדם באשר הוא?

crfv

New member
השלום והברכה לכופרת

אומנם אינני יכולה לשחות בנעלייך אבל מאחר ועברתי תחושות דומות בתחילת דרכי אולי אוכל לשתף אותך בהתנסותי. כאשר אנו נעים ממצב שיש בו תכליתיות לכאוס מוחלט, הבלבול חוגג. תכנתו אותנו לחוש רגשות לא לנו, לחשוב מחשבות לא לנו, וכעת החופש המוחלט מסחרר אותנו לתוך ריק איום ומפחיד. מי אנחנו בכלל? אנו נאלצים להמציא את עצמנו מחדש. כל הרגשות המבלבלים הללו נמצאים על רקע של רגשי אשמה כבדים ושל ביקורת עצמית וביקורת כלפי אחרים. הביקורת הזו שכבר הפכה להיות חלק מההטבעה שלנו כמו די. אן, אי, גם שנים אחרי יציאה לשאלה אפשר לזהות את המבט המחמיר הזה כלפי עצמנו וכלפי אחרים. אז מה לעשות את בטח שואלת? קודם כל לא להיות לבד עם התחושות ולשתף, ולדבר ואם צריך לבקש עזרה מיקצועית. דבר שני להתייחס לעצמנו בסלחנות, ללא שיפוטיות, התפתחות אורכת זמן, אז סבלנות. ואם אפשר ללמוד,ולעסוק בדברים שאוהבים, אז לאט אנו לומדים להכיר את עצמנו, לאהוב את מה שיש, ולהנות מהחיים היפים האלה. בהרבה אהבה אני

למעלה