תהליך גירושין

תהליך גירושין

היי, אני בת 24 נשואה חודשיים ואני מעוניינת להתגרש-ללא ילדים כמובן. לכל השאלות שיגיעו לבטח אז ככה בקצרה: יחד 6 שנים וכנראה שהמעבר לדירה יחד עשה רק רע... צחקתי על כל אותם האנשים שגרו יחד לפני הנישואין כי לא הבנתי מה יכול להתחדש אחרי 6 שנים אז טעיתי טעות מרה יש לנו בית שרכשנו במשותף ללא הסכם ממון,רציתי להיות בטוחה שנתחלק בזה חצי חצי למרות שהוא תרם טיפה יותר. אודה לתשובה.

בטוחה שזה רק המעבר דירה??

מה השתנה? וכיום לפני שמתחתנים מומלץ לגור יחד. שתדעי להבא ...

רק הערה קטנה...

אני מתייחס רק למה שכתבת... אין לי מושג מה באמת הולך. אבל אם מדובר בריבים של חודשיים, אחרי שעברתם לגור ביחד, הייתי מתאפק עוד קצת עם הגירושים ומנסה בינתיים למצוא דרכים לשיפור המצב. אם היה מדובר באהבה שגוועה, אז אי אפשר לתקן. אבל ריבים וצעקות? זה מראה שאכפת לכם, ואולי יש דרך לתקשר טוב יותר.

העניין הוא

שאנחנו מה חודשים טובים לא מדברים, גרנו יחד חודש לפני החתונה כבר ואז כבר לא היה לי אומץ לבטל את הכל בדיעבד זה היה טעות, רציתי ללכת לייעוץ זוגי הוא לא מסכים בטענה שהוא לא מאמין בזה אני לא יכולה להמשיך לחיות איתו כמו 2 שותפים אז עדיף מוקדם מאשר מאוחר לא?

seeyou

New member
"אני לא יכולה להמשיך לחיות איתו כמו 2 שותפים"

יש לי חדשות עבורך במיקרה הטוב-נשואים זה שותפות (אי שיוויונית) נעימה זה לא מתאים לכול אחד פעם היה רלוונטי להיתחתן היום כבר לא רצית ללכת לייעוץ זוגי-רעיון טוב תלכי קודם לבד להבין את חוקי המשחק(שבדרך כלל משתנים מבית אחד לשני.) הוא לא מסכים בטענה שהוא לא מאמין בזה-לדעתי הוא צודק-גם אני באותה דעה לא צריכים "שופטים" במיטה כמו במשחקי הכדורגל אפשר ללמוד לנגן אבל אם אין את הכישרון חבל על הזמן-אותו סיפור גם בנשואים. יוסי

קארניו

New member

נולדים עם הכשרון להיות נשואים? תיאורייה מעניינת....

קארניו

New member
ועוד משהו קטן

אל תזלזלי בכסף ואל תוותרי בקלות על החלק שמגיע לך והעיקר להסתלק מהמקום ( בהנחה שאכן בחרת להתגרש ) . אני מבינה את הצורך לסיים במהירות את הנישואים אבל תשקלי את צעדייך במתינות ובחוכמה.

כן בהחלט

אני סה"כ רוצה את מה שהשקעתי זהו...הם לא מבינים הם חושבים שאקח לו את מה שהוא השקיע זאת לא המטרה בכלל ועוד הכי מצחיק שהוא השקיע ממש קצת יותר ממני ואם אני מנסה לדייק זה נע בין 5000-10000 על מה אנשים מתעכבים פה כאילו שיש לי משמורת או מזונות שאני צריכה להתעכב עליהם!

קארניו

New member
אני חושבת (מרפרוף על התגובות)

שהייתה אי הבנה לגבי הפוסט שפתחת. בעוד שאת הגעת הנה "מבושלת" בנחרצות שלך לסיים את הנישואים ורצית רק לוודא מה הן זכויותייך המשפטיות , הגולשים טעו בחושבם שבאת להתייעץ בנוגע למערכת היחסים .

לא מצאתי פורום אחר

כנראה שטעיתי, תגובות מחרידות ועוד לשמוע את זה מאישה לאישה ומאימהות מזל שאמא שלי לא כזאת!

seeyou

New member
וכיום לפני שמתחתנים מומלץ לגור יחד?

אולי גם להביא כמה ילדים לעולם
? יש פירסום של חברה השכרה שמוכנה לתת רכב להתנסות חודש-חודשיים ליפני שקונים. אולי אפשר לאמץ את הרעיון ל"נשואים זמניים" ליפני נשואים קבועים?
לגור ביחד כ"מאהבים" זה שונה מלגור יחד כנשואים.-הכוונה שהמטרה היא שונה. יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
נו, יוסי

זוג צעיר שגר יחד 2-3 שנים לפני החתונה זה לא בדיוק סטארט אפ. ילדים זה סיפור אחר. אבל מגורים יחד? אפילו בדור של הוריי כבר עשו את זה.

seeyou

New member
אתה צודק-לא כול סטארט אפ.מסתיים בHAPPY-END

לכן רוב הצעירים מנסים כמה מערכות יחסים(סטארט אפ) הרי יש דעה שהנשואים הם =HAPPY END או בתירגום חופשי-סוף לשימחה
גם בדור של הוריי היו מיקרים בודדים של מגורים משותפים ללא נשואים(השכנים שלנו היו כ12 שנה בסטטוס הזה והיתגרשו אחרי חצי שנה מהנשואים. מוזר- כולם יודעים שהמסגרת הישנה לא מתאימה לתמונה המודרנית ולמרות זאת רוצים בחתונה

נומלה

New member
למה את רוצה להיות בטוחה

שתתחלקו בבית חצי חצי? לא יותר הוגן לפי יחס ההשקעה? חודשיים זה לא בדיוק שהשקעת את החיים שלך בבית.

חחח

כשאמרתי שהוא תרם טיפה יותר התכוונתי לזה!! ההבדל נע בין 5000-10,000 ממש לא אכפת לי מהכסף הזה האמיני לי נומלה אני רוצה לדעת כדי להיות בטוחה בזכויות שלי סה"כ!

נומלה

New member
אם את בטוחה שאת רוצה להפרד

ואני ממש מבינה איך זה יכול לקרות ואל תאשימי את המגורים חתונה משנה משהו בסדרי הכוחות שלא כולם חיים עם זה בשלום. אחוז ניכר של מקרי הגירושין הם עד שנתיים מיום החתונה. אז עיזבי אינטרנט ושטויות ולכי להתיעץ עם עורך דין באשר לזכויותייך וחובותייך ולאן לפנות. יעוץ ראשוני כזה ניתן בחינם (או כמעט בחינם) על ידי ויצו ונעמת אם את לא סגורה על הענין. אבל זה דבר לעשות רק אם סגורה על עצמך שהחיים איתו זה לא מה שאת רוצה או אם ההתלבטות שלך היא כספית. במקרה שהענין הוא אחר יעוץ חיצוני בנושאי זוגיות יכול לעזור אם לא לחיות יחד יפה אז להפרד יפה. לא מוכרחים לקחת אותו אם הוא לא רוצה. אפשר להתחיל לבד.

שילה1

New member
לצורך כך-גשי להתיעץ עם עורך דין,

ואז תחליטי באיזו דרך מעדיפה להתגרש,אם בכלל.

למעלה