תהייה...

ren dong

New member
תהייה...

למה בארץ הרבה יותר נדיר למצוא אנשים מקועקעים/מחוררים לעומת ארצות אירופה למשל? ניסיתי לחשוב על זה והמסקנה היחידה שהצלחתי להגיע אליה היא שבארץ פשוט אין הרבה פירסרים/מקעקעים טובים מספיק או שמספיק סומכים עליהם.. מה אתם אומרים?

bluebat

New member
לא

אני לא חושבת ככה! יש הרבה אנשים שזה לא מדבר אליהם. הרמה לא קשורה בגרוש!!! יש הרבה אנשים שמפחדים לעשות,אין להם אומץ,ואיך בדיוק הרמה של המקעקעים בארץ קשורה לזה אתה חושב?

ren dong

New member
א. אני בת...

ב.בסה"כ אמרתי שזה הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו ולא הדבר היחיד (אם בכלל) שמסביר את התופעה... סתם תהיתי למה נגיד כמו שאת אומרת שבארץ זה פחות מדבר אל אנשים...

BlizzardOzz

New member
יש דווקא קשר לארץ...

כי לפי היהדות אסור לקעקע ולחורר את הגוף, אז אולי זהגם קשור.

ren dong

New member
המממ

חשבתי גם על זה אבל אחוז הדתיים הוא קטן יחסית (וגם רוב האנשים שאני רואה ביומיום הם חילוניים) וחוצמזה מבחינת אחוזים בתוך החברה החילונית יחסית לאחוזים האלה בחו"ל זה עדיין אחוז הרבה יותר נמוך בארץ...

shpluck

New member
מותתר לפי היהדות לחורר את הגוף!

מותר לחורר כל עוד זה היה בשבילך ולא בשביל למשוך תשומת לב אחרים ולמצוא בעזרת זה ע"י אחרים אלא בשבילך. לרחל היה נזם.

Moosh Tg

New member
קופיקו צודק!.

תמיד לדוסיות יש עגילים באוזן. ואפילו ראיתי אחד דתי ליד הבית שלי עם ספטום!.

justagir123l

New member
אני דתייה...

יש לי כמה פירסים באוזן, וספטום... זה אסור לי כי זה לא צנוע כי זה מושך צומת לב וזה מנהג גויים, אבל יש כאלה שלא איכפת להם מהצניעות למרות שהם דתיים (כמוני) ומי שעושה את זה בשבילו ולא בשביל למשוך צומת לב, זה בסדר. לכן יש הרבה דתיות עם עגילים רגילים באוזניים - בגלל שזה לא מיוחד או שונה אז זה לא מושך צומת לב והם מרשים לעצמם לעשות.

ראיתי לפני שבועיים

דתי עם אינדסטריאל, עגיל בעבה ונזם מעשן ליד ההורים שלו ושתי האחיות הקטנות שלו. זה היה ממש מוזר. הוי, השחיתות. הוי, התועבה..

justagir123l

New member
זה מוזר כי..

רוב הדתיים לא עושים דברים כאלה. יש כאלה שמבינים יותר ומרשים לעצמם לחקור ולשאול ואז הם מבינים שמותר לעשות דברים מסויימים למרות שבחברה הדתית רואים את הדברים האלה כאסורים. אני מתה לראות עוד דתיים עם פירסינג. לגבי קעקועים יש באמת בעיה ביהדות, אבל אני בטוחה שאפשר למצוא פתרון גם לזה.

קצת קשה לעקוף

מצווה בספר דברים שאומרת לא לקעקע את הגוף במלים מפורשות. אם דתי מחליט לעשות קעקוע הוא צריך לקחת בחשבון את העובדה שהוא עובר במפורש על מצוות הקודש. :) ותודה שהסברת למה זה מוזר. אני אוסיף - כמה דתיים עם נזם, אינדסטריאל ועגיל בגבה ראיתם מעשנים ליד המשפחה שלהם???? אל תשחקו לי אותה ליברלים עם ה"מה מוזר הזה" שלכם.

קודם כל אני בת

ולא אמרתי כלום על זנה שלפי הדת אסור לעשן או לעשות פירסינג. זה פשוט לא נפוץ.

Peach on rocks

New member
דבר ראשון

את לא בת את נקבה דבר שני זהו ואל תתווכחי איתי! מוואאאאההההה =)

MaddyD

New member
בוא נתחיל כך,

עישון. המון אבל המוןןןןן דתיים מעשנים. זה די נפוץ, פירסינגים. תשמע. מותר זה כן, אולי הוא מורד אנערף

קעקוע/חריטה/כוויה וכל נזק שגורמים

לגוף היו ממנהגי הגויים, בימי התנ"ך, אלוהים אסר על היהודים לעשות את הדברים הנ"ל, אפילו להתגלח עם סכין, כי זה פוצע את הבשר. לדתיות מותר לעשות חורים בשביל לשים עגילים, אבל הרי גם עשיית חורים בשביל העגילים זו פציעה של הבשר... הממ...

למעלה