תהיו רגועים.

מה זה "קטע כביש מפוקח"?

הייתי יכול להניח שמדובר בקטע שבו נמדדת מהירות ממוצעת, אבל בשביל זה צריך 2 מצלמות, אחת בכל קצה, לא?

מיצו

New member
זו בעיה. תעלומה ממש.

האם מדובר בקטע של מדידת מהירות ממוצעת? האם מדובר בקטע שבו יש אכיפה מוגברת כללית ולא קשורה בכלל לנושא הזה? האם זה קטע שבו מתכוונים להכניס מערכות פיקוח נוספות? לפי הבנתי בקטע שבו יש מדידת מהירות ממוצעת אז חייבת להיות הקפדה על מצלמת כניסה לקטע ומצלמת יציאה מן הקטע, וכן להקפיד על כך שלא יהיו כניסות ויציאות מן הקטע שהרי אדם יכול לתת גז על 200 ולברוח החוצה לפני שהוא מגיע למצלמת היציאה, ולהיפך. מבחינת תשתיות, זה לא אפשרי לפי מיטב הבנתי. אין מצלמת יציאה מהקטע, ומדובר באזור שבו יש כניסות ויציאות אל הכביש. לא ברור איך בדיוק הם מתכוונים לפקח. ממה שאני מכיר בשטח, בשני הכבישים הללו התנאים האלה אינם מתקיימים, ולכן זה מעלה סימן שאלה גדול מאוד לגבי אמינות הנתונים. אם זה לכיסוי תחת ו/או הפחדת הנהגים - בסדר. אבל אין לזה שום כיסוי טכנולוגי בשטח.

ואני תוהה לעצמי מתי בדיוק

מיחלפו את אבליים, יבור ואחיהוד? שבוע שעבר כשעברתי שם הן היו צמתים לכל דבר וללא סימנים של תחילת עבודות מיחלוף. ואולי קטע כביש מפוקח אומר שזה נקודות חשודות לחבלה אפשרית במצלמות? רק השערה/שאלה

מיצו

New member
זו פעם ראשונה שאני שומע את זה.

אם כן - זה אומר שכל המכוניות בין ק. אריה למורשה יצולמו פעמיים. בנפח התנועה הקיים שם, זה אומר מאות אלפי תמונות ביום. האם התשתית תומכת בכך? ימים יגידו. על כל פנים, אם הדברים שאתה כותב נכונים, זה לא מופיע בפרסום הרשמי של המשרד לבטחון פנים (בעוד שקטעים אחרים כן מופיעים כ"קטעים מפוקחים"). זו לא ההטעיה היחידה שנמצאת בפרסום הזה. מצלמות שידועות כפעילות אינן כלל מצויות בפרסום הזה. למשל - חדרה דרום, אור עקיבא, ק. אריה ועוד. מכיוון שלפי טענתם תאריך התחלת הפעילות הוא היום (יום ראשון), זה אומר שפועלים עבדו במרץ כל הלילה כדי להזיז את אותן מצלמות, או שפשוט משקרים לנו בלי למצמץ. זו לא תהיה פעם ראשונה. זוכרים את עניין מצלמות הרמזור שלא אמורות לאכוף מהירות? עכשיו הטון קצת השתנה, עכשיו רואים בתמונה שכן יש מדידת מהירות גם בחציית צומת (מה שאני אומר פה כבר שנה וחצי), ועכשיו אנחנו שומעים ששוקלים להפעיל אותן בלילה גם למדידת מהירות בצומת. להאמין להם? ממש לא.

בערך ק"מ אחרי המצלמה של ק. ארייה יש עוד סלילה

שכבר קיימת + ארון חשמל. עמוד עדיין אין אבל אני חושב שזה יכול להיות מבצעי תוך יום.

אני לא מבין למה הכרחי שלא יהיו כניסות ויציאות

הרי אם מישהו יודע איכשהו או חושד שבקטע הזה יש אכיפה של מהירות ממוצעת - אז הוא יכול לנסוע שם בגבול המהירות המותרת; אם הוא הבין את זה או חושד בזה אחרי שהוא עבר את מצלמת הכניסה ולפני שעבר את מצלמת היציאה - אז הוא יכול לעצור בצד לכמה דקות במקום לברוח מאחת היציאות; ואם הוא לא הבין את זה - אז ממילא אין לו סיבה לנצל את היציאות לבריחה. ואם מישהו נכנס לכביש באמצע הקטע מאחת הכניסות - אז הוא יצולם רק פעם אחת לכל היותר, ואי אפשר יהיה לאכוף עליו את שיטת המהירות הממוצעת. אז מה זה משנה?

מיצו

New member
אם אתה רוצה כיסוי

אתה צריך ש- 100% מהרכבים שנצפו בנק' א' יצפו גם בנק' ב'. לא? האם אפשר לרכב לא יצולם בכניסה, אבל כן יצולם ביציאה (כי הוא נכנס לשם מאיזה שביל עפר או אפילו ממחלף שעבר בדרך, למשל)? איך תוכל לאכוף כך את המהירות הממוצעת? או שאתה אומר שמ- 100% רכבים זה בסדר שרק 80% יצולמו, וכל השאר שיעשו מה שבא להם? לא חשבתי על זה ככה. אני מניח שזה אפשרי. אבל אתה כן מסכים איתי על נקודת הכניסה והיציאה מהקטע, לא? כך שאם יש רק מצלמה אחת מן הסתם זה לא יכול להיות קטע מפוקח, נכון? אתה יודע, עכשיו נפל לי האסימון, תוך כדי כתיבה. אני חושב על כביש 44 למשל, הוא מסומן כקטע מפוקח. אבל הקטע האמור מכיל רק מצלמה אחת - ליד מקוה ישראל (אחת מערבה, אחת מזרחה). הגיוני שצריך עוד מצלמה, לפחות בכיוון אחד מהשניים אם לא בשניהם. אבל אין. או שיש ולא חשבתי עליה. יש מצלמת רמזור אחת בבית דגן (מזרחה) ואחת במחלף השבעה (מערבה). אם אני לוקח את הרעיון שלך שזה לא משנה אם יש כניסות ויציאות, ואני מצלם כל אחד, כל אחד שעובר נגיד במחלף השבעה מערבה, כל אחד. ואז אני מצלם כל אחד במקוה ישראל, כל אחד. ואז אני עושה השוואה, ואם אני מגלה את אותו מספר גם פה וגם שם, אני מסתכל בזמן שלקח לו לבצע את הקטע. ביניהם יש (לצורך הדוגמה) 10 ק"מ, ומותר 70 קמ"ש. אם לקח לו אפילו שניה פחות מ- 8.5 דקות, זה אומר שהוא חייב היה לנסוע איפושהו במהלך אותם 10 ק"מ במהירות שעולה על 70 קמ"ש שאחרת לא היה יכול להגיע למצלמה השניה בפחות מאותו פרק זמן, במיוחד בהתחשב בעובדה שבדרך היו 3 רמזורים (גם אם בדרך פלא כולם היו ירוקים). המממ...

כן. לא חייבים 100%. יהיו מספיק גם ככה.

בפרט שממילא, כאמור, מי שיבין שהוא צריך לברוח, יכול פשוט לעצור בצד לכמה דקות, ואת זה אפשר לעשות גם בקטע ללא כניסות ויציאות. ברור שרק רכב שצולם בשתי מצלמות יוכל להיות מואשם לפי מהירות ממוצעת. על האחרים סתם "בוזבז" צילום, אבל הצילום עצמו, או אפילו שמירת/שידור התמונה, הוא משאב זול מאוד, כפי שזה נראה. אני לא רואה שום מניעה טכנית לעשות את מה שאתה אומר. למעשה אפשר להשוות את צילומי כל המצלמות, מכל הארץ. הרי הכל משודר לאותו מרכז בקרה, מגיע לאותו בסיס מידע. מה הבעיה להשוות את כל מספרי הרכב, מכל המצלמות, ולהוציא פלט של כל המקרים שרכב צולם בשתי מצלמות בפרק זמן "קצר מדי" ביחס למרחק ביניהן?

tzuriFZ6

New member
לפי מה שאתה אומר

זה לא חייב להיות "קטע" אלא כל הארץ בעצם. לצורך ההעניין- אם יצאתי מת"א וצולמתי. הגעתי לחיפה וצולמתי. והזמן בין הצילומים הוא "מהיר" מדי. זה יכול להיות דוח. אבל זה אומר שלכל המצלמות צריך להיות את האפשרות לפענח מס' רכב.

מיצו

New member
אבל זה כבר יש. APNR מובנה במערכת

המצלמה עצמה מזהה את המספר ומטביעה אותו בתוך התמונה וגם בשם הקובץ. קובץ אחד לכל תמונה, ובכל תמונה יש עבירה אחת. עכשיו כל מה שצריך לעשות זה להגדיר צילום כל הזמן, כל אחד, כל מהירות. מי שמהיר מדי - דו"ח על המקום. מי שלא מהיר מדי, חכה חכה למצלמה הבאה. צולמת גם שם וההפרש בזמנים היה קצר מדי - דו"ח. הממממ... אם זה נכון, ההשלכות לזה יכולות להיות נוראיות.

tzuriFZ6

New member
גם בלי זה, ההשלכות יהיו נוראיות

אשכרה "האח הגדול" לא במובן של תוכנית הריאלטי, אלא במובן של המעקב...בעעעעעעעעעעע

tzuriFZ6

New member
השאלההיא גם,

איך תתבצע הצלבת הנתונים בין המצלמות? אם המחשב יעשה את זה, אכלנו אותה ובגדול. זה יהיה ממוחשב, שרירותי ומזעזע אם כ"א אנושי יעשה את ההצלבה. יש מצב שזה לא יעבוד משיקולי כ"א ותקציבים.ואז, אולי... אולי... הפיקוח של "מקטעים"יהיה אפסי.

מה פתאום שכ"א יעשה את זה?!

זה הרי טריביאלי שהמחשב יבצע את זה. כ"א מתערב במקרים חריגים שהמחשב מדווח על איזושהי בעיה בתהליך האוטומטי.

tzuriFZ6

New member
אני חייב להגיד, שמפה, מרחוק

זה ממש מלחיץ העניין הזה של "פוטו כאסח" בבעלות מדינת ישראל. ונראה לי מה שנשאר לעשות זה לחכות לל"ג בעומר.

אם פי 3

New member
ברור שממוחשב

למחשב זה "פינטס". לאנשים - "משימה בלתי אפשרית". על "כל הארץ" נראה לי בלתי סביר (כמויות מידע אדירות, כשהרוב "רעש" כלומר מידע לא שימושי / לא מעניין בהקשר של איתור "עבריינים"), אבל על מקטעים מוגדרים - ישים בהחלט. מצד שני, זו מדינת ישראל. לא בהכרח מה שנראה *לי* בלתי סביר, הוא כזה בעיני קובעי המדיניות.

נדמה לי ששמעתי היום (בהקשר להנפקה של פייסבוק)

שבכל יום מועלות לפייסבוק 250 מיליון תמונות! והמספר הולך וגדל מיום ליום. וגם שם הרוב "רעש", אבל זה כבר ענין אחר
כאן אנחנו מדברים על שני סדרי גודל פחות. נכון, יש הבדלים, אבל זה לא בלתי-אפשרי. בשביל מחשבים מודרניים זה לא כמויות אדירות.

אם פי 3

New member
זה עדיין הרבה

אפשרי - כן. אבל עדיין, גם כיום, זה דורש משאבים ניכרים, ולא טריוויאלים. כלומר - זו צריכה להיות מוגדרת כמטרה, ודורש התארגנות בהתאם, ולא סתם "כבר ממילא יש לנו את הנתונים, אז בוא נוציא עוד קצת כסף מהנתינים" (כמו שימוש במצלמות הרמזור לצורך דוחות מהירות). (להערכתי, שמבוססת על נסיון במערכות מידע של ארגונים גדולים. יתכן כמובן שטועה, כי לא מכירה את הסוג הזה של מערכות).

גם המשאבים המושקעים בפרוייקט הם ניכרים

ולא טריביאליים. מדובר בפרוייקט עם השקעה ראשונית של למעלה מ-100 מיליון ש"ח, ותקציב תפעול של עשרות מליוני שקלים לשנה.

למעלה