תקראי בבקשה פה לפני שאת עושה מעשים אוי ואבוי פה עם התגובות של כולם. אני בדרך כלל אוהב את האנונימיות ובעיקר קורא שקט פה בפורומים בתפוז אבל הייתי חייב לאמר משהו לפני שתעשי שטויות.
אני אמנם רק בן 23, אבל מכיר מספר בנות 30+ שלא מבינות שזה גיל שעבור רווקה כדי להתחתן בו צריך להתחיל להתפשר.
זה גיל שבו הבחורה יודעת יותר מה היא מחפשת ומתחילה לפסול על כל מום ופגם שאולי הייתה מקבלת בגיל 20+ ויוצרת מזה קשר מושלם.
זה גיל שבו הבחור שיוצא איתך שואל את עצמו - אז למה בעצם את לא תפוסה כבר, מה יש בך שלא בסדר? ובגלל שתהי גרושה זה רק יחזק את השאלות אצל הבחור...
נוסיף לזה שבגיל 30 את פחות צעירה ואטרקטיבית ממה שהיית בגיל 25. כן לא יפה לאמר את זה, קצת סקסיסטי ושטחי, וגם קשה להכליל כי תמיד יש יוצאות מן הכלל ואולי את בניהן, אבל מראה חיצוני של בחורה בת 30+ לעומת כזה של בת 20+?
אני נתקלתי במצב הזה שאת נמצאת בו עכשיו מספר פעמים בחיי. לא רק בזוגיות אלא בכל מני תחומים בחיים. כשאת נמצאת הרבה זמן בתוך משהו ואת מתרגלת אליו את מתחילה לקחת אותו כמובן מאיליו ומתישהו להתחיל לחשוב "מה היה אם". [בגלל זה לידידות בגילי+- אני כל הזמן אומר שיתנסו עכשיו כמה שיותר (בתחום הרומנטי ובתחום המיני) כדי שבעתיד לא ימצאו את עצמן במצב הזה שהן שואלות האם היה יכול להיות להן יותר טוב עם מישהו אחר.]
הקטע הוא שאחרי זה כשאין לך את זה ביד, את מגלה שלא כזה קל להשיג אחד חדש ובגיל 30 לוקחת סיכון שבסוף תהי בלי כלום.
העניין הוא, שאם היית יותר צעירה ושואלת את עצמך אם הוא הבנאדם הנכון בשבילך, השאלה הייתה אחרת. אבל את נשואה, נמצאת עם הבחור 5 שנים. ואומרת שזה לא שרע לך איתך. לא שאין לכם חיבור ביחד ושאתם לא מסתדרים. את לא בגדת בו, הוא לא בגד בך. לא טענת טענות כמו למשל שהמשפחות שלכם לא מקבלים את הקשר שלכם. קיצור באמת יש לך משהו טוב ביד והעניין שלך הוא שהלהבה כבתה ואת פשוט פחות אוהבת אותו ממה שאהבת אותו בעבר.
לכן, אני טוען- שאולי התשובה תהיה שאין לאן להתקדם ועדיף לקחת את הסיכון ולחזור חזרה לשוק הרווקות, אבל לפני זה למה שלא תנסי אופציות של לעבוד על זה?
קודם כל, אם תדברי עם הבחור בפתיחות ותאמרי לו מה המצב - תנתן לו אפשרות לנסות להחיות את הלהבה ומי יודע אולי פתאום תתאהבי מחדש בבחור שאהבת 5 שנים אחורה מספיק בשביל להתחתן איתו?
דבר שני, למה לא ללכת לייעוץ זוגי ולראות ממקור חיצוני ומוסמך אם יש משהו שיכול לעזור?
חבל לזרוק את הכל סתם ככה...
לגבי ילדים, אין ספק שעכשיו זה לא הזמן. לא כשמעל הראש מרחף עניין פירוק הקשר. אבל באמת אני חושב שלפני שאת זורקת הכל לפח - תמצי אפשרויות של החייאת הקשר. בתור התחלה דברי עם הבחור, בלי להניח אותו מתחת לגליוטינה ולאמר לו שהוא על הסף. רק לאמר שאת פחות אוהבת ושהתחילו לעלות לך שאלות לראש ולשאול לדעתו. ובתור המשך אם צריך אז ללכת לטיפול.
רק חשוב שתנסי להכניס לך לראש שבחוץ זה לאו דוקא יהיה בשבילך עולם שכולו טוב. אולי כן, אני לא פוסל את זה, אבל סיכוי מאוד גדול שלא (בלי להכליל כמובן).
ומצטער אם התגובה שלי פוגעת פה במישהו מהקוראים. אם יש פה בחורות רווקות בנות 30+ שחיות את החיים ונהנות מכל רגע. אני ממש לא מנסה להכליל, אלא רק לפתוח לבחורה פה את הראש לאפשרות שאולי יש לה משהו טוב ביד והיא הולכת לזרוק אותו בשביל חתול בשק שאולי יתגלה כחתול מת...
לבחורה הצלחה.