תהיות

• פותח הנושא 3 AM
  • פורסם בתאריך

3 AM

New member
תהיות

בזוגיות כעשור, נשואים כמחצית מהזמן, ללא ילדים (בינתיים), תחילת שנות ה- 30.

מרגישה שכבר לא אוהבת אותו, לא רוצה בקרבתו, לא מאושרת.
מרגישה ככה (עם עליות וירידות) כבר תקופה לא קצרה.
מצד אחד מדובר בחבר הכי טוב שלי (בכל זאת, עשור לא בא ברגל), מצד שני מבחינתי כבר לא יותר מחבר.
אין תשוקה, אין אהבה, לא תמיד יש כבוד לזולת.
השגרה לפעמים טובה ולפעמים פחות, אבל אני מרגישה שאני חייבת לעצמי יותר.
אסור לי לוותר על הסיכוי להיות שוב מאושרת, שוב לאהוב, שוב להיות נאהבת, להתרגש, לשמוח, לרצות בחברתו, בקירבתו (של אדם אחר).

הוא לוחץ לכיוון ילדים, ולכן אני מרגישה שהגעתי לצומת בו עלי להחליט אם אני ממשיכה איתו לכיוון של משפחה, ובאיזשהו מקום כנראה מוותרת על עצמי ועל הסיכוי שלי לאהוב ולהיות מאושרת, או אם כאן דרכנו נפרדות.
אני יודעת שזה סיכון עצום לקחת מבחינתי, מכיוון שאני בגיל הקריטי לילדים, ואולי אם נפרד לדרכינו השונות, לא אמצא זוגיות טובה בהמשך, ואשאר ללא ילדים ומשפחה.
מרגישה שזאת הקרבה שאני מוכנה לעשות בשלב זה בשביל *הסיכוי* שכן יהיה לי טוב יותר בהמשך.
מצטערת שלא עשיתי את הצעד כבר מזמן, אבל פחדתי.
היה לי נוח להשאר, לשכנע את עצמי שבסדר, אולי אני לא הכי מאושרת אבל גם לא אומללה.
וככל שחולף הזמן אני מרגישה שאני כן חייבת לעצמי קצת יותר.

אבל הכי הכי מפחדת לפגוע בו.
לא יודעת איך לומר לו את זה (הנושא כמובן כבר עמד על הפרק כמה פעמים בעבר, אבל בהקשרים אחרים ותמיד כאשר אני שכנעתי שכדאי להשאר ביחד).
לא רוצה לאכזב אותו, אבל בעצם גם לא רוצה לאכזב את עצמי.
ויודעת שגם לו מגיע מישהי שבאמת תאהב אותו ותרצה אותו.
אכפת לי מאוד ממנו ומשם בעצם הלבטים.

האם אפשר לחיות את המשך החיים ללא אהבה, ללא אושר, על אוטומט?
האם מכניסים ילדים לסיטואציה כזו?
האם אני חייבת להאבק ולאפשר לעצמי *סיכוי* לעתיד מאושר יותר?
איך אומרים לו את זה? איך יוצאים מקשר?

כ"כ הרבה שאלות קשות.

כ"כ לא יודעת מה לעשות.

שלח

while you were sleeping
I was listening to the radio
And wondering what you're dreaming when
It came to mind that I didn't care
So I thought - hell if it's over
I had better end it quick
Or I could lose my nerve
Are you listening - can you hear me

גארוטה

New member
התשובות שלי

האם אפשר לחיות את המשך החיים ללא אהבה, ללא אושר, על אוטומט? לא

האם מכניסים ילדים לסיטואציה כזו? לא ולא

האם אני חייבת להאבק ולאפשר לעצמי *סיכוי* לעתיד מאושר יותר? בטח שכן

איך אומרים לו את זה? איך יוצאים מקשר? כשתחליטי תדעי גם איך

כשאת אומרת "מרגישה שכבר לא אוהבת אותו, לא רוצה בקרבתו, לא מאושרת" אין תשובה אחרת.
אם היית מתארת מערכת יחסים בעייתית, אבל שיש בה אהבה ורצון להיות יחד, הייתי כמובן מציעה לא לוותר
וללכת לטיפול זוגי. כשאין אהבה,אין תשוקה, כשאת לא מאושרת כבר כמה שנים, התשובה די ברורה.

בהצלחה

3 AM

New member
תודה על התשובה

כנראה שברור מה אני צריכה לעשות
מקווה לקבל את האומץ לעשותו
ולחיות עם ההשלכות העתידיות שלו בשלום

seelinewoman

New member

לפני שאת מפרקת

כדאי שתדעי ששוק האהבה עכשיו בשפל ושוק הזוגיות היציבה גם הוא בתרדמת רצינית, בעיקר לבנות 30+ שאוטוטו מתחילות להיות לחוצות ילדים (ובצדק) לכן הייתי במקומך בודקת טוב טוב האם אין שום סיכוי להחיות את האהבה שלכם.

seeyou

New member
אין תשוקה, אין אהבה, לא תמיד יש כבוד לזולת.:-

מרכיבים מאוד חשובים לבני אדם במיוחד לנשים "מודרניות"

האם אפשר לחיות את המשך החיים ללא אהבה, ללא אושר, על אוטומט?

תלוי את מי שואלים-

לדעתי לא משנים מסגרת אם לא רע אלא רק לא מספיק טוב.

את יכולה להיתמקד על חלק מהדברים הנעימים בזוגיות(הרי לא ייתכן שהכול "שחור")
או
ל"הפריט" את המרכיבים (תשוקה-אהבה-כבוד) כאשר בטח לא תימצאי את הכול אצל גבר אחד.

יוסי

3 AM

New member
לא הבנתי את החלק הראשון של התגובה

לגבי החלק השני ("לדעתי לא משנים מסגרת אם לא רע אלא רק לא מספיק טוב") אני מתלבטת אם זה נכון. כלומר ברור שי שכאן סיכון כי אולי יהיה טוב יותר ואולי יהיה רע יותר. השאלה היא אם לא שווה להאבק בתקווה שיהיה טוב יותר תוך לקיחה בחשבון שיכול להיות שיהיה גם רע יותר.

לגבי חלק ההפרטה - האמת שחשבתי על זה בעבר, וזה גם נראה לי פתרון לא רע בשבילי (סוג של לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה), אבל נראה לי ממש לא פייר כלפי בן הזוג אלא אם זה משהו שמסכימים אליו בתחילת הקשר.

Aski7

New member
רוב האנשים

חיים בפשרה בבעיות..ביום יום..
להרבה יש חששות ומחשבות "ומה אם..."
רובם משתמשים במשפט "חיים רק פעם אחת" וזה כשיש להם הוצאה גדולה לכיס שלהם.

לדעתי:
איך החיים יהיו איתו בערך את כבר די יודעת (את מכוונת לשם בכל מקרה..) וזה לא החיים שאת רוצה.

אבל אם לא תשארי איתו: כל כך הרבה דברים טובים יכולים לקרות!!!!

את תמאסי ממנו לגמרי עוד חמש שנים ותצטערי שלא עשית את זה קודם.
זה אומץ וזה סיכון כמו בכל דבר בחיים.
אני אומרת שאי עשייה מובילה אותנו למקומות הרבה פחות טובות מאשר עשייה...שאיתה יגיע גם סיפוק, שינוי ואולי ביטחון עצמי אפילו.

אני אתן לך דוגמא מהחיים שלי:
התחלתי ללמוד במסלול עתודה בטכניון, ציונים מעולים חברים..מלגות..
אבל הרס אותי וכרסם בי שאני יודעת מה יהיה עתידי ל10 שנים הקרובות וזה לא הלהיב אותי!

וכשהבינו שיש סיכוי שאני (שתמיד עושה מה שצריך ובלה בלה) הולכת לוותר על המלגות על העתיד הבטוח ולהתגייס בגיוס כלל צה"לי, הפעילו עלי לחץ אטומי, וזה לא עזר.
זו הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים (לא אשקר לך שלא חששתי) אבל כשהחלטתי הוקל לי והיום אחרי 5 שנים אחרי ואחרי שטיילתי ב25 סטייטים באר"הב, גרתי ב5 מהם..טיילתי ב6 מדינות נוספות בעולם
וחסכתי מספיק ללמוד בטכניון בלי לעבוד דקה ולבזבז כמה שבא לי ואני מנהלת פה עסק קטן משלי..
ואם הייתי נשארת בגלל נוחות, פחד מהעתיד והיוקרה אז היתי עושה טעות איומה ומפספסת את הדברים הנפלאים שרציתי יותר!!!

אני מאחלת לך שתהי מאושרת במה שתחליטי
ואל תשכחי שאת לא חיה בשבילו אלא בשבילך.

3 AM

New member
מסכימה עם הרבה ממה שכתבת

בעיקר 2 השורות הראשונות.
אבל כ"כ מפחדת לעשות את הצעד.

seeyou

New member
האם שווה להאבק ?
? זה תלוי בהגדרה "מאבק"

הסכנה לא להפוך ל"דון קישוט" או להיות קורבן של מילים ריקות מתוכן

לא מכיר "מאבק" אפילו אם הוא "צודק" שלא גרם לניפגעים

רוב המאבקים משרטים את האינטרס של אנשים מניפולטיביים

החיים דומים למשחק כלפיים-צריך להיסתדר/לנצח עם הכלפים שמקבלים-
וכידוע לא רק משחק כלפיים לא פייר אלא רוב המשחקים כולל משחקי האהבה.

בזוגיות חשוב ל אמפתיה (Empathy, ἐμπάθεια) היא היכולת לזהות את מצבו הנפשי של האחר ולהזדהות איתו. זהו תהליך רגשי, שבו משולבים גם מרכיבים קוגניטיביים[1]. בתהליך זה מתפתחת רגישות, דאגה ואכפתיות כלפי האחר.
(לפי ויקיפדיה)

יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
התשובות שלי

האם אפשר לחיות את המשך החיים ללא אהבה, ללא אושר, על אוטומט? בהחלט שכן. אני לא הייתי עושה זאת, ולא עשיתי זאת. אבל בהחלט אפשר.
האם מכניסים ילדים לסיטואציה כזו? אם מחליטים ללכת בה עד הסוף, אפילו רצוי להכניס ילדים, כדי שהם יתנו משמעות לחיים ויביאו את האהבה החסרה. זה אמנם קצת ידפוק להם את החיים, אבל היי - כולנו דופקים את הילדים כך או אחרת
האם אני חייבת להאבק ולאפשר לעצמי *סיכוי* לעתיד מאושר יותר? את לא חייבת. עיסקת "פשרה וביטחון" היא לגיטימית והרבה יותר נפוצה מעיסקת "סיכוי-סיכון". אז את לא חייבת - אבל זו בהחלט זכותך להיאבק, אם תבחרי בה
איך אומרים לו את זה? איך יוצאים מקשר? קודם מחליטים. אח"כ, אם יש החלטה, עושים את זה פשוט ולעניין, בשיחה או כמה שיחות שמן הסתם יתארכו ויכאיבו לשניכם. אין מנוס מזה. זה הדאון-פיימנט, או "דמי רצינות", על עיסקת סיכוי-סיכון

בהצלחה בכל אשר תבחרי!

אין

שום דבר באמצע?
אני יודעת....משהו כמו פשרה-סיכון או ביטחון -סיכוי, או סיכון ביטחוני, או ביטוח סיכוני?

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן ולא

כן, כי באמת זה לא שחור לבן ותמיד יש עוד דרך. [אולי טיפול?]

לא, כי כשאדם נמנע מהחלטה עקרונית במשך זמן רב, כנראה שהוא צריך להחליט שם.

הנה דוגמה נהדרת: "שלום עם ביטחון", סיסמת הבחירות שאריק שרון טבע וביבי ירש ללא בושה, היו בדיוק זה: אמצעי רטורי ריק מתוכן, שמכסה על חוסר יכולת להחליט על שום דבר.

אני לא

שואלת לגבי מצב של חוסר החלטה (איך מקבלים החלטה אגב ולכמה קוראות בקפה צריך ללכת? ) כמו שנראה לי קצת מוזר השימוש במונחים האלה .כשאני חושבת על "סיכוי" למשל, מה שעולה לי קודם לכל זה מה שנמצא מתחת לאף. סטיב ג'ובס וסטיב ווזניאק לא בנו את המחשב הראשון בגראז' של ההורים שלהם? נו, ותראה מה נהיה.
אני רק תוהה מה גרם לך לא להמליץ על טיפול זוגי הפעם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
ואני לא

ואני לא בטוח שהבנתי את החלק הראשון של השאלה שלך.
את שואלת אם אין להם סיכוי כזוג? אם כן, התשובה היא שאני לא יודע.

בכל מקרה, לא המלצתי על טיפול זוגי כי יש פה מצב שלא מתאים לטיפול זוגי, ואני אסביר.

טיפול זוגי עובד טוב כששני בני הזוג יודעים שהם רוצים את השני. גם אם יש קצת ספקות זה לא נורא, זה טבעי לגמרי, ואפשר להסתדר עם זה.

אבל אם יש מצב שבו הדילמה המרכזית של אחד מהשניים היא האם להיות עם השני או לא - אזי, לפי דעתי, זה לא יעבוד בטיפול זוגי. אותו אדם צריך קודל כל טיפול פרטני כדי לעשות סדר אצלו בראש. אחר כך זה כבר יכול להגיע לכל מיני כיוונים, כולל - אולי - טיפול זוגי, וזאת במידה והאדם הזה נוטה, אחרי שיקול דעת מעמיק, כן להישאר בקשר.

אבל הבחורה ששאלה כאן כל כך אכולה בספקות עד שלפי דעתי אין שום סיכוי לטיפול זוגי.

ולמה לא המלצתי לה על טיפול פרטני? כי זו כבר המלצה נדושה ונמאס לכתוב את זה לכולם. הרי מי שזה מתאים לו יודע לבד שזו אופציה. יש אמנם יוצאים מן הכלל, כשמישהו שואל במפורש. אבל בד"כ אני משתדל כמה שיותר לחסוך בהמלצת "לך לטיפול" - וגם ככה אני נכשל מספיק פעמים.

Alice in wonder

New member
אמממ - רגע

דווקא כן הייתי ממליצה על טיפול זוגי, אפלו קצר מועד וממוקד, משתי סיבות:
1. ייתכן שהבעיות שהובילו לדעיכת הקשר פתירות וניתן לשפר את איכות הזוגיות. שווה לנסות. לפרק תמיד אפשר.
2. גם אם לא ניתן לתקן, זו הזדמנות פז לשניהם ללמוד משהו על עצמם והתנהלותם בזוגיות כדי שיוכלו לבנות משהו טוב יותר בעתיד עם בני זוג אחרים. תמיד אפשר לשפר משהו גם אם אף אחד לא "אשם".

אייבורי

New member
שאלות מצויינות

אז בא לך ציפור צבעונית על העץ
השאלה, מה את מביאה בכדי שתצליחי לתפוס ציפור על העץ.
[אני מציע, קודם תתפסי ציפור נוספת ואז תשחררי את הציפור שיש לך ביד]

למעלה