תהיות

שום רב לא הסכים עד עכשיו, אבל...

אנחנו בשנת תשע"ב , אינטרנט, סמרטפון בכל מקום, אז גם שיעור מוסר יכול להיות שונה מבעבר. אני לא אומר שיש לשנות את האיסורים, אבל אפשר לדבר עליהם.

Nחמן

New member
מסכים אתך בעיקרון אבל...

באמת משתדלים להרחיק את התלמידים מכל אלה ואם יש בעייה מן הראוי לא לטאטא אותה מתחת לשטיח. בדרך אגב נושא משכב זכר כבר נדון בגמרא חגם הוצאת זרע לבטלה יש לזה נדון בגמרא. אי לכך לבטח ישתדלו הרבנים לדבר על כך בעקיפין אבל לא במישרין.
ממש במקרה מצאתי עכשיו באתר כיפה תשובה לשאלה "מהו יחס הדת להומוסקסואליות?". אני מכבד אותך להעתיק את השאלה ואת התשובה לטובת אלה, שיתעצלו לגלוש לאתר "כיפה": http://www.kipa.co.il/ask/show/261282 \ שבוע טוב, פורטי!

רבנים של היום אינם נועזים כאמוראים

הם פוחדים על "שמם הטוב", שמא יגונו בשל היותם חלוצים בנושא ההומוסקסואליות.האמוראים ידעו על הומוסקסואליות ולא חששו לדון בה. הגיע הזמן שרבני הדור שלנו ישאפו למדרגת האמוראים.

Nחמן

New member
ואכן זה מחזק את דעתי

לגבי משאלתך לבטח שמעת את האמרה: אם אלו (התנאים והאמוראים) כמלאכים, אנו כבני אדם, ואם אלו כבני אדם אנו כ... חמורים. אז למה אתה מצפה מ"חמורים"? לא! חלילה מלפגוע ברב כלשה. רק תבין את המגבלות.

ספר יקר

New member
טעויות

כשאתה יוצא נגד זה שהארגונים של הומואים דתיים "גורמים לעוד ועוד אנשים להכנס למעגל הפעיל של ההומואים", למה בעצם אתה מתכוון בעצם? אתה סבור שהומו שידיר רגליו כל חייו מכל מפגש חברתי של הומואים (דתיים, או שאינםדתיים) יצליח להתנזר ממין כל חייו? את הסיטואציות הראשונות שלי עם גברים חוויתי הרבה הרבה לפני שהגעתי לארגון כזה או אחר מארגוני ההומואים הדתיים שעושים עבודת קודש. ואני משוכנע שרבים מהמשייכים עצמם לאירגונים אלו דומים לי בנושא זה. הארגונים האלה הם לא מה שמכניסים אנשים "למעגל הפעיל". בשביל זה יש את הצ'טים, את אתר ההיכרויות הידוע "אטרף" וגם מסיבות. מה שהארגונים האלה כן עושים, לדוגמא, סיוע לבני נוער הומוסקסואלים מרקע דתי להבין שהם יכולים גם לאהוב, ולא לראות בגבר אך ורק אובייקט מיני. אותה אהבה שמעולם לא תדובר במוסדות בהם הם התחנכו ולעיתים רחוקות מישהו נוסף בסביבתם הקרובה יכיר בה. הם מסייעים להומו להבין שעם היותו הומו לא נשללה אפשרותו וחובתו, כאדם מאמין, להיות דתי. ועוד. אז מה מכאיב לך כ"כ בפעילות הארגונים? זה שהם מסייעים לאדם להפסיק להתבייש במי שהוא? זה שהאדם מתמודד עם הנטייה המינית ובונה תוכניותיו לעתיד (בפן הדתי, ובכלל) על פיה?

ספר יקר

New member
ועד שאתה נלחם לסייע בידי הומוסקסואלים

להפטר מנטייתם המינית שעלולה להביא אותם לידי חטא, אני מציע לך לעסוק בכמות הסטרייטים, הגדולה בהרבה, אשר קיימו כבר את מצוות פרו ורבו, וכעת המשיכה המינית שלהם לנשים אינה אלא גורם פוטנציאלי לחטא.

טיףטף2

New member
היי..

אם נחשוב לעומקו של עניין נגלה יחד שההפך הוא הנכון. בתור הומו בקהילה דתית אתה מרגיש מאד בודד ומוזר,אתה מרגיש זר ומפחד שידעו עליך את האמת. מה המחשבה הטבעית?כשאהיה גדול או בהזדמנות הראשונה שאוכל לצאת מהקהילה שמקיפה אותי כרגע שלא טוב לי בה,אהיה "אני". לאן תוביל המחשבה הזו?לחזרה בשאלה..כי סיכוי גבוה שקהילה דתית לא תקבל את הנטיה.לכן בתור הומו תרצה להתרחק מהמקום שלא מקבלים אותך ותלך למקום כביכול נטרלי..למקום החילונים.. בכדי למנוע את התופעה של חזרה שאלה,תוכל לקבל תמיכה נפשית בארגונים של הומואים דתיים,כמובן לא כל ארגון כי למשל איגי דתיים זה רחוק מלהיות באמת קבוצה של דתיים,אבל ארגון הו"ד דואג מספיק לפונים אליו בכדי שידעו לשלב תורה וזהות מינית. לכן,כשאתה פונה לארגון הנכון עם דמות רבנית סמכותית אתה לא תגיע לאיסור בתורה אלא תלמד איך לנהל את חייך ע"פ התורה למרות היותך הומו.

למעלה