תהיות

מושי 58

New member
תהיות

כארגון דתי אני מבין שישנם הומואים במצוקה שהיו רוצים תמיכה נפשית בנוגע לעניינם וכן אוזן קשבת. לגיטימי בהחלט. אך האם לא נוצר מצב שארגוני ההומואים הדתיים מעצימים את העניין ובעצם גורמים לעוד ועוד אנשים להכנס למעגל הפעיל של ההומואים ואולי בכך בעצם להגיע לעשיית איסור בפועל או להכשלת הרבים???? השאלה נשאלת מנקודת מבט שמדובר כאן בארגון דתי שציווי התורה וההלכה ודאי יקר לליבו?

המדליק22

New member
אולי כשתגיע לאיזשהו מצב בחיים שאתה תרגיש

בודד וסגור מבחינה נפשית אולי תבין על מה מדובר... לאחל לך את זה או לא? =) אני בכל מקרה בעד התפיסה שאם אוייביי,גויים או לא... לא מבינים אותי\אותנו אני מאחל להם שיסבלו כדי שיבינו אותי\אותנו.. רק ככה העולם עובד...תסבול ותבין מה אני עובר ב"ה.

Mister Pinto

New member
הממ שמע

אני לא חושב שעצם העובדה שיש ארגונים כאלה זה מה שמעצים את זה. זה קיים ואף מאוד, עוד לפני הארגונים, בזמן הארגונים ובטח גם אחרי הארגונים... העניין הוא, כשיש לך ארגון שכזה, אז יש לך מקום ללכת אליו ולהזדהות, ושיקשיבו לך. הארגונים לא שינו את הסטטיסטיקה.. פשוט לאט לאט אני מאמין שיש יותר ויותר היענות להגיע למקומות האלה, מדובר על אנשים שפשוט סגורים בתוך עצמם מבלי שידעו עליהם.

גנימדס

New member

חח כל טריק אתה תנסה, הא?

כל הומו צריך להיות פעיל על פי נטייתו כי הוא הומו. בכל מצב אחר מדובר בחיי סבל ולא מצאנו כל גזירה שכזאת. התורה אוסרת רק מין אנאלי וגם זה נתון לפירוש. בודאי שאינה אוסרת אהבה הומוסקסואלית. לפיכך אין כאן כל הכשלת רבים או עשיית איסור בפועל או כל דבר אחר שאתה מנסה לרמוז לו. אם אתה אדם מאמין, אתה בודאי חוטא בהרבה חטאים כאן לרבות אחד החשובים ביותר והוא ואהבת לרעך. שיהיה לך יום נפלא איש אהוב.

דחלילי

New member
אתה צריך רק לזכור..

בתורה רשום "על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה, לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" (דברים יז, יא) מדובר פה כמובן בהוראות החכמים, כולל כל ההלכות והגדרים.. כלומר, מהתורה יש ללכת בדרכי הוראות החכמים של כל הדורות (לפי החוקים של פסיקה ביניהם). הענין הוא- שאנחנו יודעים שהתורה לא יתרה שום מילה, אות או פסיק, כך הגמרא מלמדת אותנו ולומדת את החוקים לפי מבנה הפסוק, ויתורים של מילים ואותיות שלא צריך. ימין ושמאל- מה זה מלמד אותנו? לא צריך להוסיף בכלל את המימים האלה, שהתורה תגיד "לא תסור" וזהו. מה ה"ימין ושמאל" בא ללמד אותנו? אז חכמים מסבירים שאפילו אם יאמרו על שמאל שהוא ימין וימין שהוא שמאל יש לשמוע אליהם. כלומר, אם עד עכשיו היה ימין, ואז באו אחרי 2 דורות ואמרו חכמים שיש לסמוך עליהם שזה שמאל בכלל, אז צריך להשתנות עם הזמן.. ולכן, כל סיפוק מיני שהוא לא לשם מצווה של פרו ורבו, או הזנת האשה (סיפוק מיני) שזהו הלכה למעשה, זה בעייתי מבחינה הלכתית. כי יש איסור הוצאת זרע לבטלה. החסידות מסבירה למה זה שונה מהעריות מהתורה. אני אוכל להסביר לך אם תרצה מה קורה מבחינה רוחנית שעושה את זה בצורה מסויימת פחות בעייתי מהעריות השונות אבל יותר בעייתי בצורה שונה

yr4u

New member
מענה לתהיות שלך

מושי שלום, אני יכול להעיד על עצמי אם יורשה לי ועל ארגון הו"ד שאני עומד בראשו ארגון הו"ד מחויב לתורת ישראל ולהלכה ללא כחל וסרק אנחנו לא מתירים איסורים ח"ו ויחד עם זאת אנחנו לא שופטים אף אחד ולא צריך להיות משטרת מחשבות או פעולות לענ"ד, כמי שדיבר עם אלפי אנשים במהלך השנים אני יכול להעיד שאף אחד לא בא ממקום של לפרוץ גדר וזה לא שיותר היום יותר הומואים ממה שהיה פעם השוני היחיד הוא שכיום יש לאנשים את האפשרות לדבר על זה להתמודד בגלוי ולקבל תמיכה וסיוע בכל עת אנחנו לא ארגון טיפולי ואיננו מתערבים בתהליך הייעוץ, הבירור או הטיפול שאדם עובר, אלא דואגים שזה ייעשה ע"י אנשי מקצוע מוסמכים בלבד עם הכשרה ופיקוח, תוך כדי שקיפות מלאה ושמירה על הדיסקרטיות וכמובן ללא משוא פנים ולשם שמים ברוך ה', יש כיום מעל 160 רבנים אורתודוקסיים בהם רבני ערים, ראשי ישיבות, ר"מים ועוד, גם מהציבור הדתי לאומי, גם מהציבור החרד"לי ולאחרונה גם מהציבור החרדי שנותנים לנו תמיכה ומסייעים לנו לשנות את הגישה לנושא ומקיימים שיח ראוי, הגון במטרה לדאוג לבריאותם הנפשית של הבחורים מחד ולדאוג להמשך קיום חיי תורה ומצוות מאידך. אתה מוזמן לדבר איתי אישית או לפנות אלינו במייל [email protected] בשורות טובות, רון

מושי 58

New member
מענה

הכל טוב ויפה. תמיכה ויצירת מודעות במטרה להתמודד יותר טוב הן מטרות חיוביות וחשובות מאד. אבל הבעיה היא שנוצר "סחף". ישנה נטייה להכשיר קשר הומוסקסואלי בין גברים אם הוא לא מגיע לרמה "בעייתית." של משכב זכור. וזוהי אסטרטגיה שלא מובילה למטרה הראשונית. לא מרפאים אלכוהוליסט בכך שיקבל עוד אלכוהול, לא אומרים למכור למין הוסף עוד על מעשיך . הומוסקסואליות היא לא התמכרות למין ולאכוהול אך יסוד הדברים הוא משותף. ואם לדבר ברמה ההלכתית הרמב"ם בספרו היד החזקה - הלכות איסורי ביאה (פרק כא הלכה ח): "נשים המסוללות זו בזו – אסור. ו"ממעשה מצרים" הוא שהוזהרנו עליו שנאמר "כמעשה ארץ מצרים לא תעשו". אמרו חכמים: מה היו עושים? איש נושא איש, ואשה נושא אשה, ואשה נשאת לשני אנשים. אע"פ שמעשה זה אסור אין מלקין עליו שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל. לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות. ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות. וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור. ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהיכנס לה ומלצאת היא אליהן". נשים מסוללות איסורן מדרבנן. לכן דינן במכת מרדות. ולמרות זאת כתב הרמב"ם שראוי לבעל למנוע מהן ללכת לאותן נשים ידועות . הרמבם סובר אם כן שגם באיסור שאין ביאה כלל ואולי רק חיבוק ונישוק וקשר רגשי למרות זאת יש להקפיד שלא ילכו כלל לכאלו שעלולים לעבור איתם איסור! בנוסף כותב הרמב"ם "ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה" כלומר למנוע את עצם הקשר! הרמב"ם מדבר הן על מניעת עצם הקשר והן על מניעת אפשרות פיזית למגע ביניהן הגם שאין פה ביאה. וידוע מאמר הגמרא "סחור סחור אמרינן לנזירא לכרמא לא תקרב" שישנו איסור כללי בתורה שאדם יתקרב למקום או לסיטואציה שבה הוא עלול להיכשל ביצרו. ארגון הוד מכריז כי הוא מתנהל על פי ההלכה אך מאידך מצדד להתיר רמה מסויימת של קשר בין גברים שאינה מגיעה לרמת איסור חמור על פי ההלכה. כיצד מתיישב הדבר עם האמור לעיל בדעת הרמב"ם שאסור לנשים כאלו להתקרב לנשים מסוגה ועם מאמר הגמרא "סחור סחור אמרינן לנזירא לכרמא לא תקרב" ?? ברור שהשאלה הנ"ל לא באה ממקום של קנטרנות.

אני חושב שעיקר הבעיה היא בך

אתה כל הזמן משווה בין נטייה מינית ומשיכה מינית להתמכרות, וזו נקודת מוצא שאף אחד פה לא מסכים איתה או יסכים איתה. לא חז"ל ולא הפסיכולוגים סוברים שניתן להדחיק את היצר המיני ולהישאר שפויים או בריאים. ברגע שתבין שהיצר המיני ההמומוסקסואלי קיים בדיוק כמו זה ההטרוסקסואלי, אולי יתחוור לך מצבנו לאמיתה. וכשתבין באמת מי אנחנו ומה אנחנו, ויהיה לך על מה לדבר איתנו. אתה מתאר את המציאות שלנו באופן שאיננו ממש המציאות. עד אז הדיאלוג/מונולוג מיותר וחסר טעם.

מושי 58

New member
ברור

בפירוש נאמר שנטיה הומוסקסואלית איננה דומה לדחף התמכרותי או כמיהה שמאפיינת התמכרות. יצר מיני הוא חלק מן האדם ואף יש טעמים בספרים מדוע הוא נברא כך. אין להדחיק אותו, כי הוא מחוייב המציאות(וכדברי חז"ל שאלמלא הוא לא היה פריה ורביה בעולם) אך בתנאים מסוימים ובנסיבות מסויימות כן יש לרסן אותו.

קרא שוב את המשפט שכתבת

ואז קרא אותו שוב ואז קרא אותו שוב ותגיע למסקנה שאין בו שום הגיון!!! "יצר מיני הוא חלק מהאדם...אין להדחיק אותו והוא מחויב המציאות" ואז..."יש לרסן אותו בתנאים מסוימים" (כלומר אם אתה הומו).מה? מה? מה? אתה חסר היגיון בסיסי, ואתה עוד מנסה לשכנע?! אם טיפשות היתה מקצוע...

Nחמן

New member
מממ... אילו הטפשות הייתה מקצוע

הוא יכול היה להיות מולטי מיליונר...
איך לא ידעת?...

מושי 58

New member
אל תעקם את הכתובים

הגמרא אומרת שיצר המין נברא לצורך פרו ורבו של זכר ונקבה. הוא לא נברא כדי שיעברו באמצעותו על ציווי הבורא. לכן כאשר מדובר בנטיה הומוסקסואלית יש לרסן אותה.

Nחמן

New member
אם אומר עליך, שאתה
אידיוט

אני עלול להסתכן במחיקת ההודעה. אך אם כמה יגידו עליך כך, אוליי תתחיל להגיב בתקיפות וכתוצאה מכך תיחסם לגלישה בפורום. את זה אני רוצה להשיג

משהו בתפיסתך מעוות

זה כ"כ בסיסי שיצר המין נברא לא רק למטרות פרו ורבו, שאני תוהה אם באמת יש צורך להסביר את זה. יצר המין נועד גם ל"והיו לבשר אחד" ול"עונתה". אם יצר מהין היה נועד רק לפרייה ורבייה, אסור היה לשכב עם אישה הרה או בלה. עובדה היא שמותר. המין מתחזק את הקשר בין בני הזוג, מבטא את האהבה בדרכים גופניות ומחבר בין שני נשמות. לרב שלי בשכונה יש 5 ילדים והוא בן 45. אני משוכנע שהוא משתמש בקונדום או שהיא באמצעי מניעה, אחרת היו להם 20 ילדים. יחד עם זאת, הם ממשיכים לקיים יחסי מין. אז מהי מטרת יחסי המין שלהם עתה? מעבר לזה, אתה יכול להמשיך לדבר בשם בוראנו כמה שתרצה, התורה מתייחסת למשכב זכר, משמע משכב אנאלי. כל השאר הם דברים הכלולים בגדר או בשז"ל. זכור זאת בבקשה לפי שאתה כותב תורה חדשה. זכור את פרטי היסוד שכולנו מסכימים פה עליהם, ואז תמשיך לדון במה שהוא פרשנות או עמדה רבנית כזו או אחרת (והרי ידוע ששבעים פנים לתורה). יש רבנים שסוברים אחרת ממך. יש! אתה לא נעלה מהם! הנושא כ"כ מורכב, חיי כ"כ הרבה אנשים תלויים בו ורווחתם, ואנשים רציניים ואחראים שבאמת בחנו אותו לעומק מכירים - אין פתרון אחד לכולם! זה לא אקמול. קבל את זה. החלמה מהירה וזריזה,

רעביש

New member
תעזבו אותו חבל על זמנכם

הוא מגמתי ואובססיבי בנוגע להומואים, הוא פסיכותרפיסט שעוסק בתחום טיפולי המרה הידועים לשמצה בכל העולם. חבל על הזמן להתווכח איתו, כמו שחבל על הזמן להתווכח עם בן לאדן אחמדינג'ד היטלר או האפיפיור וסיקריקי מאה שערים. גם הפסבדו-אמפתיה שלו, משדרת בוז התנשאות וגועל, כביכול הומוסקסואלים דתיים הם יצורים מסכנים שצריכים "אמפתיה" ואוזן קשבת. אף אחד אינו רוצה באמפתיה שלך, ולא באוזון קשבת שלך, ושכמותך. ואני חוזר על הודעתי באשכול אחר של הכסיל הזה, טיפולי המרה עלולים להיות מסוכנים לנפש האדם, כל אדם באשר הוא. אם אתם הומואים ודתיים גם יחד, שקלו לקחת עזרה מקצועית מפסיכולוג דתי מתון, או אפ' פסיכולוג חילוני שאין לו אינטרס "להמיר" את הדחף ההומוסקסואלי, אלא רק ייעץ איך לחיות בהרמוניה עם שני דחפים סותרים. תוכנית 12 הצעדים, או תכנית 600 הצעדים, לא יעזרו מאומה להומוסקסואל, אולי לביסקסואלים. ואין זה קריאה להפר את דין תורה, אלא להזהר מפנאטים בכסות תארים אקדמאים המקדמים אג'נדות דתיות. גילוי נאות, שבגלל אנשםי כמוהו ושכמותו, אני עם רגל אחד מחוץ לדת.

או להפך! (של הגילוי הנאות)

שבגלל שאתה עם רגל אחד מחוץ לדת, אז אתה מתנגד לאנשים כמוהו ושכמותו! חומר למחשבה.

למעלה