תהיה

V O L T A

New member
תהיה

אני צריכה להיות מודאגת מהעובדה שבחרתי לעשות תואר במשפטים באוניברסיטת חיפה מבלי לשלב עם שום דבר? מה שעומד מאחורי הבחירה שלי הוא שאני יודעת שאני רוצה להיות עורכת דין.אני לא מעוניינת בלימודים לשם השכלה כללית ולא כאמצעי לפתיחת דלתות בעולם העסקי וכו`. כשראיתי את השילובים לא מצאתי משהו שבאמת דיבר אלי ויתרום,לא רואה את עצמי לומדת כלכלה/חשבונאות וגם לא מעוניינת לקחת מקצוע שאמנם קורץ לי אבל גורם לי לחשוב-למה להעמיס על עצמי סתם בשביל תואר שלא יהיה יעיל. אבל אני שמה לב שעניין השילובים נהיה מאוד פופולרי ועם מצב השוק

V O L T A

New member
המשך...

מצב השוק בימינו אני לא יכולה שלא לתהות שמא אולי אני עושה טעות ושהיום מחפשים משלבי תארים וה``ראש הקטן`` שלי יפגע בסוף...אני סתם מפחדת או שיש משהו בדבריי?

צפיד

New member
לדעתי הלא מקצועית

משפטים הוא תחום די נרחב, תואר נוסף תמיד יעזור לך, לדוגמא אם תעסקי במסחרי אז תואר בכלכלה או חשבונאות בטוח יעזור לך, אני מנחש שגם קרימינולוגיה בפלילי. אני אישית מכיר עורך דין בתחום ההיי טק שמתעסק בהפרת זכויות יוצרים של תוכנות מחשב וכו' והוא אומר לי שבלי תואר במדעי מחשב היה לו ממש קשה, כי הוא תכלס צריך להתעסק עם מה שהולך שם בתוכנה. אבל יש גם המון עורכי דין שלא שילבו תואר והצליחו בסדר גמור, בקיצור... זה לא יפריע זה בטוח

babar the king

New member
לדעתי העוד פחות מקצועית

במצב השוק הנוכחי וזה הצפוי, יש ערך גדול ללימודים רב תחומיים. ראשית, במידה ותחליטי כי עריכת דין זה לא בשבילך, יהיה לך קל יותר לעבור לתחום אחר. שנית, אם יש תחום משפטי שאת חושבת שהיית רוצה להתמחות בו, ידע נוסף בתחום לא יזיק ואף ירשים מעסיקים. בשורה התחתונה, משום מגוון השילובים הבאמת רחב שמוצע באוניברסיטה, די חבל לא לעשות מאמץ נוסף וללמוד תחום נוסף.

B L I M P

New member
אם באמת אין שום דבר שמעניין אותך

לדעתי חבל סתם להעמיס על עצמך. עם זאת, את תצטרכי לתת אקסטרה מאמץ בלימודי המשפטים כדי לבלוט. לדעתי, במקרה כזה מומלץ שתהיי מצטיינת או לפחות מאוד קרובה לזה. אם המקצוע שמעניין אותך הוא מקצוע ממדעי החברה/רוח שלא ממש תורם לתחום העבודה (כמו פילוסופיה), והברירה תהיה בין לשלב אותו או להצטיין בלימודי המשפטים, לדעתי עדיף להצטיין במשפטים.

V O L T A

New member
זה בדיוק הקטע שרציתי פילוסופיה

אני צריכה לעשות קצת חושבים אולי בסוף אני אשלב עם כלכלה למרות חוסר העניין המשווע

flutter girl

New member
אל תשלבי עם כלכלה אם זה לא מעניין אותך

הלימודים של משפטים וכלכלה הם קשים מאוד ועמוסים, וקשה לעמוד בשילוב כשהמקצוע לא מעניין אותך. מה הבעיה לשלב עם פילוסופיה? יש כמה שמשלבים אצלנו (אני עולה לשנה ג' בחיפה) ודווקא מרוצים מאוד. פשוט מתחילים את השילוב בדר"כ משנה ב' (את פילוסופיה ז"א) ולא א', זה גם נותן לך הזדמנות לראות כמה את מתמודדת עם העומס במשפטים ללא השילוב.

B L I M P

New member
אין מה לשלב סתם

העומס גם ככה גדול, וחבל לסבול. לדעתי, בשביל הנפש אולי כדאי לשלב. אבל אם ההסתכלות שלך היא תעסוקתית גרידא, לדעתי האישית עדיף ציונים ממש טובים במשפטים מאשר לשלב ולקבל ציונים בינוניים בשני המקצועות (למרות שתמיד קיימים העילואים שגם משלבים וגם מצטיינים - לרוב זה על חשבון חיי חברה ועבודה).

יפתח00

New member
ולדעתי האנטי מקצועית עד עפר

יש משהו בלימודים רב-תחומיים, שנותן נקודת מבט רחבה הרבה יותר ממה שיכולה לתת לך הפקולטה למשפטים. בעיניי, הלימודים מדברים "בקול אחד" שאמנם מתפצל למגוון דיעות ואמירות, אבל בסופו של דבר המתודה ושיטות הניתוח וההסתכלות זהות. תארים במקצועות אחרים, בעיקר בחוגים ממדעי הרוח, שלכאורה לא נותנים מאומה מבחינה תעסוקתית (וגם על זה ניתן לריב), נותנים הרבה מבחינת דרך ההסתכלות על מצבים מסוימים, שעשויה להיות שונה בהרבה בחינות מדרך ההסתכלות המשפטית. בכלל, לדעתי תואר נוסף בתחום לא פרקטי בעליל מוציא את הסטודנט למשפטים מהקיבעון שהרגילו אותו אליו, וזה לכשעצמו דבר נהדר.

limorlim

New member
ולדעתי הסופר מקצועית

למדת קצת יותר מדי תורת המשפט
... תשחרר כי זה נטמע יותר מדי בכתיבה שלך...

יפתח00

New member
דווקא לשיעורים של גנז החלטתי לא לבוא...

אני לא מאלה שהצליחו לעקוב אחריו (אם כי חלק מהרעיונות שנתקלתי בהם לקראת הלמידה למבחן בהחלט נראו לי במקום). ד"א, את ההודעה שכתבתי כתבתי בהשראת כמה קורסים שלקחתי במדע המדינה. בתורת המשפט, כמו ברוב הקורסים המשפטיים, אין משהו שונה מבחינת ההסתכלות על המקצוע המשפטי. על כל פנים אני חושב שמסר היה יותר מתאים בנסיבות העניין.

אלמרפאד

New member
כן ולא (או במילה אחת: תלוי)

קודם כל אין דבר כזה "...תואר שלא יהיה יעיל". השכלה בכל תחום, תמיד מרחיבה אופקים. תמיד תורמת. תמיד מגוונת. כל תואר יכול לתרום ברמות שונות אבל הוא לבטח לא הופך להיות "לא יעיל". (ואני לא מדבר על משתלם/כלכלי וכיו"ב - כי זה סיפור אחר). ולענייננו ועניינך: [בקצרה רבה] תואר נוסף אמור להוסיף ולא לקלקל. אם את חושבת שכל שילוב שהוא רק יוריד מרמתך בלימודי המשפטים ורק 'יפריע' לעיקר - עזבי, אל תשלבי. לעומת זאת, אם את חושבת שאת מסוגלת להשקיע בשני תארים ולנסות ולשמור על רמה גבוהה בשניהם. למה לא לעשות זאת? (ונתעלם משיקולים כלכליים בהווה).

הניסיון האישי שלי

לקראת סוף שנה ב', כשהתלבטתי אם לשלב או לא הגעתי למסקנה שאני כבר לומדת את מה שמעניין אותי והחלטתי לא לשלב. לא יודעת לגבי החיים שאחרי, אבל התמחות סגרתי בקלות יחסית במקום היחיד שרציתי והיחיד שהתראיינתי אצלו. לאור העובדה שהראיון עצמו היה גרוע למדי ולא הגעתי עם איזה שהן המלצות מדהימות אני די בטוחה שהם התרשמו בעיקר מהציונים שלי, שללא ספק לא היו כמו שהם אם הייתי משלבת, ומהתנדבות רלוונטית שלא בטוח שהיה לי זמן אליה אם הייתי משלבת. זה הניסיון הפרטי שלי, לא יודעת כמה הוא משקף את המציאות בכלל, אבל נוטה להסכים לאורו עם מי שטוענים שאם שילוב פוגע בציונים במשפטים הוא יותר מזיק ממועיל. ובעניין ההתנדבות - זו דוגמה לאפשרות לשדרג את קורות החיים ולשפר עמדות בלי ללמוד משהו שלא מעניין אותך או לוותר על דברים כמו עבודה, חיי חברה, זוגיות, שינה ותזונה שלא מבוססת על קופסאות שימורים; ולזכות גם בערך המוסף של עצם העשייה ובערך המוסף של ההיכרות עם התחום הרלוונטי כפי שהוא עובד במציאות האמיתית שיכולה לעזור גם בבחירת כיוון ההתמחות.

V O L T A

New member
תודה רבה לכולכם עזרתם מאוד! נראה לי

שאשאר בינתיים חד -חוגית לפחות בשנה א` ולעשות מאמץ ולהצטיין כי המציאות תחייב אותי לעבוד במהלך הלימודים. אולי אם אעשה ישר תואר שני אני אפצה על ה``פער``

אם אפשר להוסיף משהו...

אני לא כ"כ בטוחה שיש כזה פער. חד-חוגיים אצלנו מצליחים להגיע לכל מקום. להתמחויות הכי שוות (משרדים גדולים, עליון, בג"צים), לכתבי העת, לעבודות עוזרי מחקר וכו'. להיות חד-חוגי גם יכול להיות כיף. לא בטוחה שיש "צורך" כזה להשלים איזשהו "פער". לכי עם מה שבא לך. הלימודים מעניינים ומאד רב תחומיים גם בלי לשלב אותם עם שום דבר. הרוב, אגב, נכון לעכשיו (לפחות בעברית), לא משלבים. תעשי משהו כזה רק אם זה עושה לך טוב. אחרת זה סתם עומס מיותר.

flutter girl

New member
../images/Emo45.gifרציתי גם להגיד

בתור מישהי שגם לומדת בחיפה ועברה עם כל חבריה לשנתון את שלב חיפוש ההתמחות (כמובן שיש כאלה שעוד מחפשים מסיבות רבות ושונות), לא ראיתי שיש פער מיוחד בגלל העובדה שמדובר בחד-חוגי. דווקא בהתמחויות, מסתכלים בעיקר על הציונים (כגורם מסנן ראשוני), ויותר קל לשלב התנדבויות ולהשקיע במשפטים כשעושים חד-חוגי. ר"ל בהסתייגות שלא חסרים דו-חוגיים עם ציונים גבוהים (ולהיפך...), אבל זה רק נועד להראות ש"פער" רציני זה לא ייצור.

PIonit

New member
סטודנטית-

דווקא נראה לי שהמעט הם שלא משלבים, הכמויות של המשלבים רק גדלות (בשנה א' השנה היתה כמות די גדולה ממה שלי ולחברים יצא להתרשם..)

זה לא סביר בעיניי

הרי בעברית צריך ממוצע ציונים מעל הממוצע (82) בשביל להמשיך עם שילוב בשנה ב', או בשביל להתחיל בשילוב בשנה ב'. אני מעריכה שבערך חצי מהאנשים, אולי קצת יותר, הם עם ממוצע מעל 82. אני מעריכה שלא כל מי שיש לו ממוצע מעל 82 משלב. מסקנה: הרוב לא משלבים. אגב, זה מוכיח את עצמו גם בקרב החברים שלי. מבין החברים הקרובים שלי בפקולטה, אני היחידה שמשלבת. נראה לי מייצג.

למעלה