תדרים

itzik4x6zh

New member
ציוד תקשורת לתדר 2.4 GH

במידה ואתה חובב רדיו מורשה ( בעל אות קריאה ישראלי ) אתה יכול לפנות אלי יש ברשותי ציוד שידור \ קליטה \ כולל אנטנות בתמונה אתה יכול לראות אנטנה של 2.4

יאו, איזו רשמיות.

חשבתי בטעות שאני קורא הודעה של משה גלילי מהמהשת"ק. מה הקשר לרשיון חובב? זו בדיוק הבעיה, ומה שגורם לאנשים כמוני לסרב להיות "חובב מורשה". תרדו בבקשה מהקטע הזה של "ציוד זה אסור ליבוא/הפעלה על-ידי אזרח רגיל לגמרי, שאין לו רשיון חובב!!!!!!1!" מי שרוצה לייבא ולהפעיל שיעשה את זה. חובב הוא חובב גם אם הוא לא מורשה. מה שגם להיות חובב בישראל זה לא כזה כבוד גדול, הפסקתם לגמרי התקדמות ונתקעתם אי שם בשנות השבעים. לא אישי נגדך כמובן. אגב, הפרבולה הלבנה שלך מאד מרשימה. אבל מה אתה מקבל מהשמיים מהפרבולות האלו עוד לא הבנתי...

4Z7BGG

New member
רשמיות

יניב - בוא ונרגיע קמעה אין קשר בין איכות, כמות ואופי החובבים לבין שמירה על החוק. זכותו (וחובתו) של חובב מורשה למכור ציוד רק לחובבים מורשים דכותך וזכותו של כל אחד להחליט שהחוק זה המלצה בשבילו בו ננהג כל אחד לפי הבנתו ומצפונו - אבל נשמור על איכות דיון טכני. בכל מקרה - ירידה לפסים אישיים אינה מכבדת לא את הכותב ולא את הפורום. היוצאים מן הכלל זה הטרולים שאני לא תמיד מזהה - וממשיך לבזבז עליהם אלקטרונים יקרים בשנת בצורת כל כך קשה......

אין כאן פסים אישיים

השתמשתי במילים "תרדו" "הפסקתם" "נתקעתם". בנוסף אף ציינתי "לא אישי נגדך כמובן". אני מניח שהכל בסדר עכשיו. ציוד 2.4 כל אחד יכול למכור/לקנות. לא צריך רשיון חובב בשביל זה. כמובן לציוד שעבר אישור מהמשרד. לגבי ציוד שלא עבר את אישור המשרד, גם חובב מורשה לא יוכל למכור. בקיצור, אין קשר בין רשיון חובבי רדיו לתחום 2400-2483Mhz. בכל אופן, צר לי אם דבריי נשמעו צורמים. אני חושב שעדיף לקחת את דבריי לגבי חובבי הרדיו המורשים כביקורת בונה, ולהכניס עוד תחומי חובבים. כמו לפתח את תקשורת הנתונים ואת הטלויזיה הדיגיטאלית. באירופה ובמיוד בגרמניה זה פעיל מאד.

itzik4x6zh

New member
לא אישי אבל מתנשא

אני עוקב אחרי הפורום כשאני חושב שיש לי מה להוסיף לטובת הכלל אני מגיב . לצערי לא פעם יש מי שקופץ . ( מענין מי קופץ בראש ) הגבתי על הממסרים מיד הופיע החכם שיודע הכל ( וזה לא טרול ) הגבתי על כבל קואקס \ קונקטורים ( כנ"ל ) הגבתי על 2.4 וזה לקח בדיוק 12 שעות ויש חגיגה . אתם באמת חושבים שאתם יודעים הכל ? אתם יודעים איך מתחיל הסיפור של 2.4 בארץ ובעולם ( וזה לא היה מזמן ) באמת חובבי הרדיו נשארים מאחור ? או שרוב החוכמולגים בפורום כל מה שהם יודעים זאת קלדנות . חובבי הרדיו במדינת ישראל ובעולם קיבלו \ מקבלים ציוד לצורך נסיונות תקשורת חברות שונות לא פעם משתמשות בחובבי הרדיו לצורך בדיקת ופיתוח הציוד . אחת הסיבות זה שלחובבי הרדיו יש רשיון חובק עולם ואפשר לסמוך עליהם . מהות חובבות הרדיו בעולם מבוססת על נסיונות ומשחקים לטובת הכלל . רק בגלל זה יש לחובבים כל כך הרבה תחומי שידור על כל הספקטרום ובהספקים מכובדים ביותר . ( 2.4 הסיפור מלפני כמה שנים ) . לחובבי הרדיו יש ציוד עזר ונסיון של עשרות שנים . חובבי הרדיו עוזרים אחד לשני שלא על מנת לקבל תשלום . הרבה מהחידושים והפיתוחים בכל העולם בתחומים רבים חובבי רדיו מעורבים בהם . מכאן בא הרצון שלי להעביר ( לא למכור ) לרשות חובב אחר ציוד שנמצא אצל אגודת חובבי הרדיו וכל מה שנדרש זה רשיון חובב רדיו \ חבר האגודה . אתם בהחלט יכולים להמשיך לשחק בצעצועים שנמכרים בעמק הסילקון הישראלי ( ברחוב שדרות הר ציון תחנה המרכזית ) ***** איציק 4X6ZH

חלילה מתנשא.

שמע, בנושא הקונקטורים שציינת, אתה דווקא צודק. לא הספקתי פשוט להגיב שם. אם זהו אכן העניין של תיאום מערך המגבר הספק, דרך הכבל ואז לאנטנה אז יש צדק בדבריך. אני זוכר את המקרה. הרי במעבדה מתאמים את המגבר הספק לנגד דמי של 50 אוהם. זה כמו להתאים אותו לאנטנה. את הכבל אין הרבה מה להתאים, הוא צריך להיות 50 אוהם ועשוי טוב בקצוות שלו. וכמובן גם האנטנה צריכה להיות מתואמת ל-50 אוהם. פאשלה בדרך, ויש ירידת הספק משמעותית, פאשלה גדולה, והנה הלך טרנזיסטור סופי אם אין הגנה. בנושא ה-2.4 בארץ ובעולם, לא יודע מה איתך, אבל אני החזקתי ביד את היחידות WLAN הראשונות לפני 10 שנים, ובארץ. לגבי מה שאמרת, שחובבי הרדיו מקבלים ציוד על מנת לעזור בפיתוחו אני יותר ממסכים. שמע, חובבי הרדיו זה חלק חשוב מאד בעולם. איציק, אולי התנפלתי על הודעתך כי אתה היית הטריגר. אני פשוט כ"כ עצבני על הזלזול של אגודת חובבי הרדיו במה שנקרא חובבי הרדיו בישראל. יושבים שם אנשים שלא חושבים להתפתח אל מחוץ גבולות הקשר הווקאלי. במקום לעלות לדיגיטאל. במקום לעלות לתקשורת רחבת פס. במקום לפעול ולבקש איזה ספייס בעמוס לשידורי טלויזיית חובבים שכל המדינה תוכל לראות, ולראות שהחובבים עדיין קיימים ובועטים. מה עושים במקום? מסיבת חורשה עם מכשירי קשר. תסלחו לי. לכו תלמדו מהחובבים בשאר המדינות שלא עוצרים לרגע. בגלל זה אני קופץ (כמו חמור בראש) כל פעם שמישהו מזכיר "חובב רדיו מורשה". בכל אופן, צר לי אם כיוונתי את הזעם אליך יותר מידי. אני טוען שאם ישנם חובבים לא מורשים, שעולים ברמת התחומים של מה שהאגודה מציעה למשל לחובבים מורשים, אז האגודה בצרות. וגם החברות והרשיון שהיא מעניקה בצרות. בכל אופן איציק, האם יש לך כבל LMR? אני צריך באופן בלתי אפשרי אחרת, להוביל 2.4Ghz לאורך 10 מטרים עד לאנטנה במינימום הפסד.

itzik4x6zh

New member
LMR

כבל LMR זה מה שחובב משתמש בשם הליאקס ? ( כפי שאנדרו קורא לכבלים ) ?

אני לא חובב, אני מקצוען ../images/Emo13.gif

ואכן אני משתמש בכבלי הליאקס חצי או שבע שמיניות להתקנות. במקרה הזה, זהו צרכן פרטי שמודע לאל-אמ-אריות שבעניין. יש לך? או כבל חלופי?

itzik4x6zh

New member
אני רק חובב

ולכן אני לא מתעסק עם מקצוענים שעושים עסקים עם צרכנים פרטיים . אתה יכול לקנות כבלים כאלה נמכרים גם בארץ . נראה לי שאתה פונה לכתובת הלא נכונה .

zukik

New member
אפשר שאלה ?

אתה משדר DVB על 2.4GHZ ? המשדר שלך מיוחד ? או שאתה ממיר את הפורמט ל DATA רגיל ושולח את זה עג מערכות WLAN רגילות כמו EDIMAX ? ואם אפשר לדעת באיזה הספקים אתה מגיע לאיזה מרחקים ?

לא

ניתן כמובן להמיר AV ל-IP ולשלוח אותו על-גבי WLAN כמו שאמרת (בדר"כ לא יעבוד בקצבים גבוהים למרחקים) אבל המשדר עליו אני מדבר הוא DVB. אתה צריך STB רגיל בצד השני כדי לקבל אותו. לגבי הספקים, מה שאתה מכיר. אם זה לינק אז 100-200 מיליוואט מספיקים.

zukik

New member
משהןא לא ברור לי

DVB לא עובד על 2.4GHZ אז על איזה תחום תדר זה עובד ? על תדר השידור התיקני של ה DVB ? באיזור ה 250 MHZ ? ולאיזה מרחק אתה מגיע (סדר גודל ) עם ה 200 מילי ואט ?

ראשית כל מודולטור DVB

מוציא IF 37Mhz אם זה DVB-T אז יש אפ-קונברטורים ל-VHF/UHF/S-BAND אם זה DVB-S אז יש בשבילו אפ-קונברטורים ל-L-BAND/S-BAND/Ku-BAND לדבר על הספק כאן זה לא נכון. היות וב-200 מיליוואט אתה יכול להגיע לעשרות קילומטרים עם פרבולות, ובקושי לקילומטר עם אומני דיירקשיונאל. זה משחק עם השבחים של האנטנות. וגם עם ההספק.

mot264

New member
כבל LMR

יציק כבל LMR זהו סידרה של כבלים של חברת TIMES MICROWAVE המקושרים כאן. האליאקס שמו של כבל של חברת ANDREW יש חברות שונות אשר מיצרות כבלים והשם האליאקס הוא שם רשום של חברת ANDREW. כבל LMR של חברת TIMES MICROWAVE כללי, התכונות של כבל כזה מאד דומה לכבל האליאקס מבחינת הניחות. ההבדל הוא במבנה שלו, הציפוי הוא כמו קואקס, בנוי מסיכוך אלומיניום ושזור לעליו בשתי וערב לא צפוף. חומר הדיאלקטרי הוא כמו האליאקס. מחברים להם הם מיוחדים להם כאשר ניתן להשיג גם מחברים עם הלחמה בפין המרכזי או בלחץ. בכל מקרה בגלל היותו הסיכוך שלו אלומיניום, הוא תמיד מגיע באבזור של לחיצה לחלק החיצוני. תזכיר לי להראות לך כזה כבל בביקורנו המשותף הקרוב. 73 מוט 264

zukik

New member
נאלץ להסכים עם חלק מהנאמר

אולי כדאי שקברניטי האגודה החדשים יפנימו ויתחילו לתמוך בשיטות תקשורת מתקדמות ולא רק ב TAXI רדיו

אמת

יש כמה תחומים שניתן להיכנס אליהם, כמו WLAN הייתה רשת WLAN פעילה באיזור חיפה למי שזוכר עם ציוד של בריזקום אבל היא נמקה. ודווקא עכשיו שציוד כזה עולה גרושים ונמכר בכל פיצוציה (לא בריזקום אמנם) ויש אנטנות ועזרים בשפע בקושי עוסקים בזה. או כמו שאמרתי שידור טלויזיה דיגיטאלי. למה שהחובבים לא ישיגו את הגופים הציבוריים ויתחילו לשדר ב-DVB-T למשל? לפני שזה מוטמע בארץ? או לקבל איזה טרנספונדר בלוויין עמוס? (שלא נדבר על לוויין של חובבים חלילה) מה שקורה בפועל זה כך: WLAN - אנשים לוקחים פרבולות או אנטנות אומניות מגנטיות לרכב ומתחברים לרשתות WLAN על מנת לגלוש בכל מקום בעיר. באופן שכידוע לכולנו לא חוקי במיוחד. DVB - קיימות תחנות שידור טלויזיה דיגיטאלית רב ערוצית קרקעית בכמה כפרים ערביים בארץ. בגדול, הפיראטים, אלו שאין להם רשיון, אלו שלא נחשבים למורשים, אלו שנחשבים לנחותים כביכול והחובבים המורשים מזלזלים בהם - הם הם עקפו את החובבים המורשים. ואני אומר את זה בצער גדול. אבל לא, לבוא ולהמשיך ולטחון את האמא של הנושא 2 מגהרץ, 150 מגהרץ, כן שומעים טוב לא שומעים טוב, ממסר חדש!!!!! R7!!!! להראות תמונות של הקופסה המיושנת הזו, זה העתיד. כן, אני מסכים אתכם, זה באמת נראה ככה.

zukik

New member
תיקון כמה אי דיוקים

קראתי מאמר מקצועי לא מזמן ומסתבר שישנה בעייה משפטית להאשים מי שמתחבר לאינטרנט ב WLAN מהשכן אבל בכל מקרה ה 2.4GHZ לא טוב לתחנות ניידות מאחר והוא דורש קו ראיה .... אבל ישנם פתרונות לחובבים שנותנים ערוץ שידור נתונים דרך מקמש חובבים בתחום ה 1.2GHZ (עיין ערך D-STAR) ולגבי השאר לצערי מסכים .... הרבה יותר קל לדבר ולדווח על מצב התנועה על ממסר תל אביב וממסר חיפה ... בבוקר ובערב ....

לא אמרתי WLAN נייד

למרות שאני מסתובב עם אנטנת אומני על הרכב, ובכל עיר שאני נמצא ובכל מקום כמעט, אני עוצר בצד ומקבל אינטרנט. נכנס לרשת שלי דרך VPN, קורא וכותב מיילים ומרגיש בבית. אני מדבר יותר על רשת חובבים. חובבים שמעבירים קבצים, וידאו ואודיו על גבי רשתות WLAN PTP. יותר טוב מלהעביר דיווחים, ו"ממה שלומך? הכל בסדר? נראה לי שראיתי אותך נוסע בלי פנס ימני אתמול" ולפתח על זה שיחה של חצי שעה.

למעלה