תדרים

mot264

New member
מה דעתכם על פיתוח טכנולוגי?

זולו, אתה ושותפך לשיח מדברים על WLAN ושו"ת מדברים על טכנולוגיות חדשות ומעניינות שניתן ליישם אותם בתדרים המורשים של חובבי הרדיו שהרי לא נגמרים בVHF או UHF כידוע לך. בוא נדבר שמהיום הלאה תכניס את טכנולוגית TAXI רדיו בטכנולוגיה "TR" בקטגויה הישנה ותכנה אותה בעתיד כך, מה דעתך? רק כך בחשבון ש WIMAX יכנס בקרוב על ידי מירס בתחום כנראה 3 GHZ כך הוספתי לך כינוי שלא הכנסתם...

במקרה אני מכיר היטב את ה-WiMAX

תקן 802.16 חבר הציג לי בתמימותו את דעתו על העניין אחרי שהסברתי לו קצת על ה-MAX: "אז זה מעין WiFi אבל עם הספקים גבוהים". יש המון הבדלים בין MAX ל-WiFi, אבל איפשהו הוא קלע נכון. בגדול כזה. נעזוב את הטכני. כל הקסם שב-WLAN זה שאתה יכול לתלות יחידה אצלך ואצל חבר שלך שנמצא 20 ק"מ ממך ורואה אותך ולהשתתף איתו באינטרנט ואף לשתף כוננים ומה לא. אני שנים במקצוע ותליתי המון המון יחידות כאלו - אבל עדיין בשבילי זה קסם. WiMAX לעומת זה, יהיה נעול ומותר אך ורק לבעלי רשיון מדיני (תקרא לזה רשיון של חברת סלולאר) ויחידת הקצה שלך תתקשר עם אתר ה-MAX הקרוב של המפעילה וזהו. לא יהיה דבר כזה רשת פרטית בין שני נקודות. למרות ש-MAX יכולה גם יכולה. לא יהיה הבדל גדול בין MAX לאינטרנט סלולארי שכבר החל לפעול. אדם "רגיל" יוכל להחזיק יחידת CPE (ציוד קצה ביתי) אבל לא נקודת בסיס. הבנת את השוני בעניין? איפה החובבים יכולים להיכנס אתה שואל? כדי לעבוד עם WLAN ולהעביר דאטא בתחום המורשה 2.4Ghz אני אישית משתמש בציוד של חברה ידועה (שלא יגידו שאני ממסחר את הפורום אז נשאיר את זה כ"חברה ידועה"). הם פיתחו קופסה כזו והיא היחידה שמסוגלת לעשות את זה מקצועית, מה שקיים בארץ לפחות. שאר החברות שמוכרות ציוד אאוטדור בנוסף לראוטרים הביתיים שהן מייצרות זה בולשיט. משווקים ומפיצים נתנו לי בעבר יחידות לבדיקה עם שבחים של "תפרנו עם הציוד שלנו עשרות פתרונות", זרקתי להם אותן בפרצוף. אף אחת לא הגיעה לרמת עבודה מקצועית. אולי שאר המוצרים שלהן בתור בייתיים טובים, אבל לא טלקו-גרייד. מה אני אומר כאן? בתאוריה, גם ראוטר ביתי פשוט מוציא 50mW. שמספיקים לקילומטרים עם אנטנות מתאימות. אבל תנסה להציב אחד כזה בחוץ. אם הוא ישרוד את תנאי מזג האוויר שהגרוע מבניהם זה החום, הוא לא ישרוד חיבור לאנטנת גריל של 24dbi שתכניס לו כ"כ הרבה רעש שיבלבל את המקלט לגמרי, במקרה הטוב הוא יאבד נתונים בקצב מטורף, במקרה הפחות טוב התוכנה שלו תעביר כ"כ הרבה Error's עד שהוא פשוט יקבל הלם ויפסיק לתפקד עד אתחול מחדש. זו תשובתי לכל החכמים תיאורטית. אז איפה החובבים כאן שוב? החובבים יכולים לקחת ציוד חארטה ולשפר אותו. לאתר רכיבים איכותיים ולמזג אותם בציוד M.I.C* ולהוציא מוצר רובוסטי כמו שהחובבים של שנות השבעים-שמונים ידעו. לקחת אנטנות 3.5Ghz כמו שמצאתי בעבר בפוקס בג'אנק ב-20 ש"ח ולהפוך אותן ל-2.4Ghz ולהשתמש בהן. לבנות מגברים בבניה עצמית. להקים רשת גדולה בפריסה מדינית עם ממסרים בכל הארץ. שאולי פעם אחת כוחות הבטחון יצטרכו או שהטלויזיה תצטרך להעביר קובץ וידאו מהשטח באיזו מלחמה או אסון שלא עלינו, ואז נראה את תדהר טוייכר אומר בטלויזיה, "ערב טוב רפי, כן זה אנחנו, החובבים של ישראל". שימו לב איך מזניחים את הנושא בפורום. מחכים שיעבור לדף הקודם. גילוי נאות: אני עוסק במיקרוגל דאטא ובשידורי טלויזיה דיגיטאליים לפרנסתי. אבל את דרכי התחלתי לפני שנים כחובב. ואני עדיין חובב בנשמה ועדיין לא מפסיק לעשות ניסויים. וכן, חלקם ממוסחרים בסוף. זו התשובה לכל מי שבטוח שהוא " לא מתעסק עם מקצוענים שעושים עסקים עם צרכנים פרטיים " כמו המשתתף שכתב כמה הודעות מעליי. *M.I.C = Made in China

mot264

New member
הרגת אותי

יניב כל הכבוד על ההסברים שהם לא קרובים כל כך אלי. אז, יש לך עתיד בעיניין בנושא חובבות הרדיו, בו ניזכר בתקופת הפאקט. אכן גם היתה קבוצה דיגיטאלית שעסקה בזה בכובד ראש ומקצועי. גם לנו באזור המרכז היה לנו לינקים ב2.4 למוקד שקצהו היה בצפון חולון. לעניות דעתי זה נפל בגלל העומס הרב על היוזמים ומיעוט יחסי של משתמשים. אני מאחל לך המשך עבודה פוריה !

mot264

New member
הרבה חומר טכני שחלקו מעט רחוק מהידיעות שלי

mot264

New member
נזכרתי בזה

יניב נזכרתי בזה שהרי כתבת כל כך הרבה וחלק מהמאמר שלך אני יכול לעזור לך. 1. בריזקום המיוצג היה על ידי...נדמה לי שכבר לא קיימים. האגודה השתמשה בלינקים שלהם 2. אם אתה חרד מבעיות 2.4 אז יש באמת איזו בעיה: א) התקנים צריכים להיות זהים כדי שאחד לא יוכל לחסום את השני ב) אם יש לך בעיה עם אינטרמודולציות אז אני מפנה אותך ללינק המצורף אשר מוצריהם נאמנים ולא רק אגודת חובבי הרדיו רכשה מהם.

zukik

New member
כמה הסגות

אני עובד באחד ממיקומי עם EDIMAX (אויי ויי עשיתי פרסומת ישללו לי את הרשיון) שמחובר לאנטנת SEMI GRID 24DB ואין לי שום בעיות עובד כבר כמה שנים גם רשת תקשורת הנתונים בחיפה היתה מוכבת מכרטסי PROXIM שאף אחד לא האמין שבכלל יגיעו עד לחדר השכן ובכל זאת נתנו קשר ל 20 KM קו אויר אפילו אחד מחובבי הרדיו יוצאי מוטורולה צחק עלי ביום שדה ואמר חבל על הזמן ועל הכסף זה לא יעבוד ... אבל למורת רוחו זה עבד גם עבד .... וכל התקלות שהיו שם נבעו רק מברקים ששרפו (כמה פעמים) את הציוד ולא משום דבר אחר ... כמובן שעם ALVARION שהוא מה שהיה פעם BREEZECOM (לשואל השאלה על אם הם קיימים היום) זה הרבה יותר טוב אבל עדיין הגדולה היא לא להשתמש בציוד יקר ומקצועי זה כל אחד יודע לעשות אלא להיפך בציוד פשוט תוך ניצול הידע והנסיון זאת גדולת חובבי הרדיו אבל שוב בקברניטי האגודה חושבים שיותר חשוב לדאוג למשרד ה QSL אז לא נראה את תדהר בטלווזיה כפי שקיווית ... לצערי ... לא צריך להרחיק לכת מספיק לראות את שער האגודה שהוא האתר להבין עם מי יש לנו עסק .... וחבל כי שינם בארץ חובבי רדיו מהשורה הראשונה ... שלא מנוצלים ....

zukik

New member
כמה הסגות

אני עובד באחד ממיקומי עם EDIMAX (אויי ויי עשיתי פרסומת ישללו לי את הרשיון) שמחובר לאנטנת SEMI GRID 24DB ואין לי שום בעיות עובד כבר כמה שנים גם רשת תקשורת הנתונים בחיפה היתה מוכבת מכרטסי PROXIM שאף אחד לא האמין שבכלל יגיעו עד לחדר השכן ובכל זאת נתנו קשר ל 20 KM קו אויר אפילו אחד מחובבי הרדיו יוצאי מוטורולה צחק עלי ביום שדה ואמר חבל על הזמן ועל הכסף זה לא יעבוד ... אבל למורת רוחו זה עבד גם עבד .... וכל התקלות שהיו שם נבעו רק מברקים ששרפו (כמה פעמים) את הציוד ולא משום דבר אחר ... כמובן שעם ALVARION שהוא מה שהיה פעם BREEZECOM (לשואל השאלה על אם הם קיימים היום) זה הרבה יותר טוב אבל עדיין הגדולה היא לא להשתמש בציוד יקר ומקצועי זה כל אחד יודע לעשות אלא להיפך בציוד פשוט תוך ניצול הידע והנסיון זאת גדולת חובבי הרדיו אבל שוב בקברניטי האגודה חושבים שיותר חשוב לדאוג למשרד ה QSL אז לא נראה את תדהר בטלווזיה כפי שקיווית ... לצערי ... לא צריך להרחיק לכת מספיק לראות את שער האגודה שהוא האתר להבין עם מי יש לנו עסק .... וחבל כי שינם בארץ חובבי רדיו מהשורה הראשונה ... שלא מנוצלים ....

4Z7BGG

New member
תדרים ושאר עניינים

לא יודע אם שמתם לב - אבל ידידנו החולם שפתח את כל העניין הפסיק מזמן ליהיות בסביבה..........וחבל . אני למדתי המון.

כן, מכיר היטב את אלווריון

ds.11 אלו יחידות יוקרתיות שיודעות לעשות את העבודה. בקשר לאדימקס שלך, האם קיבעת אותו על התורן?

zukik

New member
לא

הוא יושב בבית ומחובר עם הליאקס (או כפי שנכתב פה קודם LMR) לאנטנת גריד 24DB חיצונית

רגע

הליאקס זה הכבל העבה שלא ניתן לכופף כמעט. LMR הוא קואקסיאלי די גמיש ודק. מי מבניהם יש לך? ייתכן ותוכל לעזור לי עם LMR...

אני מתערב איתך שהאינטגרציה

שעשית בין יציאת האדימקס לכבל ההליאקס (7/8 הלכת על כבל רציני) נראית משעשעת...

zukik

New member
תשמע

קודם כל זה חצי ולא 7 שמיניות וחוץ מזה כפי שכתבתי קודם זו הגדולה של חובבים לעשות משהוא בזול ... לא חוכמה להתקין ציוד שעולה אלף דולר שמיועד להתקנת תורן שאפשר להגיע ל (כמעט) אותן תוצאות עם ציוד שעולה 200 שח .... זוהיא חובבות הרדיו ....

למעלה