../images/Emo32.gifעוד לעניין מעורבות הורים
בתגובות שעלו , טענו חלק מהמשיבים כי פניית הורים לגורם צבאי היא דבר שפעם לא העלו על הדעת. כן אמרו, שהצבא אינו ערוך לטפל בפניות הורים, "אבל אם רוצים שיהיה ערוץ פניות להורים צריך לשנות את כל המערכת". שכשקראתי את הדברים די הסכמתי איתם., כי באותו רגע מה שעמד לנגד עיני הוא הגיוס שלי לפני כ 30 שנים, כשהיה ברור לכל שמרגע שעברת בשער הבקו"ם - אתה בצבא, ולמשפחה יש מעט להגיד או להשפיע, וזו לא נחשבה לנורמה מקובלת. טכנית גם היה יותר קשה להתערב - טלפונים סלולרים לא היו אז בנמצא, וכל עניין שהיה לחייל או למשפחתו, החייל לבדו היה אמור לטפל בו, בהצלחה כזו או אחרת. אבל הבוקר פתאום נפל לי האסימון, ונזכרתי שדברים השתנו. תיאור המצב שהיה לפני 30 שנים אינו נכון להיום. בצהל של היום שינו את הגישה, וכל יחידה שקולטת חיילים חדשים, טורחים מפקדי היחידה ברמות השונות לשלוח דף קשר - מנשר בו הם מציגים את עצמם, את היחידה, ובסיום המכתב מבקשים במפורש מהמשפחות שלא להסס לפנות בכל עניין, הם שם כדי לסייע. ולשם כך ישנה שורה של טלפונים, החל מטלפון המג"ד, המח"ט, והאוגדונר. אני לא זוכר אם הסלולרי שלהם מופיע שם, אבל טלפון ישיר בהחלט כן. ובלישכת המגד, ובלישכטת המחט נותנים את הסלולרי שלהם למתקשר. בני עבר עד היום 3 יחידות - טירונות ושני גדודים מבצעיים, ובכל טחנה שכזו טרחו לשלוח לנו מכתבים מעיין אילו, החל במגד, דרך המח"ט, וכלה במפקד האוגדה. וכל מכתב, אף שנוסח בידי מפקד אחר, הכילו את אותו מסר: קצת בלה בלה בהתחלה, ובסיומו המסר - היו עימנו בקשר, בשביל זה אנחנו כאן. ולהלן אמצעי הקשר. האם המצב הזה טוב מאשר לפני 30 שנה? זו שאלה פתוחה לדיון, יכול כל אחד להביע דעה אחרת ולגיטימית בעניין. אבל מה שחשוב הוא, שצה"ל מצהיר במפורש בצורה ברורה שהמשפחה מוזמנת בכל עת לפנות, הם יקבלו אוזן קשבת. בפועל נראה, שצה"ל החליט על מהפך, אבל בתור שלב ראשון החליט ליחצן את עקרונות התפיסה החדשה, במקום להטמיע את יישומה ביחידות השטח. המקרה שהבאתי יוכיח. ושורה אחרונה - אני אישית איני סבור שמעורבות יתר של הורים היא דבר מועיל - לא לצבא בכל אופן. ייתכן שלחייל ספציפי מועיל שמשפחתו מקדמת את עינייניו, אבל הצבא הוא מערכת שאמורה לפעול ולקבל החלטות ללא לחצים חיצוניים, ונידנוד מתמיד של הורים הוא בהחלט לחץ חיצוני שמפריע לתפקוד היחידה. עם זאת, הצבא אמור להיות קשוב הן לצרכי החיילים והן לצרכי המשפחות, במידה סבירה של התחשבות. זה מינימום שנכון לא רק לימינו אלא היה נכון גם לפני 30 שנים.