איזה אפליה.. מה עם הבנות שעושות ש"ל?!
... עונה לגבי שירות לאומי
.. כן, גם אני די מפחדת מהיום שאחרי המסיבת סיום, מצד אחד אני ממש מחכה לזה,הכל כ"כ לחוץ... אבל מצד שני, אני יודעת שאחרי המסיבת סיום בודדים הימים שאני אראה את בי"ס שוב (בתקווה שאני לא אצטרך מועד ב'
), וזה מוזר פתאם להיות בלי מסגרת.. ואני יודעת שלא עם כל החברות אני אשמור על קשר.. וזה חבל שיש בנות שרק השנה גיליתי כמה כיף להיות ולדבר איתן.. ולגבי הש"ל, יש מלא חששות, כי פתאם את אחראית לעצמך, את צריכה ללמוד לבשל אוכל בעצמך (בחודש הראשון עומדים במטבח מנסים לבשל משהו, ושורפים את כל הסירים, ואחרי חודש כבר לומדים לקח ויוצאים לאכול בחוץ..), את אמורה לנקות את הדירה בעצמך, את צריכה להיות אחראית לעצמך לקום בזמן בבוקר כי אין מי שיעיר אותך, את צריכה ללמוד להסתדר עם עוד 6-7 בנות שאיתך בדירה גם אם לא לאהוב את כולן, אבל לפחות להסתדר איתם, כי את הולכת לראות אותם כל יום כל היום... אני לא מוגדרת כ"ילדה של אמא", אבל אני לא יודעת איך אני אסתדר בלעדיה כל השנה כשאני רק חוזרת לשבתות (ויש שבתות שנשארים שם..), כולם בעצם יחסרו לי... אז מה ה"תפקיד" שלי? להיות מדריכה באולפנא להעביר פעילויות לבנות מכיתה ז'-י"ב, ולעזור להם בשיעורים, לימודים, בעיות אישיות וכו' מתי אני "מתגייסת"? באחד בספטמבר בע"ה